X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka wrote:
    Witam się z terminem - prawdopodobnym na 4-stycznia :) wizyta dopiero 12-maja , niewiem jak przeżyje ten długiiii czass ;)

Gratuluje :) i witam

Kochana ja była wczoraj widziałam tylko maaaaaaaalutki pęcherzyk, kolejna wizyta 23.05 tez juz sie doczekać nie moge ❤️

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gratuluje :) i witam

Kochana ja była wczoraj widziałam tylko maaaaaaaalutki pęcherzyk, kolejna wizyta 23.05 tez juz sie doczekać nie moge ❤️

Ale zawsze coś, bardzo gratuluje ;) dziewczyny czy progesteron jest na recepte? zalecane jest branie tego przed wizytą u lekarza? póki co biore tylko kwas foliowy

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka wrote:
    Ale zawsze coś, bardzo gratuluje ;) dziewczyny czy progesteron jest na recepte? zalecane jest branie tego przed wizytą u lekarza? póki co biore tylko kwas foliowy

Tak jest na receptę. A jaki masz poziom??? Niektóre kobiety nie muszą brać :)

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to niewiem, to maleństwo które tam rośnie jest zupelnie niespodziewane , w zyciu bym nie pomyslala ze zajde w ciaze a teraz niespodzianka :) ale bardzo sie cieszymy , dlatego jestem taka zielona w temacie ;)

Krokodylica, Szamika lubią tę wiadomość

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę takich niespodziNek :) my o maleństwo walczyliśmy na wszystkie sposoby

• helagazela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    witam sie, niesmiale bardzo, bo to tak wczesnie jeszcze! Z kalkulatorow wychodzi mi termin na 4 stycznia, odkad sie dowiedzialam o ciazy w zeszlym tygodniu czas ciagnie sie masakrycznie! Wizyta dopiero za tydzien, a potem dwutygodniowy urlop, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

Raven, Anuśka, FreshMm, Morwa lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik !!!! Dzisiaj 3068 :) piękny wynik :)

emerald_m, helagazela, Inez87, Raven, Anuśka, Morwa lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , że nie którzy mają bardzo ciężko i bardzo współczuje :( ale ważne że sie udalo, dlatego ja bardzo sie ciesze z tego ze zastała mnie taka niespodzianka:)

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale masz stresy! Ja bym poszła na tą jutrzejszą wizytę, Szamika dobrze gada.

Oktawka i helagazela witam :)

helagazela, Szamika lubią tę wiadomość

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ania ale masz stresy! Ja bym poszła na tą jutrzejszą wizytę, Szamika dobrze gada.

Oktawka i helagazela witam :)

I ja również ;)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    A ja bym poszła na tą wizytę. Morwa z całym szacunkiem ale my tu na forum nie jesteśmy lekarzami i nie nam oceniać czy wszystko jest ok. Lepiej pójść, porozmawiać, może lekarz coś doradzi.

Trochę mnie dziwią niektóre wpisy, bo niby wszystkim zależy, a jak coś jest nie tak, to wolicie pytać obcych ludzi na forach niż iść do lekarza. To co tu jest w końcu na pierwszym miejscu? Maleństwo i jego zdrowie czy opinia koleżanek?
    Pęcherzyka przy becie jaką obecnie ma Ania nie widać na usg bo jest zbyt maly i jest to fizjologiczne. Lekarz to nie cudotwórca , robienie usg na tak wczesnym etapie ciąży może nawet zaszkodzić. Jedene co lekarz może teraz zrobić to przepisać leki na podtrzymanie jakimi jest progesteron ,który Ania dostała. Zamartwianie się i latanie co chwila na na usg nic tu nie da. Przeszłam to już wiele razy i nie muszę być lekarzem by to stwierdzić. Przerobiłam juz setki lekarzy i poznałam ich opinie w niczym się nie różnią. Można iść do szpitala jak najbardziej można , nawet trzeba , ale jedyne co nam tam zrobią to będą kontrolować betę, dawać progesteron i nospe i kazać leżeć. Na tak wczesnym etapie nic więcej zrobić nie można. Jak ma nas spotkać coś złego to spotka i taka jest niestety gorzka prawda.

BlackCatNorL, Daven, agulineczka lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Czesc dziewczyny,
    witam sie, niesmiale bardzo, bo to tak wczesnie jeszcze! Z kalkulatorow wychodzi mi termin na 4 stycznia, odkad sie dowiedzialam o ciazy w zeszlym tygodniu czas ciagnie sie masakrycznie! Wizyta dopiero za tydzien, a potem dwutygodniowy urlop, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

Witaj:-*

Gratuluję: ) napewno będzie wszystko dobrze ;)

helagazela lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja uciekam szykowac się na wizytę: ) trzymajcie za nas kciuki <3

Raven, Morwa, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 8 stycznia, póki co 5 tc w sumie dowiedziałam się w środę po teście pozytywnym q 16 dpo dziś powtórka i test pozytywny jedyne co mnie martwi to plamienia które się pojawiły wczoraj i dziś też są. myślę czy iść jutro do szpitala ale nie mam wyników bety więc z czym pójdę? z tymi moimi bladziochami?
    dodam że robiłam progesteron w 23 dc tego cyklu i miałam 18,80 a i tak miałam plamienia przed okresem zawsze... więc nie wiem co się dzieje, w pon robię dopiero betę i progesteron. dzwoniłam do swojej gin i kazała mi nie panikować, oszczędzać się zrobić badania krwi i z wynikami mam się zgłosić dopiero. więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać na wyniki i się oszczędzać.

Raven lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już lepiej :)
    Leżę i przysypiam cały dzień.

Witam wszystkie nowe mamusie.
    Inez87 na kiedy masz termin? :)

Madzialenka piękna beta

Agniechaaa współczuję takiego szefostwa ale nie przejmuj się nimi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 16:22

helagazela lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje na 3 stycznia :)

Raven, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spokojnie. Tak jak pisały dziewczyny przy takiej becie to normalne że nic nie widać. Czekaj cierpliwie i dużo odpoczywaj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 16:24

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zachcianki dają o sobie znać. Mąż pojechał do cukierni po rurki z kremem bo dzisiaj MUSZĘ je zjeść :D

Inez87, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja mam termin na 8 stycznia, póki co 5 tc w sumie dowiedziałam się w środę po teście pozytywnym q 16 dpo dziś powtórka i test pozytywny jedyne co mnie martwi to plamienia które się pojawiły wczoraj i dziś też są. myślę czy iść jutro do szpitala ale nie mam wyników bety więc z czym pójdę? z tymi moimi bladziochami?
    dodam że robiłam progesteron w 23 dc tego cyklu i miałam 18,80 a i tak miałam plamienia przed okresem zawsze... więc nie wiem co się dzieje, w pon robię dopiero betę i progesteron. dzwoniłam do swojej gin i kazała mi nie panikować, oszczędzać się zrobić badania krwi i z wynikami mam się zgłosić dopiero. więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać na wyniki i się oszczędzać.
    Agusia_pia ja chyba poszłabym zrobić betę i proga jutro. Na tym etapie plamienia mogą być norma ale jeśli próg spada to trzeba działać. Bierzesz luteine albo duphaston?

<3 Zosia
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny ja uciekam szykowac się na wizytę: ) trzymajcie za nas kciuki <3
    Trzymam kciuki z całych sił :) i czekam na super wieści :D

Angela* lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ