X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka no to niezla miałaś nocke dobrze ze wszystko ok :)

Mnie też wogóle nie ciągnie do piwa co dziwne bo przed uwielbiałam :D

Nie zapeszajac głowa nie boli wiec biorę się za porządki ;)

Właśnie szmaragdowa chwal się wózkiem :) my zrobiliśmy maly rekonesans i póki co decyzja wacha się między anex sport a mutsy ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka no nieźle :/ ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło... ja mam takie bóle czasem w jelitach, coś mi się chyba skręca, bo boli pół godziny :/ wtedy napad i do łóżka bo jak nie, to omdlenia gotowe. Ale wprowadzam teraz babkę jajowata z płesznikiem i am nadzieję, że pomoże... bo nie chce musieć któregoś razu dzwonić po pogotowie.

Mnie do piwa cholernie ciągnie, normalnie nie lubię, ale w ciąży bym mogła pić :D oczywiście kończy się tylko tym, że powąchać od męża i tyle, a w te piwa 0.0% nawet nie chce się bawić bo potem i tak bym miała stress że trochę alkoholu wypiłam :)

Co do wyprawki to u nas jeszcze nic :) chyba najwcześniej w październiku zaczniemy coś kupować, albo i później. Ja nie jestem w gorącej wodzie kąpana, a i tak na razie nie mamy gdzie trzymać, trzeba większe mieszkanie wynająć :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka współczuję nocki. Dobrze ze wszystko ok.

U mnie jest moja mama z moimi bratanicami żebym mogła jak najwięcej leżeć, ale bratanice robią taki hałas i bałagan że nie ogarniam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy lekarz ma inną opinię dot leków, leczenia czy badań i jest do denerwujące.
    Na nfz mało robią badań. Uważam , że wymazy warto robić nawet samemu bo często nie ma żadnych objawów a cos jednak jest.

Jeśli kobieta nie ma problemów z infekcjami to uważam, że wystarczy zrobic takie wymazy raz w połowie ciąży i potem pod koniec.

A jak sa infekcję to częściej.

teraz kupiłam sobie płyn do higieny intymnej pregna z ph 3,5 czyli dośc niskie. MOże to pomoże :-)

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    każdy lekarz ma inną opinię dot leków, leczenia czy badań i jest do denerwujące.
    Na nfz mało robią badań. Uważam , że wymazy warto robić nawet samemu bo często nie ma żadnych objawów a cos jednak jest.

Jeśli kobieta nie ma problemów z infekcjami to uważam, że wystarczy zrobic takie wymazy raz w połowie ciąży i potem pod koniec.

A jak sa infekcję to częściej.

teraz kupiłam sobie płyn do higieny intymnej pregna z ph 3,5 czyli dośc niskie. MOże to pomoże :-)
    Też fakt, powiem Ci, że miałam częste infekcje kiedyś, przed ciążą z rok, ale potem nagle ustąpiły. No i w ciąży też tylko raz coś tam dwa dni nie pasowało ale mi pomógł właśnie ten płyn, który kupiłaś i provag żel i probiotyk. :)
    Teraz połowa ciąży, warto, żeby lekarz zrobił faktycznie.
    Ja na własną rękę nie lubię robić, bo ciężko znaleźć laboratorium, które wymaz pobiera.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak odnośnie wymazów to mi gin powiedział, że to niemożliwe żeby w szyjce były bakterie a w pochwie nie, dlatego najpierw się robi wymaz z pochwy podstawowy, jak coś wylezie to robi się posiew i biocenozę ( jeśli to nie to samo :)) i jeśli są bakterie to dopiero się wymaz z szyjki pobiera. Podobno w szyjce się powinno "grzebać" jak najmniej jeśli nie ma konkretnych wskazań. Brzmi nawet logicznie ale sama już nie wiem co o tym myśleć :/
    Mi Pimafucin nie pomógł i po 3 dniach od odstawienia wróciły żółte upławy. Teraz aplikuję MACMIROR 500 COMPLEX. 11.09 pobierze mi wymaz z pochwy na biocenozę i zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:18

Gosiak, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Myszka no to niezla miałaś nocke dobrze ze wszystko ok :)

Mnie też wogóle nie ciągnie do piwa co dziwne bo przed uwielbiałam :D

Nie zapeszajac głowa nie boli wiec biorę się za porządki ;)

Właśnie szmaragdowa chwal się wózkiem :) my zrobiliśmy maly rekonesans i póki co decyzja wacha się między anex sport a mutsy ;)

Tez podoba mi sie anex sport i chyba na ten sie zdecydujemy :)

kate88:) lubi tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anex sport podoba mi się MEGA ale ja szukam używanego i na olx nie ma w jakiejś super cenie a nie chce 1500 na wózek wydawać. Jestem umówiona na dziś z babką z olx po wózek Baby Rossy goya x3 full komlet, wszystko w zestawie, gondola, spacerówka, maxi cosi z adapterami, jakieś moskitiery uje muje dzkie węże za 500zł... ale w międzyczasie znalazłam przepiękny Roan Marita za 400zł i jestem w rozsterce :D nie ma tylu bajerów ale kurde ta piękna gondola taka okrąglutka <3

Jagna <3 24.01.2018
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba się zdecydujemy na Roan Bass Soft :) ale jeszcze trochę czasu zanim zamówimy :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wygooglowalam i z tych dwóch wzielabym baby rossy ;)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Jak ja sie nie moge doczekac polowkowych!!
    Dziewczyny ciagnie Was do piwa? Przed ciaza nie ruszylam piwa bez soku, a teraz mialam ochote na takie mocno goryczkowe, w Auchanie znalazlam takie bez dodatkow smakowych, 0,0% (wyleciala mi nazwa przez ciazowego Alzhemiera), mialo bardzo podobny smak i do tego chipsy i dobry film wieczorem. To byl maly grzech...
    Ja nie pilam piwa kilka lat a teraz chyba corka wdala sie w tate.
    Maz sie teraz smieje ze nie bedzie kierowcy.

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dzięki Ci dobra kobieto, bądź moim głosem rozsądku :D baby rosy ma też skrętne kółka, nie znam się ale to chyba lepiej

Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewczyny tak odnośnie wymazów to mi gin powiedział, że to niemożliwe żeby w szyjce były bakterie a w pochwie nie, dlatego najpierw się robi wymaz z pochwy podstawowy, jak coś wylezie to robi się posiew i biocenozę ( jeśli to nie to samo :)) i jeśli są bakterie to dopiero się wymaz z szyjki pobiera. Podobno w szyjce się powinno "grzebać" jak najmniej jeśli nie ma konkretnych wskazań. Brzmi nawet logicznie ale sama już nie wiem co o tym myśleć :/
    Mi Pimafucin nie pomógł i po 3 dniach od odstawienia wróciły żółte upławy. Teraz aplikuję MACMIROR 500 COMPLEX. 11.09 pobierze mi wymaz z pochwy na biocenozę i zobaczymy...

No coś w tym jest. Ale z koleji jesli w szyjce jest czysto to oznacza że w pochwie moga byc ewentualniue grzyby? :-)
    Na mnie macmirror nie działa. teraz brałam Macmirror 500 przez 5 dni (miała 7, ale przerwałam bo szlam do gina) i gin kazał dokończyć 5 dni gynofemidazol i póxniej 1/tydz wkładac gynofemidazol. W następnym tygodniu wybiore się na biocenoze pochwy i zobaczymy czy dziady zniknęły. A na razie biore provag doustnie i żel pregna i mam nadzieję, że wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam wymaz bo gin na ip mi zaleciła, żeby od razu z szyjki (bo miałam silne bóle brzucha)

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce byc zle odebrana, i nie obrazcie sie na mnie prosze. Ale mysle ze nie powinnysmy popadac w paranoje z tymi infekcjami i innymi badaniami. Wydaje mi sie ze lekarze wiedza co robia, jasne ze zawsze znajdzie sie jakis duren ktory doprowadzi do tragedi ;/, ale nie dajmy sie zwariowac jest tysiace i miliony badan ktore mozemy zrobic... Gdyby nie bylo neta to nawet bysmy o nich nie pomyslaly a co ma byc to i tak bedzie. Trzeba o siebie dbac i miec wszystko pod kontrola ale w granicach rozsadku.
    Popieram mamuski pracujace w ciazy :), przynajmniej maja mniej czasu na schizowanie.

emi2016, annaki, helagazela, Marzycielka111192, kasha86, elize, .aś. lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie, gdzie Wy te wszystkie wymazy robicie? Tzn kto Wam pobiera? I ile czekacie na wynik. Bo mój ginekolog jak mi pobiera to dwa tyg czekania na wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 15:39

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo oby tylko nie bylo powrotu.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze wozek anex sport nie jest dobry

Lovilovi lubi tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Nie chce byc zle odebrana, i nie obrazcie sie na mnie prosze. Ale mysle ze nie powinnysmy popadac w paranoje z tymi infekcjami i innymi badaniami. Wydaje mi sie ze lekarze wiedza co robia, jasne ze zawsze znajdzie sie jakis duren ktory doprowadzi do tragedi ;/, ale nie dajmy sie zwariowac jest tysiace i miliony badan ktore mozemy zrobic... Gdyby nie bylo neta to nawet bysmy o nich nie pomyslaly a co ma byc to i tak bedzie. Trzeba o siebie dbac i miec wszystko pod kontrola ale w granicach rozsadku.
    Popieram mamuski pracujace w ciazy :), przynajmniej maja mniej czasu na schizowanie.
    Ja nie pracuje i nie schizuje:) ale ja siedzę w branży i mam spory dystans.

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u nowego doktora :) sprawia wrażenie kompetentnego, lepszy i bardziej rzeczowy jak poprzedni. Morfo mam się nie przejmować, bo fosforany czasem są... ciaza przebiega prawidłowo, szyjka 4,5 cm w porządku. Miałam tez szybkie usg i wg niego to raczej dziewczynka :) mąż będzie załamany :D co on będzie robił z dziewczynka :D kości ud są, warga ciągła :)

Następna wizyta za miesiąc.

Za 2h jadę na połówkowe ciekawe czy tam tez będzie dziewczę, bo teraz to nie na 100.

Krokodylica, Szmaragdowa, Polaj, kate88:), WhyMe, moniczko., inessa, Nadin, Paula_29 lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ