X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczęta, ja trochę o tematy pielęgnacyjne chciałam zapytać, sorry, że jak Filip z konopi ale lecę na zakupy :D używacie i polecacie jakiś krem do twarzy dla ciężarnej? I ogólnie kosmetyki do twarzy typu mleczko, micel itp :)

Ja nic nie używam więc nie pomogę :(

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?
    Powtórz koniecznie betę w poniedziałek. Miałaś robione usg w czasie owulacji ? Jak tak to ile było teoretycznych pęcherzyków do pęknięcia? Czasami zdarza się tak ze są dwa zarodki i jeden z nich odpuszcza dalszą walkę , wtedy mogą wystąpić gorsze przyrosty bety. Moja znajoma tak miała. Były podobne wzrosty bety jak u Ciebie. Jeden z maluchów odpadł , ale drugi ładnie walczył i kolejne bety juz rosły ładni i byly w normie. Urodziła ślicznego synka :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Nie. Mam w ng/ml. Poczytałam troche na necie i się uspokoiłam. Nigdzie nie znalazłam złego wpływu wysokiego progesteronu na dziecko.

Jachcedociebie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
    No to jak w ng/ml to wynik jest super ! Nawet bardzo super :)

Edit: miałaś juz robione usg ? Może jest szansa na bliźniaki ? ;) za duży progesteron nie zaszkodzi ,więc nie masz co się martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 12:30

MoniaP lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Morwa :) powiem szczerze, że jak szłam na badanie to byłam tak pewna ze będę miała niski progesteron, że czytałam na internecie jak można naturalnie go podnieść. Gdzieś znalazłam info o burakach, więc w drodze z laboratorium weszłam po składniki na zupę buraczkową hahaha. A teraz to chyba nie będę jej jeść jak mam taki wynik ;p

Nie. Jeszcze nie miałam usg. Ale przyrost bety chyba nie wskazuje na blizniski ;) ale by była niespodzianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 12:36

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Dziękuję Morwa :) powiem szczerze, że jak szłam na badanie to byłam tak pewna ze będę miała niski progesteron, że czytałam na internecie jak można naturalnie go podnieść. Gdzieś znalazłam info o burakach, więc w drodze z laboratorium weszłam po składniki na zupę buraczkową hahaha. A teraz to chyba nie będę jej jeść jak mam taki wynik ;p

Nie. Jeszcze nie miałam usg. Ale przyrost bety chyba nie wskazuje na blizniski ;) ale by była niespodzianka :)
    Przyrost bety nie musi być wcale wyższy :p może być taki sam jak w pojedynczych ciążach i tak zazwyczaj bywało z tego co czytałam. Za to progesteronu zazwyczaj jest dużo więcej, bo musi obsłużyć obu dziedziców i starczyć dla każdego :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja czuje ze Zwarjuje do 23.05 przecież to tyle czasu!!!! :p tak bym juz chciała zobaczyć serduszko bardzo by mnie to uspokoiło ❤️❤️

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Przyrost bety nie musi być wcale wyższy :p może być taki sam jak w pojedynczych ciążach i tak zazwyczaj bywało z tego co czytałam. Za to progesteronu zazwyczaj jest dużo więcej, bo musi obsłużyć obu dziedziców i starczyć dla każdego :p

Aaaa no to czekamy na usg :)

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny a ja czuje ze Zwarjuje do 23.05 przecież to tyle czasu!!!! :p tak bym juz chciała zobaczyć serduszko bardzo by mnie to uspokoiło ❤️❤️
    Agniechaaa musisz sobie czas jakoś zagospodarować :D poodwiedzaj kumpeli, najlepiej ciąży albo z maluchami :D dowiesz się czegoś, czas Ci zleci i więzi pozaciesniasz^^ ja mam zamiar to robić całą ciążę, od momentu aż zobaczę serduszko w czwartek <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Witajcie dziewczyny: )
    Po wczorajszej wizycie mam 2 pęcherzyki w macicy <3
    15 maja kolejna wizyta :)

<3 ale super, gratuluję!

Agniechaaa mi też będzie ciężko wytrzymać ale w sumie powinno szybko zlecieć :D

Pietruszeczko polecam Ci micela z biedronki - taki niebieski nawilżający -ma bardzo dobry skład bez sztucznych składników :) do tego jest śmiesznie tani ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 13:43

Angela*, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzycka , dziękuję <3

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    <3 ale super, gratuluję!

Agniechaaa mi też będzie ciężko wytrzymać ale w sumie powinno szybko zlecieć :D

Pietruszeczko polecam Ci micela z biedronki - taki niebieski nawilżający -ma bardzo dobry skład bez sztucznych składników :) do tego jest śmiesznie tani ;)
    Dzięki :) a wiesz, że go kiedyś używałam i był to dla mnie najlepszy micel jaki miałam. Ale nie wtedy na skład nie patrzyłam, więc nawet go nie znam :D ale skoro mówisz, że dobry, to sobie po niego polecę :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?

Ja bym starała się nie martwić, a powtórzyła betę w poniedziałek. Wiesz, w poprzedniej ciąży dziewczyny widziały zarodki i nawet serduszka, kiedy u mnie na usg był pusty pęcherzyk... powtórzyłam usg tydzień później i już było widać mojego Arturka :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Gratulacje :D

Angela* lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Gratulacje :D

Dziękuję <3

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Gratulacje :*

Ja wrocilam z pracy i chyba ide spac.

Aaa no i zjadlam dzis princepoolo ktore smakowalo jak... wlasciwie to nie wiem co ale na pewno nie jak wafelek w czekoladzie :(

Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 6 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Gratulacje :*

Ja wrocilam z pracy i chyba ide spac.

Aaa no i zjadlam dzis princepoolo ktore smakowalo jak... wlasciwie to nie wiem co ale na pewno nie jak wafelek w czekoladzie :(

Dziękuję kochana <3 odpoczywaj :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny czekam do 16.05 na wizytę i czuję,że do tego czasu odlecę. Ale po wczorajszej wizycie jestem nieco spokojniejsza :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    A ja dziewczyny czekam do 16.05 na wizytę i czuję,że do tego czasu odlecę. Ale po wczorajszej wizycie jestem nieco spokojniejsza :)

A ja oszaleje do 23 :p jak po czwartku sie uspokoiłam tak teraz zaczynam sie znowu nakrecac :p

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:

Też mam wizytę 16.05 i też już nie mogę się doczekać:)

• Raven Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 7 tydzień :)

Witam nowe mamusie, zaraz was dopisze do listy

FreshMm, Flowwer, Krokodylica, LidziA89 lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ