X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zjadło mi 3/4 tekstu grrr Ja narazie nie biorę witaminek, tylko foliany i czasami wit. D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Uwielbiam to jak nazywasz maluszka

Hihi :) No bidulek był zamrożony zanim mi go dali pod serducho wiec nazwaliśmy je Naszymi Balwankami ❤️

BlackCatNorL, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Morwa nie czepiam się, tylko mam wrażenie, że próbujesz mocno nas przekonać, że lekarz nic nie da. Nie wspominałam nic o konieczność zrobienia ponownego USG, ba ja nawet kilka wpisów temu zaznaczyłem,bez usg na takim etapie ciąży może zaszkodzić, niemniej jednak wydaje mi się odpowiednim iść do lekarza, który ma ciążę prowadzić i omówienie z nim sytuacji. Nie rozumiem skąd tyle agresji w Twoim wpisie.

Nie było by tematu gdybyś wyraziła swoje zdanie pisząc "a ja jednak poszłabyś jutro na usg/wizytę itp na Twoim miejscu , takie jest moje zdanie". A nie wchodziła w dyskusję ze mną. Nie tylko ja napisałam o tym ,że bym sobie opuściła jutrzejszą wizytę a ty czepiasz się tylko do mnie. Ania jest dorosłą, myśląc kobietą, która zapytała nas o nasze zdanie a jak postąpi to jej osobista decyzja. Ja tą bezsensowną dyskusję z Tobą kończę bo nie zamierzam się denerwować przez Twoje wywody. Bo teraz to ty próbujesz przekonać mnie ,że ja się mylę. Ja swojego zdania nie zmienię a ty nie zmieniaj swojego. Tylko wyrażaj swoje zdanie w inny sposób i nie czepiaj się innych to nie będzie agresji w wpisach i wszystkim będzie nam się żyło lepiej.

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny wpadam aby oczyścić atmosferę mamy tu spędzić czas do stycznia nie wbijajmy sobie szpil na wzajem. Jak mamy inne zdanie wyraźny je bez wytykania kogoś!!!!! Bedzie Nam tu wtedy milej ❤️

Niach, niach :) jak Cie milo tu widziec slonko ^^

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Fajnie macie z wynikami, do mnie miał dzisiaj lekarz przedzwonić jaka beta, pół dnia czekałam, potem próbowałam się dodzwonić bez skutku, napisałam sms, ale też cisza, a teraz to juz pewnie ma weekend i trzeba czekać do poniedziałku
    Oj to faktycznie słabo :/ W moim labo zawsze wyniki są tego samego dniacw formie tekstowej a w kolejnym dniu dodają normy i wersje w pdf do wydruku. Jak robilam I bete to skakalam pod sufit, że 107 a na drugi dzien dołaczyli normy wg nich i juz mi tak wesolutko nie było :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hihi :) No bidulek był zamrożony zanim mi go dali pod serducho wiec nazwaliśmy je Naszymi Balwankami ❤️
    Słodkości Bałwankowe! :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A właśnie, czy któraś z Was zna produkty marki SOLGAR? Babeczka w aptece namowiła mnie na Foliany Solgara zamiast kwasu filiowego. Za 50 tabletek prawie 60zł dałam. Podobno wchłanianie produktu jest dużo lepsze i w ogole same achy i ochy! :)
    Ja znam :D Od roku biorę ich metafolin, bo nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego. Podczas brania tego specyfiku bardzo poprawił mi się poziom homocysteiny. Polecam :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki bety są do godziny czasu. Jakieś inne badania to zalezy... ale najpóźniej to na drugi dzień:)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A właśnie, czy któraś z Was zna produkty marki SOLGAR? Babeczka w aptece namowiła mnie na Foliany Solgara zamiast kwasu filiowego. Za 50 tabletek prawie 60zł dałam. Podobno wchłanianie produktu jest dużo lepsze i w ogole same achy i ochy! :)
    Ja polecam :) foliany to "lepsza forma kwasu foliowego" lepsza bo nadaje się do spożycia dla każdego , bo zwykły kwas foliowy niestety nie. Jak masz mutację MTHFR tak jak ja to pozostają Ci tylko foliany ;) wiele osób ma tę mutację ale nie każdy się pod tym kontem badał. Mi w firmie solgar odpowiada to ,że mają ogromy wybór. W aptece w mojej klinice polecają tę firmę bo mają dostepne naturalne witaminy. Np taka witamina E jest do kupienia w formie d-alfa tokoferol, czyli naturalnej, a nie syntetycznej. Swojego czasu miałam problem by znaleźć te naturalne formy witamin w suplementach diety.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie było by tematu gdybyś wyraziła swoje zdanie pisząc "a ja jednak poszłabyś jutro na usg/wizytę itp na Twoim miejscu , takie jest moje zdanie". A nie wchodziła w dyskusję ze mną. Nie tylko ja napisałam o tym ,że bym sobie opuściła jutrzejszą wizytę a ty czepiasz się tylko do mnie. Ania jest dorosłą, myśląc kobietą, która zapytała nas o nasze zdanie a jak postąpi to jej osobista decyzja. Ja tą bezsensowną dyskusję z Tobą kończę bo nie zamierzam się denerwować przez Twoje wywody. Bo teraz to ty próbujesz przekonać mnie ,że ja się mylę. Ja swojego zdania nie zmienię a ty nie zmieniaj swojego. Tylko wyrażaj swoje zdanie w inny sposób i nie czepiaj się innych to nie będzie agresji w wpisach i wszystkim będzie nam się żyło lepiej.
    Ja ròwnież doradzałam wyciszenie i wizytę w przyszłym tygodniu, ale nie narzucałam swojej woli jeno wyrażałam opinię tak jak Morwa. Szamika wyluzuj, przecież nikt źle nie chciał ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie biorę witaminy prenatal duo czy jakoś tak ;) poza tym dużo kwasu foliowego właśnie w formie folianów, aby moja homocysteina nie wystrzeliła znowu w kosmos.

Czeka mnie wizyta w sumermarkecie i na samą myśl robi mi się niedobrze. Już widzę w wyobraźni te kolejki .... strach się bać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 17:59

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja polecam :) foliany to "lepsza forma kwasu foliowego" lepsza bo nadaje się do spożycia dla każdego , bo zwykły kwas foliowy niestety nie. Jak masz mutację MTHFR tak jak ja to pozostają Ci tylko foliany ;) wiele osób ma tę mutację ale nie każdy się pod tym kontem badał. Mi w firmie solgar odpowiada to ,że mają ogromy wybór. W aptece w mojej klinice polecają tę firmę bo mają dostepne naturalne witaminy. Np taka witamina E jest do kupienia w formie d-alfa tokoferol, czyli naturalnej, a nie syntetycznej. Swojego czasu miałam problem by znaleźć te naturalne formy witamin w suplementach diety.
    O widzisz, to łykam dalej ;) Może maja witaminke D w czystej postaci bo te suplementy mnie jakoś nie przekonują.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja obecnie biorę witaminy prenatal duo czy jakoś tak ;) poza tym dużo kwasu foliowego właśnie w formie folianów, aby moja homocysteina nie wystrzeliła znowu w kosmos.
    To jaka dawke tych folianów przyjmujesz? Ja mam 400ug i biorę 1 tabsa dziennie.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    O widzisz, to łykam dalej ;) Może maja witaminke D w czystej postaci bo te suplementy mnie jakoś nie przekonują.
    Ja mam z tej firmy witaminę D w krolpach, więc nie łykam dodatkowych otoczek :) tez polecam ,bo się lepiej przyswaja. Ja mam 2500 m.j :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    To jaka dawke tych folianów przyjmujesz? Ja mam 400ug i biorę 1 tabsa dziennie.
    Ja przez swoją mutację muszę łykać dużo ,więc mam takie na receptę co mają 5mg , a poza tym łykam te z solgaru 400 no i w witaminach tych prenatal tez coś jest. Kiedyś zanim dowiedziałam się o mutacji to łykam przez jakiś czas taki kwas foliowy o nazwie actifolin- 2 mg , dostępny bez recepty :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Actifolin znam. Ale myślisz, że tak normalnie 1 tabs Solgara wystarczy?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę że hormony ciążowe się ujawniają :)

A wiecie co? Mój gin twierdzi, że ja mam nie brać żadnych supli. Tylko kwas foliowy do 12tc a później się zdrowo odżywiać (dużo warzyw i sporo owoców) i już :) Jakiś inny chłop jest ;D

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a jaką masz homocysteinę? A kwas foliowy badałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 18:14

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ja tez pilam INOFEM zanim zaszlam w ciaze, ale przerzucilam sie teraz na femibion natal I. W inofem masz tylko 200 ug kwasu foliowego (norma dla kobiet w ciazy to 400), a femibion natal ma 400 ug kwasu foliowego + 416ug metylofolianu. Poza tym ma jeszcze witaminy z grupy B, wit E, wit D, wit C oraz jod. To sa tabletki do konca I trym. Pozniej albo femibion natal II albo polecam Pregna Plus - bralam przez cala pierwsza ciaze, ma 5 najwazniejszych dla kobiety w ciazy skladnikow: kwas foliowy, DHA, jod, zelazo i wit D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 22:54

FreshMm, Agniechaaaa, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Agniecha ja tez pilam INOFEM zanim zaszlam w ciaze, ale przerzucilam sie teraz na femibion natal I. W inofem masz tylko 200 ug kwasu foliowego (norma dla kobiet w ciazy to 400), a femibion natal ma 400 ug kwasu foliowego + 416ug metylofolianu. Poza tym ma jeszcze w nim witaminy z grupy B, wit E, wit D, wit C oraz jod. To sa tabletki do konca I trym. Pozniej albo femibion natal II albo polecam Pregna Plus - bralam przez cala pierwsza ciaze, ma 5 najwazniejszych dla kobiety w ciazy skladnikow: kwas foliowy, DHA, jod, zelazo i wit D.

Co do tych ostatnich, używałam podobny OmegaMedDHA Optima, ma DHA z alg morskich, podobno lepsze niż z ryb i nie śmierdzi rybą

Morwa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ