X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder, a pytałaś o mocz? :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Słyszałam ze wozek anex sport nie jest dobry

Czemu ?? Miał ktoś z twoich znajomych?? Ja póki co nie mam nikogo kto mógłby wyrazić opinie ;) a te w necie były raczej na plus ( raczej bo wiadomo ze nie ma idealnego :D)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    A ja mam do Was pytanie, gdzie Wy te wszystkie wymazy robicie? Tzn kto Wam pobiera? I ile czekacie na wynik. Bo mój ginekolog jak mi pobiera to dwa tyg czekania na wyniki
    Mi pobiera moja ginekolog i na wynik czekam 3 dni. W Medicover.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miała tez "nudziara" z kanału na YouTube poszukaj sobie i jak kupiła tez wozek była zachwycona za to jak już dzidziuś się urodził wcale nie była zadowolona bardzo narzekała na ten wozek

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Czemu ?? Miał ktoś z twoich znajomych?? Ja póki co nie mam nikogo kto mógłby wyrazić opinie ;) a te w necie były raczej na plus ( raczej bo wiadomo ze nie ma idealnego :D)

Moje 2 koleżanki mają anex sporta i są zachwycone :) a dzieciaki mają już 10 i 13 mcy.

kate88:), Didi_85 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie jestem ;) u coreczki wszystko dobrze.

Poznalam opinie 5 uzytkujacych anexa mam i wszystkie byly pozytywne. Dlatego sie nad nim zastanawiamy :)

Nadin, inessa, kate88:), Krokodylica, emerald_m lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi pobiera moja ginekolog i na wynik czekam 3 dni. W Medicover.
    Oo, to bardzo szybko. Mój daje do analizy w swoim szpitalu, pewnie dlatego rąk długo. Zapytam go, czy mogę gdzieś sama zanieść, może będzie szybciej.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    A ja mam do Was pytanie, gdzie Wy te wszystkie wymazy robicie? Tzn kto Wam pobiera? I ile czekacie na wynik. Bo mój ginekolog jak mi pobiera to dwa tyg czekania na wyniki

Położna w lux med :) Na wynik podobno czeka się 3 dni :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ginekolog a może położna. Ja badania robie w lab invicta. Tam najczesciej robi mi polożna. Wynik jakies 3-4 dni. Próbkę może zrobić gin i można ją zaniesc do dowolnego lab które takie wymazy robi.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba każde większe robi. Co do posiewow to ja uważam że nie powinno się ufac tylko lekarzon. Lekarz widzi was co 4-5 tyg a w tym czasie moze sie duzo wydarzyć. I własna kontrola zła nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nosicielką paciorkowca i u mnie w wymaxie pochwy zawsze wyjdzie bakteria. A nigdy nie mam pewnosci czy nie przeniesie sie na szyjke. Dlatego dla mnie ważniejsza jest wymaz z szyjki w tym wypadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Oo, to bardzo szybko. Mój daje do analizy w swoim szpitalu, pewnie dlatego rąk długo. Zapytam go, czy mogę gdzieś sama zanieść, może będzie szybciej.
    Znajdz lab gdxie pobieraja takie wymazy i problem z glowy.

• Maruder Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Maruder, a pytałaś o mocz? :)

Mocz ok, bo nie mam bakterii. Mam się nie przejmować, bo tak bywa w ciazy.

Heh, pomyliły mi się placówki medicower :( pojechałam na marne. Muszę jutro załatwić sobie skierowanie w trybie pilnym. Ehhhh... zdolna jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 17:53

relgi09kotjuarzp.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Mutsy Evo po córce i mogę polecić ten wozek

kate88:) lubi tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Temat wózków, ja bladego pojęcia nie mam jaki wybrać,chce pompowane kola na wertepy nadwislanskie..
    My na nasze wertepy podmiejskie wybraliśmy Maxi Cosi Mura, 4 kołowe. Obsłużyło dwójkę dzieci i jest jak nowe dla juniora nr 3.

Plusy:
    Wygodny
    Skrętny
    Koła jeżdżą nawet po ubitym piasku na plazy
    Łatwo sie składa

Minusy:
    Ciężki - nie dla tych co mieszkają w bloku lub maja dużo schodów do domu
    Duzy - my mieliśmy kombi i zawsze było ok, ale do średniego auta mógłby wchodzić z trudnością
    Cena - nie należy do tanich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:32

Maruder lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kupujemy phil&teds dla naszej dwójki, ale chyba używany. Bo miliony monet kosztuje nowy, a my mamy już wozek jedo 2w1 i spacerówke joie po pierwszej córce. Dostawka i buggyboard nie wchodzą w grę bo z dostawką wózek szeroki i nigdzie nie wjadę, a na buggy moja pierwsza córa będzie za mała (będzie jej niewygodnie podczas dłuższych tras)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy po starszym synku, wtedy patrzylam na długość gondoli bo mlody urodził się we wrześniu i na zimę potrzebowałam długiej gondoli znalazłam Baby Merc,2w1, nosidełko mamy Maxi Cosi.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na Stokke. Nie jest tani, ale ma najwyżej gondolę ze wszystkich oglądanych przez nas wózków, a to jest dla mnie kluczowe, bo mam ponad 180 cm, wiec nie wyobrażam sobie ciągłego schylania. No i nowe koła sąbpidibno super i z polecenia dwóch innych mam, co w sumie 4 dzieci wywoziły w tym wózku, że super szybko się składa - można kopnąć i tak się koła składają, że da się wciągnąć po schodach i w małym bagażniku w aucie się zmieści :)

ptysmietowy lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy baby desing lupo comfort i nie mogę narzekać.jedna z większych gondoli wśród wózków, skrętne,pompowane koła, świetna amortyzacja(przydaje się do bujania) kierunek jazdy i spacerowka zmieniana na klick, dodatkowa wkładka dla niemowląt w spacerowce i nic się z nim nie działo a jeździliśmy 2,5 roku. Cena przystępna bardzo, adaptery do fotelika maxi cosi.
    Co do wózków stokke i quinny weźcie pod uwagę kubelkowe spacerówki które podbno dla dziecka nie są najwygodniejsze.nie rozkładają się całkowicie na płasko co ma znaczenie jak przechodzi się wcześnie na spacerówke i jak dziecko lubi w wózku spać

Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    my kupujemy phil&teds dla naszej dwójki, ale chyba używany. Bo miliony monet kosztuje nowy, a my mamy już wozek jedo 2w1 i spacerówke joie po pierwszej córce. Dostawka i buggyboard nie wchodzą w grę bo z dostawką wózek szeroki i nigdzie nie wjadę, a na buggy moja pierwsza córa będzie za mała (będzie jej niewygodnie podczas dłuższych tras)
    A jak oceniasz Jedo? Bo właśnie się zastanawiam nad wózkiem Jedo Bartatina Alu plus 2017...bo jedyne co wiem, to to, że chcę wózek bez skrętnych przednich kółek i dość lekki...

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ