X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem nowe dziewczyny! I te juz troszkę stałe bywalczynie też cześć :) .

Tak sie złożyło, że wczoraj zalapałam się na wizytę i już był piękny pęcherzyk! Co najważniejsze Dziedzic zainstalował się tam gdzie trzeba czyli w macicy i mam nadzieję, że zrobił to ma tyle mocno, że już się rozgosci do Stycznia ;)

Następna wizyta 23.05 i już powinno wtedy pikać serduszko. ;)

A no i jeszcze co do progesteronu - wczoraj mi właśnie lekarz tłumaczył że widział piękne ciążę zdrowe na bardzo niskim progesteronie i niestety także widział poronienia na doskonałych parametrach, więc nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 10:17

Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mówię część wszystkim w sobotni poranek :D ja dziś się czuję jak młody bóg, nic nie boli , mdłości żadnych, ciekawe czy w ogóle się kiedykolwiek pojawia :D miłego dnia wszystkim mamom pęcherzyków i serduszek :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Beta pięknie rośnie (w czwartek 102,30 a dzisiaj 227,80). Martwi mnie trochę poziom progesteronu 48,65. Dziewczyny ratunku, co o nim myslicie? Norma w laboratorium jest do 44,3 w pierwszym trymestrze...
    TSH i FT4 w normie.

Agniechaaaa, Raven lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba jednak chciała żeby objawy mnie ominęły całkiem - ale biorę co dają :)

Mam nadzieję że jutro się tak obudze jak Ty Pietruszka, bo dzisiaj jakąś słaba i senna jestem - ale to może przez sobotę - żebym sobie sprzątanie odpuściła :D

pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP, beta piękna, gratuluję, a j.w. progesteronem się nie przejmuj :) jak nic Ci nie dolega, nie plamisz to ciesz się ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 10:23

MoniaP lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Cześć i czołem nowe dziewczyny! I te juz troszkę stałe bywalczynie też cześć :) .

Tak sie złożyło, że wczoraj zalapałam się na wizytę i już był piękny pęcherzyk! Co najważniejsze Dziedzic zainstalował się tam gdzie trzeba czyli w macicy i mam nadzieję, że zrobił to ma tyle mocno, że już się rozgosci do Stycznia ;)

Następna wizyta 23.05 i już powinno wtedy pikać serduszko. ;)

A no i jeszcze co do progesteronu - wczoraj mi właśnie lekarz tłumaczył że widział piękne ciążę zdrowe na bardzo niskim progesteronie i niestety także widział poronienia na doskonałych parametrach, więc nie ma reguły.

To mamy wizytę serduszkową w ten sam dzien :D

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ja bym chyba jednak chciała żeby objawy mnie ominęły całkiem - ale biorę co dają :)

Mam nadzieję że jutro się tak obudze jak Ty Pietruszka, bo dzisiaj jakąś słaba i senna jestem - ale to może przez sobotę - żebym sobie sprzątanie odpuściła :D
    I dobrze, u mnie obowiązki już przejął mąż :D ja tylko gotuje i wstawiam pranie, a co :p wiesz co, śpię też dużo, w dzień też sobie leżę często, ale to jedyne objawy :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Mam wyniki. Beta pięknie rośnie (w czwartek 102,30 a dzisiaj 227,80). Martwi mnie trochę poziom progesteronu 48,65. Dziewczyny ratunku, co o nim myslicie? Norma w laboratorium jest do 44,3 w pierwszym trymestrze...
    TSH i FT4 w normie.
    Gratuluję betki a co do progesteronu to chetnie przyjmę nadwyżkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)
    Paola87 pozwól,że wyjaśnię :) USG miałam robione i na tej właśnie podstawie gin stwierdził poronienie.. Mógł zalecić mi powtórzenie bety no,ale... Ważne że sama do tego wszystkiego doszłam. W poniedziałek mam wizytę u niego to mu nagadam;)
    emerald_m razem raźniej :)
    Mikuśka daj znać co Ci powie alergolog, bardzo jestem ciekawa, ponieważ też jestem alergiczką :)
    madzia8lenka piękny wynik ! ja czekam dzisiaj na swój czy ładnie przyrósł :)
    Anuśka czy zdajesz sobie sprawę jak udało się Tobie podnieść mnie na duchu? :)

Czekam na wynik dzisiejszej bety i zobaczymy co tam się wyprawia :) Od początku maja mam brązowe upławy i nie wiem co o tym myśleć. Miała któraś z Was tak? Ogólnie jestem po jednym poronieniu, ale i po jednej udanej ciąży (synek ma 4,5roku:) ) i w jednym i w drugim przypadku byłam na Luteinie na początku ciąż. Czy teraz mogę poprosić gina o przepisanie czegoś na podtrzymanie, ponieważ bardzo się boję nauczona poprzednimi doświadczeniami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?

Robiłaś w tym samym labolatorium???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Robiłaś w tym samym labolatorium???
    Tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Tak.
    Przelicz sobie na kalkulatorze beta hcg

Wysłany: 6 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja trochę o tematy pielęgnacyjne chciałam zapytać, sorry, że jak Filip z konopi ale lecę na zakupy :D używacie i polecacie jakiś krem do twarzy dla ciężarnej? I ogólnie kosmetyki do twarzy typu mleczko, micel itp :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Przelicz sobie na kalkulatorze beta hcg
    Z tego kalkulatora wyszło mi,że za niski przyrost...

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny: )
    Po wczorajszej wizycie mam 2 pęcherzyki w macicy <3
    15 maja kolejna wizyta :)

Agniechaaaa, pietruszkanatki, MoniaP, FreshMm, madzia8lenka, Ikarzyca, BlackCatNorL, Morwa, Krokodylica, Raven, Inez87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Z tego kalkulatora wyszło mi,że za niski przyrost...

Hmmmm :( ale idzie w gore, słaby przyrost nigdy nie świadczy dobrze ale nie wolno tracić nadzieji. O podobnej godzinie robiłaś badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hmmmm :( ale idzie w gore, słaby przyrost nigdy nie świadczy dobrze ale nie wolno tracić nadzieji. O podobnej godzinie robiłaś badanie?
    Dwie godziny szybciej dzisiaj. Nie minęło równo 48h. Nie wiem co sądzić.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    TSH i FT4 w normie.
    Normy progesteronu masz w nmol /l co nie ? Jak przeliczyć to na standardowe jednostki jakie są w większości laboratorium , czyli ng/ml to Twój progesteron wynosi około 15 , lekko powyżej 15ng/ml ,więc nie jest źle :D

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Normy progesteronu masz w nmol /l co nie ? Jak przeliczyć to na standardowe jednostki jakie są w większości laboratorium , czyli ng/ml to Twój progesteron wynosi około 15 , lekko powyżej 15ng/ml ,więc nie jest źle :D

Nie. Mam w ng/ml. Poczytałam troche na necie i się uspokoiłam. Nigdzie nie znalazłam złego wpływu wysokiego progesteronu na dziecko.

Jachcedociebie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ