Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szamika wrote:Morwa nie czepiam się, tylko mam wrażenie, że próbujesz mocno nas przekonać, że lekarz nic nie da. Nie wspominałam nic o konieczność zrobienia ponownego USG, ba ja nawet kilka wpisów temu zaznaczyłem,bez usg na takim etapie ciąży może zaszkodzić, niemniej jednak wydaje mi się odpowiednim iść do lekarza, który ma ciążę prowadzić i omówienie z nim sytuacji. Nie rozumiem skąd tyle agresji w Twoim wpisie.
Nie było by tematu gdybyś wyraziła swoje zdanie pisząc "a ja jednak poszłabyś jutro na usg/wizytę itp na Twoim miejscu , takie jest moje zdanie". A nie wchodziła w dyskusję ze mną. Nie tylko ja napisałam o tym ,że bym sobie opuściła jutrzejszą wizytę a ty czepiasz się tylko do mnie. Ania jest dorosłą, myśląc kobietą, która zapytała nas o nasze zdanie a jak postąpi to jej osobista decyzja. Ja tą bezsensowną dyskusję z Tobą kończę bo nie zamierzam się denerwować przez Twoje wywody. Bo teraz to ty próbujesz przekonać mnie ,że ja się mylę. Ja swojego zdania nie zmienię a ty nie zmieniaj swojego. Tylko wyrażaj swoje zdanie w inny sposób i nie czepiaj się innych to nie będzie agresji w wpisach i wszystkim będzie nam się żyło lepiej.BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny wpadam aby oczyścić atmosferę mamy tu spędzić czas do stycznia nie wbijajmy sobie szpil na wzajem. Jak mamy inne zdanie wyraźny je bez wytykania kogoś!!!!! Bedzie Nam tu wtedy milej ❤️
Niach, niach jak Cie milo tu widziec slonko ^^Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Inez87 wrote:Fajnie macie z wynikami, do mnie miał dzisiaj lekarz przedzwonić jaka beta, pół dnia czekałam, potem próbowałam się dodzwonić bez skutku, napisałam sms, ale też cisza, a teraz to juz pewnie ma weekend i trzeba czekać do poniedziałku
-
BlackCatNorL wrote:A właśnie, czy któraś z Was zna produkty marki SOLGAR? Babeczka w aptece namowiła mnie na Foliany Solgara zamiast kwasu filiowego. Za 50 tabletek prawie 60zł dałam. Podobno wchłanianie produktu jest dużo lepsze i w ogole same achy i ochy!
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
BlackCatNorL wrote:A właśnie, czy któraś z Was zna produkty marki SOLGAR? Babeczka w aptece namowiła mnie na Foliany Solgara zamiast kwasu filiowego. Za 50 tabletek prawie 60zł dałam. Podobno wchłanianie produktu jest dużo lepsze i w ogole same achy i ochy!
-
Morwa wrote:Nie było by tematu gdybyś wyraziła swoje zdanie pisząc "a ja jednak poszłabyś jutro na usg/wizytę itp na Twoim miejscu , takie jest moje zdanie". A nie wchodziła w dyskusję ze mną. Nie tylko ja napisałam o tym ,że bym sobie opuściła jutrzejszą wizytę a ty czepiasz się tylko do mnie. Ania jest dorosłą, myśląc kobietą, która zapytała nas o nasze zdanie a jak postąpi to jej osobista decyzja. Ja tą bezsensowną dyskusję z Tobą kończę bo nie zamierzam się denerwować przez Twoje wywody. Bo teraz to ty próbujesz przekonać mnie ,że ja się mylę. Ja swojego zdania nie zmienię a ty nie zmieniaj swojego. Tylko wyrażaj swoje zdanie w inny sposób i nie czepiaj się innych to nie będzie agresji w wpisach i wszystkim będzie nam się żyło lepiej.
-
Ja obecnie biorę witaminy prenatal duo czy jakoś tak poza tym dużo kwasu foliowego właśnie w formie folianów, aby moja homocysteina nie wystrzeliła znowu w kosmos.
Czeka mnie wizyta w sumermarkecie i na samą myśl robi mi się niedobrze. Już widzę w wyobraźni te kolejki .... strach się bać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 17:59
-
Morwa wrote:Ja polecam foliany to "lepsza forma kwasu foliowego" lepsza bo nadaje się do spożycia dla każdego , bo zwykły kwas foliowy niestety nie. Jak masz mutację MTHFR tak jak ja to pozostają Ci tylko foliany wiele osób ma tę mutację ale nie każdy się pod tym kontem badał. Mi w firmie solgar odpowiada to ,że mają ogromy wybór. W aptece w mojej klinice polecają tę firmę bo mają dostepne naturalne witaminy. Np taka witamina E jest do kupienia w formie d-alfa tokoferol, czyli naturalnej, a nie syntetycznej. Swojego czasu miałam problem by znaleźć te naturalne formy witamin w suplementach diety.
-
Morwa wrote:Ja obecnie biorę witaminy prenatal duo czy jakoś tak poza tym dużo kwasu foliowego właśnie w formie folianów, aby moja homocysteina nie wystrzeliła znowu w kosmos.
-
BlackCatNorL wrote:O widzisz, to łykam dalej Może maja witaminke D w czystej postaci bo te suplementy mnie jakoś nie przekonują.
-
BlackCatNorL wrote:To jaka dawke tych folianów przyjmujesz? Ja mam 400ug i biorę 1 tabsa dziennie.
-
Oj widzę że hormony ciążowe się ujawniają
A wiecie co? Mój gin twierdzi, że ja mam nie brać żadnych supli. Tylko kwas foliowy do 12tc a później się zdrowo odżywiać (dużo warzyw i sporo owoców) i już Jakiś inny chłop jestKrokodylica, helagazela lubią tę wiadomość
-
Agniecha ja tez pilam INOFEM zanim zaszlam w ciaze, ale przerzucilam sie teraz na femibion natal I. W inofem masz tylko 200 ug kwasu foliowego (norma dla kobiet w ciazy to 400), a femibion natal ma 400 ug kwasu foliowego + 416ug metylofolianu. Poza tym ma jeszcze witaminy z grupy B, wit E, wit D, wit C oraz jod. To sa tabletki do konca I trym. Pozniej albo femibion natal II albo polecam Pregna Plus - bralam przez cala pierwsza ciaze, ma 5 najwazniejszych dla kobiety w ciazy skladnikow: kwas foliowy, DHA, jod, zelazo i wit D.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 22:54
FreshMm, Agniechaaaa, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Agniecha ja tez pilam INOFEM zanim zaszlam w ciaze, ale przerzucilam sie teraz na femibion natal I. W inofem masz tylko 200 ug kwasu foliowego (norma dla kobiet w ciazy to 400), a femibion natal ma 400 ug kwasu foliowego + 416ug metylofolianu. Poza tym ma jeszcze w nim witaminy z grupy B, wit E, wit D, wit C oraz jod. To sa tabletki do konca I trym. Pozniej albo femibion natal II albo polecam Pregna Plus - bralam przez cala pierwsza ciaze, ma 5 najwazniejszych dla kobiety w ciazy skladnikow: kwas foliowy, DHA, jod, zelazo i wit D.
Co do tych ostatnich, używałam podobny OmegaMedDHA Optima, ma DHA z alg morskich, podobno lepsze niż z ryb i nie śmierdzi rybąMorwa lubi tę wiadomość