X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dziewczyny w ciazy nie trzeba wykonywać badań krwi na czczo. Cała poprzednia ciaze i obecną wszyscy mi tak mowili- i lekarze i pielęgniarki. Nie objadac się nie wiadomo jak ale zawsze jedna mała kanapke z serem zjadam. Oczywiście oprócz badania obciążenia glukoza gdzie trzeba być na czczo
    A to tego nie wiedziałam

Gosiak, Girl25 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja ostatnio skorzystałam z kasy pierwszeństwa w Auchan, były naprawdę duże kolejki wszędzie, podeszłam, wskazałam na znaczek i grzecznie zapytałam czy mogę skorzystać. Wszyscy się zgodzili :)

W kinie znaczka nie było, ale podeszłam i zapytałam.
    Trzeba pytać, bo fakt nasze brzuchy nie są aż tak oczywiste żeby od razu rozpoznać ciąże :) nie ma się co wstydzić.
    Ja nie oczekuje ze ludzie z własnej woli będą mnie przepuszczać, bo moja ciąża jakoś się rozeszła i trzeba się przyjrzeć dokładniej żeby zauważyć.

Polaj straszna histroria, musiałaś najeść się strachu, współczuje . Myśle ze z dzieckiem na pewno wszystko jest dobrze.

Co do wagi mam nie niecałe 4 kg na plusie

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak myślę ale ciśnienie miała bardzo wysokie bo po jakiś lekach jeszcze 160/120. Nie chcę wiedzieć jakie było wcześniej.

Od dziś piję tylko z bidona :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    A to tego nie wiedziałam
    Mnie na szczęście w poprzedniej ciazy poinformowali i tego się trzymam,teraz mimo że chodzę do innej przychodni to pielęgniarki potwierdziły. A wyniku wychodzą dobre

• Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wczoraj miałam robioną morfologię na IP i po obiedzie wyszła ok - nawet glukoza.
    Wiadomo krzywa to na czczo musi być.

Dorka87 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ,ale historia ciesze sie ,ze wszystko dobrze sie skonczylo. Myslalam ze slomki sa bezpieczne jesli chodzi o picie na swiezym powietrzu a jednak nie.

Mi tez kiedys pielegniarka powiedziala ze nie trzeba byc na czczo tylko wlasnie do glukozy... I tez zawsze jem cos rano ale malego i wyniki wychodza ok.

Powodzenia dla wizytujacych!
    Zazdroszcze upalow u nas w Londynie 24 stopnie, i slonecznie :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Dziewczyny ja miałam wczoraj przygodę życia ale nie polecam jej nikomu z uczuleniem na owady.
    Po pracy kąpałam się w basenie potem poszłam się napić i nie patrząc na napój ( bo patrzałam na kąpiącego się synka) pociągnęłam ze słomki w której siedziała osa lub pszczoła i ukąsiła mnie w język 
    Pogotowie przyjechało w chyba 7 minut zapodało mi dożylnie Hydrocortizon a potem zabrało na IP – podali kolejne leki ale nazwy już nie pamiętam ( lekarz konsultował się z ginekologami do jest bezpieczne dla małej). Niestety pierwsza dawka nie działała za bardzo to mi kolejną wstrzyknęli.
    W szpitalu pozostałam prawie do północy ( jakieś 7 godzin) jak mi całkiem opuchlizna puściła.
    Dziś tylko muszę jakiegoś gina poszukać bo mój jest na urlopie a wolę sprawdzić czy wszystko ok jest z dzieckiem.

Teraz się śmieję, że język miałam taki jak w kreskówkach a ust to nawet nie mogłam zamknąć.

Powiem Wam poziom stresu osiągnął maxa.
    Omg strasznie współczuję

• natki89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor sprawdzony a serduszko pięknie bije <3 mam nadzieję, że tego dźwięku nie da się pomylić :)

Ps dziękuję za rady w sprawie detektora. Odkupilam AngelSounds i fajnie działa :)

WhyMe, Polaj, emerald_m, Paula_29 lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Detektor sprawdzony a serduszko pięknie bije <3 mam nadzieję, że tego dźwięku nie da się pomylić :)

Ps dziękuję za rady w sprawie detektora. Odkupilam AngelSounds i fajnie działa :)
    Lekkie pukanie z szumem (uwielbiam ten dzwiek) :) na pewno to to <3.

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Polaj ,ale historia ciesze sie ,ze wszystko dobrze sie skonczylo. Myslalam ze slomki sa bezpieczne jesli chodzi o picie na swiezym powietrzu a jednak nie.
    Ja też tak myślałam a ta "franca" wszędzie wejdzie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj, ale historia. Bardzo współczuję takich przeżyć i cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj - :O jaka historia! Dobrze, że nic Ci nie jest ale strachu to się pewnie najadłaś na rok do przodu.
    Natki89 - kurde ja cały czas dumam nad detektorem, niby bardzo chce ale z drugiej strony boje się że jak nie uda mi się znaleźć tętna to zeświruję na maxa. Czas między wizywami dłuży mi się niemiłosiernie i detektor odpowiednio użyty by mnie uspokoił.

Ja z pierwszeństwa w kolejce skorzystałam raz, jak w ogle nie miałam brzucha :D szłam na pierwszy komplet badań zlecony przez lekarza, miałam być na czczo i nie chciało mi się czekać w kilometrowej kolejce. Powiedziałam, że jestem w ciąży i chce skorzystać z pierwszeństwa wejścia na badanie, bo kartka wisi że mogę. Ciąża to ciąża, nie trzeba mieć wywalonego bebzola żeby być w ciąży. Pierwszeństwo nam się należy, bo na początku ciąży gdy nie jest ona widoczna wiele kobiet czuje się najgorzej więc trzeba znaleźć w sobie odwagę i grzecznie wbijać do kolejki jeśli tego potrzebujemy

Jagna <3 24.01.2018
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Jak oceniasz wizyty u dr Śliża? Jesteś na L4? Bo ja jestem od miesiąca i chciałabym kontynuować i nie wiem czy nie będzie problemu...

Lekarz jest fajny, ale niezbyt chętny na wydawanie L4 bez potrzeby, mi na razie dał tylko na 2 tygodnie ale będę prosić o więcej, bo nie wysiedzę już w pracy 8 godzin przy kompie, potrzebuję odrobiny ruchu w ciągu dnia. On jest bardzo spokojny, sam dużo mówi, nie trzeba go ciągnąć za język, ja jestem zadowolona, a to widzę że więcej jest tu chętnych na niego i polowania będą utrudnione :D

Kroko daj znać jak na wizycie, kciukam

Polaj współczuję przeżyć, niestety słomki nie są bezpieczne i tak zawsze trzeba patrzeć co się do ust bierze.

No i nie zapytalam o tą szkołę rodzenia w luxie, jakoś z głowy mi wyleciało, a skwar taki że zaraz do domu wracałam. Odebrałam w końcu wyniki Pappa, i ryzyko jest bardzo niewielkie, uff kamień z serca

Krokodylica, moniczko. lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wspomniałam teraz tylko bidon z Sistemy - to mój faworyt w tej dziedzinie

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane <3 U nas upał choc chmury krazą i raz nawet porosiło. Ja nie znosze upałów z moja astma to masakra,do tego slabo mi sie robi jak za duzo pochodze a z synkiem na spacer trzeba wyjsc wiec czekam na meza i razem pod wieczor dopiero wychodzimy.
    Co do wagi - ja na ten czas schudłam a nie przytyłam ale mam nadzieje,ze do wizty za 2 tygodnie choc troche przybiore.
    U nas na wakacjach sa męża siostrzency wiec troche zamieszania mamy w domu zatem mniej czasu na net! A tu juz sierpien ale ten czas leci u mnie zaczał sie 5 miesiac ciazy :) jakos ten czas szybciej leci w tej ciazy!
    Polaj wspołczuje przezycia ale wazne,ze wszystko juz jest dobrze uff !!!
    Piszecie o konflikcie serologicznym mi ginekolog mimo,ze mamy oboje z mezem RH+ to i tak zleciła badania ze wzgledu na moje poronienia na szczescie nie mam przeciwciał w poprzedniej ciazy zlecila mi ponowne ich zbadanie w 3 trymestrze tak dla pewnosci.
    Pamietam o wizytujacych <3
    zycze wszystkim dobrego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:29

natki89 lubi tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Natki89 - kurde ja cały czas dumam nad detektorem, niby bardzo chce ale z drugiej strony boje się że jak nie uda mi się znaleźć tętna to zeświruję na maxa. Czas między wizywami dłuży mi się niemiłosiernie i detektor odpowiednio użyty by mnie uspokoił.

Wiesz co ja też długo się zastanawiałam i pewnie gdyby nienostatnoa wizyta na IP to nie kupilabym. Ciężko mi doradzić tak czy nie :) mi zależało na najzwyklejszym detektorze i taki też mam. :) pierwszy raz miałam detektor w rękach i tętno znalazłam po kilkunastu sekundach. :)

Polaj nie zazdroszczę. Sama pewnie bym spanikowała:P

Tak mnie dzisiaj głowa boli ze pierwszy raz wezmę coś przeciwbolowego w ciąży. Ale to pewnie ta pogoda. Najpierw po 15 stopni A teraz 30 nagle. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:33

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba korzystac i sie dopominac bo nie chcecie zeby przezyc to co ja... niby nic sie nie stalo takiego bo w pore zareagowalam ale jednak... przezorny zawsze ubezpieczonya teraz musimy tez uwazac na nasze dzieciaki w brzuszku

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)

Polaj - wapolczuje , najważniejsze że wszystko dobrze się skonczylo :)

Girl25 ja od poczatku unikam zakupow , nie daje rady poprostu bo zaraz sie w glowie kreci , ale jak gdzies juz siw wybiore to odrazu korzystam z przywilejów i mowie ze jestem w ciazy i bez problemu :)
    Ostatnio mialam sytuacje ze bylam w aptece tyle co weszlam byly kolejki ale Pani z apteki odrazu porposila mnie do okienka, wiwc luz :) a zreszta moj bebolek juz widac więc ludzie sami widza co i jak :)

U nas dzis znow upal echh ani kropelki deszczu :( juz dość mam tego upalu wrrr ...
    Aby do jesieni :)

Kciuki za wszystkie wizytujace , ja jutro rano oddaje krew na te przeciwciala - dzieki bogu nie musze jezdzic po lab , mam taka babeczke co pracuje w lab i zawsze chetnie mi krewke i badnania zrobi ;)

Milego dziewczyny :)
    I prosba , jak ktos ma troche za duzo deszczu , prosze podeslac nad opolszczyzne :D

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas tez straszny upal i siedze w domu.
    U nas ludzie jednak nie odpuszcza... sprzedawczynie niektore moze i prosza jako pierwsze ale ludzie cie w zyciu nie przepuszcza, od swieta ktos sie trafi... u mnie az tak jeszcze brzucha nie widac tym bardziej ze wybieram luzniejsze ciuchy bo reszta jest za ciasna a spodenek nie mam dobrych a kupowac na miesiac nie bede i chodze w sukienkach. Ostatnio jak wyszlam z kolejki zeby usiasc bo juz ciemno mi sie zaczelo robic przed oczami to nikt sie nie zainteresowal, dopiero babka ktora stala przede mna podeszla i sie spytala czy ok i poprosila o wode sprzedawczynie, chcialy karetke wzywac ale juz mi przechodzilo

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam w Lux Med o tą szkołę rodzenia - we Wro nie ma :) może w Warszawie.
    Ja też w sumie to chudnę - na przestrzeni 3 miesięcy może z 1,5 kg przytyłam, brzuch też mam niewielki a ostatnie badanie z usg tak dawno :( ruchów nie czuje i dzis zaczęłam zastanawiać się nad detektorem, bo oszaleję :) polecacie jakiś szczególnie ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ