X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) żegnamy 18 tydzień i witamy 19 tydzień :)
    Nasze dziecko rusza się coraz bardziej. Wczoraj wieczorem tak wariował ze aż mąż to zobaczył przez brzuch jak kopie bez dotykania ręką, i tak parę razy :) to jest piękne uczucie, będę to powtarzać na okrągło :)

kate88:), Polaj, pietruszkanatki, Krokodylica, Lovilovi, helagazela lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

5 miesiąc dziś rozpoczynam :) ale ten czas leci.
    Wczoraj z rodzinką zrobiliśmy sobie przejażdżkę na rowerach. Młody nauczył się na dwóch kółkach jeździć 2 tygodnie temu więc teraz możemy "poszaleć".
    Miłego dnia :D

kate88:), emerald_m, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Ja już w drodze na wakacje:)
    Miłego wypoczynku! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, zapowiada się upalny dzień, mam nadzieję że damy radę. Czy ktoś dziś wizytuje?

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Nadrobiłam weekend, choć nawet spokojnie tu było ;)

Kasha, ja jestem z Wro, ale podobnie jak w pierwszej ciąży, tak i teraz do szkoły rodzenia się nie wybieram. Wiem jednak, że dużo znajomych chodziło do Bocianka na Chałubińskiego i sobie chwaliło. Jest za darmo.

Aenu, miłego wypoczynku. Gdzie w końcu się wybraliście? Pobierowo?

Krokodylica,ja mam przedszkolaka. Poszedł do przedszkola w zeszłym roku jak miał 2.7 lat. Bardzo się bałam, bo my też byliśmy bardzo zżyci, synek zasypiał tylko ze mną i byliśmy niemal jak przyrośnięci. Zostawał wcześniej z babcią, ale i tak się bałam. Okazało się, że niepotrzebnie. Obyło się bez histerii i łez przy rozstaniu. Na początku Pani mówiła, że synek po drzemce pyta o mnie i tęskni, ale to raz, dwa minęło. Teraz chodzi bez problemu. Bardzo się usamodzielnił, rozwinął, zwłaszcza społecznie. Bardzo sobie to przedszkole chwalimy. Też jest prywatne, grupa 2.5 latków 15 osób i dwie Panie.
    Teraz młodemu robię wolny sierpień, więc dopiero wstaliśmy.
    Będzie dobrze, a pewnie nawet lepiej :D

Wszystkim urlopującym, życzę dużo słońca i relaksu.

Kto dziś wizytuje? Trzymam kciuki &&&&

Na obiad robię żeberka w sosie, kaszę gryczaną i ogórka konserwowego. No i pomidorową z rosołu z wczoraj :D

Gosiak, Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja , jeszcze z wyrka i jak patrząc na temp za oknem to az mi sie nie chcę z niego wychodzic ;D
    Ale trzeba wstac i zjesc sniadanko , bo dzieci od rana buszuja w brzuszku :) <3

Co do zgagi miewam czasem przed pojsciem spac , ale sama mi przechodzi: )
    Kciuki za wszystkie wizyty i prosze weźcie ode mnie trochę tego goracego slonca ;) :D

Buziaki :-*

Polaj lubi tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja dzisiaj ide na 19.40 na usg zobaczyc co sie dzieje z maluchem...
    Mam maly stresik,nie czuje jeszcze ruchów.
    Będzie dobrze :) Jesteśmy na niemal identycznym etapie ciąży i też jeszcze ruchów nie czuję. Od czasu do czasu pojedyncze smyrnięcia, o których, gdyby nie to, że to moja druga ciąża, myślałabym, że to moje wnętrzności :D Nie wiem, gdzie mam łożysko, ale podejrzewam, że na przedniej ścianie macicy.
    Zawsze w weekend słuchamy tętna, wczoraj było 134ud/ min. więc dzidziuś ma się dobrze.

Co do detektora, mam dzięki uprzejmości pewnej cudownej dziewczyny z kwietniòwek :) Sonoline C. Jest super i pozwala się uspokoić, np. kiedy wkoło słyszę, że mam mały brzuch i zaczynam świrować.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Ja jestem, ale jeszcze nie wybrałam. A gdzie chodzisz do ginekologa? :)

Marzycielka, Lovi - cudne brzucholki <3

Ja chodzę do Artura Kłóska - z polecenia i w sumie opinie w Internecie się potwierdziły. Fachowy, tylko do tej pory nie bierze poważnie wszystkich moich paranoicznych objawów - ale może to dobrze - wystarczy, że ja Panikuje ;)
    No i on jest ginekologiem przy Borowskiej , wiec to troche zdeterminowało mój wybór szpitala i chyba szkoły rodzenia też.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:

ja tez jeszcze takich prawdziwych ruchów nie czuje. Według wszelkich norm pierwsze ruchy powinny pojawić się do 20 tyg ciazy, więc spokojnie, dzidź ma jeszcze czas:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Będzie dobrze :) Jesteśmy na niemal identycznym etapie ciąży i też jeszcze ruchów nie czuję. Od czasu do czasu pojedyncze smyrnięcia, o których, gdyby nie to, że to moja druga ciąża, myślałabym, że to moje wnętrzności :D Nie wiem, gdzie mam łożysko, ale podejrzewam, że na przedniej ścianie macicy.
    Zawsze w weekend słuchamy tętna, wczoraj było 134ud/ min. więc dzidziuś ma się dobrze.

Co do detektora, mam dzięki uprzejmości pewnej cudownej dziewczyny z kwietniòwek :) Sonoline C. Jest super i pozwala się uspokoić, np. kiedy wkoło słyszę, że mam mały brzuch i zaczynam świrować.

Ja tak spojrzałam na Wasze brzuszki i mojego w porównaniu do Waszych nie ma .. :( a nie należę do osób szczupłych ..
    Ruchów też nie czuję. Brzuch mnie tylko boli od kilku dni, a wizyta za tydzien dopiero ! Teraz zaczelam się stresować ..

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuszek, ale mały. Ktoś, kto nie wie o ciąży, raczej się nie domyśli. Jutro zaczynam 5 miesiąc i jestem szczupła od zawsze, więc brzuch z założenia powinien być większy. No i to moja 4 ciąża :/ A znajomi takim gadaniem, gdzie brzuch, nie masz brzucha, czasem mnie stresują, choć w sumie wiem, że bez sensu ;)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja tak spojrzałam na Wasze brzuszki i mojego w porównaniu do Waszych nie ma .. :( a nie należę do osób szczupłych ..
    Ruchów też nie czuję. Brzuch mnie tylko boli od kilku dni, a wizyta za tydzien dopiero ! Teraz zaczelam się stresować ..
    Nie stresujmy się :) Jeszcze będziemy narzekać jak nam ciężko z dużymi bebzolkami :D

Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• Polaj Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Spokojnie będzie wszystko dobrze. Ale rozumiem się bardzo dobrze bo sama miałam schizy w ubiegłym tygodniu jak nie czułam małej.
    Wczoraj czułam delikatne ruchy :) - może zapowiada się spokojne dzieciątko w porównaniu do mojego pierwotnego ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane

Nie zdaze nadrobic, dzis troche mi sie osob w pracy kreci :)
    Ja zaczynam 14 tydz 14t1d mozna by powiedziec 15tc :D
    Aa mam detektor! maz mi sprezentowal , choc sam mial watpliwosci :P
    za pierwszym razem dosc szybko znalezlismy tetno bylo dosc cicho tzn z szumami :)
    wczoraj bylo juz ciezej znalazlam tetno jednak ciagle gdzies uciekalo macie tak czasem? pewnie maly czlowiek zmienial pozycje :)

Ktoras pisala o bolach, ja je mam a raczej takie klucie, wczoraj np. mialam wrazenie ze ktos mi naciska na pecherz od srodka takie mega dziwne uczucie, ale wydaje mi sie ze to jest dosc normalne. Co do ruchow to jak pytalam dziewczyn w pracy to w pierwszych ciazach praiwe kazda mowila ze od 18 , nie ktore nawet 21tc poczuly ruchy wiec wydaje mi sie ze mamy czas :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Mialam zapytac

Czy wiecie cos moze na temat konfliktu serologicznego? ja mam RH- moj maz ma RH+ i podobno w 16tyg beda badac czy wystapi konflikt (tak mi powiedzieli) i kompletnie nie wiem na czym to wszystko polega... ;/

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Aaa Mialam zapytac

Czy wiecie cos moze na temat konfliktu serologicznego? ja mam RH- moj maz ma RH+ i podobno w 16tyg beda badac czy wystapi konflikt (tak mi powiedzieli) i kompletnie nie wiem na czym to wszystko polega... ;/

Ja mam to samo , jutro robie badanie na przeciwciala i będę wszystko wiedziala ;)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja mam to samo , jutro robie badanie na przeciwciala i będę wszystko wiedziala ;)
    A wiec pobiora twoja krew i stwierdza czy wystepuja w niej przecwciala...
    Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu :)

WhyMe, natki89, Polaj, kate88:), Aenu lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej ;) witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu :)
    Leci ten czas :)
    Niedługo będzie jesień a my będziemy w domkach, pod kocykiem z ciepłą herbatą :) aj, już się nie mogę doczekać :)
    Ja pracuje tylko do końca sierpnia, 4 ostatnie miesiące spędzę w domku

Krokodylica, natki89, Maruder lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    A wlasnie nie wiem czy wiecie ale od 20 lub 21 tygodnia mozna chodzic na zajecia do swojej wybranej poloznej z nfz.
    Niestety male przychodnie nie zawsze maja taki zajecia. Ja w pierwszej ciazy chodzilam raz w tygodniu.

Dziewczyny ladne brzuszki - fakt nie sa juz do ukrycia.

U nas jeśli się chce przychodzi do domu położna środowiskowa. W pierwszej ciąży była u mnie parę razy i opowiadała ciekawe rzeczy. :)

Lovi ładny i pokaźny brzuszek :)

Lovilovi lubi tę wiadomość

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ