X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • K01 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

jakoś nie moge nadrabiac tego forum bo na tel niewygodnie a jak wejde na kompa to ciężko mi znaleźć miejsce gdzie ostatnio czytałam ;/

Mam nadzieję, ze wszystko ok i nic złego nie działo się ostatnio.

u mnie ok - choc w weekend pobolewał mnie brzuch plus byłam na panieńskim i niby nie robiłam nic "złego" ale jakos tak zbiegło się to z tym bólem brzucha i teraz czekam do wizyty w czwartek z lekkim niepokojem.

pozdrawiam :)

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Angela u nas tez straszny upal i siedze w domu.
    U nas ludzie jednak nie odpuszcza... sprzedawczynie niektore moze i prosza jako pierwsze ale ludzie cie w zyciu nie przepuszcza, od swieta ktos sie trafi... u mnie az tak jeszcze brzucha nie widac tym bardziej ze wybieram luzniejsze ciuchy bo reszta jest za ciasna a spodenek nie mam dobrych a kupowac na miesiac nie bede i chodze w sukienkach. Ostatnio jak wyszlam z kolejki zeby usiasc bo juz ciemno mi sie zaczelo robic przed oczami to nikt sie nie zainteresowal, dopiero babka ktora stala przede mna podeszla i sie spytala czy ok i poprosila o wode sprzedawczynie, chcialy karetke wzywac ale juz mi przechodzilo

Ludzie są niektorzy tacy , ale ja wogole nie zwracam na nich uwagi ... Jak mnie w aptece poprosila podeszlam i jak popatrzylam na miny wszystkich to az mi sie smiac z nich chciało: D
    Ale w nosie to mam , ja i moje dzieci w brzuszku najważniejsze <3
    A teraz juz im wyzej tym unikam zakupow , stania w kolejce itd i jeszcze w te upaly ...

Maz mnie wyrecza w zakupach :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86
    Ja mam angelsound jest fajny :) czasem ciezko znalezc serduszko ale to zalezy od tego jak sie dziecko ustawi, czesto mi tez tak jakby ucieka ale jesli przez 2sekundy uslysze bicie <3 to uznaje ,ze wszystko jest ok i nie mecze dalej...

Angela
    Jasne! masz racje Ty i dzieci jestescie teraz najwazniejsi tu w UK wydaje mi sie ze ludzie sa bardziej uprzejmi i usmiechnieci niz w naszym kraju, wiec jest nam latwiej, chociaz gbury sa wszedzie i nigdy nie wiadomo na kogo trafimy.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ludzie są niektorzy tacy , ale ja wogole nie zwracam na nich uwagi ... Jak mnie w aptece poprosila podeszlam i jak popatrzylam na miny wszystkich to az mi sie smiac z nich chciało: D
    Ale w nosie to mam , ja i moje dzieci w brzuszku najważniejsze <3
    A teraz juz im wyzej tym unikam zakupow , stania w kolejce itd i jeszcze w te upaly ...

Maz mnie wyrecza w zakupach :)
    dokladnie nie ma co sie ludzmi przejmowac bo nasze dzieci sa najwazniejsze. A krzywo to wiekszosc jak nie kazdy bedzie patrzyl

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie ;)
    Wszystko w porządku, dzidzia się zdrowo rozwija i będzie druga córcia. :)
    Moja Zuzia była dziś ze mną w gabinecie na usg, oglądała dzidzię na monitorze. :) trochę się wstydziła pana doktora ale bardzo mi się podobało jego podejście, zagadywał i mówił że będzie się z siostrą lalkami bawić itp. :)
    Moje bóle brzucha są spowodowane tym że macica twarda, dostałam luteinę dopochwowo, jeśli do końca tygodnia nie ustąpią bóle to mam się zgłosić, bo niestety od tego może się skracać szyjka. Mam leżeć i odpoczywać ehehebehe :) ale moje długodystansowe spacery niestety muszę odpuścić.

Angela*, WhyMe, BlackCatNorL, natki89, Aenu, kasha86, inessa, Polaj, Paula_29, helagazela, emerald_m, Myszk@, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - lepiej odpusc te spacery :) z szyjka nie ma żartów... niestety. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zalivzyliśmy zoo we wroclawiu i teraz jestesmy w kolejkowie. Tzn ja siedzie a syn z mezem zwiedzaja. Skwar okrutny nie lubie tskich upalow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije ciagle wode siedze lub chodze glownie w cieniu ale i tak masakra. Ruchy czuje prawoe codziennie. Jak sie duzo ruszam to nie. Wizyta dopiero za 11 dni

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodulica
    Bardzo sie ciesze! odpoczywaj ile sie da... :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - super wiesci ;)
    Ale odpoczywaj ile tylko sie da ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, spacerki odpuszczam, jakoś to przeżyje hehe
    W pierwszej ciąży musiałam z powodu przedwczesnych skurczy dwa razy leżeć w szpitalu dlatego teraz chcę tego uniknąć, nie chcę córci zostawiać. :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj spieklam na plaży. Niby siedziałam pod parasolem...upał

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie odebrałam wlasnie wynik moczu i mam śladowe ilości ketonów ale co najgorsze jest napisane , że była obecna krew w moczu! Czy któraś z Was też tak miała? Ja nie widzę w moczu krwi, więc bardzo się zdziwiłam ...

Maruder lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej akcji udalo mi sie przebadac u gina.
    Z mala wszystko ok :) wazy 184g. Pomachala raczka. A pani doktor powiedziala ze mialam szczescie ze stalo sie to w drugim trymestrze jak juz wszystkie narzady sie wyksztalcily.
    Teraz moge spac spokojnie.
    Krokodylica gratuluje coreczki :)

Krokodylica, Didi_85, natki89, helagazela, kate88:), emerald_m, Patrycja27 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Słuchajcie odebrałam wlasnie wynik moczu i mam śladowe ilości ketonów ale co najgorsze jest napisane , że była obecna krew w moczu! Czy któraś z Was też tak miała? Ja nie widzę w moczu krwi, więc bardzo się zdziwiłam ...

Chciałam zacytować w polubiłam :/.
    Mi wyszły śladowe erytrocyty i śladowy śluz w ostatnim badaniu. Napisali ze krew czy ze erytrocyty?

relgi09kotjuarzp.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kusi się czasami na wypicie małej puszki pepsi w ciąży? :D czy nie ryzykujecie?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wypiłam mala puszkę coca coli

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije jak mam ochote,jakos specjalnie nad tym nie rozmyslam

Krokodylica, WhyMe lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nie ma co popadać w paranoje. Pepsi czy lody z maca może nie są najzdrowsze ale gdyby takie rzeczy miały szkodzić to by się zdrowe dzieci nie rodziły. Mi ginekolog na mdłości polecała mała szklaneczke coli

Krokodylica, natki89, emerald_m lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam czasem trochę prosi wypijam.
    Jeśli chodzi o krew w moczu to jeśli nie ma leukocutow i erytrocytow jest ponizej 10 wpw to nie ma powodów do niepokoju.

Girl25 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ