X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tylko do 21 sierpnia pracuje, potem kocyk, łózeczko, książka i świety spokoj:D

Krokodylica, Maruder lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wiec pobiora twoja krew i stwierdza czy wystepuja w niej przecwciala...
    Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg?

Mi gin mówił, że tylko jedno badanie :)

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wiec pobiora twoja krew i stwierdza czy wystepuja w niej przecwciala...
    Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg?
    Trzeba powtórzyć. Też jestem Rh- i ponieważ miałam plamienia, gin zalecił zastrzyk z immunoglobuliny anty-D. Przeciwciał brak póki co :)
    Po porodzie, jeśli dzidziuś jest Rh+ dostaniesz taki zastrzyk, by zabezpieczyć przed ewentualnym konfliktem kolejną ciążę. W pierwszej bardzo rzadko do konfliktu dochodzi.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Mi gin mówił, że tylko jedno badanie :)
    Widać, co gin to inna szkoła :D

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald pocieszyłaś mnie z tym przedszkolem. :)
    U mojej córki będzie grupa 2,5-3 latkow. 18 dzieci 3 panie (bo to przedszkole integracyjne więc będą też dzieci niepełnosprawne, dlatego musi być więcej pań).
    No ale to nowe przedszkole otwierają, od września zacznie dopiero działać także zobaczymy co i jak. :)

Też jestem szczupła od zawsze, brzuszek mam malutki, wszyscy mówią że w ogóle po mnie nie widać że jestem w ciąży. Waga stoi w miejscu, ale ja nadal wymiotuję.

emerald_m lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Czy któraś z Was jest może z Wrocławia i wybrała już szkołę rodzenia?

Moniczko, Szmaragdowa też z Wrocławia jestem, ale ja chodzę tylko do luxmedu, może faktycznie czas pomyśleć o szkole rodzenia, jutro idę na pobranie krwi to się dokładnie dopytam jak to u nich wygląda.

Witam Was w ten upalny czas :) chyba popełnię jakiś chłodnik, chociaż nie mam składników i muszę ruszyć do sklepu

Krokodylica, moniczko., Szmaragdowa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Leci ten czas :)
    Niedługo będzie jesień a my będziemy w domkach, pod kocykiem z ciepłą herbatą :) aj, już się nie mogę doczekać :)
    Ja pracuje tylko do końca sierpnia, 4 ostatnie miesiące spędzę w domku

Hehe pod jakim kocykiem, kalosze i z córką do przedszkola na adaptacje. :P

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Trzeba powtórzyć. Też jestem Rh- i ponieważ miałam plamienia, gin zalecił zastrzyk z immunoglobuliny anty-D. Przeciwciał brak póki co :)
    Po porodzie, jeśli dzidziuś jest Rh+ dostaniesz taki zastrzyk, by zabezpieczyć przed ewentualnym konfliktem kolejną ciążę. W pierwszej bardzo rzadko do konfliktu dochodzi.
    Dziekuje za odp :)
    Teoretycznie jestem w drugiej ciazy pierwsza poronilam w 13tyg, a wiec moze sie ten konflikt jednak pojawic z tego co zrozumialam, jednak teraz w tych czasach nie jest on nie bezpieczny, jednak boje sie bo tu w UK same musimy pilnowac lekarzy...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zrób więcej. ;)

U nas noc też okropnie gorąca, córka do 1 nie mogła spać z tej duchoty, a jak ona to wiadomo że i ja nie pospałam. Co zrobić, trzeba przetrwac.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Moniczko, Szmaragdowa też z Wrocławia jestem, ale ja chodzę tylko do luxmedu, może faktycznie czas pomyśleć o szkole rodzenia, jutro idę na pobranie krwi to się dokładnie dopytam jak to u nich wygląda.

Witam Was w ten upalny czas :) chyba popełnię jakiś chłodnik, chociaż nie mam składników i muszę ruszyć do sklepu

A do jakiego chodzisz lekarza w Lux Medzie. Ja trafiłam na jednego fajnego, ale terminy u niego są jakieś mega do przodu ... :(
    A przez Lux Med tez można chodzić do szkoły rodzenia ?

moniczko. lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w (już) 17 tygodniu :)
    Mój detektor powinien przyjść jutro także czekam niecierpliwie :)

Emerald a jak to jest z tym zastrzykiem? Ja tez mam z mężem konflikt serologiczny. Robiłam przeciwciała około 10 tygodnia i nic nie było. Teraz miałam to obfite plamienie a zastrzyku nie dostałam...Nawet lekarz nie pytał się o konflikt a w karcie ciąży widział moją grupę krwi... Eh, eh, eh same zmartwienia.

U mnie na obiad albo placuszki z cukinii z pieczarkami albo pęczak z duszoną cukinią, pieczarkami i kurczakiem :)

Powodzenia na wizytach! Ja muszę cierpliwie czekać jeszcze 16 dni :(

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja już tylko do 21 sierpnia pracuje, potem kocyk, łózeczko, książka i świety spokoj:D
    Ja też 21 ostatni dzień do pracy - muszę spakować rzeczy i oficjalnie przekazać miejsce dla mojego zastępcy. Od 22 sierpnia na L4.
    Chociaż odliczam do 11 sierpnia bo wybieram się jeszcze na tydzień urlopu przed tym L4 - jakoś boję się jechać w razie jakiejś kontroli.

Maruder lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, cięzko będzie zrobić więcej bo mam gości :D wszytsko.

Kasha do mojego też są jakieś kosmiczne terminy, dziś np na 25.09, ale ja sama sobie zaglądam przez portal pacjenta i "poluję" czy coś się zwalnia, i jakoś daję radę :) widziałam kiedyś na telebimie że się ogłaszali ze szkołą rodzenia, więc podpytam co i jak, czy mój pakiet to w ogóle obejmuje. A chodzę do Śliża

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą Raven nam gdzieś zniknęła... Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze. :) Od początku była zapracowana, miejmy nadzieję, że i teraz to tylko praca ją blokuje :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz straszą tymi kontrolami, nie ma co ryzykowac;/

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    No teraz straszą tymi kontrolami, nie ma co ryzykowac;/
    Dokładnie - raczej w domu będę siedzieć albo po dziecko do przedszkola podejdę.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fakt.pl/pieniadze/prawo/kontrola-zus-w-ciazy-czy-jest-sie-czego-bac/491dxw8

tutaj jest taki krótki materiał o kontrolach właśnie

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Widać, co gin to inna szkoła :D

Dokładnie :) mi narazie kazal zrobic 1 badanie i tyle :)

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny w ten upalny dzien :p a ja mam pytanko odnosnie wagi.. ile do tej pory macie na plusie ? Bo mi jakos tak przez ostatni tydzien brzuch wywalilo ze az z ciekawosci sie zważyłam i 2 kg na plusie jest. Chyba jest okej od poczatku ciazy ?

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 5,5kg na plusie - czyli prawie tyle co rok temu zanim intensywnie zaczęłam ćwiczyć.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ