X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) zawsze chciałam tak nazwać swoja córkę jednak w pierwszej (nieudanej) ciazy posmarowaliśmy ze córka będzie miała na imię Kornelia wiem ze to imię zawsze będzie mi się kojarzyło z pierwsza ciąża wiec zdecydujemy się na Noemi. Bez smutasów mi tu! Wszystkie urodzimy fajne zdrowe dzieci i tego się trzymajmy :). Ja mam nadzieje ze płeć poznam 14.08 oby! Bo teraz nie wiadomo jak nazywać ten nasz brzuszek mąż mówi żabka a ja króliczek

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Didi jak córka chce to nie ma wyjścia. :)

Angela wcale nie trzeba prać jeszcze raz. ;)
    Ja muszę wyprać bo leżały na strychu. A teraz będą leżeć w pokoju w komodzie uprasowane i grzecznie sobie czekać.
    Kiedyś od położnej słyszałam taką opinię że nawet lepiej jak ciuszki dłużej leżą w domku bo wszystkie domowe bakterie itd są na ubrankach ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja w pierwszej ciąży przy końcówce musiałam non stop leżeć więc jeśli sytuacja się powtórzy to i tak nic nie porobię więc wolę mieć gotowe. :)

Wiem wiem ;)
    Tylko znajac mnie to pewnie wypiore kilka razy :) ja lubie świeże rzeczy i czesto robic pranie ;)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie chodzi o to żeby ubranka były skolonizowane domowa flora bakteryjna. Bo dziecko rodzi się jalowe i jak ubiorą je w szpitalne ciuchy to razem ze szpitalnymi bakcylami, a wiadomo, że domowe lepsze :)
    Why tętno dziecka na tym etapie powinno być pomiędzy 120 a 160. Moja być chwilowe odchylenia przy spoczynku lub intensywnych ruchach.

Krokodylica lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Wiem wiem ;)
    Tylko znajac mnie to pewnie wypiore kilka razy :) ja lubie świeże rzeczy i czesto robic pranie ;)
    Hihi, ja też mam fioła na punkcie prania :D Wszystko musi pachnieć płynikiem do płukania! :D
    W czym pierzecie ciuszki dla maluszków? Ja pamiętam, że kiedyś używałam Loveli i włączałam dodatkowe płukanie.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat imion :)
    U nas postanowione,że dziewczynka będzie nosić imię Iga :)
    A chłopiec... mi się podoba Ignacy.. ale Tz taki jakby przeciwny :)

Krokodylica, inessa, helagazela lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne i zapomniane imiona wybieracie :) U nas na 80% dziewczynka i do wyboru Hania, Helenka, Marysia, Martynka, Sara :) na początku chciałam Sare bezapelacyjnie Ale Hania mocno mi się podoba. A dla chłopca na pewno Staś :)

Dzisiaj poczułam chyba pierwsze ruchy <3 takie jakby obracanie. Ciekawe czy to to :)

U nas na obiad domowa tortilla :)

Dziewczyny wiecie jakie piękne ubranka są w Kappahl'u i to w super promocjach :) wiem ze to ubranka letnie Ale chyba coś kupię :D

Krokodylica, inessa lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Janinę Helenę i teraz będzie Stanisław :)

natki89, inessa, helagazela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Hihi, ja też mam fioła na punkcie prania :D Wszystko musi pachnieć płynikiem do płukania! :D
    W czym pierzecie ciuszki dla maluszków? Ja pamiętam, że kiedyś używałam Loveli i włączałam dodatkowe płukanie.

Ja przy córce na poczatku tez uzywalam lovela proszek i plyn i dodatkowe płukanie żeby bardziej pachnialo hehe :)
    Teraz chyba tez zostane przy loveli ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dodatkowo płukałam żeby jak najmniej detergentów zostawało w ubrankach :) A jak skończył synuś 6 mcy to Lenor Sensitive poszedł w ruch hehe Do dzisiaj mam sentyment do tego zapachu :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu siedzi albo Hania albo Bruno :)

inessa, Gosiak, helagazela lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A to ja dodatkowo płukałam żeby jak najmniej detergentów zostawało w ubrankach :) A jak skończył synuś 6 mcy to Lenor Sensitive poszedł w ruch hehe Do dzisiaj mam sentyment do tego zapachu :D

Ja ogólnie uzywam lenor a ten bialy to kiedy nie widzw śmieje sie do meza ze jeszcze troszkę i będę uzywac :D

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dziś używam dla córki tych płynów do prania dziecięcych. Najpierw używałam loveli a teraz bobini.

U nas będzie Łucja. :)

inessa, Didi_85, helagazela lubią tę wiadomość

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie takie spinanie brzucha, uczucie rozciągania, ciężkości?-ewidentnie czuję że coś nie tak, bo do tej pory nic a nic mi nie dolegalo. W dodatku ciągle czuję ucisk na pęcherz bo piję duż o wody. Dzwoniłam do gina, kazał wziąć nospe i duże dawki magnezu i odpoczywać a wizyta w poniedziałek. Do tego czasu oszaleje chyba.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka Janka to u nas od Janiny zdrobnienie ☺ a piore w plynie bobini lub dzidzius dopiero od niedawna dodaje plyn do plukania aby troche zapachu bylo - synek jest alergikiem wiec uwazam na plyny itp. Ja lubie zapach prania zima gdy wisialo na mrozie mmmm cudny ☺ nam polozna tez poradzila poprac wczesniej i miesiac przed porodem uszykowac łozeczko (oczywiscie przykryc aby sie nie kurzylo) aby wszystko przeszlo "domowymi" bakteriami oraz naszymi zapachami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 20:36

Krokodylica, Dorka87 lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pralam w Lovelli bo tylko to mlodego nie uczulalo i teraz tez to wybiore.
    Obecnie w gre wchodzi tylko persil sensitiv inne proszki powoduja wysypke na skorze.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam z wakacji do domu... ale ten tydzień szybko przeleciał. Teraz odliczam do poniedziałkowej wizyty :)

Krokodylica, FreshMm, emi2016 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my będziemy mieć albo Oliwię, a jeżeli chłopiec to trudniej wybrać (Gracjan, Krystian...ciągle nie wiemy).

inessa, helagazela, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A my będziemy mieć albo Oliwię, a jeżeli chłopiec to trudniej wybrać (Gracjan, Krystian...ciągle nie wiemy).

Tez mam corke Oliwie ;)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny jestem tutaj z Wami ale nie mam czasu się udzielać i jest mi niezmiernie przykro ale mam sporo obowiązków w domu. Do tego jesteśmy z mężem przed remontem. Ale za to melduję,że u nas wszystko w porządku.Maleństwo rośnie,bo niestety nie chce pokazać się Panu doktorowi. Ważyło 180g i serduszko bije jak dzwon. Do tego zaczyna dawać mamie kopniaki,że hoho. :) teraz czekamy do polowkowych do 31 sierpnia. Mam do zrobienia obciążenie,toxo do powtórki i mocz :) i to tak w skrócie.

FreshMm, inessa, ana167, Didi_85, Krokodylica, helagazela, kate88:), elize, Patrycja27 lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czytam, ale ostatnio brak czasu na udzielanie się (chcę pozamykać tyle projektów, ile się da, póki się dobrze czuję, bo nie wiadomo jak będzie potem). U nas jeśli będzie chłopak to Robert, a jeśli dziewczyna to Daria albo Alicja, zależy co nam bardziej do buźki będzie pasowało po porodzie. Na razie tak się układa, że lekarz się nie podejmował zgadywać. Może za 3 tygodnie na połówkowych coś pokaże.

Z praniem się właśnie zastanawiam, i tak musimy wymienić za chwilę pralkę, bo już siada i sporo się naczytałam o pralkach z trybem prania parowego - że ponoć super przy niemowlaku. Ma któraś z Was?

BTW, od tygodnia o 3:30 mam co najmniej godzinną przerwę w spaniu. Budzi mnie pęcherz i o ile dotąd potrafiłam iść do łazienki praktycznie się nie budząc, to teraz oczy jak spodki i nie ma opcji na zaśnięcie :((

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ