X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o logistykę z dwójką.. hmmm... ja próbuję ogarnąć logistycznie całą trójcę :-p
    Jak się urodziła 2 córa to kupiliśmy 2 wózek, małą lekką spacerówkę. To np. Na wspólne spacery itp. Sprawdziła się rewelacyjnie. Później przyszła zima i kupiłam wózek bliźniaczy. No i tylko tą zimę nam służył na spacery, bo ani się tym wybrać do sklepu bo nie zmieściłby się między regałami albo już na wejściu. Ale dalej stoi i chyba muszę go sprzedać. I chcę kupić dostawkę stojącą. Siostra kupiła i testowałam z moją dwójcą i się sprawdziła w miarę. Ale starsza córa i tak woli chodzić na nogach niż jeździć w wózku. A na kolejny rok to pomyślę jeszcze o jakiejś chuście bądź nosidle.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś do mnie nie dociera ta wiadomość od Anuśki :( to wydaje mi się takie nierealne :( Bardzo mi przykro Anuśka :* już tyle wycierpiałaś :(

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie wózek + chusta, 2 chusty, chusta + nosidło, jak się nie sprawdzi to kupimy wózek rok po roku

Gosiak lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młoda była noszona w chuście i nosidle, nie jeździ spacerówką już w ogóle, chodzi na nóżkach. Więc u nas teraz od samego początku będzie Chusta + nóżki ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier*ole nie mogłam zasnąć od tego gorąca, leżę i czuję że coś po mnie łazi a to ku*wa wielki pająk. Ale jestem zdenerwowana!

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja pier*ole nie mogłam zasnąć od tego gorąca, leżę i czuję że coś po mnie łazi a to ku*wa wielki pająk. Ale jestem zdenerwowana!
    O fuuuuj! Ale z drugiej strony dobrze ze nie szczypawka :) Nie cierpię robali!!!!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź teraz nie zasnę.
    Majstrowałam przy oknie dachowym bo próbowałam go szerzej otworzyć i pewnie stamtąd się wziął. Brrr

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica współczuję. Aż mnie teraz wszystko zaczęło swędzieć :D
    Dobrze że u nas nie jest gorąco. W dzień do 25 stopni więc temperatura idealna :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na patologii w Jeleniej Górze. Tak mnie zaczął boleć brzuch ze wolałam podjechać tym bardziej ze mamy jechać do Pragi. Niestety tu nie na izby przyjęć dlatego zatrzymali mnie na oddziale. Planowo wypisz mnie w pn ale jeśli jutro wszystko będzie ok to wpisze się na żądanie. Rano jeszcze badania i zobaczymy o 9 na obchodzie. Mam nadzieje ze to tylko z przemęczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i okazało się ze mam znowu infekcje sic!!

• Maruder Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    No i okazało się ze mam znowu infekcje sic!!

Taka chyba pogoda :(
    Sprzyja chorobom i infekcja wszelkiego rodzaju :/

Ja przez n lat nie miałam zapalenia uszu a teraz czuje ze na drugie się tez rzuciło. Trochejestem poddenerwowana i nawet mam przez to słaby apetyt (to jest u mnie prawie niespotykane, kolacje wciskałem na sile). Liczę ze uda mi sie uniknąć antybiotyku i krople zadziałają... a jak nie to dadzą mi jakiś dozwolony i tak będzie dobrze.
    Muszę sobie znaleść jakieś zajęcie żeby się nie zamartwiać i nie myśleć o złych rzeczach.

*Sylwia 3 mam kciuki żeby wszystko było ok.

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma rude a próbowałam olejek kam forów? Na wacik i do ucha. Mi to w poprzedniej ciąży pomogło. Nie wiem czy miałam stan zapalny ale jak byłam u laryngologa to wszystko było ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn kamforowy.
    Tak starałam się dbać o higienę. Zero basenów świeże ręczniki przewiewna bielizna a tu dupa

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmarnie się pisze z telefonu. Wybaczcie za dziwna stylistykę

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po spania

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale jaką masz infekcję? Grzybek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No grzybek znowu....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Przeżyłam resztę nocy bez pająków. ;P
    Ale w tym upale nie da się spać.
    Rano obudziłam się z bólem brzucha.
    Do tego standardowo mdłości.
    Ciężkie jest życie ciężarnej. :P

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja odebrałam "wyniki czystości pochwy" i okazało się, że też mam i pojedyncze bakterie gram ujemne :/ Zero objawów, jedyne co to bardzo dużo jasnożółtych upławów ale o gładkiej konsystencjì ( przy grzybie podobno są serowate). Gin ogladał i mówił, że oznak grzybka nie widzi... A jednak coś jest :/
    Też bardzo dbam o higienę i przykro mi, że coś się i tak przypałętało.
    Od wczoraj aplikuję Pimafucin (globulki + krem) i tym razem całą serię wezmę (6 szt.) I kupiłam probiotyk doustny żeby uzupełniać te dobre bakterie. A z tymi pojedynczymi gram (-) to nie szaleję bo podobno pojedyncze bakterie to ma każda z nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 08:16

• Nadin Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black dokładnie, pojedyncze bakterie to nie oznacza od razu infekcji, to może być flora fizjologiczna, ważne jest ile masz leukocytow.
    U nas też dalej gorąco, ale wczoraj kupiliśmy klimatyzator przenośny i w sypialni miałam wieczorem w końcu znośna temperature.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ