X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Są... Szok! Beta 3029,04 a modliłam się żeby było chociaż tysiąc :) Ale progesteron spadł do 17 :( Czyli:
    28.04 (27 d.c.)
    - beta 107
    - progesteron 25
    05.05 (34 d.c.)
    - beta 3029
    - progesteron 17
    Mój gin wraca w poniedziałek dopiero. Co mam robić, jechać na IP po receptę na luteinę, czy czekać do poniedzialku skoro nic się zlego nie dzieje? Plamień nie mam tylko trochę przezroczystych, wodnistych upławów, czasem jakaś mała smużka w kolorze herbaty albo żółtawa ale to minimalnie. Nie chcę panikować, podpowiedzcie co robić dziewuszki!

Myślę, że nie panikowac :) skoro nic się nie dzieje.
    Ja 28.04 badalam progesteron i wyszedł mi 13,62 więc jeszcze mniej niż Ty. U lekarza byłam 02.05... i dostałam wtedy duphaston. Wszystko ok :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia witaj :) Gratuluję i trzymam kciuki za przyrosty bety :)

BlackCat nie stresuj się :) Dobry masz progesteron. Gdyby był za mały miałabyś plamienia... Jeśli chcesz go trochę podnieść naturalnie to pij herbatkę z pokrzywy. Ja mam zawsze niski progesteron w każdej ciąży i pokrzywa mi go pięknie podnosi :)
    A poza tym słuchaj Morwy. Mądrze dziewczyna gada :) Polać jej ;D
    Widzę że Ty też z Łodzi :) Ja z okolic. Masz już pomysł na to gdzie będziesz rodzić? Gdzie prowadzisz ciążę? W samej Łodzi?

BlackCatNorL, Morwa lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwuś pewnie masz rację tym bardziej, że beta piękna to przecież jak by był niedobor proga to by się tak ładnie beta nie ustawiła co? Zawsze moge ma IP podjechać jakby się coś złego działo. A proszę napiszcie dziewczyny czy Wy też macie wodniste upławy i czy one zawsze są super przezroczyste/wodniste? Wiem, że to nieco obrzydliwy temat, ale cotam :)

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Morwuś pewnie masz rację tym bardziej, że beta piękna to przecież jak by był niedobor proga to by się tak ładnie beta nie ustawiła co? Zawsze moge ma IP podjechać jakby się coś złego działo. A proszę napiszcie dziewczyny czy Wy też macie wodniste upławy i czy one zawsze są super przezroczyste/wodniste? Wiem, że to nieco obrzydliwy temat, ale cotam :)

Ja mam cały czas mokro, ale ja mam lutinus wiec u mnie to kremowy/biały sluz :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Lidzia witaj :) Gratuluję i trzymam kciuki za przyrosty bety :)

BlackCat nie stresuj się :) Dobry masz progesteron. Gdyby był za mały miałabyś plamienia... Jeśli chcesz go trochę podnieść naturalnie to pij herbatkę z pokrzywy. Ja mam zawsze niski progesteron w każdej ciąży i pokrzywa mi go pięknie podnosi :)
    A poza tym słuchaj Morwy. Mądrze dziewczyna gada :) Polać jej ;D
    Widzę że Ty też z Łodzi :) Ja z okolic. Masz już pomysł na to gdzie będziesz rodzić? Gdzie prowadzisz ciążę? W samej Łodzi?
    Dzieki za wsparcie. Nie jestem z Łodzi tylko moja krew tam jedzie do badania - ze 150km :):)
    A że Morwa jest mądrą istotą to się już zbystrzyłam ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven prosimy o dodanie linku na pierwszej stronie do grupy na fb :) zapraszamy dziewczyny !!!! :) jest nas na razie 4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 21:28

Raven lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu jem lody :D to naprawdę bedzie Bałwanek :D

LidziA89, madzia8lenka, FreshMm, agulineczka, Barbarka1984, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

U mnie tez jest caly czas mokro ale śluz jest raczej bialy

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 5 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja znowu jem lody :D to naprawdę bedzie Bałwanek :D

Smacznego :D Też wczoraj jadłam lody... zresztą co ja wczoraj nie jadłam. :P Chyba wszystko... a dziś jakiś mam brak apetytu, jakbym się przejadla i wszystko mi śmierdzi. Yhhh.

Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    U mnie tez jest caly czas mokro ale śluz jest raczej bialy

U mnie tak samo. :) Mokro i biało.

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :) dziś miałam przeboje żołądkowe... Mąż namówił mnie na jakieś brownie z biedronki, bo wyjątkowo, nie chciało mi się piec. Generalnie nie mam ochoty na słodkie co dziwne, bo normalnie to całą czekoladę w minutę mogę zjeść. Ale, zjadłam kawalontek, po 5 min już była reakcja żołądka, coś bolał, a po 3h wymioty :/ coś musiało mi zaszkodzić wybitnie w tym cieście :/

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Jak włożę tam palec, to mam jakby wodę, a na majtkach za bardzo nie wiem - nosze wkładki, bo po pierwszym porodzie zostało mi wysiłkowe nietrzymanie moczu: jak kichnę, a chce mi się siku, to trochę mogę popuścić.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dzieki za wsparcie. Nie jestem z Łodzi tylko moja krew tam jedzie do badania - ze 150km :):)
    A że Morwa jest mądrą istotą to się już zbystrzyłam ;)

Kochana u mnie też taki śluz jakby trochę rozciągliwy ale nie do końca przezroczysty. A dzisiaj to nawet różowawy... Ale jak nic nie boli to się nie martwię :)
    Nie przejmuj się śluzem. On będzie się zmieniał. Czasem będzie czysto kremowy, czasem wręcz żółtawy a chwilami właśnie taki lepko-rozciągliwo-wodnisty :)

moniczko, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki współczuję wymiotow, po prostu dziedzicowi nie posmakowalo brownie. ;)
    Ja wczoraj cały dzień zdychalam z bólu głowy, aż mi pekala z tego bólu, a wieczorem zrobiło mi się jeszcze niedobrze. :/ yhhh

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny !

Życze udanego weekendu ja niestety wlasnie wstaje do pracy. Cala noc mnie brzuch bolal/ciągnął i sie troche nie wyspalam. Dobra wstaje :)
    Miłego Dnia :)

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 6 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia miłego dnia, ja na szczęście dziś nie pracuje.
    Zaraz wybieram się z córką "do miasta". :)
    Właśnie jemy śniadanie a mnie mdli. :/
    A drożdżówka z czekoladą smakuje mi... no nie wiem... cebulą??

Był temat witamin, mój gin kazał w 1 trymestrze brać tylko kwas foliowy dopiero później witaminy. Tym bardziej że te witaminy wzmagają mdłości.

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje na szczescie tylko 6 godzin szybko zleci.

Ja tez tylko kwas foliowy biore.

Denerwuje sie przed jutrzejsza beta ale umówilam sie na 16.05 do lekarza

klz9h3715pahxfmg.png

Wysłany: 6 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Cat, piękna beta. Mi też prog spadł, ale ja biorę duphaston, bo miałam plamienie :) Teraz już czysto i śluz taki jak u dziewczyn, czasami bezbarwny, biały, wodnisty, rozciągliwy.

Dziś mi trochę niedobrze i bolą mnie... sutki :P :)

Miłego dnia!

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Black Cat, piękna beta. Mi też prog spadł, ale ja biorę duphaston, bo miałam plamienie :) Teraz już czysto i śluz taki jak u dziewczyn, czasami bezbarwny, biały, wodnisty, rozciągliwy.

Dziś mi trochę niedobrze i bolą mnie... sutki :P :)

Miłego dnia!
    Haj, no ja plamień nie mam ale dziwi mnie bardzo spadek progesta. A sutki to najgorzej zaraz po przebudzeniu... masakryczny ból, po 20 min jest lepiej :)
    Wspólczuję mdłości, chociaż nie bardzo znam to uczucie bo w I ciąży nie miałam. Mam nadzieję, że w obecnej też mnie nie dopadną.
    Chcę drożdżówkę z czekoladą! :):)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja już po śniadanku. Wcześniej byłam zrobić badania krwi: beta (ostatni raz ;) ), progesteron, TSH i FT4.

Dziś rozpoczynam drugi miesiąc ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 09:31

FreshMm, moniczko, pietruszkanatki, BlackCatNorL, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ