X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam nigdy potwierdzenia owulacji przez usg robilam testy owulacyjne i owulacja wyszla 18 kwietnia

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Uspokoilas mnie troszke ale bardzo sie boje ze stracilam malenstwo...
    Rozumiem Twoje obawy aż za bardzo ,ale teraz nic więcej nie poradzisz , musisz czekać na rozwój wydarzeń. Musisz leżeć i się nie przemęczać. Postaraj się jak najmniej denewować ,a jak boli Cię brzuch to bierz magnez i nospe. Jak masz w domu progesteron to jedz jak cukierki. Za duży progesteron nie zaszkodzi ,za mały może. Powtórz betę w poniedziałek i będziesz mniej więcej wiedziała po niej na jakim etapie jesteście. Bo z tego co pisałaś to naprawdę ostatnia beta z 2 mają , nie dawała Ci możliwości ,aby coś dzisiaj zobaczyć na usg bo jest jeszcze zbyt mała. Ale urośnie ! Ja w to mocno wierzę i trzymam mocnooo za was kciuki :* w przyszłym tygodniu zobaczysz pęcherzyk na usg :*

Wysłany: 5 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch wcale nie bolal i nie boli, luteine dostalam dowcipnie

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Nie robilam nigdy potwierdzenia owulacji przez usg robilam testy owulacyjne i owulacja wyszla 18 kwietnia
    Testy owulacyjne to złooo. Nie dadzą Ci 100 % pewności ,że owulacja się odbyła. Mogła się przesunąć w czasie ,a czynników temu sprzyjających jest wiele. To ,że owulacja się odbyła to wiemy na pewno, bo jedynym 100% potwierdzeniem owulacji jest ciąża. Twoja beta wskazuje jak najbardziej na ciążę :) Więc owulacja się odbyła ,ale mogła odbyć się później niż myślisz :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Brzuch wcale nie bolal i nie boli, luteine dostalam dowcipnie
    To bierz :) dowcipna jest najlepsza ,bo bardzo szybko dostarcza dużo progesteronu tam gdzie trzeba ,czyli do macicy, do maleństwa :)

Wysłany: 5 maja 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszym objawem ciazy byly ciezkie i ogrpmne piersi tak jak w pierwszej ciazy i caly czas sie takie utrzymuja a nawet mocniej bola z kazdym dniem, dziekuje dziewczyny pocieszylyscie mnie i dalyscie nadzieje zeby wierzyc ze jest tam mala fasolka, to jutro nie ma sensu isc na ta wizyte?

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Pierwszym objawem ciazy byly ciezkie i ogrpmne piersi tak jak w pierwszej ciazy i caly czas sie takie utrzymuja a nawet mocniej bola z kazdym dniem, dziekuje dziewczyny pocieszylyscie mnie i dalyscie nadzieje zeby wierzyc ze jest tam mala fasolka, to jutro nie ma sensu isc na ta wizyte?
    Nie ma sensu , bo wydasz pieniądze a i tak nic możesz nie zobaczyć. Idź w przyszłym tygodniu takie jest moje zdanie ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:

Spokojnie :) Żadne USG nie potwierdzi Ci ciąży :) Bierz Lutkę daj jej kilka dni albo idź na betę i zbadaj przyrosty. U mnie pęcherzyk było widać dopiero po 5tc :) Daj fasolce czas :) Będzie dobrze :)

Szamika a Ty wiesz, że ja nie byłam na Mazurach nigdy? :) Jakoś zawsze albo morze albo góry. A teraz już tylko Bieszczady i "zadupie wielkie " ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym poszła na tą wizytę. Morwa z całym szacunkiem ale my tu na forum nie jesteśmy lekarzami i nie nam oceniać czy wszystko jest ok. Lepiej pójść, porozmawiać, może lekarz coś doradzi.

Trochę mnie dziwią niektóre wpisy, bo niby wszystkim zależy, a jak coś jest nie tak, to wolicie pytać obcych ludzi na forach niż iść do lekarza. To co tu jest w końcu na pierwszym miejscu? Maleństwo i jego zdrowie czy opinia koleżanek?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:

Wiem, że to trudne ale poczekaj. Też mi się wydaje, że zwyczajnie owulacje miałaś później i dlatego nic jeszcze nie widać na USG. Postaraj się wyciszyć i idź do ginka za kilka dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka a Bieszczady to jakiś domek, czy hotele/pensjonaty? My z dwójką dzieci to wolimy być w domku, żeby nie przeszkadzać ewentualnym sąsiadom :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Anuśka a Bieszczady to jakiś domek, czy hotele/pensjonaty? My z dwójką dzieci to wolimy być w domku, żeby nie przeszkadzać ewentualnym sąsiadom :)

My mamy przyjaciół i na razie (póki nas kijem od szczoty nie wyganiają) stacjonujemy u nich ale niebawem mamy plan zakupić swój kawałek ziemi i wtedy już będziemy u siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    My mamy przyjaciół i na razie (póki nas kijem od szczoty nie wyganiają) stacjonujemy u nich ale niebawem mamy plan zakupić swój kawałek ziemi i wtedy już będziemy u siebie :)

Super! Oby Wam się udało kupić kawałek ziemi dla siebie :) Ja w Bieszczadach nigdy nie byłam, ale słyszałam, że jest tam pięknie :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wspolczuje Ci stresu. Ja bym szukala jakiegos innego laboratorium, w ktorym moglabym sprawdzić bete. Nawet jakbym miala pojechac do innego miasta. Trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Super! Oby Wam się udało kupić kawałek ziemi dla siebie :) Ja w Bieszczadach nigdy nie byłam, ale słyszałam, że jest tam pięknie :)

No jest :) Lasy, łąki, strumyczki :) A nad Soliną to masz jak na Mazurach tylko z górami ;D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - życzę Ci dużo spokoju :* Też zrobiłabym betę i sprawdziła czy dobrze przyrasta..

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, skasował mi się długaśny post :(

Agniechaaaa, co za buractwo w tym Twoim szefostwie zasiada. Olej ich i ciesz się tym, co naprawdę ważne :)

Ania, strasznie mi przykro, że przechodzisz taki stres. Jeśli nie lubisz niepewności, zbadaj betę i wszystko będzie jasne. Proponuję też oznaczyć poziom progesteronu. Zakładając, że beta przyrasta prawidłowo, dziś osiągnie wartość w przedziale 100-200mlU/ml i jak napisała Morwa, lekarz nie zobaczy jeszcze pęcherzyka ciążowego.
    Brutalna prawda jest taka, że jak ma dojść do poronienia, nic tego nie powstrzyma. A Ty, będąc na tym etapie, robisz co możesz - uzupełniasz progesteron i oszczędzasz się (mam nadzieję ;) ). Będę trzymać kciuki żebyśmy tu wszystkie dotrwały do końca szczęśliwych i spokojnych ciąż.

Morwa, jestem, jestem :D Czaiłam się i czaiłam, ale w sumie to, czy tu dołączę, czy nie, nie zmieni rzeczywistości - co ma być to będzie, a miło pogadać z kimś, kto przeżywa podobne historie do nas ;)

Raven, wpisz mnie proszę na listę, ja wpiszę się do tabelki. Termin om 10.04.2017. tp z om 15.01.2017. Miałam wczesną owulkę, więc wg niej wychodzi 11.01.2017., ale póki co, bardziej odpowiada mi ten 15.01.
    Raz już zostałam mamą styczniową, sama jestem ze stycznia, więc marzę o kolejnym styczniowym dzieciątku.

Jachcedociebie, mamy ten sam termin om/ porodu :)

A tak zmieniając temat, właśnie zeżarłam wielki pojemnik śledzi. Sama jedna. Zaczęło się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:35

Raven lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobitki :)
    ja w pracy jeszcze ale ostanie 10 min i do domku :) brzuch troche pobolewa ale ból jest w miarę do wytrzymania i przechodzi w miarę szybko :)
    9 mam alergologa no zobaczymy - ja nie mam mocnych ataków i częstych ale czasami sie zdarz uporczywe kichanie łzawienie leki przjmowałam tylko doraźnie ale wole sie zapytać co mi wolo a czego nie ;)

7b0f9c1e19.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika, tak mam już Synka, 14 miesięcy :)

Ania współczuję Ci stresu. Jeśli jest jakakolwiek możliwość żebyś dziś gdzieś jeszcze zbadała betę, zrób to. Wiesz, ja kiedyś w pierwszej ciąży poprosiłam panie w laboratorium w szpitalu, wyjaśniłam moją sytuację i pobrały mi krew na betę w sobotę. Może warto próbować, tam w końcu też pracują ludzie i może trafi się na kogoś porządnego kto zrozumie.

A swoją drogą jeśli już umowilaś jutro wizytę, idź, niech lekarz powie Ci co o tym wszystkim myśli. Dziwi mnie że ten u którego robiłaś usg nie uspokoił Cię mówiąc że na tym etapie to normalne że może być nic nie widać, jakby nie wiedział... Tak czy siak jutro idź, albo się czegoś dowiesz, albo chociaż uspokoisz mam nadzieję.

Dziewczyny a robiłam jeszcze progesteron, wyszedł 19,9. Taki jest dobry, czy lepiej się czymś wspomóc? A czy warto jeszcze powtarzać progesteron przy okazji robienia bety?

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z terminem - prawdopodobnym na 4-stycznia :) wizyta dopiero 12-maja , niewiem jak przeżyje ten długiiii czass ;)

Agniechaaaa, Krokodylica, Raven, Anuśka, FreshMm lubią tę wiadomość

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ