Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki
zawsze chciałam tak nazwać swoja córkę jednak w pierwszej (nieudanej) ciazy posmarowaliśmy ze córka będzie miała na imię Kornelia wiem ze to imię zawsze będzie mi się kojarzyło z pierwsza ciąża wiec zdecydujemy się na Noemi. Bez smutasów mi tu! Wszystkie urodzimy fajne zdrowe dzieci i tego się trzymajmy
. Ja mam nadzieje ze płeć poznam 14.08 oby! Bo teraz nie wiadomo jak nazywać ten nasz brzuszek mąż mówi żabka a ja króliczek
-
Krokodylica wrote:Didi jak córka chce to nie ma wyjścia.
Angela wcale nie trzeba prać jeszcze raz.
Ja muszę wyprać bo leżały na strychu. A teraz będą leżeć w pokoju w komodzie uprasowane i grzecznie sobie czekać.
Kiedyś od położnej słyszałam taką opinię że nawet lepiej jak ciuszki dłużej leżą w domku bo wszystkie domowe bakterie itd są na ubrankach ale nie wiem ile w tym prawdy.
Ja w pierwszej ciąży przy końcówce musiałam non stop leżeć więc jeśli sytuacja się powtórzy to i tak nic nie porobię więc wolę mieć gotowe.
Wiem wiem
Tylko znajac mnie to pewnie wypiore kilka razyja lubie świeże rzeczy i czesto robic pranie
-
Dokładnie chodzi o to żeby ubranka były skolonizowane domowa flora bakteryjna. Bo dziecko rodzi się jalowe i jak ubiorą je w szpitalne ciuchy to razem ze szpitalnymi bakcylami, a wiadomo, że domowe lepsze
Why tętno dziecka na tym etapie powinno być pomiędzy 120 a 160. Moja być chwilowe odchylenia przy spoczynku lub intensywnych ruchach.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Wiem wiem
Tylko znajac mnie to pewnie wypiore kilka razyja lubie świeże rzeczy i czesto robic pranie
Wszystko musi pachnieć płynikiem do płukania!
W czym pierzecie ciuszki dla maluszków? Ja pamiętam, że kiedyś używałam Loveli i włączałam dodatkowe płukanie. -
Ale piękne i zapomniane imiona wybieracie
U nas na 80% dziewczynka i do wyboru Hania, Helenka, Marysia, Martynka, Sara
na początku chciałam Sare bezapelacyjnie Ale Hania mocno mi się podoba. A dla chłopca na pewno Staś
Dzisiaj poczułam chyba pierwsze ruchytakie jakby obracanie. Ciekawe czy to to
U nas na obiad domowa tortilla
Dziewczyny wiecie jakie piękne ubranka są w Kappahl'u i to w super promocjachwiem ze to ubranka letnie Ale chyba coś kupię
Krokodylica, inessa lubią tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Hihi, ja też mam fioła na punkcie prania
Wszystko musi pachnieć płynikiem do płukania!
W czym pierzecie ciuszki dla maluszków? Ja pamiętam, że kiedyś używałam Loveli i włączałam dodatkowe płukanie.
Ja przy córce na poczatku tez uzywalam lovela proszek i plyn i dodatkowe płukanie żeby bardziej pachnialo hehe
Teraz chyba tez zostane przy loveli
-
BlackCatNorL wrote:A to ja dodatkowo płukałam żeby jak najmniej detergentów zostawało w ubrankach
A jak skończył synuś 6 mcy to Lenor Sensitive poszedł w ruch hehe Do dzisiaj mam sentyment do tego zapachu
Ja ogólnie uzywam lenor a ten bialy to kiedy nie widzw śmieje sie do meza ze jeszcze troszkę i będę uzywacBlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy macie takie spinanie brzucha, uczucie rozciągania, ciężkości?-ewidentnie czuję że coś nie tak, bo do tej pory nic a nic mi nie dolegalo. W dodatku ciągle czuję ucisk na pęcherz bo piję duż o wody. Dzwoniłam do gina, kazał wziąć nospe i duże dawki magnezu i odpoczywać a wizyta w poniedziałek. Do tego czasu oszaleje chyba.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualnyDorka Janka to u nas od Janiny zdrobnienie ☺ a piore w plynie bobini lub dzidzius dopiero od niedawna dodaje plyn do plukania aby troche zapachu bylo - synek jest alergikiem wiec uwazam na plyny itp. Ja lubie zapach prania zima gdy wisialo na mrozie mmmm cudny ☺ nam polozna tez poradzila poprac wczesniej i miesiac przed porodem uszykowac łozeczko (oczywiscie przykryc aby sie nie kurzylo) aby wszystko przeszlo "domowymi" bakteriami oraz naszymi zapachami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 20:36
Krokodylica, Dorka87 lubią tę wiadomość
-
Kochane dziewczyny jestem tutaj z Wami ale nie mam czasu się udzielać i jest mi niezmiernie przykro ale mam sporo obowiązków w domu. Do tego jesteśmy z mężem przed remontem. Ale za to melduję,że u nas wszystko w porządku.Maleństwo rośnie,bo niestety nie chce pokazać się Panu doktorowi. Ważyło 180g i serduszko bije jak dzwon. Do tego zaczyna dawać mamie kopniaki,że hoho.
teraz czekamy do polowkowych do 31 sierpnia. Mam do zrobienia obciążenie,toxo do powtórki i mocz
i to tak w skrócie.
FreshMm, inessa, ana167, Didi_85, Krokodylica, helagazela, kate88:), elize, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Jestem, czytam, ale ostatnio brak czasu na udzielanie się (chcę pozamykać tyle projektów, ile się da, póki się dobrze czuję, bo nie wiadomo jak będzie potem). U nas jeśli będzie chłopak to Robert, a jeśli dziewczyna to Daria albo Alicja, zależy co nam bardziej do buźki będzie pasowało po porodzie. Na razie tak się układa, że lekarz się nie podejmował zgadywać. Może za 3 tygodnie na połówkowych coś pokaże.
Z praniem się właśnie zastanawiam, i tak musimy wymienić za chwilę pralkę, bo już siada i sporo się naczytałam o pralkach z trybem prania parowego - że ponoć super przy niemowlaku. Ma któraś z Was?
BTW, od tygodnia o 3:30 mam co najmniej godzinną przerwę w spaniu. Budzi mnie pęcherz i o ile dotąd potrafiłam iść do łazienki praktycznie się nie budząc, to teraz oczy jak spodki i nie ma opcji na zaśnięcie(