Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak to jest na L4 chodzonym. W pierwszej ciąży jakoś w ogóle o tym nie myślałam ale teraz się obawiam. Wiem, że mogę iść do lekarza, na rehabilitację, do sklepu, a jak np z chodzeniem na spacer?czy mam siedzieć w domu 24h
P.s. Kroko jak się Twoja sprawa skończyła? -
nick nieaktualny
-
W Krakowie też upal
Dziś pierwszy raz skorzystałam z tego że jestem w ciąży i zamiast stać w wielkiej kolejce do kina ze 100 osób(odbiór biletów na multisporta był do 31.07 więc wszyscy się rzucili na ostatnią chwilę) podeszłam do kasy powiedziałam że jestem w ciąży i odebrałam bilety bez kolejki.
Jakby było z 10 osób to bym poczekała ze wszystkimi, ale zobaczywszy mega ogon jakiego me oczy nie widziały stwierdziłam że to ta chwila kiedy trzeba upomnieć się o swoje
alexast, Aenu, natki89, Polaj, Krokodylica, Lovilovi, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Maruder wrote:W Krakowie też upal
Dziś pierwszy raz skorzystałam z tego że jestem w ciąży i zamiast stać w wielkiej kolejce do kina ze 100 osób(odbiór biletów na multisporta był do 31.07 więc wszyscy się rzucili na ostatnią chwilę) podeszłam do kasy powiedziałam że jestem w ciąży i odebrałam bilety bez kolejki.
Jakby było z 10 osób to bym poczekała ze wszystkimi, ale zobaczywszy mega ogon jakiego me oczy nie widziały stwierdziłam że to ta chwila kiedy trzeba upomnieć się o swoje
Dałam dupy!
New Baby
Julia -
Agness12 wrote:Czesc dziewczyny w ten upalny dzien :p a ja mam pytanko odnosnie wagi.. ile do tej pory macie na plusie ? Bo mi jakos tak przez ostatni tydzien brzuch wywalilo ze az z ciekawosci sie zważyłam i 2 kg na plusie jest. Chyba jest okej od poczatku ciazy ?
-
Dzień dobry
Ja z przywileju brzuszka jeszcze nie skorzystałam.
Ostatnio byłam w kinie z Mężem na Dunkierce. Polecam, ale większe wrażenie zrobiła na nas Przełęcz Ocalonych. Teraz skusimy się chyba na Planetę Małp. Wolę teraz pochodzić częściej do kina, bo za jakiś czas już tyle pewnie w miejscu ciężko będzie wysiedzieć
Powodzenia na wizytach mamusie
Ja mam 1,5 kg na plusie, ale brzuszek już widaćO 11 ma być kurier z detektorem
Robię właśnie śniadanko - jaglankę z malinami i brzoskwiniąPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Wczoraj byłam na pobraniu krwi, musiałam czekac godzinę, a że byłam na czczo to prawie zemdlałam. Oby już nigdy się nie powtórzyło, bo normalnie się wystraszyłam.
A poza tym witam się w nowym tygodniu ciąży. Dziś mam wizyte, Ale bez usg, niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:23
Pola
Hania -
Dziewczyny ja miałam wczoraj przygodę życia ale nie polecam jej nikomu z uczuleniem na owady.
Po pracy kąpałam się w basenie potem poszłam się napić i nie patrząc na napój ( bo patrzałam na kąpiącego się synka) pociągnęłam ze słomki w której siedziała osa lub pszczoła i ukąsiła mnie w język
Pogotowie przyjechało w chyba 7 minut zapodało mi dożylnie Hydrocortizon a potem zabrało na IP – podali kolejne leki ale nazwy już nie pamiętam ( lekarz konsultował się z ginekologami do jest bezpieczne dla małej). Niestety pierwsza dawka nie działała za bardzo to mi kolejną wstrzyknęli.
W szpitalu pozostałam prawie do północy ( jakieś 7 godzin) jak mi całkiem opuchlizna puściła.
Dziś tylko muszę jakiegoś gina poszukać bo mój jest na urlopie a wolę sprawdzić czy wszystko ok jest z dzieckiem.
Teraz się śmieję, że język miałam taki jak w kreskówkach a ust to nawet nie mogłam zamknąć.
Powiem Wam poziom stresu osiągnął maxa.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dziewczyny w ciazy nie trzeba wykonywać badań krwi na czczo. Cała poprzednia ciaze i obecną wszyscy mi tak mowili- i lekarze i pielęgniarki. Nie objadac się nie wiadomo jak ale zawsze jedna mała kanapke z serem zjadam. Oczywiście oprócz badania obciążenia glukoza gdzie trzeba być na czczo
Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość