Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
żegnamy 18 tydzień i witamy 19 tydzień
Nasze dziecko rusza się coraz bardziej. Wczoraj wieczorem tak wariował ze aż mąż to zobaczył przez brzuch jak kopie bez dotykania ręką, i tak parę razyto jest piękne uczucie, będę to powtarzać na okrągło
kate88:), Polaj, pietruszkanatki, Krokodylica, Lovilovi, helagazela lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
5 miesiąc dziś rozpoczynamale ten czas leci.
Wczoraj z rodzinką zrobiliśmy sobie przejażdżkę na rowerach. Młody nauczył się na dwóch kółkach jeździć 2 tygodnie temu więc teraz możemy "poszaleć".
Miłego dniakate88:), emerald_m, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzień dobry
Nadrobiłam weekend, choć nawet spokojnie tu było
Kasha, ja jestem z Wro, ale podobnie jak w pierwszej ciąży, tak i teraz do szkoły rodzenia się nie wybieram. Wiem jednak, że dużo znajomych chodziło do Bocianka na Chałubińskiego i sobie chwaliło. Jest za darmo.
Aenu, miłego wypoczynku. Gdzie w końcu się wybraliście? Pobierowo?
Krokodylica,ja mam przedszkolaka. Poszedł do przedszkola w zeszłym roku jak miał 2.7 lat. Bardzo się bałam, bo my też byliśmy bardzo zżyci, synek zasypiał tylko ze mną i byliśmy niemal jak przyrośnięci. Zostawał wcześniej z babcią, ale i tak się bałam. Okazało się, że niepotrzebnie. Obyło się bez histerii i łez przy rozstaniu. Na początku Pani mówiła, że synek po drzemce pyta o mnie i tęskni, ale to raz, dwa minęło. Teraz chodzi bez problemu. Bardzo się usamodzielnił, rozwinął, zwłaszcza społecznie. Bardzo sobie to przedszkole chwalimy. Też jest prywatne, grupa 2.5 latków 15 osób i dwie Panie.
Teraz młodemu robię wolny sierpień, więc dopiero wstaliśmy.
Będzie dobrze, a pewnie nawet lepiej
Wszystkim urlopującym, życzę dużo słońca i relaksu.
Kto dziś wizytuje? Trzymam kciuki &&&&
Na obiad robię żeberka w sosie, kaszę gryczaną i ogórka konserwowego. No i pomidorową z rosołu z wczorajGosiak, Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Witam sie i ja , jeszcze z wyrka i jak patrząc na temp za oknem to az mi sie nie chcę z niego wychodzic
Ale trzeba wstac i zjesc sniadanko , bo dzieci od rana buszuja w brzuszku
Co do zgagi miewam czasem przed pojsciem spac , ale sama mi przechodzi: )
Kciuki za wszystkie wizyty i prosze weźcie ode mnie trochę tego goracego slonca
Buziaki :-*Polaj lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Ja dzisiaj ide na 19.40 na usg zobaczyc co sie dzieje z maluchem...
Mam maly stresik,nie czuje jeszcze ruchów.Jesteśmy na niemal identycznym etapie ciąży i też jeszcze ruchów nie czuję. Od czasu do czasu pojedyncze smyrnięcia, o których, gdyby nie to, że to moja druga ciąża, myślałabym, że to moje wnętrzności
Nie wiem, gdzie mam łożysko, ale podejrzewam, że na przedniej ścianie macicy.
Zawsze w weekend słuchamy tętna, wczoraj było 134ud/ min. więc dzidziuś ma się dobrze.
Co do detektora, mam dzięki uprzejmości pewnej cudownej dziewczyny z kwietniòwekSonoline C. Jest super i pozwala się uspokoić, np. kiedy wkoło słyszę, że mam mały brzuch i zaczynam świrować.
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
moniczko. wrote:Ja jestem, ale jeszcze nie wybrałam. A gdzie chodzisz do ginekologa?
Marzycielka, Lovi - cudne brzucholki
Ja chodzę do Artura Kłóska - z polecenia i w sumie opinie w Internecie się potwierdziły. Fachowy, tylko do tej pory nie bierze poważnie wszystkich moich paranoicznych objawów - ale może to dobrze - wystarczy, że ja Panikuje
No i on jest ginekologiem przy Borowskiej , wiec to troche zdeterminowało mój wybór szpitala i chyba szkoły rodzenia też.
New Baby
Julia -
ana167 wrote:Ja dzisiaj ide na 19.40 na usg zobaczyc co sie dzieje z maluchem...
Mam maly stresik,nie czuje jeszcze ruchów.
ja tez jeszcze takich prawdziwych ruchów nie czuje. Według wszelkich norm pierwsze ruchy powinny pojawić się do 20 tyg ciazy, więc spokojnie, dzidź ma jeszcze czas:) -
emerald_m wrote:Będzie dobrze
Jesteśmy na niemal identycznym etapie ciąży i też jeszcze ruchów nie czuję. Od czasu do czasu pojedyncze smyrnięcia, o których, gdyby nie to, że to moja druga ciąża, myślałabym, że to moje wnętrzności
Nie wiem, gdzie mam łożysko, ale podejrzewam, że na przedniej ścianie macicy.
Zawsze w weekend słuchamy tętna, wczoraj było 134ud/ min. więc dzidziuś ma się dobrze.
Co do detektora, mam dzięki uprzejmości pewnej cudownej dziewczyny z kwietniòwekSonoline C. Jest super i pozwala się uspokoić, np. kiedy wkoło słyszę, że mam mały brzuch i zaczynam świrować.
Ja tak spojrzałam na Wasze brzuszki i mojego w porównaniu do Waszych nie ma ..a nie należę do osób szczupłych ..
Ruchów też nie czuję. Brzuch mnie tylko boli od kilku dni, a wizyta za tydzien dopiero ! Teraz zaczelam się stresować ..
New Baby
Julia -
Ja mam brzuszek, ale mały. Ktoś, kto nie wie o ciąży, raczej się nie domyśli. Jutro zaczynam 5 miesiąc i jestem szczupła od zawsze, więc brzuch z założenia powinien być większy. No i to moja 4 ciąża
A znajomi takim gadaniem, gdzie brzuch, nie masz brzucha, czasem mnie stresują, choć w sumie wiem, że bez sensu
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
kasha86 wrote:Ja tak spojrzałam na Wasze brzuszki i mojego w porównaniu do Waszych nie ma ..
a nie należę do osób szczupłych ..
Ruchów też nie czuję. Brzuch mnie tylko boli od kilku dni, a wizyta za tydzien dopiero ! Teraz zaczelam się stresować ..Jeszcze będziemy narzekać jak nam ciężko z dużymi bebzolkami
Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Mam maly stresik,nie czuje jeszcze ruchów.
Wczoraj czułam delikatne ruchy- może zapowiada się spokojne dzieciątko w porównaniu do mojego pierwotnego
Krokodylica lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
hej kochane
Nie zdaze nadrobic, dzis troche mi sie osob w pracy kreci
Ja zaczynam 14 tydz 14t1d mozna by powiedziec 15tc
Aa mam detektor! maz mi sprezentowal , choc sam mial watpliwosci
za pierwszym razem dosc szybko znalezlismy tetno bylo dosc cicho tzn z szumami
wczoraj bylo juz ciezej znalazlam tetno jednak ciagle gdzies uciekalo macie tak czasem? pewnie maly czlowiek zmienial pozycje
Ktoras pisala o bolach, ja je mam a raczej takie klucie, wczoraj np. mialam wrazenie ze ktos mi naciska na pecherz od srodka takie mega dziwne uczucie, ale wydaje mi sie ze to jest dosc normalne. Co do ruchow to jak pytalam dziewczyn w pracy to w pierwszych ciazach praiwe kazda mowila ze od 18 , nie ktore nawet 21tc poczuly ruchy wiec wydaje mi sie ze mamy czasKrokodylica lubi tę wiadomość
-
WhyMe wrote:Aaa Mialam zapytac
Czy wiecie cos moze na temat konfliktu serologicznego? ja mam RH- moj maz ma RH+ i podobno w 16tyg beda badac czy wystapi konflikt (tak mi powiedzieli) i kompletnie nie wiem na czym to wszystko polega... ;/
Ja mam to samo , jutro robie badanie na przeciwciala i będę wszystko wiedziala -
Angela* wrote:Ja mam to samo , jutro robie badanie na przeciwciala i będę wszystko wiedziala
Rozumiem dziekuje za odp, a czy jedno badanie jest w stanie to stwierdzci? czy tez trzeba powtorzyc w koljenych tyg? -
Krokodylica wrote:Hej
witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu
Niedługo będzie jesień a my będziemy w domkach, pod kocykiem z ciepłą herbatąaj, już się nie mogę doczekać
Ja pracuje tylko do końca sierpnia, 4 ostatnie miesiące spędzę w domkuKrokodylica, natki89, Maruder lubią tę wiadomość
-
Polaj wrote:A wlasnie nie wiem czy wiecie ale od 20 lub 21 tygodnia mozna chodzic na zajecia do swojej wybranej poloznej z nfz.
Niestety male przychodnie nie zawsze maja taki zajecia. Ja w pierwszej ciazy chodzilam raz w tygodniu.
Dziewczyny ladne brzuszki - fakt nie sa juz do ukrycia.
U nas jeśli się chce przychodzi do domu położna środowiskowa. W pierwszej ciąży była u mnie parę razy i opowiadała ciekawe rzeczy.
Lovi ładny i pokaźny brzuszekLovilovi lubi tę wiadomość