X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choć jeszcze nie znamy płci to mamy swoje typy. Dla dziewczynki: Klara,lub Tola a dla chłopca: Mikołaj, Ignacy lub Juliusz :)

nick nieaktualny, Szmaragdowa, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tez mi polecaja suszarke tylko my mamy tak mala laxienke i kuchnie ze nie ma po prostu na nia miejsca a szkoda.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Gosiak tez mi polecaja suszarke tylko my mamy tak mala laxienke i kuchnie ze nie ma po prostu na nia miejsca a szkoda.
    U nas suszarka stoi na pralce. Też nie mamy nie wiadomo jakich metraży...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A ja mam pralkosuszarke Samsunga mega polecam :D choć oczywiście latem jej nie używam..
    Ja dziś głupieje.. słuchałam serduszka i wydaje mi się ze bije jakoś wolno :( na internecie jak patrzyłam na filmiki to serduszka biły dość szybko a mojej dzidzi jest tak jakby wolniej sama nie wiem jak mam to wytłumaczyć . Powiedzcie czy u was tez puls jest bardzo szybki czy jednak tak w miarę ??

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u nas mamy tak malo miejsca ze pralka otwierana z gory i jeszcze z tym problem bo kaloryfer nad nia wisi a tesciowa nie widzi potrzeby remontu wiec my na sile nic nie mozemy :( a co do tetna to u nas jest dosc szybkie a na pewno szybsze niz moje serce ale to nie jest znowu jakis bardzo szybki puls...

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też będzie Nikodem :D
    Dużo imion nam się podoba ale mieszkamy w Niemczech i szukaliśmy jakiegoś polskiego co będzie można bez problemu wymawiać tutaj, czyli np. Niko :)
    Jakby była córa to bezapelacyjnie Amelia

nick nieaktualny, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka co by te Nikodemy grzeczni byli :P
    U nas jakby była córka to Bianka :)

Whyme - serduszko u maluszków moze sie wahać od 140-160/min, jednym dzidziom bije szybciej, innym wolniej, mysle, ze nie masz powodu , aby sie niepokoić :) z maluszkiem na pewno wszystko w porządku :) pewnie odpoczywał to i serduszko wolniej biło :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Marzycielka co by te Nikodemy grzeczni byli :P
    U nas jakby była córka to Bianka :)

Whyme - serduszko u maluszków moze sie wahać od 140-160/min, jednym dzidziom bije szybciej, innym wolniej, mysle, ze nie masz powodu , aby sie niepokoić :) z maluszkiem na pewno wszystko w porządku :) pewnie odpoczywał to i serduszko wolniej biło :)
    Dziękuje. Teraz podłączyłem i biło sporo szybciej. Matka wariatka

(sunshine89, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wymyślilyscie ładne imiona!
    U nas będzie albo Noemi albo Antek

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyme Noemi mi sie podoba :)
    My mieliśmy cieżko z imieniem, nazwisko nie jest Polskie, także musiałam zwracać sporą uwagę, co by synuś języka nie połamał :P

Ana - trzymam kciuki, na pewno maleństwo urodzi sie zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 12:37

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Ale wymyślilyscie ładne imiona!
    U nas będzie albo Noemi albo Antek
    Neomi, piękne imię :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Dziękuje. Teraz podłączyłem i biło sporo szybciej. Matka wariatka
    Dlatego ja pomimo duzej pokusy nie kupilam detrktora. Znając siebie pewnie co drugi dzień byłabym na izbie przyjęć :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam problem :D gotuje żurek i najpierw dodałam zakwas a później ziemniaczki i kurde powiedzcie mi czy one się ugotują wreszcie? Już z godzinę się gotują a to przecież kosteczka, wiem że zrobiłam błąd bo ziemniaki w kwaśnym się nie ugotują ale może jednak? :D czy mam sie poddac i je wyłowić?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jak jeszcze byliśmy gówniarzami studentami, bez planów nawet ślubnych postanowiliśmy, że jak będzie syn to Gniewko. Teraz kompletnie mi się to odwidziało, bo to takie imię od razu z gniewnym człowiekiem się kojarzące, a co jeśli będzie małą pierdołą mamusi... to ni w dupe ni w oko nie będzie pasowało :D Nie znamy jeszcze płci ale co do imienia dla córki jesteśmy zgodni, że Jagna, a syn może Jędrzej. Mam też na liście Ziemowit ale mężowi się z ziemniakiem kojarzy -.-

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze chciałam mieć córkę Ninę ale jako że jest podejrzenie istnienia siusiora, to będzie chyba Mikołaj - Miko :) Nikodem też mi się podoba ale zdrobnienie Niko u nas odpada bo mamy psiura, który wabi się Nico... :D

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    My na studiach gotowalysmy ogrokowa tak jak ty zurek..odbylo sie lowienie ziemniaków..:-P
    Hehe tak myślałam :) dzięki ;)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ale to zdrobnienie od jakiego imienia? Mam znajomych którzy dali córce Jana i wlasnie mówi się na nią Janeczka. Bardzo fajnie :)
    Marzycielka niestety ziemniaczki się nie ugotuja ;)

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    a co myslicie o imieniu Mikolaj?moja cora strasznie by chciala braciszka Mikolaja,a ja sama nie wiem czy mi sie to imie podoba czy nie

Didi jak córka chce to nie ma wyjścia. :)

Angela wcale nie trzeba prać jeszcze raz. ;)
    Ja muszę wyprać bo leżały na strychu. A teraz będą leżeć w pokoju w komodzie uprasowane i grzecznie sobie czekać.
    Kiedyś od położnej słyszałam taką opinię że nawet lepiej jak ciuszki dłużej leżą w domku bo wszystkie domowe bakterie itd są na ubrankach ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja w pierwszej ciąży przy końcówce musiałam non stop leżeć więc jeśli sytuacja się powtórzy to i tak nic nie porobię więc wolę mieć gotowe. :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny ale mam problem :D gotuje żurek i najpierw dodałam zakwas a później ziemniaczki i kurde powiedzcie mi czy one się ugotują wreszcie? Już z godzinę się gotują a to przecież kosteczka, wiem że zrobiłam błąd bo ziemniaki w kwaśnym się nie ugotują ale może jednak? :D czy mam sie poddac i je wyłowić?
    To niezly kwas.
    Ja zawsze gotuje osobno.

A dzis na obiad rosol i spagetti :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to nie mamy zadnego typu. Jednak wedle tradycji bedzie miala na drugie po mnie tak jak synek ma po mezu.
    Synowi wybralismy dopiero w szpitalu jak zobaczylismy jego buzke :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ