X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder, a pytałaś o mocz? :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Słyszałam ze wozek anex sport nie jest dobry

Czemu ?? Miał ktoś z twoich znajomych?? Ja póki co nie mam nikogo kto mógłby wyrazić opinie ;) a te w necie były raczej na plus ( raczej bo wiadomo ze nie ma idealnego :D)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    A ja mam do Was pytanie, gdzie Wy te wszystkie wymazy robicie? Tzn kto Wam pobiera? I ile czekacie na wynik. Bo mój ginekolog jak mi pobiera to dwa tyg czekania na wyniki
    Mi pobiera moja ginekolog i na wynik czekam 3 dni. W Medicover.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miała tez "nudziara" z kanału na YouTube poszukaj sobie i jak kupiła tez wozek była zachwycona za to jak już dzidziuś się urodził wcale nie była zadowolona bardzo narzekała na ten wozek

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Czemu ?? Miał ktoś z twoich znajomych?? Ja póki co nie mam nikogo kto mógłby wyrazić opinie ;) a te w necie były raczej na plus ( raczej bo wiadomo ze nie ma idealnego :D)

Moje 2 koleżanki mają anex sporta i są zachwycone :) a dzieciaki mają już 10 i 13 mcy.

kate88:), Didi_85 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie jestem ;) u coreczki wszystko dobrze.

Poznalam opinie 5 uzytkujacych anexa mam i wszystkie byly pozytywne. Dlatego sie nad nim zastanawiamy :)

Nadin, inessa, kate88:), Krokodylica, emerald_m lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi pobiera moja ginekolog i na wynik czekam 3 dni. W Medicover.
    Oo, to bardzo szybko. Mój daje do analizy w swoim szpitalu, pewnie dlatego rąk długo. Zapytam go, czy mogę gdzieś sama zanieść, może będzie szybciej.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    A ja mam do Was pytanie, gdzie Wy te wszystkie wymazy robicie? Tzn kto Wam pobiera? I ile czekacie na wynik. Bo mój ginekolog jak mi pobiera to dwa tyg czekania na wyniki

Położna w lux med :) Na wynik podobno czeka się 3 dni :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ginekolog a może położna. Ja badania robie w lab invicta. Tam najczesciej robi mi polożna. Wynik jakies 3-4 dni. Próbkę może zrobić gin i można ją zaniesc do dowolnego lab które takie wymazy robi.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba każde większe robi. Co do posiewow to ja uważam że nie powinno się ufac tylko lekarzon. Lekarz widzi was co 4-5 tyg a w tym czasie moze sie duzo wydarzyć. I własna kontrola zła nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nosicielką paciorkowca i u mnie w wymaxie pochwy zawsze wyjdzie bakteria. A nigdy nie mam pewnosci czy nie przeniesie sie na szyjke. Dlatego dla mnie ważniejsza jest wymaz z szyjki w tym wypadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Oo, to bardzo szybko. Mój daje do analizy w swoim szpitalu, pewnie dlatego rąk długo. Zapytam go, czy mogę gdzieś sama zanieść, może będzie szybciej.
    Znajdz lab gdxie pobieraja takie wymazy i problem z glowy.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Maruder, a pytałaś o mocz? :)

Mocz ok, bo nie mam bakterii. Mam się nie przejmować, bo tak bywa w ciazy.

Heh, pomyliły mi się placówki medicower :( pojechałam na marne. Muszę jutro załatwić sobie skierowanie w trybie pilnym. Ehhhh... zdolna jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 17:53

relgi09kotjuarzp.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Mutsy Evo po córce i mogę polecić ten wozek

kate88:) lubi tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Temat wózków, ja bladego pojęcia nie mam jaki wybrać,chce pompowane kola na wertepy nadwislanskie..
    My na nasze wertepy podmiejskie wybraliśmy Maxi Cosi Mura, 4 kołowe. Obsłużyło dwójkę dzieci i jest jak nowe dla juniora nr 3.

Plusy:
    Wygodny
    Skrętny
    Koła jeżdżą nawet po ubitym piasku na plazy
    Łatwo sie składa

Minusy:
    Ciężki - nie dla tych co mieszkają w bloku lub maja dużo schodów do domu
    Duzy - my mieliśmy kombi i zawsze było ok, ale do średniego auta mógłby wchodzić z trudnością
    Cena - nie należy do tanich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:32

Maruder lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kupujemy phil&teds dla naszej dwójki, ale chyba używany. Bo miliony monet kosztuje nowy, a my mamy już wozek jedo 2w1 i spacerówke joie po pierwszej córce. Dostawka i buggyboard nie wchodzą w grę bo z dostawką wózek szeroki i nigdzie nie wjadę, a na buggy moja pierwsza córa będzie za mała (będzie jej niewygodnie podczas dłuższych tras)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy po starszym synku, wtedy patrzylam na długość gondoli bo mlody urodził się we wrześniu i na zimę potrzebowałam długiej gondoli znalazłam Baby Merc,2w1, nosidełko mamy Maxi Cosi.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na Stokke. Nie jest tani, ale ma najwyżej gondolę ze wszystkich oglądanych przez nas wózków, a to jest dla mnie kluczowe, bo mam ponad 180 cm, wiec nie wyobrażam sobie ciągłego schylania. No i nowe koła sąbpidibno super i z polecenia dwóch innych mam, co w sumie 4 dzieci wywoziły w tym wózku, że super szybko się składa - można kopnąć i tak się koła składają, że da się wciągnąć po schodach i w małym bagażniku w aucie się zmieści :)

ptysmietowy lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy baby desing lupo comfort i nie mogę narzekać.jedna z większych gondoli wśród wózków, skrętne,pompowane koła, świetna amortyzacja(przydaje się do bujania) kierunek jazdy i spacerowka zmieniana na klick, dodatkowa wkładka dla niemowląt w spacerowce i nic się z nim nie działo a jeździliśmy 2,5 roku. Cena przystępna bardzo, adaptery do fotelika maxi cosi.
    Co do wózków stokke i quinny weźcie pod uwagę kubelkowe spacerówki które podbno dla dziecka nie są najwygodniejsze.nie rozkładają się całkowicie na płasko co ma znaczenie jak przechodzi się wcześnie na spacerówke i jak dziecko lubi w wózku spać

Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    my kupujemy phil&teds dla naszej dwójki, ale chyba używany. Bo miliony monet kosztuje nowy, a my mamy już wozek jedo 2w1 i spacerówke joie po pierwszej córce. Dostawka i buggyboard nie wchodzą w grę bo z dostawką wózek szeroki i nigdzie nie wjadę, a na buggy moja pierwsza córa będzie za mała (będzie jej niewygodnie podczas dłuższych tras)
    A jak oceniasz Jedo? Bo właśnie się zastanawiam nad wózkiem Jedo Bartatina Alu plus 2017...bo jedyne co wiem, to to, że chcę wózek bez skrętnych przednich kółek i dość lekki...

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ