Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszkanatki wrote:Dziewczęta, ja trochę o tematy pielęgnacyjne chciałam zapytać, sorry, że jak Filip z konopi ale lecę na zakupy używacie i polecacie jakiś krem do twarzy dla ciężarnej? I ogólnie kosmetyki do twarzy typu mleczko, micel itp
Ja nic nie używam więc nie pomogę -
jachcedociebie wrote:Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?
-
MoniaP wrote:Nie. Mam w ng/ml. Poczytałam troche na necie i się uspokoiłam. Nigdzie nie znalazłam złego wpływu wysokiego progesteronu na dziecko.
Jachcedociebie trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Edit: miałaś juz robione usg ? Może jest szansa na bliźniaki ? za duży progesteron nie zaszkodzi ,więc nie masz co się martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 12:30
MoniaP lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Morwa powiem szczerze, że jak szłam na badanie to byłam tak pewna ze będę miała niski progesteron, że czytałam na internecie jak można naturalnie go podnieść. Gdzieś znalazłam info o burakach, więc w drodze z laboratorium weszłam po składniki na zupę buraczkową hahaha. A teraz to chyba nie będę jej jeść jak mam taki wynik ;p
Nie. Jeszcze nie miałam usg. Ale przyrost bety chyba nie wskazuje na blizniski ale by była niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 12:36
Morwa lubi tę wiadomość
-
MoniaP wrote:Dziękuję Morwa powiem szczerze, że jak szłam na badanie to byłam tak pewna ze będę miała niski progesteron, że czytałam na internecie jak można naturalnie go podnieść. Gdzieś znalazłam info o burakach, więc w drodze z laboratorium weszłam po składniki na zupę buraczkową hahaha. A teraz to chyba nie będę jej jeść jak mam taki wynik ;p
Nie. Jeszcze nie miałam usg. Ale przyrost bety chyba nie wskazuje na blizniski ale by była niespodzianka -
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Przyrost bety nie musi być wcale wyższy :p może być taki sam jak w pojedynczych ciążach i tak zazwyczaj bywało z tego co czytałam. Za to progesteronu zazwyczaj jest dużo więcej, bo musi obsłużyć obu dziedziców i starczyć dla każdego :p
Aaaa no to czekamy na usgMorwa lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny a ja czuje ze Zwarjuje do 23.05 przecież to tyle czasu!!!! :p tak bym juz chciała zobaczyć serduszko bardzo by mnie to uspokoiło ❤️❤️
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Witajcie dziewczyny: )
Po wczorajszej wizycie mam 2 pęcherzyki w macicy
15 maja kolejna wizyta
ale super, gratuluję!
Agniechaaa mi też będzie ciężko wytrzymać ale w sumie powinno szybko zlecieć
Pietruszeczko polecam Ci micela z biedronki - taki niebieski nawilżający -ma bardzo dobry skład bez sztucznych składników do tego jest śmiesznie taniWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 13:43
Angela*, pietruszkanatki lubią tę wiadomość
-
Ikarzyca wrote:ale super, gratuluję!
Agniechaaa mi też będzie ciężko wytrzymać ale w sumie powinno szybko zlecieć
Pietruszeczko polecam Ci micela z biedronki - taki niebieski nawilżający -ma bardzo dobry skład bez sztucznych składników do tego jest śmiesznie tani -
jachcedociebie wrote:Właśnie odczytałam wynik bety...Czy nie jest za mały? w czwartek 4.05 miałam 460 a dzisiaj 620. Jest dobrze?
Ja bym starała się nie martwić, a powtórzyła betę w poniedziałek. Wiesz, w poprzedniej ciąży dziewczyny widziały zarodki i nawet serduszka, kiedy u mnie na usg był pusty pęcherzyk... powtórzyłam usg tydzień później i już było widać mojego Arturka
-
Angela* wrote:Witajcie dziewczyny: )
Po wczorajszej wizycie mam 2 pęcherzyki w macicy
15 maja kolejna wizyta
Gratulacje :*
Ja wrocilam z pracy i chyba ide spac.
Aaa no i zjadlam dzis princepoolo ktore smakowalo jak... wlasciwie to nie wiem co ale na pewno nie jak wafelek w czekoladzieAngela*, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny