WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) zawsze chciałam tak nazwać swoja córkę jednak w pierwszej (nieudanej) ciazy posmarowaliśmy ze córka będzie miała na imię Kornelia wiem ze to imię zawsze będzie mi się kojarzyło z pierwsza ciąża wiec zdecydujemy się na Noemi. Bez smutasów mi tu! Wszystkie urodzimy fajne zdrowe dzieci i tego się trzymajmy :). Ja mam nadzieje ze płeć poznam 14.08 oby! Bo teraz nie wiadomo jak nazywać ten nasz brzuszek mąż mówi żabka a ja króliczek

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Didi jak córka chce to nie ma wyjścia. :)

Angela wcale nie trzeba prać jeszcze raz. ;)
    Ja muszę wyprać bo leżały na strychu. A teraz będą leżeć w pokoju w komodzie uprasowane i grzecznie sobie czekać.
    Kiedyś od położnej słyszałam taką opinię że nawet lepiej jak ciuszki dłużej leżą w domku bo wszystkie domowe bakterie itd są na ubrankach ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja w pierwszej ciąży przy końcówce musiałam non stop leżeć więc jeśli sytuacja się powtórzy to i tak nic nie porobię więc wolę mieć gotowe. :)

Wiem wiem ;)
    Tylko znajac mnie to pewnie wypiore kilka razy :) ja lubie świeże rzeczy i czesto robic pranie ;)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie chodzi o to żeby ubranka były skolonizowane domowa flora bakteryjna. Bo dziecko rodzi się jalowe i jak ubiorą je w szpitalne ciuchy to razem ze szpitalnymi bakcylami, a wiadomo, że domowe lepsze :)
    Why tętno dziecka na tym etapie powinno być pomiędzy 120 a 160. Moja być chwilowe odchylenia przy spoczynku lub intensywnych ruchach.

Krokodylica lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Wiem wiem ;)
    Tylko znajac mnie to pewnie wypiore kilka razy :) ja lubie świeże rzeczy i czesto robic pranie ;)
    Hihi, ja też mam fioła na punkcie prania :D Wszystko musi pachnieć płynikiem do płukania! :D
    W czym pierzecie ciuszki dla maluszków? Ja pamiętam, że kiedyś używałam Loveli i włączałam dodatkowe płukanie.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat imion :)
    U nas postanowione,że dziewczynka będzie nosić imię Iga :)
    A chłopiec... mi się podoba Ignacy.. ale Tz taki jakby przeciwny :)

Krokodylica, inessa, helagazela lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne i zapomniane imiona wybieracie :) U nas na 80% dziewczynka i do wyboru Hania, Helenka, Marysia, Martynka, Sara :) na początku chciałam Sare bezapelacyjnie Ale Hania mocno mi się podoba. A dla chłopca na pewno Staś :)

Dzisiaj poczułam chyba pierwsze ruchy <3 takie jakby obracanie. Ciekawe czy to to :)

U nas na obiad domowa tortilla :)

Dziewczyny wiecie jakie piękne ubranka są w Kappahl'u i to w super promocjach :) wiem ze to ubranka letnie Ale chyba coś kupię :D

Krokodylica, inessa lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Janinę Helenę i teraz będzie Stanisław :)

natki89, inessa, helagazela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Hihi, ja też mam fioła na punkcie prania :D Wszystko musi pachnieć płynikiem do płukania! :D
    W czym pierzecie ciuszki dla maluszków? Ja pamiętam, że kiedyś używałam Loveli i włączałam dodatkowe płukanie.

Ja przy córce na poczatku tez uzywalam lovela proszek i plyn i dodatkowe płukanie żeby bardziej pachnialo hehe :)
    Teraz chyba tez zostane przy loveli ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dodatkowo płukałam żeby jak najmniej detergentów zostawało w ubrankach :) A jak skończył synuś 6 mcy to Lenor Sensitive poszedł w ruch hehe Do dzisiaj mam sentyment do tego zapachu :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu siedzi albo Hania albo Bruno :)

inessa, Gosiak, helagazela lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A to ja dodatkowo płukałam żeby jak najmniej detergentów zostawało w ubrankach :) A jak skończył synuś 6 mcy to Lenor Sensitive poszedł w ruch hehe Do dzisiaj mam sentyment do tego zapachu :D

Ja ogólnie uzywam lenor a ten bialy to kiedy nie widzw śmieje sie do meza ze jeszcze troszkę i będę uzywac :D

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dziś używam dla córki tych płynów do prania dziecięcych. Najpierw używałam loveli a teraz bobini.

U nas będzie Łucja. :)

inessa, Didi_85, helagazela lubią tę wiadomość

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie takie spinanie brzucha, uczucie rozciągania, ciężkości?-ewidentnie czuję że coś nie tak, bo do tej pory nic a nic mi nie dolegalo. W dodatku ciągle czuję ucisk na pęcherz bo piję duż o wody. Dzwoniłam do gina, kazał wziąć nospe i duże dawki magnezu i odpoczywać a wizyta w poniedziałek. Do tego czasu oszaleje chyba.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka Janka to u nas od Janiny zdrobnienie ☺ a piore w plynie bobini lub dzidzius dopiero od niedawna dodaje plyn do plukania aby troche zapachu bylo - synek jest alergikiem wiec uwazam na plyny itp. Ja lubie zapach prania zima gdy wisialo na mrozie mmmm cudny ☺ nam polozna tez poradzila poprac wczesniej i miesiac przed porodem uszykowac łozeczko (oczywiscie przykryc aby sie nie kurzylo) aby wszystko przeszlo "domowymi" bakteriami oraz naszymi zapachami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 20:36

Krokodylica, Dorka87 lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pralam w Lovelli bo tylko to mlodego nie uczulalo i teraz tez to wybiore.
    Obecnie w gre wchodzi tylko persil sensitiv inne proszki powoduja wysypke na skorze.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam z wakacji do domu... ale ten tydzień szybko przeleciał. Teraz odliczam do poniedziałkowej wizyty :)

Krokodylica, FreshMm, emi2016 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my będziemy mieć albo Oliwię, a jeżeli chłopiec to trudniej wybrać (Gracjan, Krystian...ciągle nie wiemy).

inessa, helagazela, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A my będziemy mieć albo Oliwię, a jeżeli chłopiec to trudniej wybrać (Gracjan, Krystian...ciągle nie wiemy).

Tez mam corke Oliwie ;)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny jestem tutaj z Wami ale nie mam czasu się udzielać i jest mi niezmiernie przykro ale mam sporo obowiązków w domu. Do tego jesteśmy z mężem przed remontem. Ale za to melduję,że u nas wszystko w porządku.Maleństwo rośnie,bo niestety nie chce pokazać się Panu doktorowi. Ważyło 180g i serduszko bije jak dzwon. Do tego zaczyna dawać mamie kopniaki,że hoho. :) teraz czekamy do polowkowych do 31 sierpnia. Mam do zrobienia obciążenie,toxo do powtórki i mocz :) i to tak w skrócie.

FreshMm, inessa, ana167, Didi_85, Krokodylica, helagazela, kate88:), elize, Patrycja27 lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czytam, ale ostatnio brak czasu na udzielanie się (chcę pozamykać tyle projektów, ile się da, póki się dobrze czuję, bo nie wiadomo jak będzie potem). U nas jeśli będzie chłopak to Robert, a jeśli dziewczyna to Daria albo Alicja, zależy co nam bardziej do buźki będzie pasowało po porodzie. Na razie tak się układa, że lekarz się nie podejmował zgadywać. Może za 3 tygodnie na połówkowych coś pokaże.

Z praniem się właśnie zastanawiam, i tak musimy wymienić za chwilę pralkę, bo już siada i sporo się naczytałam o pralkach z trybem prania parowego - że ponoć super przy niemowlaku. Ma któraś z Was?

BTW, od tygodnia o 3:30 mam co najmniej godzinną przerwę w spaniu. Budzi mnie pęcherz i o ile dotąd potrafiłam iść do łazienki praktycznie się nie budząc, to teraz oczy jak spodki i nie ma opcji na zaśnięcie :((

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ