X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choć jeszcze nie znamy płci to mamy swoje typy. Dla dziewczynki: Klara,lub Tola a dla chłopca: Mikołaj, Ignacy lub Juliusz :)

inessa, Szmaragdowa, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tez mi polecaja suszarke tylko my mamy tak mala laxienke i kuchnie ze nie ma po prostu na nia miejsca a szkoda.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Gosiak tez mi polecaja suszarke tylko my mamy tak mala laxienke i kuchnie ze nie ma po prostu na nia miejsca a szkoda.
    U nas suszarka stoi na pralce. Też nie mamy nie wiadomo jakich metraży...

inessa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A ja mam pralkosuszarke Samsunga mega polecam :D choć oczywiście latem jej nie używam..
    Ja dziś głupieje.. słuchałam serduszka i wydaje mi się ze bije jakoś wolno :( na internecie jak patrzyłam na filmiki to serduszka biły dość szybko a mojej dzidzi jest tak jakby wolniej sama nie wiem jak mam to wytłumaczyć . Powiedzcie czy u was tez puls jest bardzo szybki czy jednak tak w miarę ??

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u nas mamy tak malo miejsca ze pralka otwierana z gory i jeszcze z tym problem bo kaloryfer nad nia wisi a tesciowa nie widzi potrzeby remontu wiec my na sile nic nie mozemy :( a co do tetna to u nas jest dosc szybkie a na pewno szybsze niz moje serce ale to nie jest znowu jakis bardzo szybki puls...

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też będzie Nikodem :D
    Dużo imion nam się podoba ale mieszkamy w Niemczech i szukaliśmy jakiegoś polskiego co będzie można bez problemu wymawiać tutaj, czyli np. Niko :)
    Jakby była córa to bezapelacyjnie Amelia

inessa, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka co by te Nikodemy grzeczni byli :P
    U nas jakby była córka to Bianka :)

Whyme - serduszko u maluszków moze sie wahać od 140-160/min, jednym dzidziom bije szybciej, innym wolniej, mysle, ze nie masz powodu , aby sie niepokoić :) z maluszkiem na pewno wszystko w porządku :) pewnie odpoczywał to i serduszko wolniej biło :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Marzycielka co by te Nikodemy grzeczni byli :P
    U nas jakby była córka to Bianka :)

Whyme - serduszko u maluszków moze sie wahać od 140-160/min, jednym dzidziom bije szybciej, innym wolniej, mysle, ze nie masz powodu , aby sie niepokoić :) z maluszkiem na pewno wszystko w porządku :) pewnie odpoczywał to i serduszko wolniej biło :)
    Dziękuje. Teraz podłączyłem i biło sporo szybciej. Matka wariatka

(sunshine89, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wymyślilyscie ładne imiona!
    U nas będzie albo Noemi albo Antek

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyme Noemi mi sie podoba :)
    My mieliśmy cieżko z imieniem, nazwisko nie jest Polskie, także musiałam zwracać sporą uwagę, co by synuś języka nie połamał :P

Ana - trzymam kciuki, na pewno maleństwo urodzi sie zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 12:37

inessa lubi tę wiadomość

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Ale wymyślilyscie ładne imiona!
    U nas będzie albo Noemi albo Antek
    Neomi, piękne imię :)

inessa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Dziękuje. Teraz podłączyłem i biło sporo szybciej. Matka wariatka
    Dlatego ja pomimo duzej pokusy nie kupilam detrktora. Znając siebie pewnie co drugi dzień byłabym na izbie przyjęć :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam problem :D gotuje żurek i najpierw dodałam zakwas a później ziemniaczki i kurde powiedzcie mi czy one się ugotują wreszcie? Już z godzinę się gotują a to przecież kosteczka, wiem że zrobiłam błąd bo ziemniaki w kwaśnym się nie ugotują ale może jednak? :D czy mam sie poddac i je wyłowić?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jak jeszcze byliśmy gówniarzami studentami, bez planów nawet ślubnych postanowiliśmy, że jak będzie syn to Gniewko. Teraz kompletnie mi się to odwidziało, bo to takie imię od razu z gniewnym człowiekiem się kojarzące, a co jeśli będzie małą pierdołą mamusi... to ni w dupe ni w oko nie będzie pasowało :D Nie znamy jeszcze płci ale co do imienia dla córki jesteśmy zgodni, że Jagna, a syn może Jędrzej. Mam też na liście Ziemowit ale mężowi się z ziemniakiem kojarzy -.-

inessa lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze chciałam mieć córkę Ninę ale jako że jest podejrzenie istnienia siusiora, to będzie chyba Mikołaj - Miko :) Nikodem też mi się podoba ale zdrobnienie Niko u nas odpada bo mamy psiura, który wabi się Nico... :D

inessa lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    My na studiach gotowalysmy ogrokowa tak jak ty zurek..odbylo sie lowienie ziemniaków..:-P
    Hehe tak myślałam :) dzięki ;)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ale to zdrobnienie od jakiego imienia? Mam znajomych którzy dali córce Jana i wlasnie mówi się na nią Janeczka. Bardzo fajnie :)
    Marzycielka niestety ziemniaczki się nie ugotuja ;)

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    a co myslicie o imieniu Mikolaj?moja cora strasznie by chciala braciszka Mikolaja,a ja sama nie wiem czy mi sie to imie podoba czy nie

Didi jak córka chce to nie ma wyjścia. :)

Angela wcale nie trzeba prać jeszcze raz. ;)
    Ja muszę wyprać bo leżały na strychu. A teraz będą leżeć w pokoju w komodzie uprasowane i grzecznie sobie czekać.
    Kiedyś od położnej słyszałam taką opinię że nawet lepiej jak ciuszki dłużej leżą w domku bo wszystkie domowe bakterie itd są na ubrankach ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja w pierwszej ciąży przy końcówce musiałam non stop leżeć więc jeśli sytuacja się powtórzy to i tak nic nie porobię więc wolę mieć gotowe. :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny ale mam problem :D gotuje żurek i najpierw dodałam zakwas a później ziemniaczki i kurde powiedzcie mi czy one się ugotują wreszcie? Już z godzinę się gotują a to przecież kosteczka, wiem że zrobiłam błąd bo ziemniaki w kwaśnym się nie ugotują ale może jednak? :D czy mam sie poddac i je wyłowić?
    To niezly kwas.
    Ja zawsze gotuje osobno.

A dzis na obiad rosol i spagetti :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to nie mamy zadnego typu. Jednak wedle tradycji bedzie miala na drugie po mnie tak jak synek ma po mezu.
    Synowi wybralismy dopiero w szpitalu jak zobaczylismy jego buzke :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ