Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorka87 wrote:Dziewczyny w ciazy nie trzeba wykonywać badań krwi na czczo. Cała poprzednia ciaze i obecną wszyscy mi tak mowili- i lekarze i pielęgniarki. Nie objadac się nie wiadomo jak ale zawsze jedna mała kanapke z serem zjadam. Oczywiście oprócz badania obciążenia glukoza gdzie trzeba być na czczo
Gosiak, Girl25 lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Gosiak wrote:Ja ostatnio skorzystałam z kasy pierwszeństwa w Auchan, były naprawdę duże kolejki wszędzie, podeszłam, wskazałam na znaczek i grzecznie zapytałam czy mogę skorzystać. Wszyscy się zgodzili
W kinie znaczka nie było, ale podeszłam i zapytałam.
Trzeba pytać, bo fakt nasze brzuchy nie są aż tak oczywiste żeby od razu rozpoznać ciążenie ma się co wstydzić.
Ja nie oczekuje ze ludzie z własnej woli będą mnie przepuszczać, bo moja ciąża jakoś się rozeszła i trzeba się przyjrzeć dokładniej żeby zauważyć.
Polaj straszna histroria, musiałaś najeść się strachu, współczuje . Myśle ze z dzieckiem na pewno wszystko jest dobrze.
Co do wagi mam nie niecałe 4 kg na plusie
-
Polaj ,ale historia ciesze sie ,ze wszystko dobrze sie skonczylo. Myslalam ze slomki sa bezpieczne jesli chodzi o picie na swiezym powietrzu a jednak nie.
Mi tez kiedys pielegniarka powiedziala ze nie trzeba byc na czczo tylko wlasnie do glukozy... I tez zawsze jem cos rano ale malego i wyniki wychodza ok.
Powodzenia dla wizytujacych!
Zazdroszcze upalow u nas w Londynie 24 stopnie, i slonecznie -
Polaj wrote:Dziewczyny ja miałam wczoraj przygodę życia ale nie polecam jej nikomu z uczuleniem na owady.
Po pracy kąpałam się w basenie potem poszłam się napić i nie patrząc na napój ( bo patrzałam na kąpiącego się synka) pociągnęłam ze słomki w której siedziała osa lub pszczoła i ukąsiła mnie w język
Pogotowie przyjechało w chyba 7 minut zapodało mi dożylnie Hydrocortizon a potem zabrało na IP – podali kolejne leki ale nazwy już nie pamiętam ( lekarz konsultował się z ginekologami do jest bezpieczne dla małej). Niestety pierwsza dawka nie działała za bardzo to mi kolejną wstrzyknęli.
W szpitalu pozostałam prawie do północy ( jakieś 7 godzin) jak mi całkiem opuchlizna puściła.
Dziś tylko muszę jakiegoś gina poszukać bo mój jest na urlopie a wolę sprawdzić czy wszystko ok jest z dzieckiem.
Teraz się śmieję, że język miałam taki jak w kreskówkach a ust to nawet nie mogłam zamknąć.
Powiem Wam poziom stresu osiągnął maxa. -
natki89 wrote:Detektor sprawdzony a serduszko pięknie bije
mam nadzieję, że tego dźwięku nie da się pomylić
Ps dziękuję za rady w sprawie detektora. Odkupilam AngelSounds i fajnie działana pewno to to
.
natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
WhyMe wrote:Polaj ,ale historia ciesze sie ,ze wszystko dobrze sie skonczylo. Myslalam ze slomki sa bezpieczne jesli chodzi o picie na swiezym powietrzu a jednak nie.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj -
jaka historia! Dobrze, że nic Ci nie jest ale strachu to się pewnie najadłaś na rok do przodu.
Natki89 - kurde ja cały czas dumam nad detektorem, niby bardzo chce ale z drugiej strony boje się że jak nie uda mi się znaleźć tętna to zeświruję na maxa. Czas między wizywami dłuży mi się niemiłosiernie i detektor odpowiednio użyty by mnie uspokoił.
Ja z pierwszeństwa w kolejce skorzystałam raz, jak w ogle nie miałam brzuchaszłam na pierwszy komplet badań zlecony przez lekarza, miałam być na czczo i nie chciało mi się czekać w kilometrowej kolejce. Powiedziałam, że jestem w ciąży i chce skorzystać z pierwszeństwa wejścia na badanie, bo kartka wisi że mogę. Ciąża to ciąża, nie trzeba mieć wywalonego bebzola żeby być w ciąży. Pierwszeństwo nam się należy, bo na początku ciąży gdy nie jest ona widoczna wiele kobiet czuje się najgorzej więc trzeba znaleźć w sobie odwagę i grzecznie wbijać do kolejki jeśli tego potrzebujemy
Jagna24.01.2018
-
moniczko. wrote:Jak oceniasz wizyty u dr Śliża? Jesteś na L4? Bo ja jestem od miesiąca i chciałabym kontynuować i nie wiem czy nie będzie problemu...
Lekarz jest fajny, ale niezbyt chętny na wydawanie L4 bez potrzeby, mi na razie dał tylko na 2 tygodnie ale będę prosić o więcej, bo nie wysiedzę już w pracy 8 godzin przy kompie, potrzebuję odrobiny ruchu w ciągu dnia. On jest bardzo spokojny, sam dużo mówi, nie trzeba go ciągnąć za język, ja jestem zadowolona, a to widzę że więcej jest tu chętnych na niego i polowania będą utrudnione
Kroko daj znać jak na wizycie, kciukam
Polaj współczuję przeżyć, niestety słomki nie są bezpieczne i tak zawsze trzeba patrzeć co się do ust bierze.
No i nie zapytalam o tą szkołę rodzenia w luxie, jakoś z głowy mi wyleciało, a skwar taki że zaraz do domu wracałam. Odebrałam w końcu wyniki Pappa, i ryzyko jest bardzo niewielkie, uff kamień z sercaKrokodylica, moniczko. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Kochane
U nas upał choc chmury krazą i raz nawet porosiło. Ja nie znosze upałów z moja astma to masakra,do tego slabo mi sie robi jak za duzo pochodze a z synkiem na spacer trzeba wyjsc wiec czekam na meza i razem pod wieczor dopiero wychodzimy.
Co do wagi - ja na ten czas schudłam a nie przytyłam ale mam nadzieje,ze do wizty za 2 tygodnie choc troche przybiore.
U nas na wakacjach sa męża siostrzency wiec troche zamieszania mamy w domu zatem mniej czasu na net! A tu juz sierpien ale ten czas leci u mnie zaczał sie 5 miesiac ciazyjakos ten czas szybciej leci w tej ciazy!
Polaj wspołczuje przezycia ale wazne,ze wszystko juz jest dobrze uff !!!
Piszecie o konflikcie serologicznym mi ginekolog mimo,ze mamy oboje z mezem RH+ to i tak zleciła badania ze wzgledu na moje poronienia na szczescie nie mam przeciwciał w poprzedniej ciazy zlecila mi ponowne ich zbadanie w 3 trymestrze tak dla pewnosci.
Pamietam o wizytujacych
zycze wszystkim dobrego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:29
natki89 lubi tę wiadomość
-
Szmaragdowa wrote:Natki89 - kurde ja cały czas dumam nad detektorem, niby bardzo chce ale z drugiej strony boje się że jak nie uda mi się znaleźć tętna to zeświruję na maxa. Czas między wizywami dłuży mi się niemiłosiernie i detektor odpowiednio użyty by mnie uspokoił.
Wiesz co ja też długo się zastanawiałam i pewnie gdyby nienostatnoa wizyta na IP to nie kupilabym. Ciężko mi doradzić tak czy niemi zależało na najzwyklejszym detektorze i taki też mam.
pierwszy raz miałam detektor w rękach i tętno znalazłam po kilkunastu sekundach.
Polaj nie zazdroszczę. Sama pewnie bym spanikowała:P
Tak mnie dzisiaj głowa boli ze pierwszy raz wezmę coś przeciwbolowego w ciąży. Ale to pewnie ta pogoda. Najpierw po 15 stopni A teraz 30 nagle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:33
-
trzeba korzystac i sie dopominac bo nie chcecie zeby przezyc to co ja... niby nic sie nie stalo takiego bo w pore zareagowalam ale jednak... przezorny zawsze ubezpieczonya teraz musimy tez uwazac na nasze dzieciaki w brzuszku[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Witajcie dziewczyny
Polaj - wapolczuje , najważniejsze że wszystko dobrze się skonczylo
Girl25 ja od poczatku unikam zakupow , nie daje rady poprostu bo zaraz sie w glowie kreci , ale jak gdzies juz siw wybiore to odrazu korzystam z przywilejów i mowie ze jestem w ciazy i bez problemu
Ostatnio mialam sytuacje ze bylam w aptece tyle co weszlam byly kolejki ale Pani z apteki odrazu porposila mnie do okienka, wiwc luza zreszta moj bebolek juz widac więc ludzie sami widza co i jak
U nas dzis znow upal echh ani kropelki deszczujuz dość mam tego upalu wrrr ...
Aby do jesieni
Kciuki za wszystkie wizytujace , ja jutro rano oddaje krew na te przeciwciala - dzieki bogu nie musze jezdzic po lab , mam taka babeczke co pracuje w lab i zawsze chetnie mi krewke i badnania zrobi
Milego dziewczyny
I prosba , jak ktos ma troche za duzo deszczu , prosze podeslac nad opolszczyzne -
Angela u nas tez straszny upal i siedze w domu.
U nas ludzie jednak nie odpuszcza... sprzedawczynie niektore moze i prosza jako pierwsze ale ludzie cie w zyciu nie przepuszcza, od swieta ktos sie trafi... u mnie az tak jeszcze brzucha nie widac tym bardziej ze wybieram luzniejsze ciuchy bo reszta jest za ciasna a spodenek nie mam dobrych a kupowac na miesiac nie bede i chodze w sukienkach. Ostatnio jak wyszlam z kolejki zeby usiasc bo juz ciemno mi sie zaczelo robic przed oczami to nikt sie nie zainteresowal, dopiero babka ktora stala przede mna podeszla i sie spytala czy ok i poprosila o wode sprzedawczynie, chcialy karetke wzywac ale juz mi przechodzilo[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja pytałam w Lux Med o tą szkołę rodzenia - we Wro nie ma
może w Warszawie.
Ja też w sumie to chudnę - na przestrzeni 3 miesięcy może z 1,5 kg przytyłam, brzuch też mam niewielki a ostatnie badanie z usg tak dawnoruchów nie czuje i dzis zaczęłam zastanawiać się nad detektorem, bo oszaleję
polecacie jakiś szczególnie ?
New Baby
Julia