X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczęta, ja trochę o tematy pielęgnacyjne chciałam zapytać, sorry, że jak Filip z konopi ale lecę na zakupy :D używacie i polecacie jakiś krem do twarzy dla ciężarnej? I ogólnie kosmetyki do twarzy typu mleczko, micel itp :)

Ja nic nie używam więc nie pomogę :(

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?
    Powtórz koniecznie betę w poniedziałek. Miałaś robione usg w czasie owulacji ? Jak tak to ile było teoretycznych pęcherzyków do pęknięcia? Czasami zdarza się tak ze są dwa zarodki i jeden z nich odpuszcza dalszą walkę , wtedy mogą wystąpić gorsze przyrosty bety. Moja znajoma tak miała. Były podobne wzrosty bety jak u Ciebie. Jeden z maluchów odpadł , ale drugi ładnie walczył i kolejne bety juz rosły ładni i byly w normie. Urodziła ślicznego synka :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Nie. Mam w ng/ml. Poczytałam troche na necie i się uspokoiłam. Nigdzie nie znalazłam złego wpływu wysokiego progesteronu na dziecko.

Jachcedociebie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
    No to jak w ng/ml to wynik jest super ! Nawet bardzo super :)

Edit: miałaś juz robione usg ? Może jest szansa na bliźniaki ? ;) za duży progesteron nie zaszkodzi ,więc nie masz co się martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 12:30

MoniaP lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Morwa :) powiem szczerze, że jak szłam na badanie to byłam tak pewna ze będę miała niski progesteron, że czytałam na internecie jak można naturalnie go podnieść. Gdzieś znalazłam info o burakach, więc w drodze z laboratorium weszłam po składniki na zupę buraczkową hahaha. A teraz to chyba nie będę jej jeść jak mam taki wynik ;p

Nie. Jeszcze nie miałam usg. Ale przyrost bety chyba nie wskazuje na blizniski ;) ale by była niespodzianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 12:36

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Dziękuję Morwa :) powiem szczerze, że jak szłam na badanie to byłam tak pewna ze będę miała niski progesteron, że czytałam na internecie jak można naturalnie go podnieść. Gdzieś znalazłam info o burakach, więc w drodze z laboratorium weszłam po składniki na zupę buraczkową hahaha. A teraz to chyba nie będę jej jeść jak mam taki wynik ;p

Nie. Jeszcze nie miałam usg. Ale przyrost bety chyba nie wskazuje na blizniski ;) ale by była niespodzianka :)
    Przyrost bety nie musi być wcale wyższy :p może być taki sam jak w pojedynczych ciążach i tak zazwyczaj bywało z tego co czytałam. Za to progesteronu zazwyczaj jest dużo więcej, bo musi obsłużyć obu dziedziców i starczyć dla każdego :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja czuje ze Zwarjuje do 23.05 przecież to tyle czasu!!!! :p tak bym juz chciała zobaczyć serduszko bardzo by mnie to uspokoiło ❤️❤️

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Przyrost bety nie musi być wcale wyższy :p może być taki sam jak w pojedynczych ciążach i tak zazwyczaj bywało z tego co czytałam. Za to progesteronu zazwyczaj jest dużo więcej, bo musi obsłużyć obu dziedziców i starczyć dla każdego :p

Aaaa no to czekamy na usg :)

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny a ja czuje ze Zwarjuje do 23.05 przecież to tyle czasu!!!! :p tak bym juz chciała zobaczyć serduszko bardzo by mnie to uspokoiło ❤️❤️
    Agniechaaa musisz sobie czas jakoś zagospodarować :D poodwiedzaj kumpeli, najlepiej ciąży albo z maluchami :D dowiesz się czegoś, czas Ci zleci i więzi pozaciesniasz^^ ja mam zamiar to robić całą ciążę, od momentu aż zobaczę serduszko w czwartek <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Witajcie dziewczyny: )
    Po wczorajszej wizycie mam 2 pęcherzyki w macicy <3
    15 maja kolejna wizyta :)

<3 ale super, gratuluję!

Agniechaaa mi też będzie ciężko wytrzymać ale w sumie powinno szybko zlecieć :D

Pietruszeczko polecam Ci micela z biedronki - taki niebieski nawilżający -ma bardzo dobry skład bez sztucznych składników :) do tego jest śmiesznie tani ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 13:43

Angela*, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzycka , dziękuję <3

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    <3 ale super, gratuluję!

Agniechaaa mi też będzie ciężko wytrzymać ale w sumie powinno szybko zlecieć :D

Pietruszeczko polecam Ci micela z biedronki - taki niebieski nawilżający -ma bardzo dobry skład bez sztucznych składników :) do tego jest śmiesznie tani ;)
    Dzięki :) a wiesz, że go kiedyś używałam i był to dla mnie najlepszy micel jaki miałam. Ale nie wtedy na skład nie patrzyłam, więc nawet go nie znam :D ale skoro mówisz, że dobry, to sobie po niego polecę :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?

Ja bym starała się nie martwić, a powtórzyła betę w poniedziałek. Wiesz, w poprzedniej ciąży dziewczyny widziały zarodki i nawet serduszka, kiedy u mnie na usg był pusty pęcherzyk... powtórzyłam usg tydzień później i już było widać mojego Arturka :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Gratulacje :D

Angela* lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Gratulacje :D

Dziękuję <3

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Gratulacje :*

Ja wrocilam z pracy i chyba ide spac.

Aaa no i zjadlam dzis princepoolo ktore smakowalo jak... wlasciwie to nie wiem co ale na pewno nie jak wafelek w czekoladzie :(

Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 6 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Gratulacje :*

Ja wrocilam z pracy i chyba ide spac.

Aaa no i zjadlam dzis princepoolo ktore smakowalo jak... wlasciwie to nie wiem co ale na pewno nie jak wafelek w czekoladzie :(

Dziękuję kochana <3 odpoczywaj :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny czekam do 16.05 na wizytę i czuję,że do tego czasu odlecę. Ale po wczorajszej wizycie jestem nieco spokojniejsza :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    A ja dziewczyny czekam do 16.05 na wizytę i czuję,że do tego czasu odlecę. Ale po wczorajszej wizycie jestem nieco spokojniejsza :)

A ja oszaleje do 23 :p jak po czwartku sie uspokoiłam tak teraz zaczynam sie znowu nakrecac :p

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:

Też mam wizytę 16.05 i też już nie mogę się doczekać:)

• Raven Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 7 tydzień :)

Witam nowe mamusie, zaraz was dopisze do listy

FreshMm, Flowwer, Krokodylica, LidziA89 lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ