X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Weźcie ja wczoraj miałam wizytę po 13 a dzisiaj szczepienie córki na 14, trzeba łazić w największe upały. :/
    Nie zazdroszczę - oby córcia była spokojna podczas szczepienia ale w tym wieku to już ma dużo siły i doskonale wie co ją czeka.
    Trzymam kciuki :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że coś tam czuję. Takie puknięcie ;) Do tej pory myślałam, że to jelitka, ale chyba jednak nie. Zastanawia mnie tylko, że zawsze w podobnym miejscu to czuję. Już sama nie wiem czy to Bąbelek daje mi o sobie znać.

Polaj lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj weź mi nawet nie mów. :) mąż w pracy i ja muszę z nią iść i ją trzymać, sama się tam porobię ze strachu. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wspieram ❤❤❤

Krokodylica lubi tę wiadomość

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Witam nową mamusię :)

Mi też robi się słabo w kolejkach, ale jeszcze nie miałam odwagi wykorzystać przywileju pierwszeństwa

My rozpoczeliśmy właśnie 16 tydzień, jak to poważnie już brzmi :)

Ciekawe kiedy poznamy płeć?
    Ja też zaczynam jutro 16 tydzięń ciąży a powiedz mi czujesz już coś? bo ja dosłownie nic i martwie się ... bo w drugiej ciąży szybko poczułam już w 16 tygodniu cos takie lekkie puknięcia a teraz nic wizyte mam dopiero za dwa tyg..
    a co do traktowania kobiet w ciąży to brak słów.. to moja trzecia ciąża i w żadnej nie czułam się tak kiepsko jak teraz pomijając migreny wymioty duszności i osłabnięcia to teraz z małym dzieckiem na rękach a drugim obok mówiąc że w ciąży jestem a mi słabo to nikt w sklepie nie zareagował niby mowiłam do mamy żeby nie było ale wmiare głośno ale i tak każdy udaje że nie słyszy.. w poprzedniej drugiej miałam nawet sytuacje na końcówce ciazy ze stałam z synem w sklepie a taka pani wepchała się przedennie do kolejki twierdząc że ma tylko jedną rzecz pierwszy raz tak kogoś opieprzyłam bo już nie wytrzymałam.. duży brzuch stoje i czekam a ktoś beszczelnie bo jest starszy wpycha się przedemnie.. natomiast miłe zaskoczenie jest ze stony mamus i tych młodych, już kilka razy taka mama z dzieckiem mi ustąpiła miejsca w poprzednich ciazach.. pozdrawiam

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

A wiec ja juz Wam nie zazdroszcze tych upalow, sadzac po waszych wpisach pewnie sie meczycie :(, u nas dzis 23 stopnie, w pracy nuda matko ta firma umiera czy co?!

U mnie poszeza sie grono 'wiedzacych' o mojej ciazy jakos glupio mi kiedy sie dobra koleznka pyta a jak staranka a ja mam ja sciemniac.. wiec juz mowie :)

Krokodylica
    Mam nadzieje ze 'razem' jakos zniesiecie ta szczepionke, nie dziwie sie dziecku bo sama mam 24lata (w tym roku) a boje sie zaszyczkow jak cholera :P.

Udanych wizyt dla wszystkich!

PS. Juz tez strasznie czekam na te kopniaki ,ale pewnie jeszcze sobie poczekam...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj w sklepie pan przepuścił w kolejce ale nie wiem czy dlatego że zobaczył nrzuch czy dlatego że ja miałam dwie rzeczy a on cały kosz. ;)
    Bez względu na to i tak było mi bardzo miło. A jego żona fuczała i nie była zadowolona.

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi cwiczycie teraz? (oczywscie bezpiecznie)
    Ja mam zamiar kupic sobie mate i cwiczyc z youtube :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w piątym miesiącu, jak to dumnie brzmi ;)

WhyMe, Vilu, inessa, Girl25, Krokodylica, emi2016 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:

Nigdy nie umiałam tak ćwiczyć, sama, brak mi samodyscypliny. Natomiast nie czuję się zasiedziana, bo jeżdżę na rowerze (głównie w weekend, a teraz w te upały to w ogóle nie da rady). Chodzę również na basen. Jeśli idę na zwykły basen, to po prostu sobie spokojnie pływam, jak mi się znudzi to sobie odpoczywam i ćwiczę jakieś dziwne wymachy nogami pod wodą ;) A jak idę do aquaparku to zazwyczaj sobie skaczę na sztucznej fali lub pływam z prądem sztucznej rzeki ;) Fajna zabawa, a w te upały wręcz cudowna :)
    Natomiast zastanawiam się nad kupnem piłki, takiej do siedzenie, ona podobno dobrze robi na miednicę, mięśnie kegla itp. Może któraś w Was ma taką piłkę i może coś powiedzieć z własnego doświadczenia?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię ćwiczyć sama, ale zaraz po wakacjach zapisuję się na jogę dla kobiet w ciąży. W zeszłej ciąży chodziłam i teraz też zamierzam, super sprawa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej ja po wizycie ;)
    Wszystko w porządku, dzidzia się zdrowo rozwija i będzie druga córcia. :)
    Moja Zuzia była dziś ze mną w gabinecie na usg, oglądała dzidzię na monitorze. :) trochę się wstydziła pana doktora ale bardzo mi się podobało jego podejście, zagadywał i mówił że będzie się z siostrą lalkami bawić itp. :)
    Moje bóle brzucha są spowodowane tym że macica twarda, dostałam luteinę dopochwowo, jeśli do końca tygodnia nie ustąpią bóle to mam się zgłosić, bo niestety od tego może się skracać szyjka. Mam leżeć i odpoczywać ehehebehe :) ale moje długodystansowe spacery niestety muszę odpuścić.

Krokodylica skąd jesteś?

h44eskjo413gi85k.png
  • Monicaa Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny z powitanie, przelamuje sie i poprostu pisze z wami. Wczoraj bylam w Ikea i stalam w wielllkiejjj kolejce jak to w Ikea i nikt mnie nie przepuscil a brzuszek widac. Taka ludzka mentalność nic nie poradzimy. Dzisiaj o 15 mam kolejny termin u ginga. Prosze trzymajcie kciuk. Nie wiem dlaczego zawsze przed usg mam radosc zmieszana ze strachem. Badanie mam co 4 tyg i zawsze sie cykam. Wieczorem odezwe sie co u nas slychac.

Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysl! Joga dla ciezarnych :) poszukam czy jest tu u mnie w okolicy , tez zamierzam chodzic czesciej na basen, dzis sprobuje pocwiczyc zobacze jak mi to wyjdzie, tak miedzy nami czuje sie mniej atrakcyjna niz przed ciaza i dlatego musze cos zrobic dzidzia najwazniejsza ,ale jak sie poruszam to lepiej sie poczuje.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również teraz czuję się mniej atrakcyjna :( mam wrażenie, że mam takie zwiotczałe ciało, cellulit na udach się spotęgował :( Masakra generalnie

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocław chce usmażyć swoich mieszkańców, mam wrażenie, że nawet mojemu wentylatorowi jest gorąco :/ a kot kochający ciepełko chowa się w łazience na kaflach.
    To co mi się ostatnio śni w nocy przechodzi ludzkie pojęcie :D śni mi się, że jestem żoną swojego znienawidzonego i przebrzydkiego profesora z uczelni, albo że znów mam obronę mgr tylko odbywa się w ... mojej podstawówce, albo że karmię piersią... moją 4 lata młodszą siostrę -.- ja pierdyle, mózg roz*ebany :D
    Wizyta dopiero 8.08 czas tak mi się strasznie dłuży do niej, wszyscy mi wróżą, że urodzę syna bo ponoć taka piękna teraz jestem hahaha. Ja sama od początku takie mam właśnie przeczucie, ale zobaczymy co to będzie. Może na wizycie 8go się dowiem, choć to dziecię takie leniwe jest na wizytach, że zwykle śpi a ja musze odstawiać cyrk z podskakiwaniem żeby się obudziło i obróciło :D
    Trzymajcie się w te upały :*

Jagna <3 24.01.2018
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Ja również teraz czuję się mniej atrakcyjna :( mam wrażenie, że mam takie zwiotczałe ciało, cellulit na udach się spotęgował :( Masakra generalnie
    Mam dokaladnie to samo! jakos to przetrawmy... Miejmy nadzieje ze po ciazy bedziemy sie tak dobrze czuly jak przed nia, ja mam zamiar zrobic wszystko co w mojej mocy i musi mi sie kurde udac! :D

Szmaragdowa
    Haha niezle te Twoje sny :P ja tez mam mega dziwne sny, czasem idzie sie z nich posmiac :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie trochę zimna to ja chętnie oddam ;) u mnie jesień całe lato wieje pada max 18 stopni jak chwilami słońce zaświeci, a dzisiaj nawet ogrzewanie musiałam włączyć tak zimno w domu. No więc kto się zamieni? ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Jak chcecie trochę zimna to ja chętnie oddam ;) u mnie jesień całe lato wieje pada max 18 stopni jak chwilami słońce zaświeci, a dzisiaj nawet ogrzewanie musiałam włączyć tak zimno w domu. No więc kto się zamieni? ;)
    A skad kochana jestes? tzn gdzie obecnie mieszkasz ;P

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    ja bym bardzo chętnie zaczęła.
    Przed ciążą ćwiczyłam z MEL B i Chodakowską tak 3 x w tygodniu po 45 minut do godziny do tego marszobiegi lub sam marsz a wiosną rowerek jeszcze był na tapecie....

WhyMe lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ