Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackCatNorL wrote:Są... Szok! Beta 3029,04 a modliłam się żeby było chociaż tysiąc Ale progesteron spadł do 17 Czyli:
28.04 (27 d.c.)
- beta 107
- progesteron 25
05.05 (34 d.c.)
- beta 3029
- progesteron 17
Mój gin wraca w poniedziałek dopiero. Co mam robić, jechać na IP po receptę na luteinę, czy czekać do poniedzialku skoro nic się zlego nie dzieje? Plamień nie mam tylko trochę przezroczystych, wodnistych upławów, czasem jakaś mała smużka w kolorze herbaty albo żółtawa ale to minimalnie. Nie chcę panikować, podpowiedzcie co robić dziewuszki!
Myślę, że nie panikowac skoro nic się nie dzieje.
Ja 28.04 badalam progesteron i wyszedł mi 13,62 więc jeszcze mniej niż Ty. U lekarza byłam 02.05... i dostałam wtedy duphaston. Wszystko ok -
Lidzia witaj Gratuluję i trzymam kciuki za przyrosty bety
BlackCat nie stresuj się Dobry masz progesteron. Gdyby był za mały miałabyś plamienia... Jeśli chcesz go trochę podnieść naturalnie to pij herbatkę z pokrzywy. Ja mam zawsze niski progesteron w każdej ciąży i pokrzywa mi go pięknie podnosi
A poza tym słuchaj Morwy. Mądrze dziewczyna gada Polać jej
Widzę że Ty też z Łodzi Ja z okolic. Masz już pomysł na to gdzie będziesz rodzić? Gdzie prowadzisz ciążę? W samej Łodzi?BlackCatNorL, Morwa lubią tę wiadomość
-
Morwuś pewnie masz rację tym bardziej, że beta piękna to przecież jak by był niedobor proga to by się tak ładnie beta nie ustawiła co? Zawsze moge ma IP podjechać jakby się coś złego działo. A proszę napiszcie dziewczyny czy Wy też macie wodniste upławy i czy one zawsze są super przezroczyste/wodniste? Wiem, że to nieco obrzydliwy temat, ale cotam
Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlackCatNorL wrote:Morwuś pewnie masz rację tym bardziej, że beta piękna to przecież jak by był niedobor proga to by się tak ładnie beta nie ustawiła co? Zawsze moge ma IP podjechać jakby się coś złego działo. A proszę napiszcie dziewczyny czy Wy też macie wodniste upławy i czy one zawsze są super przezroczyste/wodniste? Wiem, że to nieco obrzydliwy temat, ale cotam
Ja mam cały czas mokro, ale ja mam lutinus wiec u mnie to kremowy/biały sluz -
Anuśka wrote:Lidzia witaj Gratuluję i trzymam kciuki za przyrosty bety
BlackCat nie stresuj się Dobry masz progesteron. Gdyby był za mały miałabyś plamienia... Jeśli chcesz go trochę podnieść naturalnie to pij herbatkę z pokrzywy. Ja mam zawsze niski progesteron w każdej ciąży i pokrzywa mi go pięknie podnosi
A poza tym słuchaj Morwy. Mądrze dziewczyna gada Polać jej
Widzę że Ty też z Łodzi Ja z okolic. Masz już pomysł na to gdzie będziesz rodzić? Gdzie prowadzisz ciążę? W samej Łodzi?
A że Morwa jest mądrą istotą to się już zbystrzyłamAnuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BlackCatNorL wrote:Morwuś pewnie masz rację tym bardziej, że beta piękna to przecież jak by był niedobor proga to by się tak ładnie beta nie ustawiła co? Zawsze moge ma IP podjechać jakby się coś złego działo. A proszę napiszcie dziewczyny czy Wy też macie wodniste upławy i czy one zawsze są super przezroczyste/wodniste? Wiem, że to nieco obrzydliwy temat, ale cotam
U mnie tez jest caly czas mokro ale śluz jest raczej bialy
-
Agniechaaaa wrote:Ja znowu jem lody to naprawdę bedzie Bałwanek
Smacznego Też wczoraj jadłam lody... zresztą co ja wczoraj nie jadłam. Chyba wszystko... a dziś jakiś mam brak apetytu, jakbym się przejadla i wszystko mi śmierdzi. Yhhh.Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór dziewczyny dziś miałam przeboje żołądkowe... Mąż namówił mnie na jakieś brownie z biedronki, bo wyjątkowo, nie chciało mi się piec. Generalnie nie mam ochoty na słodkie co dziwne, bo normalnie to całą czekoladę w minutę mogę zjeść. Ale, zjadłam kawalontek, po 5 min już była reakcja żołądka, coś bolał, a po 3h wymioty coś musiało mi zaszkodzić wybitnie w tym cieście
-
BlackCatNorL wrote:Morwuś pewnie masz rację tym bardziej, że beta piękna to przecież jak by był niedobor proga to by się tak ładnie beta nie ustawiła co? Zawsze moge ma IP podjechać jakby się coś złego działo. A proszę napiszcie dziewczyny czy Wy też macie wodniste upławy i czy one zawsze są super przezroczyste/wodniste? Wiem, że to nieco obrzydliwy temat, ale cotam
Jak włożę tam palec, to mam jakby wodę, a na majtkach za bardzo nie wiem - nosze wkładki, bo po pierwszym porodzie zostało mi wysiłkowe nietrzymanie moczu: jak kichnę, a chce mi się siku, to trochę mogę popuścić.
-
BlackCatNorL wrote:Dzieki za wsparcie. Nie jestem z Łodzi tylko moja krew tam jedzie do badania - ze 150km
A że Morwa jest mądrą istotą to się już zbystrzyłam
Kochana u mnie też taki śluz jakby trochę rozciągliwy ale nie do końca przezroczysty. A dzisiaj to nawet różowawy... Ale jak nic nie boli to się nie martwię
Nie przejmuj się śluzem. On będzie się zmieniał. Czasem będzie czysto kremowy, czasem wręcz żółtawy a chwilami właśnie taki lepko-rozciągliwo-wodnistymoniczko, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny !
Życze udanego weekendu ja niestety wlasnie wstaje do pracy. Cala noc mnie brzuch bolal/ciągnął i sie troche nie wyspalam. Dobra wstaje
Miłego Dnia
-
Lidzia miłego dnia, ja na szczęście dziś nie pracuje.
Zaraz wybieram się z córką "do miasta".
Właśnie jemy śniadanie a mnie mdli.
A drożdżówka z czekoladą smakuje mi... no nie wiem... cebulą??
Był temat witamin, mój gin kazał w 1 trymestrze brać tylko kwas foliowy dopiero później witaminy. Tym bardziej że te witaminy wzmagają mdłości. -
Dziekuje na szczescie tylko 6 godzin szybko zleci.
Ja tez tylko kwas foliowy biore.
Denerwuje sie przed jutrzejsza beta ale umówilam sie na 16.05 do lekarza -
nick nieaktualny
-
moniczko wrote:Black Cat, piękna beta. Mi też prog spadł, ale ja biorę duphaston, bo miałam plamienie Teraz już czysto i śluz taki jak u dziewczyn, czasami bezbarwny, biały, wodnisty, rozciągliwy.
Dziś mi trochę niedobrze i bolą mnie... sutki
Miłego dnia!
Wspólczuję mdłości, chociaż nie bardzo znam to uczucie bo w I ciąży nie miałam. Mam nadzieję, że w obecnej też mnie nie dopadną.
Chcę drożdżówkę z czekoladą!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej.
Ja już po śniadanku. Wcześniej byłam zrobić badania krwi: beta (ostatni raz ), progesteron, TSH i FT4.
Dziś rozpoczynam drugi miesiąc ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 09:31
FreshMm, moniczko, pietruszkanatki, BlackCatNorL, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość