X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z Gdańska, czy jest w Gdańsku jakiś ginekolog którego możecie polecić i przyjmuje prywatnie w sobotę po południu? Tak czytam o tych waszych wynikach i postanowiłam, że jednak polecę do gin w PL.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dzień dobry:)
    Macie już regularne ruchy ? :)
    U nas od 4 dni mała upodobala sobie godzinę 23-24 do kopania i istnych szaleństw! :)
    Ciekawa jestem jak to będzie już po porodzie... gdzieś ostatnio czytałam,że bardzo często dzieci po porodzie mają takie same godziny aktywności co w brzuszku:)

U szwagrów się sprawdziło, młody w brzuchu harcował od 2 w nocy i potem przez trzy miesiące po porodzie budził się o 2 na karmienie. :)

Lovilovi lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu kurcze dobrze ze wiesz co się dzieje i możesz działać.

Mama-Ali odpoczywaj i bawcie się dobrze :)

A mnie głowa znów napierdziela..:(

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Annaki nie wiem jak jest z warką ale ogólnie to zawsze trzeba patrzeć na tył butelki czy puszki bo tam często są ukryte informacje. Np. z przodu dużymi literami jest napisane, że to piwo bezalkoholowe a z tyłu że zawiera alkohol poniżej 0,5%. Jest to zgodnie z prawem dotyczącym wyrobów alkoholowych ale to nie zmienia faktu, że wprowadza nas konsumentów w błąd.
    Karmelowa nie wiem czy wiesz że niektóre produkty spożywcze jak kefir tez mają około 0,5 % alkoholu i nikt o tym nie piszę więc jest to dawka bezpieczna choć sama piję zawsze to 0,0%

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAli udanego wyjazdu.

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Raz nie zawsze.:) Z winkiem trudniej, znalezc bezalkoholowe i zeby w miare smakowalo...

są wina 0,00% i podobno smakują podobnie (oczywiście co te słodsze) - poza tym ginekolog koleżanki powiedział, że pół kieliszka wina nie zaszkodzi raz na dłuższy czas - tylko ja nie przepadam :(
    piwo 0,00% bavaria - zakupiłam i nie mogłam przełknąć tak mi nie smakowała :(
    ale ostatnio spiłam ciutkę pianki od chłopaka z kufla - taki to grzeszek :) może dlatego Dzidziutek z uśmiechem na usg :P

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Vilu kurcze dobrze ze wiesz co się dzieje i możesz działać.

Mama-Ali odpoczywaj i bawcie się dobrze :)

A mnie głowa znów napierdziela..:(

Wspolczuje ja przedwczoraj mialam nieprzespana noc i pol wczorajszego dnia z powodu migreny;/

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    są wina 0,00% i podobno smakują podobnie (oczywiście co te słodsze) - poza tym ginekolog koleżanki powiedział, że pół kieliszka wina nie zaszkodzi raz na dłuższy czas - tylko ja nie przepadam :(
    piwo 0,00% bavaria - zakupiłam i nie mogłam przełknąć tak mi nie smakowała :(
    ale ostatnio spiłam ciutkę pianki od chłopaka z kufla - taki to grzeszek :) może dlatego Dzidziutek z uśmiechem na usg :P
    Nigdy wina bezalkoholowego nie poszukiwalam, ze wzgledu na nasilenie migren odstawilam calkowicie wino, choc to super afrodyzjak:D Ale milo tak z mezem saczyc wspolnie z lampek czerwona ciecz, moze kiedy pokusze sie o to bezalkoholowe...

kasha86 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Byłam dziś na badaniach, więc dopiero teraz mam czas zajrzeć :)

Wczoraj chyba czułam pierwsze ruchy: leżałam i nagle poczułam dwa "puknięcia" od środka. Było to tak dziwne, że to chyba to, bo nigdy czegoś podobnego nie czułam :)

kasha86, Aenu, Paula_29, Eklerka13579, Myszk@, Szmaragdowa, Krokodylica, kate88:), helagazela, Morwa, Żabulka30, Patrycja27 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z Gdańska, czy jest w Gdańsku jakiś ginekolog którego możecie polecić i przyjmuje prywatnie w sobotę po południu? Tak czytam o tych waszych wynikach i postanowiłam, że jednak polecę do gin w PL.
    Kochana wiem ze mieszkasz w UK.
    W jakim miescie? tu jest wielu polskich ginekologow i sa na prawde super! :) Po co masz ciagle latac do polski...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny !
    Byłam dziś na badaniach, więc dopiero teraz mam czas zajrzeć :)

Wczoraj chyba czułam pierwsze ruchy: leżałam i nagle poczułam dwa "puknięcia" od środka. Było to tak dziwne, że to chyba to, bo nigdy czegoś podobnego nie czułam :)
    To na pewno to! zwlaszcza na lezaco lub siedzaco :)

emi2016, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabulka30 wrote:
    Witam się i melduję po wczorajszych połówkowych.
    U synka wszystko dobrze, waży już 451 g. Serduszko 147 ud./min.
    No i ogólnie wszystko dobrze :)

Życzę miłego dnia :)
    gratki :)

Żabulka30 lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Jak ja sie nie moge doczekac polowkowych!!
    Dziewczyny ciagnie Was do piwa? Przed ciaza nie ruszylam piwa bez soku, a teraz mialam ochote na takie mocno goryczkowe, w Auchanie znalazlam takie bez dodatkow smakowych, 0,0% (wyleciala mi nazwa przez ciazowego Alzhemiera), mialo bardzo podobny smak i do tego chipsy i dobry film wieczorem. To byl maly grzech...
    Radler Warka ;) smakuje jak normalne piwo, a ma 0,00% :)
    Jeszcze bardzo dobra jest Bavaria, ale w smaku już bardziej jak orenżadka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 11:42

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu No to poproszę ginekologa o ten posiew, ale to dopiero 10 września... generalnie od dziś probiotyk i dużo kefiru :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu - dobrze, że w porę wykryto.
    Wymaz z pochwy czy z kanału szyjki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy dr. Doering przyjmuje w sobotę, ale chyba tak. N astronie ma, że rejestracja codziennie od 8-18. Musiusz zadzwonić. A jest dobry

Inez87 lubi tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Kochana wiem ze mieszkasz w UK.
    W jakim miescie? tu jest wielu polskich ginekologow i sa na prawde super! :) Po co masz ciagle latac do polski...
    Mieszkam w Norwegii ;) Tu też są polscy lekarze, ale jakoś nie skorzy do tak szczegółowych badań. A w Gdańsku i tak będę na jeden weekend więc może się uda do jakiegoś umówić.

*Sylwia dziękuję zadzwonię do niego :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Vilu - dobrze, że w porę wykryto.
    Wymaz z pochwy czy z kanału szyjki?

Z kanału niestety.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjmuje we wrzeszczu :-)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Z kanału niestety.
    Oj,czemu z kanału i czy miałaś jakieś wskazania do tego badania?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ