X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tylko do 21 sierpnia pracuje, potem kocyk, łózeczko, książka i świety spokoj:D

Krokodylica, Maruder lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wiec pobiora twoja krew i stwierdza czy wystepuja w niej przecwciala...
    Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg?

Mi gin mówił, że tylko jedno badanie :)

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wiec pobiora twoja krew i stwierdza czy wystepuja w niej przecwciala...
    Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg?
    Trzeba powtórzyć. Też jestem Rh- i ponieważ miałam plamienia, gin zalecił zastrzyk z immunoglobuliny anty-D. Przeciwciał brak póki co :)
    Po porodzie, jeśli dzidziuś jest Rh+ dostaniesz taki zastrzyk, by zabezpieczyć przed ewentualnym konfliktem kolejną ciążę. W pierwszej bardzo rzadko do konfliktu dochodzi.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Mi gin mówił, że tylko jedno badanie :)
    Widać, co gin to inna szkoła :D

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald pocieszyłaś mnie z tym przedszkolem. :)
    U mojej córki będzie grupa 2,5-3 latkow. 18 dzieci 3 panie (bo to przedszkole integracyjne więc będą też dzieci niepełnosprawne, dlatego musi być więcej pań).
    No ale to nowe przedszkole otwierają, od września zacznie dopiero działać także zobaczymy co i jak. :)

Też jestem szczupła od zawsze, brzuszek mam malutki, wszyscy mówią że w ogóle po mnie nie widać że jestem w ciąży. Waga stoi w miejscu, ale ja nadal wymiotuję.

emerald_m lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Czy któraś z Was jest może z Wrocławia i wybrała już szkołę rodzenia?

Moniczko, Szmaragdowa też z Wrocławia jestem, ale ja chodzę tylko do luxmedu, może faktycznie czas pomyśleć o szkole rodzenia, jutro idę na pobranie krwi to się dokładnie dopytam jak to u nich wygląda.

Witam Was w ten upalny czas :) chyba popełnię jakiś chłodnik, chociaż nie mam składników i muszę ruszyć do sklepu

Krokodylica, moniczko., Szmaragdowa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Leci ten czas :)
    Niedługo będzie jesień a my będziemy w domkach, pod kocykiem z ciepłą herbatą :) aj, już się nie mogę doczekać :)
    Ja pracuje tylko do końca sierpnia, 4 ostatnie miesiące spędzę w domku

Hehe pod jakim kocykiem, kalosze i z córką do przedszkola na adaptacje. :P

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Trzeba powtórzyć. Też jestem Rh- i ponieważ miałam plamienia, gin zalecił zastrzyk z immunoglobuliny anty-D. Przeciwciał brak póki co :)
    Po porodzie, jeśli dzidziuś jest Rh+ dostaniesz taki zastrzyk, by zabezpieczyć przed ewentualnym konfliktem kolejną ciążę. W pierwszej bardzo rzadko do konfliktu dochodzi.
    Dziekuje za odp :)
    Teoretycznie jestem w drugiej ciazy pierwsza poronilam w 13tyg, a wiec moze sie ten konflikt jednak pojawic z tego co zrozumialam, jednak teraz w tych czasach nie jest on nie bezpieczny, jednak boje sie bo tu w UK same musimy pilnowac lekarzy...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zrób więcej. ;)

U nas noc też okropnie gorąca, córka do 1 nie mogła spać z tej duchoty, a jak ona to wiadomo że i ja nie pospałam. Co zrobić, trzeba przetrwac.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Moniczko, Szmaragdowa też z Wrocławia jestem, ale ja chodzę tylko do luxmedu, może faktycznie czas pomyśleć o szkole rodzenia, jutro idę na pobranie krwi to się dokładnie dopytam jak to u nich wygląda.

Witam Was w ten upalny czas :) chyba popełnię jakiś chłodnik, chociaż nie mam składników i muszę ruszyć do sklepu

A do jakiego chodzisz lekarza w Lux Medzie. Ja trafiłam na jednego fajnego, ale terminy u niego są jakieś mega do przodu ... :(
    A przez Lux Med tez można chodzić do szkoły rodzenia ?

moniczko. lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w (już) 17 tygodniu :)
    Mój detektor powinien przyjść jutro także czekam niecierpliwie :)

Emerald a jak to jest z tym zastrzykiem? Ja tez mam z mężem konflikt serologiczny. Robiłam przeciwciała około 10 tygodnia i nic nie było. Teraz miałam to obfite plamienie a zastrzyku nie dostałam...Nawet lekarz nie pytał się o konflikt a w karcie ciąży widział moją grupę krwi... Eh, eh, eh same zmartwienia.

U mnie na obiad albo placuszki z cukinii z pieczarkami albo pęczak z duszoną cukinią, pieczarkami i kurczakiem :)

Powodzenia na wizytach! Ja muszę cierpliwie czekać jeszcze 16 dni :(

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja już tylko do 21 sierpnia pracuje, potem kocyk, łózeczko, książka i świety spokoj:D
    Ja też 21 ostatni dzień do pracy - muszę spakować rzeczy i oficjalnie przekazać miejsce dla mojego zastępcy. Od 22 sierpnia na L4.
    Chociaż odliczam do 11 sierpnia bo wybieram się jeszcze na tydzień urlopu przed tym L4 - jakoś boję się jechać w razie jakiejś kontroli.

Maruder lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, cięzko będzie zrobić więcej bo mam gości :D wszytsko.

Kasha do mojego też są jakieś kosmiczne terminy, dziś np na 25.09, ale ja sama sobie zaglądam przez portal pacjenta i "poluję" czy coś się zwalnia, i jakoś daję radę :) widziałam kiedyś na telebimie że się ogłaszali ze szkołą rodzenia, więc podpytam co i jak, czy mój pakiet to w ogóle obejmuje. A chodzę do Śliża

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą Raven nam gdzieś zniknęła... Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze. :) Od początku była zapracowana, miejmy nadzieję, że i teraz to tylko praca ją blokuje :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz straszą tymi kontrolami, nie ma co ryzykowac;/

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    No teraz straszą tymi kontrolami, nie ma co ryzykowac;/
    Dokładnie - raczej w domu będę siedzieć albo po dziecko do przedszkola podejdę.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fakt.pl/pieniadze/prawo/kontrola-zus-w-ciazy-czy-jest-sie-czego-bac/491dxw8

tutaj jest taki krótki materiał o kontrolach właśnie

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Widać, co gin to inna szkoła :D

Dokładnie :) mi narazie kazal zrobic 1 badanie i tyle :)

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny w ten upalny dzien :p a ja mam pytanko odnosnie wagi.. ile do tej pory macie na plusie ? Bo mi jakos tak przez ostatni tydzien brzuch wywalilo ze az z ciekawosci sie zważyłam i 2 kg na plusie jest. Chyba jest okej od poczatku ciazy ?

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 5,5kg na plusie - czyli prawie tyle co rok temu zanim intensywnie zaczęłam ćwiczyć.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: