X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wybraliśmy amelis muki, ten sam model aktualnie używa moja siostra, ktora urodziła w lutym i jest nim zachwycona. Mega lekki, wygodny, skrętny, a do tego nie jest problemem targanie go na 3 piętro. Tylko on jest taki dość specyficzny, inny niż te wszystkie roany i anexy. ;) Choć mnie się mega podoba. Ma duży kosz na zakupy, ogromną torbę (co jest atutem, sama pamiętam jak było z synkiem zwłaszcza jak ktoś dużo się "kręci"), ma też przewijak w zestawie i blende przeciwsłoneczną. Także ogólnie super jest. Przynajmniej jak dla mnie. ;) ^_^

• Aenu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy po córce. Więc nie będę nowego kupować.

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przyjmuje ktoras z Was potas?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wozek po synku Espiro Modena ma duza gondole adaptery do maxi cosi i wysoko raczke ja i moj maz nie narzekalismy a maz ma 199 cm wzrostu a ja tez powyzej 180. Jedynie co jak szlo sie szybko to uderzalam stopa o koszyk.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ja mam dzis o 12 polowkowe i jestem w stresie!trzymajcie kciuki

kate88:), helagazela, Szmaragdowa, Angela*, Marzycielka111192, emi2016, Inez87, moniczko., pietruszkanatki, Krokodylica, inessa, Polaj, BlackCatNorL, Nadin, .aś. lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Kciuki :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi kciuki zaciśnięte :)

Helagazela no faktycznie waga tego wózka powala :/ ja musze niestety tachac wózek na 4 piętro w bloku bez windy :/ wiec każdy kilogram mniej na wagę złota ;)

Didi_85, helagazela lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Dziewczyny czy przyjmuje ktoras z Was potas?
    Ja narazie biorę sam magnez asmag forte,ale w przyszłym tyg przy okazji morfologii chce zrobić potas i jeśli mam niedobór to zmieniam na asparginian extra czyli mignez+ potas.A masz jakieś zalecenie?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam przepisany kalipoz i magnez b6 na skurcze lydek.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:

Będzie dobrze ! Kciuki zaciśnięte :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie biore magne b6 ale w nocy zlapaly mnie skurcze. Już druga noc spie z poduszką ciażowa - rewelacja

• elize Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

tak tu się zrobiło wózkowo/wyprawkowo ;)

A ja bym się chciała wygadać, bo w sumie nie mam komu...

Zaczynam czuć dyskomfort ciążowy ;) O ile do połowy ciąży nie miałam praktycznie żadnych dolegliwości (a te który miałam nie były uciążliwe), a brzuszka praktycznie nie było widać, tak teraz zaczynam czuć, że jestem w ciąży.
    Brzuszek zaczął wybijać, czuję takie napięcie, wszytko mi się tam naciąga. W sytuacjach intymnych krępuję się tego jak wyglądam. Wiem, że to głupie, bo przecież razem chcieliśmy, a innej drogi nie ma, mój wygląd jest naturalny, ale jednak... zawsze miałam płaski brzuszek, duże piesi i większe biodra - taka klepsydra, nie byłam chuda, ale czułam się atrakcyjna. Obecnie czuję się wielka jak słonica :( Czuję się źle we własnej skórze.
    Wieczorem bardzo bolą mnie plecy, trudno mi się podnieść z pozycji siedzącej. Boli krzyż i ciągnie aż do pośladków.
    Codziennie rano budzę się z bólem brzucha, bo uciska mnie pęcherz. W pierwszym trymestrze również wstawałam, ale nie bolało, teraz chyba pęcherz na coś uciska i dlatego taki efekt.
    Mam problem z WC z dwójeczką. Do tej pory chodziłam 2-3 razy dziennie. Teraz też chodzę, nie mam zatwardzenia, ale robię tylko troszkę, tak jakby był jakiś ucisk czy przeszkoda i nie umiem do końca, nie mam tego uczucia ulgi, lekkości, brakuje mi tego bardzo.
    Przeraża mnie, że nie mam żadnej wyprawki, NIC po prostu. W ogóle w tym temacie jestem zielona i nie wiem z której strony to ugryźć.
    Badanie połówkowe mam 31.08, ale już się martwię, że coś się okaże, że jest nie tak... Boję się.

No to się wygadałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 10:41

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize jakby nie było to stan przejściowy jeszcze trochę i wszystko wróci do normy :)

Ja mam np taki problem, że kupiłam suknię ślubną jakoś na wiosnę, no bo kto sie spodziewał, że tyle przytyję ;) Pojechałam teraz w pl na jej przymiarkę i co? Suknia się nie dopina mimo że mam tylko 6kg na plusie, przy wzroście 173cm nawet się nie rzuca w oczy jedynie trochę większy brzuch. I teraz muszę szyć suknię od nowa, termin odbioru 4 dni prze weselem, lipa będzie jak kolejna się nie dopnie ;) No nic ja też ponarzekałam ;) Na razie się z tego śmieję mam nadzieję, że potem nie będę płakać ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Kciuki! bedzie dobrze :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Elize jakby nie było to stan przejściowy jeszcze trochę i wszystko wróci do normy :)

Ja mam np taki problem, że kupiłam suknię ślubną jakoś na wiosnę, no bo kto sie spodziewał, że tyle przytyję ;) Pojechałam teraz w pl na jej przymiarkę i co? Suknia się nie dopina mimo że mam tylko 6kg na plusie, przy wzroście 173cm nawet się nie rzuca w oczy jedynie trochę większy brzuch. I teraz muszę szyć suknię od nowa, termin odbioru 4 dni prze weselem, lipa będzie jak kolejna się nie dopnie ;) No nic ja też ponarzekałam ;) Na razie się z tego śmieję mam nadzieję, że potem nie będę płakać ;)

A kiedy Wasz ślub? :) Na pewno będziesz pięknie wyglądała!

Didi kciuki za wizytę :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy na wesele. Nie kupowałam sukienki wcześniej, bo "przecież nie wiem jak będę wyglądać za 3 tygodnie" (potem jechaliśmy na 2 tygodnie urlopu) i musiałam kupić w ostatnim tygodniu. Zaliczyłam turne po sklepach, to pogłębiło tylko moją "depresję".
    Na ciążowe sukienki za wcześnie, bo jak mierzyłam to miałam pustkę na brzuchu, wyglądało to bez sensu zupełnie. W normalnych sklepach wszystkie panie chciały mi oferować jakieś namioty... ech
    Wczoraj ostatecznie kupiłam, ale żebym była z tego powodu szczęśliwa to nie mogę powiedzieć :(

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki,ja pomalu wychodze na badanie,juz nie moge sie doczekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 11:24

helagazela, annaki lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ja biorę zarówno magnez z b6 dwa razy dziennie jak i z prądem, aspargin 3 razy dziennie. Zero skurczy lydek w nocy bo u macica luźna, już się nie spina więc polecam :)

Dziewczyny, wczoraj już byłam zdrowa po przeziębienie, a dziś znowu wstałam chora :( tyłki do kataru i bolu gardła doszedl kaszel...i gardło mocniej boli. Macie sposób na leczenie kaszlu w ciąży prócz syropu z cebuli? :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi powodzenia.

Elize to normalne co przeżywasz, hormony nam płatają psikusa. :)
    Ale pocieszę Cię, że to przejdzie. :)

Didi_85, elize lubią tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    A kiedy Wasz ślub? :) Na pewno będziesz pięknie wyglądała!

Didi kciuki za wizytę :)

7 października :) akurat będzie początek 28tc. No nic zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie ;) bo suknia to jeden problem, drugi to dokumenty cywilne, poszliśmy do USC o 13:30 w piątek i pani mówi, że nic nie załatwimy bo jest PIĄTEK, a oni pracują do 14! :D A że mój wracał już do domu a to trzeba być razem więc też 4 dni przed ślubem musimy iść jeszcze raz :P dobrze, że ksiądz ugodowy nie robi problemów jak na razie :P Generalnie śmiesznie jest ;)

helagazela, moniczko. lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ