Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć i czołem nowe dziewczyny! I te juz troszkę stałe bywalczynie też cześć
.
Tak sie złożyło, że wczoraj zalapałam się na wizytę i już był piękny pęcherzyk! Co najważniejsze Dziedzic zainstalował się tam gdzie trzeba czyli w macicy i mam nadzieję, że zrobił to ma tyle mocno, że już się rozgosci do Stycznia
Następna wizyta 23.05 i już powinno wtedy pikać serduszko.
A no i jeszcze co do progesteronu - wczoraj mi właśnie lekarz tłumaczył że widział piękne ciążę zdrowe na bardzo niskim progesteronie i niestety także widział poronienia na doskonałych parametrach, więc nie ma reguły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 10:17
Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość
-
Też mówię część wszystkim w sobotni poranek
ja dziś się czuję jak młody bóg, nic nie boli , mdłości żadnych, ciekawe czy w ogóle się kiedykolwiek pojawia
miłego dnia wszystkim mamom pęcherzyków i serduszek
-
Mam wyniki. Beta pięknie rośnie (w czwartek 102,30 a dzisiaj 227,80). Martwi mnie trochę poziom progesteronu 48,65. Dziewczyny ratunku, co o nim myslicie? Norma w laboratorium jest do 44,3 w pierwszym trymestrze...
TSH i FT4 w normie.Agniechaaaa, Raven lubią tę wiadomość
-
Ja bym chyba jednak chciała żeby objawy mnie ominęły całkiem - ale biorę co dają
Mam nadzieję że jutro się tak obudze jak Ty Pietruszka, bo dzisiaj jakąś słaba i senna jestem - ale to może przez sobotę - żebym sobie sprzątanie odpuściłapietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Cześć i czołem nowe dziewczyny! I te juz troszkę stałe bywalczynie też cześć
.
Tak sie złożyło, że wczoraj zalapałam się na wizytę i już był piękny pęcherzyk! Co najważniejsze Dziedzic zainstalował się tam gdzie trzeba czyli w macicy i mam nadzieję, że zrobił to ma tyle mocno, że już się rozgosci do Stycznia
Następna wizyta 23.05 i już powinno wtedy pikać serduszko.
A no i jeszcze co do progesteronu - wczoraj mi właśnie lekarz tłumaczył że widział piękne ciążę zdrowe na bardzo niskim progesteronie i niestety także widział poronienia na doskonałych parametrach, więc nie ma reguły.
To mamy wizytę serduszkową w ten sam dzienIkarzyca lubi tę wiadomość
-
Ikarzyca wrote:Ja bym chyba jednak chciała żeby objawy mnie ominęły całkiem - ale biorę co dają
Mam nadzieję że jutro się tak obudze jak Ty Pietruszka, bo dzisiaj jakąś słaba i senna jestem - ale to może przez sobotę - żebym sobie sprzątanie odpuściłaja tylko gotuje i wstawiam pranie, a co :p wiesz co, śpię też dużo, w dzień też sobie leżę często, ale to jedyne objawy
-
MoniaP wrote:Mam wyniki. Beta pięknie rośnie (w czwartek 102,30 a dzisiaj 227,80). Martwi mnie trochę poziom progesteronu 48,65. Dziewczyny ratunku, co o nim myslicie? Norma w laboratorium jest do 44,3 w pierwszym trymestrze...
TSH i FT4 w normie. -
nick nieaktualnyCześć wszystkim:)
Paola87 pozwól,że wyjaśnięUSG miałam robione i na tej właśnie podstawie gin stwierdził poronienie.. Mógł zalecić mi powtórzenie bety no,ale... Ważne że sama do tego wszystkiego doszłam. W poniedziałek mam wizytę u niego to mu nagadam;)
emerald_m razem raźniej
Mikuśka daj znać co Ci powie alergolog, bardzo jestem ciekawa, ponieważ też jestem alergiczką
madzia8lenka piękny wynik ! ja czekam dzisiaj na swój czy ładnie przyrósł
Anuśka czy zdajesz sobie sprawę jak udało się Tobie podnieść mnie na duchu?
Czekam na wynik dzisiejszej bety i zobaczymy co tam się wyprawiaOd początku maja mam brązowe upławy i nie wiem co o tym myśleć. Miała któraś z Was tak? Ogólnie jestem po jednym poronieniu, ale i po jednej udanej ciąży (synek ma 4,5roku:) ) i w jednym i w drugim przypadku byłam na Luteinie na początku ciąż. Czy teraz mogę poprosić gina o przepisanie czegoś na podtrzymanie, ponieważ bardzo się boję nauczona poprzednimi doświadczeniami?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczęta, ja trochę o tematy pielęgnacyjne chciałam zapytać, sorry, że jak Filip z konopi ale lecę na zakupy
używacie i polecacie jakiś krem do twarzy dla ciężarnej? I ogólnie kosmetyki do twarzy typu mleczko, micel itp
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MoniaP wrote:Mam wyniki. Beta pięknie rośnie (w czwartek 102,30 a dzisiaj 227,80). Martwi mnie trochę poziom progesteronu 48,65. Dziewczyny ratunku, co o nim myslicie? Norma w laboratorium jest do 44,3 w pierwszym trymestrze...
TSH i FT4 w normie. -
Morwa wrote:Normy progesteronu masz w nmol /l co nie ? Jak przeliczyć to na standardowe jednostki jakie są w większości laboratorium , czyli ng/ml to Twój progesteron wynosi około 15 , lekko powyżej 15ng/ml ,więc nie jest źle
Nie. Mam w ng/ml. Poczytałam troche na necie i się uspokoiłam. Nigdzie nie znalazłam złego wpływu wysokiego progesteronu na dziecko.
Jachcedociebie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!Morwa lubi tę wiadomość