X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja w ogóle mam problem ze spaniem ale to przez te upały.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja na spanie póki co nie narzekam. Wam współczuję tej bezsenności bo wiem jak to męczy:/

U nas dzisiaj dalej pakowanie kartonów. Nie mam pomysłu na obiad. Co dzisiaj macie w planie? :)

Tak się zastanawiam nad tymi naszymi spinajacymi brzuchami. Za dużo nas jest tych z tym objawem żeby oznaczało coś złego. Mi się wydaje ze dopóki nie są bolesne i zbyt częste to pomału zaczynają się te skurcze Hicksa :) ja po prostu staram się nie nadwyrezac, suplementuje magnez 400mg i czekam na wizytę 16.08 :)

Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 07:57

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dołączam do mam, którym spina się brzuch. Dzieje się to zwykle po jakimś wysiłku lub całym dniu, wieczorem. Staram się zwolnić obroty i trochę oszczędzać. W pierwszej ciąży na podobnym etapie też brzuch zaczął się spinać. Brałam lutkę dowcipną, by zrelaksować macicę. Urodziłam w terminie.

U nas już postanowione, będzie Marcel :)
    Co do prania, też mam zamiar uszykować wszystko około miesiąc wcześniej, później różnie może być. A sentyment mam do zapachu płynu Dzidziuś <3

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z samego rana,u nas jeżeli będzie synek to córcia wybrała imię Kubuś,a jak córcia to z mężem podjęliśmy decyzję o imieniu Marcelinka. :)

Co do prania to jak i w pierwszej tak i teraz w loveli będę prać :)

A na spinanie się brzucha lekarz przepisał mi ostatnio Drotafemme Forte :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ginuś przepisał Drotafemme Forte, to coś podobnego do Nospy.

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyn podczytuje czasami wiec czasami tez sie odzywam My nadal w szpitalu krwiak jakby fie wchlonal bylo podtodze zapalenie bakteryjne szyjki i byl antybiotyk teraz czekam na wynik posiewu Mlody - bo bedzie synus Jędrek lub Miłosz zaczyna kopac coraz mocniej i czesciej brzuch tez mi sie czasami napina co mnie martwi ale widze ze nie tylko mnie pozdrawiam serdecznie

7b0f9c1e19.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie to spinanie brzucha trwa ciągle, czuję jakbym miała cegłę w brzuchu i do tego powoduje to bolesny ucisk, np. jak podniose nogę do brzucha to boli mnie brzuch. Poza tym jeszcze odczuwam jakieś kłucie w pochwie. Biorę jeszcze żurawit bo myślałam że to pęcherz, bo ciągle chodziłam siku. Trochę po nospie i magnezie się to zmniejszyło ale martwię się. Nie przeciazalam się za bardzo, jedynie te upały mogły dac mi w kość bo w pracy nie mam klimy. Jutro lekarz na szczęście.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie objawy przy zapaleniu szyjki moze warto to sprawdziec

7b0f9c1e19.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka biedulko :( Bardzo Ci współczuję tego szpitalowania :( Gratuluję synusia!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka trzymaj się, dobrze że jesteś pod opieką lekarzy.

Netka to twardnienie musi po prostu zobaczyć lekarz.
    Ja mam luteinę, w razie czego magnez i nospę ale jak by bóle brzucha nie przeszły to mam się zgłosić, bo macica była twarda, a nie powinna być (może powodować zbyt szybkie skracanie szyjki).
    Ale nam ciężko powiedzieć jakie Ty akurat masz to twardnienie brzucha.

U nas na obiad nie wiem co bo idziemy do moich rodziców na gotowe. ;)

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pomidorową z makaronem, a na drugie danie nic nie robię, bo idziemy na grilla do znajomych :)

Mikuśka, dobrze, że krwiak się wchłonął.

Netka, o której masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:52

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A my będziemy mieć albo Oliwię, a jeżeli chłopiec to trudniej wybrać (Gracjan, Krystian...ciągle nie wiemy).
    Też mam córeczkę Oliwkę.. teraz Wiktoria albo Oliwer:) jak zwykle mąż wybiera ale mi też się podobają.. Ja piorę dzieciaczkom w dzidziusiu ale powoli przechodzę na zwykły a synkowi tak długo bo straszny alergik..
    Mikuśka gratuluje synka... fajnie jest już poznać płeć ja z synkiem dowiedziłam się w 20 tygodniu a z córką... uwga w 28 tygodniu tak długo widziałam tylko pupcie i nic więcej nie chciała pokazać
    pozdrawiam

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.
    Ja w ogóle mam problem ze spaniem ale to przez te upały.
    Ja też ale i dzieci widzę że też ciągle się przebudzają wiercą.. tylko że ja niemogę pozbyć się tej duchoty z domu mam aż 27 stopni a na pokojach na poddaszu 31 i wietrze nocą i wcześnie nad ranem ale mało to co daję.. ale może temu że u nas w małopolsce to upały przesadziły:)
    dziewczyny powiedzcie mi wolno mi latać samootem? czy może spytać lekarza.. planuje jechać z mężem we wrzesniu i dziecmi do Grecji a samochodem to będzie zadługo i sama niewiem.. jest okazja do znajomych i ciężko niewykorzystać:)

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16:30 więc cały dzień jeszcze jak na szpilkach.

Mikuśka a skąd się wzięło takie zapalenie? Mnie to twardnienie wzięło tak nagle, z dnia na dzień, wcześniej wszystko było super. Ehh, zawsze coś.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Ja też ale i dzieci widzę że też ciągle się przebudzają wiercą.. tylko że ja niemogę pozbyć się tej duchoty z domu mam aż 27 stopni a na pokojach na poddaszu 31 i wietrze nocą i wcześnie nad ranem ale mało to co daję.. ale może temu że u nas w małopolsce to upały przesadziły:)
    dziewczyny powiedzcie mi wolno mi latać samootem? czy może spytać lekarza.. planuje jechać z mężem we wrzesniu i dziecmi do Grecji a samochodem to będzie zadługo i sama niewiem.. jest okazja do znajomych i ciężko niewykorzystać:)

Jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo i nie masz przeciwwskazań od lekarza to można. I tak będziesz potrzebowała zaświadczenie od lekarza, że możesz latać i że wszystko jest ok (mogą Cię o to poprosić na lotnisku). Generalnie lot samolotem nie wpływa na płód tylko może wpłynąć na Twoje samopoczucie - zmiana ciśnienia. Dobrze wybierać loty do 4 h lotu. I w trakcie wstawać co jakiś czas i się przejść.

Ja też się zastanawiam nad urlopem. Jedyne co mnie powstrzymuje to to, że "w razie potrzeby" nie będzie mojego lekarza / szpitala w pobliżu ... jeszcze się waham - zapytam na początku września lekarza i zaplanuję urlop :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Mi też ginuś przepisał Drotafemme Forte, to coś podobnego do Nospy.
    Ja nie mogę brać nospy, bo ten posmak po połknięciu utrzymuje mi się kolejne kilka - kilkanaście godzin (jakby mi coś utknęło w przełyku). Czy ten Drotafemme Forte też ma taki "posmak" czy nie ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas dzisiaj piękny dzień, słoneczko świeci, nie za gorąco i nie zimno. Dzisiaj z mężem świętujemy rocznicę ślubu i mam dzisiaj labe :D nie gotujemy obiadu tylko idziemy na bufet chińczyka więc będzie pysznie :)
    Dzisiaj kończymy 19 tydzień! Synuś rusza się coraz bardziej, już nie muszę wyczekiwać na każdy jego ruch tylko po prostu daje o sobie znać co jakiś czas.
    Miłego dnia mamusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:34

natki89, Didi_85, Krokodylica, madzia8lenka, Nadin lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka daj znać co lekarz powiedział :)

Mikuśka jak jest coraz lepiej to pewnie lada dzień Cię wypuszczą :)

Ja wróciłam z cukierni i kupiłam kawałek bezy kawowej co będzie na deser :) A na obiad wymyśliłam kaszę gryczaną z duszonymi warzywami (cukinia, pomidory, cebulka i ogórek kiszony) :) Chociaż pomidorową bym zjadła! Emerald czemu mi to zrobiłaś :D :) Muszę chyba u mamy wyprosić bo robi najlepszą :)

emerald_m, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja nie mogę brać nospy, bo ten posmak po połknięciu utrzymuje mi się kolejne kilka - kilkanaście godzin (jakby mi coś utknęło w przełyku). Czy ten Drotafemme Forte też ma taki "posmak" czy nie ?
    Szczerze to tylko 1 tabletę przyjęłam bo narazie wystarcza magnez, ale nie przypominam sobie niefajnego posmaku :)

kasha86 lubi tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Netka daj znać co lekarz powiedział :)

Mikuśka jak jest coraz lepiej to pewnie lada dzień Cię wypuszczą :)

Ja wróciłam z cukierni i kupiłam kawałek bezy kawowej co będzie na deser :) A na obiad wymyśliłam kaszę gryczaną z duszonymi warzywami (cukinia, pomidory, cebulka i ogórek kiszony) :) Chociaż pomidorową bym zjadła! Emerald czemu mi to zrobiłaś :D :) Muszę chyba u mamy wyprosić bo robi najlepszą :)
    Wybacz :) Na pociechę napiszę Ci, że pożarłabym takiej kaszy z warzywami <3 Chyba jutro zrobię :D

natki89 lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ