X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest na L4 chodzonym. W pierwszej ciąży jakoś w ogóle o tym nie myślałam ale teraz się obawiam. Wiem, że mogę iść do lekarza, na rehabilitację, do sklepu, a jak np z chodzeniem na spacer?czy mam siedzieć w domu 24h
    P.s. Kroko jak się Twoja sprawa skończyła?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula normalnie przyjęli mi wyjaśnienie, po jakimś czasie dostałam pieniążki i teraz dostaję już przelewy regularnie bez problemu.

Paula_29, Rybaaaa lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super.a Tylko raz u Ciebie byli? Nie chodzili kilka pod rząd?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie przyszli więcej.

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze na wizycie wszystko Ok :) i niech tak już zawsze będzie !

A ja zapodaje Wam fotkę brzuszka :)
    https://zapodaj.net/2b2ce06464124.jpg.html

ana167, Szmaragdowa, emerald_m, Polaj, inessa lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana super, cieszę się że wszystko ok.

Mnie wieczorem bardzo rozbolał brzuch, wzięłam nospę max i magnez i leżę, powoli przechodzi. Dobrze że jutro wizyta. Trzymajcie kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja jestem we wroclawiu na urlopie. Sksr koszmarny

• Maruder Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie też upal :(
    Dziś pierwszy raz skorzystałam z tego że jestem w ciąży i zamiast stać w wielkiej kolejce do kina ze 100 osób :O (odbiór biletów na multisporta był do 31.07 więc wszyscy się rzucili na ostatnią chwilę) podeszłam do kasy powiedziałam że jestem w ciąży i odebrałam bilety bez kolejki.
    Jakby było z 10 osób to bym poczekała ze wszystkimi, ale zobaczywszy mega ogon jakiego me oczy nie widziały stwierdziłam że to ta chwila kiedy trzeba upomnieć się o swoje :)

alexast, Aenu, natki89, Polaj, Krokodylica, Lovilovi, Paula_29 lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślę Wam pozdrowienia z upalnego Pobierowa ♡

emerald_m, Didi_85, natki89, Krokodylica, inessa, Paula_29, kate88:) lubią tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    W Krakowie też upal :(
    Dziś pierwszy raz skorzystałam z tego że jestem w ciąży i zamiast stać w wielkiej kolejce do kina ze 100 osób :O (odbiór biletów na multisporta był do 31.07 więc wszyscy się rzucili na ostatnią chwilę) podeszłam do kasy powiedziałam że jestem w ciąży i odebrałam bilety bez kolejki.
    Jakby było z 10 osób to bym poczekała ze wszystkimi, ale zobaczywszy mega ogon jakiego me oczy nie widziały stwierdziłam że to ta chwila kiedy trzeba upomnieć się o swoje :)
    O jaaa, ja tez wczoraj byłam, ale zrezygnowałam z kina i wróciłam do domu. Nie miałam odwagi podejść i zapytać - szukałam karteczki, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo ale nie było ;(
    Dałam dupy!:)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Czesc dziewczyny w ten upalny dzien :p a ja mam pytanko odnosnie wagi.. ile do tej pory macie na plusie ? Bo mi jakos tak przez ostatni tydzien brzuch wywalilo ze az z ciekawosci sie zważyłam i 2 kg na plusie jest. Chyba jest okej od poczatku ciazy ?
    4 kg na plusie...

• natki89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja z przywileju brzuszka jeszcze nie skorzystałam.

Ostatnio byłam w kinie z Mężem na Dunkierce. Polecam, ale większe wrażenie zrobiła na nas Przełęcz Ocalonych. Teraz skusimy się chyba na Planetę Małp. Wolę teraz pochodzić częściej do kina, bo za jakiś czas już tyle pewnie w miejscu ciężko będzie wysiedzieć :)

Powodzenia na wizytach mamusie :) :)

Ja mam 1,5 kg na plusie, ale brzuszek już widać :) O 11 ma być kurier z detektorem :)

Robię właśnie śniadanko - jaglankę z malinami i brzoskwinią :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas zapowiada się niezły upał. Szybkie śniadanie i pędzę na zakupy, póki jeszcze słońce nisko.

Udanych wizyt i miłego dnia :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wczoraj byłam na pobraniu krwi, musiałam czekac godzinę, a że byłam na czczo to prawie zemdlałam. Oby już nigdy się nie powtórzyło, bo normalnie się wystraszyłam.
    A poza tym witam się w nowym tygodniu ciąży. Dziś mam wizyte, Ale bez usg, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:23

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie skorzystałam z zakupów bez kolejki.
    Zresztą przez całą pierwszą ciążę raz jeden jakiś pan przepuścił mnie w kolejce do kasy w tesco a tak wszędzie stałam.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio skorzystałam z kasy pierwszeństwa w Auchan, były naprawdę duże kolejki wszędzie, podeszłam, wskazałam na znaczek i grzecznie zapytałam czy mogę skorzystać. Wszyscy się zgodzili :)

Maruder, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam wczoraj przygodę życia ale nie polecam jej nikomu z uczuleniem na owady.
    Po pracy kąpałam się w basenie potem poszłam się napić i nie patrząc na napój ( bo patrzałam na kąpiącego się synka) pociągnęłam ze słomki w której siedziała osa lub pszczoła i ukąsiła mnie w język 
    Pogotowie przyjechało w chyba 7 minut zapodało mi dożylnie Hydrocortizon a potem zabrało na IP – podali kolejne leki ale nazwy już nie pamiętam ( lekarz konsultował się z ginekologami do jest bezpieczne dla małej). Niestety pierwsza dawka nie działała za bardzo to mi kolejną wstrzyknęli.
    W szpitalu pozostałam prawie do północy ( jakieś 7 godzin) jak mi całkiem opuchlizna puściła.
    Dziś tylko muszę jakiegoś gina poszukać bo mój jest na urlopie a wolę sprawdzić czy wszystko ok jest z dzieckiem.

Teraz się śmieję, że język miałam taki jak w kreskówkach a ust to nawet nie mogłam zamknąć.

Powiem Wam poziom stresu osiągnął maxa.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj o kurcze współczuję.

anouk11 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciazy nie trzeba wykonywać badań krwi na czczo. Cała poprzednia ciaze i obecną wszyscy mi tak mowili- i lekarze i pielęgniarki. Nie objadac się nie wiadomo jak ale zawsze jedna mała kanapke z serem zjadam. Oczywiście oprócz badania obciążenia glukoza gdzie trzeba być na czczo

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ