Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
WhyMe wrote:A wiec pobiora twoja krew i stwierdza czy wystepuja w niej przecwciala...
Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg?
Po porodzie, jeśli dzidziuś jest Rh+ dostaniesz taki zastrzyk, by zabezpieczyć przed ewentualnym konfliktem kolejną ciążę. W pierwszej bardzo rzadko do konfliktu dochodzi.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Emerald pocieszyłaś mnie z tym przedszkolem.
U mojej córki będzie grupa 2,5-3 latkow. 18 dzieci 3 panie (bo to przedszkole integracyjne więc będą też dzieci niepełnosprawne, dlatego musi być więcej pań).
No ale to nowe przedszkole otwierają, od września zacznie dopiero działać także zobaczymy co i jak.
Też jestem szczupła od zawsze, brzuszek mam malutki, wszyscy mówią że w ogóle po mnie nie widać że jestem w ciąży. Waga stoi w miejscu, ale ja nadal wymiotuję.emerald_m lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Czy któraś z Was jest może z Wrocławia i wybrała już szkołę rodzenia?
Moniczko, Szmaragdowa też z Wrocławia jestem, ale ja chodzę tylko do luxmedu, może faktycznie czas pomyśleć o szkole rodzenia, jutro idę na pobranie krwi to się dokładnie dopytam jak to u nich wygląda.
Witam Was w ten upalny czaschyba popełnię jakiś chłodnik, chociaż nie mam składników i muszę ruszyć do sklepu
Krokodylica, moniczko., Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Leci ten czas
Niedługo będzie jesień a my będziemy w domkach, pod kocykiem z ciepłą herbatąaj, już się nie mogę doczekać
Ja pracuje tylko do końca sierpnia, 4 ostatnie miesiące spędzę w domku
Hehe pod jakim kocykiem, kalosze i z córką do przedszkola na adaptacje. -
emerald_m wrote:Trzeba powtórzyć. Też jestem Rh- i ponieważ miałam plamienia, gin zalecił zastrzyk z immunoglobuliny anty-D. Przeciwciał brak póki co
Po porodzie, jeśli dzidziuś jest Rh+ dostaniesz taki zastrzyk, by zabezpieczyć przed ewentualnym konfliktem kolejną ciążę. W pierwszej bardzo rzadko do konfliktu dochodzi.
Teoretycznie jestem w drugiej ciazy pierwsza poronilam w 13tyg, a wiec moze sie ten konflikt jednak pojawic z tego co zrozumialam, jednak teraz w tych czasach nie jest on nie bezpieczny, jednak boje sie bo tu w UK same musimy pilnowac lekarzy... -
Myszk@ wrote:Moniczko, Szmaragdowa też z Wrocławia jestem, ale ja chodzę tylko do luxmedu, może faktycznie czas pomyśleć o szkole rodzenia, jutro idę na pobranie krwi to się dokładnie dopytam jak to u nich wygląda.
Witam Was w ten upalny czaschyba popełnię jakiś chłodnik, chociaż nie mam składników i muszę ruszyć do sklepu
A do jakiego chodzisz lekarza w Lux Medzie. Ja trafiłam na jednego fajnego, ale terminy u niego są jakieś mega do przodu ...
A przez Lux Med tez można chodzić do szkoły rodzenia ?moniczko. lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Dzień dobry
Witam się w (już) 17 tygodniu
Mój detektor powinien przyjść jutro także czekam niecierpliwie
Emerald a jak to jest z tym zastrzykiem? Ja tez mam z mężem konflikt serologiczny. Robiłam przeciwciała około 10 tygodnia i nic nie było. Teraz miałam to obfite plamienie a zastrzyku nie dostałam...Nawet lekarz nie pytał się o konflikt a w karcie ciąży widział moją grupę krwi... Eh, eh, eh same zmartwienia.
U mnie na obiad albo placuszki z cukinii z pieczarkami albo pęczak z duszoną cukinią, pieczarkami i kurczakiem
Powodzenia na wizytach! Ja muszę cierpliwie czekać jeszcze 16 dni
-
Didi_85 wrote:Ja już tylko do 21 sierpnia pracuje, potem kocyk, łózeczko, książka i świety spokoj:D
Chociaż odliczam do 11 sierpnia bo wybieram się jeszcze na tydzień urlopu przed tym L4 - jakoś boję się jechać w razie jakiejś kontroli.
Maruder lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Kroko, cięzko będzie zrobić więcej bo mam gości
wszytsko.
Kasha do mojego też są jakieś kosmiczne terminy, dziś np na 25.09, ale ja sama sobie zaglądam przez portal pacjenta i "poluję" czy coś się zwalnia, i jakoś daję radęwidziałam kiedyś na telebimie że się ogłaszali ze szkołą rodzenia, więc podpytam co i jak, czy mój pakiet to w ogóle obejmuje. A chodzę do Śliża
-
Czesc dziewczyny w ten upalny dzien :p a ja mam pytanko odnosnie wagi.. ile do tej pory macie na plusie ? Bo mi jakos tak przez ostatni tydzien brzuch wywalilo ze az z ciekawosci sie zważyłam i 2 kg na plusie jest. Chyba jest okej od poczatku ciazy ?