Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka no to niezla miałaś nocke dobrze ze wszystko ok
Mnie też wogóle nie ciągnie do piwa co dziwne bo przed uwielbiałam
Nie zapeszajac głowa nie boli wiec biorę się za porządki
Właśnie szmaragdowa chwal się wózkiemmy zrobiliśmy maly rekonesans i póki co decyzja wacha się między anex sport a mutsy
-
Myszka no nieźle
ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło... ja mam takie bóle czasem w jelitach, coś mi się chyba skręca, bo boli pół godziny
wtedy napad i do łóżka bo jak nie, to omdlenia gotowe. Ale wprowadzam teraz babkę jajowata z płesznikiem i am nadzieję, że pomoże... bo nie chce musieć któregoś razu dzwonić po pogotowie.
Mnie do piwa cholernie ciągnie, normalnie nie lubię, ale w ciąży bym mogła pićoczywiście kończy się tylko tym, że powąchać od męża i tyle, a w te piwa 0.0% nawet nie chce się bawić bo potem i tak bym miała stress że trochę alkoholu wypiłam
Co do wyprawki to u nas jeszcze nicchyba najwcześniej w październiku zaczniemy coś kupować, albo i później. Ja nie jestem w gorącej wodzie kąpana, a i tak na razie nie mamy gdzie trzymać, trzeba większe mieszkanie wynająć
-
nick nieaktualnykażdy lekarz ma inną opinię dot leków, leczenia czy badań i jest do denerwujące.
Na nfz mało robią badań. Uważam , że wymazy warto robić nawet samemu bo często nie ma żadnych objawów a cos jednak jest.
Jeśli kobieta nie ma problemów z infekcjami to uważam, że wystarczy zrobic takie wymazy raz w połowie ciąży i potem pod koniec.
A jak sa infekcję to częściej.
teraz kupiłam sobie płyn do higieny intymnej pregna z ph 3,5 czyli dośc niskie. MOże to pomoże -
*Sylwia wrote:każdy lekarz ma inną opinię dot leków, leczenia czy badań i jest do denerwujące.
Na nfz mało robią badań. Uważam , że wymazy warto robić nawet samemu bo często nie ma żadnych objawów a cos jednak jest.
Jeśli kobieta nie ma problemów z infekcjami to uważam, że wystarczy zrobic takie wymazy raz w połowie ciąży i potem pod koniec.
A jak sa infekcję to częściej.
teraz kupiłam sobie płyn do higieny intymnej pregna z ph 3,5 czyli dośc niskie. MOże to pomoże
Teraz połowa ciąży, warto, żeby lekarz zrobił faktycznie.
Ja na własną rękę nie lubię robić, bo ciężko znaleźć laboratorium, które wymaz pobiera. -
Dziewczyny tak odnośnie wymazów to mi gin powiedział, że to niemożliwe żeby w szyjce były bakterie a w pochwie nie, dlatego najpierw się robi wymaz z pochwy podstawowy, jak coś wylezie to robi się posiew i biocenozę ( jeśli to nie to samo
) i jeśli są bakterie to dopiero się wymaz z szyjki pobiera. Podobno w szyjce się powinno "grzebać" jak najmniej jeśli nie ma konkretnych wskazań. Brzmi nawet logicznie ale sama już nie wiem co o tym myśleć
Mi Pimafucin nie pomógł i po 3 dniach od odstawienia wróciły żółte upławy. Teraz aplikuję MACMIROR 500 COMPLEX. 11.09 pobierze mi wymaz z pochwy na biocenozę i zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:18
Gosiak, pietruszkanatki lubią tę wiadomość
-
kate88:) wrote:Myszka no to niezla miałaś nocke dobrze ze wszystko ok
Mnie też wogóle nie ciągnie do piwa co dziwne bo przed uwielbiałam
Nie zapeszajac głowa nie boli wiec biorę się za porządki
Właśnie szmaragdowa chwal się wózkiemmy zrobiliśmy maly rekonesans i póki co decyzja wacha się między anex sport a mutsy
Tez podoba mi sie anex sport i chyba na ten sie zdecydujemykate88:) lubi tę wiadomość
-
Anex sport podoba mi się MEGA ale ja szukam używanego i na olx nie ma w jakiejś super cenie a nie chce 1500 na wózek wydawać. Jestem umówiona na dziś z babką z olx po wózek Baby Rossy goya x3 full komlet, wszystko w zestawie, gondola, spacerówka, maxi cosi z adapterami, jakieś moskitiery uje muje dzkie węże za 500zł... ale w międzyczasie znalazłam przepiękny Roan Marita za 400zł i jestem w rozsterce
nie ma tylu bajerów ale kurde ta piękna gondola taka okrąglutka
Jagna24.01.2018
-
Eklerka13579 wrote:Jak ja sie nie moge doczekac polowkowych!!
Dziewczyny ciagnie Was do piwa? Przed ciaza nie ruszylam piwa bez soku, a teraz mialam ochote na takie mocno goryczkowe, w Auchanie znalazlam takie bez dodatkow smakowych, 0,0% (wyleciala mi nazwa przez ciazowego Alzhemiera), mialo bardzo podobny smak i do tego chipsy i dobry film wieczorem. To byl maly grzech...
Maz sie teraz smieje ze nie bedzie kierowcy.Eklerka13579 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualnyBlackCatNorL wrote:Dziewczyny tak odnośnie wymazów to mi gin powiedział, że to niemożliwe żeby w szyjce były bakterie a w pochwie nie, dlatego najpierw się robi wymaz z pochwy podstawowy, jak coś wylezie to robi się posiew i biocenozę ( jeśli to nie to samo
) i jeśli są bakterie to dopiero się wymaz z szyjki pobiera. Podobno w szyjce się powinno "grzebać" jak najmniej jeśli nie ma konkretnych wskazań. Brzmi nawet logicznie ale sama już nie wiem co o tym myśleć
Mi Pimafucin nie pomógł i po 3 dniach od odstawienia wróciły żółte upławy. Teraz aplikuję MACMIROR 500 COMPLEX. 11.09 pobierze mi wymaz z pochwy na biocenozę i zobaczymy...
No coś w tym jest. Ale z koleji jesli w szyjce jest czysto to oznacza że w pochwie moga byc ewentualniue grzyby?
Na mnie macmirror nie działa. teraz brałam Macmirror 500 przez 5 dni (miała 7, ale przerwałam bo szlam do gina) i gin kazał dokończyć 5 dni gynofemidazol i póxniej 1/tydz wkładac gynofemidazol. W następnym tygodniu wybiore się na biocenoze pochwy i zobaczymy czy dziady zniknęły. A na razie biore provag doustnie i żel pregna i mam nadzieję, że wystarczy. -
nick nieaktualny
-
Nie chce byc zle odebrana, i nie obrazcie sie na mnie prosze. Ale mysle ze nie powinnysmy popadac w paranoje z tymi infekcjami i innymi badaniami. Wydaje mi sie ze lekarze wiedza co robia, jasne ze zawsze znajdzie sie jakis duren ktory doprowadzi do tragedi ;/, ale nie dajmy sie zwariowac jest tysiace i miliony badan ktore mozemy zrobic... Gdyby nie bylo neta to nawet bysmy o nich nie pomyslaly a co ma byc to i tak bedzie. Trzeba o siebie dbac i miec wszystko pod kontrola ale w granicach rozsadku.
Popieram mamuski pracujace w ciazy, przynajmniej maja mniej czasu na schizowanie.
emi2016, annaki, helagazela, Marzycielka111192, kasha86, elize, .aś. lubią tę wiadomość
-
A ja mam do Was pytanie, gdzie Wy te wszystkie wymazy robicie? Tzn kto Wam pobiera? I ile czekacie na wynik. Bo mój ginekolog jak mi pobiera to dwa tyg czekania na wyniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 15:39
-
nick nieaktualny
-
WhyMe wrote:Nie chce byc zle odebrana, i nie obrazcie sie na mnie prosze. Ale mysle ze nie powinnysmy popadac w paranoje z tymi infekcjami i innymi badaniami. Wydaje mi sie ze lekarze wiedza co robia, jasne ze zawsze znajdzie sie jakis duren ktory doprowadzi do tragedi ;/, ale nie dajmy sie zwariowac jest tysiace i miliony badan ktore mozemy zrobic... Gdyby nie bylo neta to nawet bysmy o nich nie pomyslaly a co ma byc to i tak bedzie. Trzeba o siebie dbac i miec wszystko pod kontrola ale w granicach rozsadku.
Popieram mamuski pracujace w ciazy, przynajmniej maja mniej czasu na schizowanie.
-
Ja po wizycie u nowego doktora
sprawia wrażenie kompetentnego, lepszy i bardziej rzeczowy jak poprzedni. Morfo mam się nie przejmować, bo fosforany czasem są... ciaza przebiega prawidłowo, szyjka 4,5 cm w porządku. Miałam tez szybkie usg i wg niego to raczej dziewczynka
mąż będzie załamany
co on będzie robił z dziewczynka
kości ud są, warga ciągła
Następna wizyta za miesiąc.
Za 2h jadę na połówkowe ciekawe czy tam tez będzie dziewczę, bo teraz to nie na 100.Krokodylica, Szmaragdowa, Polaj, kate88:), WhyMe, moniczko., inessa, Nadin, Paula_29 lubią tę wiadomość