X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja w ogóle mam problem ze spaniem ale to przez te upały.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja na spanie póki co nie narzekam. Wam współczuję tej bezsenności bo wiem jak to męczy:/

U nas dzisiaj dalej pakowanie kartonów. Nie mam pomysłu na obiad. Co dzisiaj macie w planie? :)

Tak się zastanawiam nad tymi naszymi spinajacymi brzuchami. Za dużo nas jest tych z tym objawem żeby oznaczało coś złego. Mi się wydaje ze dopóki nie są bolesne i zbyt częste to pomału zaczynają się te skurcze Hicksa :) ja po prostu staram się nie nadwyrezac, suplementuje magnez 400mg i czekam na wizytę 16.08 :)

Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 07:57

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dołączam do mam, którym spina się brzuch. Dzieje się to zwykle po jakimś wysiłku lub całym dniu, wieczorem. Staram się zwolnić obroty i trochę oszczędzać. W pierwszej ciąży na podobnym etapie też brzuch zaczął się spinać. Brałam lutkę dowcipną, by zrelaksować macicę. Urodziłam w terminie.

U nas już postanowione, będzie Marcel :)
    Co do prania, też mam zamiar uszykować wszystko około miesiąc wcześniej, później różnie może być. A sentyment mam do zapachu płynu Dzidziuś <3

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z samego rana,u nas jeżeli będzie synek to córcia wybrała imię Kubuś,a jak córcia to z mężem podjęliśmy decyzję o imieniu Marcelinka. :)

Co do prania to jak i w pierwszej tak i teraz w loveli będę prać :)

A na spinanie się brzucha lekarz przepisał mi ostatnio Drotafemme Forte :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ginuś przepisał Drotafemme Forte, to coś podobnego do Nospy.

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyn podczytuje czasami wiec czasami tez sie odzywam My nadal w szpitalu krwiak jakby fie wchlonal bylo podtodze zapalenie bakteryjne szyjki i byl antybiotyk teraz czekam na wynik posiewu Mlody - bo bedzie synus Jędrek lub Miłosz zaczyna kopac coraz mocniej i czesciej brzuch tez mi sie czasami napina co mnie martwi ale widze ze nie tylko mnie pozdrawiam serdecznie

7b0f9c1e19.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie to spinanie brzucha trwa ciągle, czuję jakbym miała cegłę w brzuchu i do tego powoduje to bolesny ucisk, np. jak podniose nogę do brzucha to boli mnie brzuch. Poza tym jeszcze odczuwam jakieś kłucie w pochwie. Biorę jeszcze żurawit bo myślałam że to pęcherz, bo ciągle chodziłam siku. Trochę po nospie i magnezie się to zmniejszyło ale martwię się. Nie przeciazalam się za bardzo, jedynie te upały mogły dac mi w kość bo w pracy nie mam klimy. Jutro lekarz na szczęście.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie objawy przy zapaleniu szyjki moze warto to sprawdziec

7b0f9c1e19.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka biedulko :( Bardzo Ci współczuję tego szpitalowania :( Gratuluję synusia!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka trzymaj się, dobrze że jesteś pod opieką lekarzy.

Netka to twardnienie musi po prostu zobaczyć lekarz.
    Ja mam luteinę, w razie czego magnez i nospę ale jak by bóle brzucha nie przeszły to mam się zgłosić, bo macica była twarda, a nie powinna być (może powodować zbyt szybkie skracanie szyjki).
    Ale nam ciężko powiedzieć jakie Ty akurat masz to twardnienie brzucha.

U nas na obiad nie wiem co bo idziemy do moich rodziców na gotowe. ;)

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pomidorową z makaronem, a na drugie danie nic nie robię, bo idziemy na grilla do znajomych :)

Mikuśka, dobrze, że krwiak się wchłonął.

Netka, o której masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:52

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A my będziemy mieć albo Oliwię, a jeżeli chłopiec to trudniej wybrać (Gracjan, Krystian...ciągle nie wiemy).
    Też mam córeczkę Oliwkę.. teraz Wiktoria albo Oliwer:) jak zwykle mąż wybiera ale mi też się podobają.. Ja piorę dzieciaczkom w dzidziusiu ale powoli przechodzę na zwykły a synkowi tak długo bo straszny alergik..
    Mikuśka gratuluje synka... fajnie jest już poznać płeć ja z synkiem dowiedziłam się w 20 tygodniu a z córką... uwga w 28 tygodniu tak długo widziałam tylko pupcie i nic więcej nie chciała pokazać
    pozdrawiam

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.
    Ja w ogóle mam problem ze spaniem ale to przez te upały.
    Ja też ale i dzieci widzę że też ciągle się przebudzają wiercą.. tylko że ja niemogę pozbyć się tej duchoty z domu mam aż 27 stopni a na pokojach na poddaszu 31 i wietrze nocą i wcześnie nad ranem ale mało to co daję.. ale może temu że u nas w małopolsce to upały przesadziły:)
    dziewczyny powiedzcie mi wolno mi latać samootem? czy może spytać lekarza.. planuje jechać z mężem we wrzesniu i dziecmi do Grecji a samochodem to będzie zadługo i sama niewiem.. jest okazja do znajomych i ciężko niewykorzystać:)

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16:30 więc cały dzień jeszcze jak na szpilkach.

Mikuśka a skąd się wzięło takie zapalenie? Mnie to twardnienie wzięło tak nagle, z dnia na dzień, wcześniej wszystko było super. Ehh, zawsze coś.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Ja też ale i dzieci widzę że też ciągle się przebudzają wiercą.. tylko że ja niemogę pozbyć się tej duchoty z domu mam aż 27 stopni a na pokojach na poddaszu 31 i wietrze nocą i wcześnie nad ranem ale mało to co daję.. ale może temu że u nas w małopolsce to upały przesadziły:)
    dziewczyny powiedzcie mi wolno mi latać samootem? czy może spytać lekarza.. planuje jechać z mężem we wrzesniu i dziecmi do Grecji a samochodem to będzie zadługo i sama niewiem.. jest okazja do znajomych i ciężko niewykorzystać:)

Jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo i nie masz przeciwwskazań od lekarza to można. I tak będziesz potrzebowała zaświadczenie od lekarza, że możesz latać i że wszystko jest ok (mogą Cię o to poprosić na lotnisku). Generalnie lot samolotem nie wpływa na płód tylko może wpłynąć na Twoje samopoczucie - zmiana ciśnienia. Dobrze wybierać loty do 4 h lotu. I w trakcie wstawać co jakiś czas i się przejść.

Ja też się zastanawiam nad urlopem. Jedyne co mnie powstrzymuje to to, że "w razie potrzeby" nie będzie mojego lekarza / szpitala w pobliżu ... jeszcze się waham - zapytam na początku września lekarza i zaplanuję urlop :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Mi też ginuś przepisał Drotafemme Forte, to coś podobnego do Nospy.
    Ja nie mogę brać nospy, bo ten posmak po połknięciu utrzymuje mi się kolejne kilka - kilkanaście godzin (jakby mi coś utknęło w przełyku). Czy ten Drotafemme Forte też ma taki "posmak" czy nie ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas dzisiaj piękny dzień, słoneczko świeci, nie za gorąco i nie zimno. Dzisiaj z mężem świętujemy rocznicę ślubu i mam dzisiaj labe :D nie gotujemy obiadu tylko idziemy na bufet chińczyka więc będzie pysznie :)
    Dzisiaj kończymy 19 tydzień! Synuś rusza się coraz bardziej, już nie muszę wyczekiwać na każdy jego ruch tylko po prostu daje o sobie znać co jakiś czas.
    Miłego dnia mamusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:34

natki89, Didi_85, Krokodylica, madzia8lenka, Nadin lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka daj znać co lekarz powiedział :)

Mikuśka jak jest coraz lepiej to pewnie lada dzień Cię wypuszczą :)

Ja wróciłam z cukierni i kupiłam kawałek bezy kawowej co będzie na deser :) A na obiad wymyśliłam kaszę gryczaną z duszonymi warzywami (cukinia, pomidory, cebulka i ogórek kiszony) :) Chociaż pomidorową bym zjadła! Emerald czemu mi to zrobiłaś :D :) Muszę chyba u mamy wyprosić bo robi najlepszą :)

emerald_m, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja nie mogę brać nospy, bo ten posmak po połknięciu utrzymuje mi się kolejne kilka - kilkanaście godzin (jakby mi coś utknęło w przełyku). Czy ten Drotafemme Forte też ma taki "posmak" czy nie ?
    Szczerze to tylko 1 tabletę przyjęłam bo narazie wystarcza magnez, ale nie przypominam sobie niefajnego posmaku :)

kasha86 lubi tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Netka daj znać co lekarz powiedział :)

Mikuśka jak jest coraz lepiej to pewnie lada dzień Cię wypuszczą :)

Ja wróciłam z cukierni i kupiłam kawałek bezy kawowej co będzie na deser :) A na obiad wymyśliłam kaszę gryczaną z duszonymi warzywami (cukinia, pomidory, cebulka i ogórek kiszony) :) Chociaż pomidorową bym zjadła! Emerald czemu mi to zrobiłaś :D :) Muszę chyba u mamy wyprosić bo robi najlepszą :)
    Wybacz :) Na pociechę napiszę Ci, że pożarłabym takiej kaszy z warzywami <3 Chyba jutro zrobię :D

natki89 lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ