Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-Ali wrote:Gosiak, jaki to nawilżacz?
Ja miałam dla córy ale nie byłam zadowolona ze względu na to ze wszystko dookoła było mokre. Może ten tak nie moczy podłogi?
Edit: nawilżacz to triadaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:14
Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Hej Wszystkim
,
Troche nadrobilam.
Jesli macie taka mozliwosc to pewnie ,ze korzystajcie ze zwolnien.
Ja zamierzam pracowac do 23.12,ale zobaczymy jak to bedzie.
Zdecydowalam sie tak dlugo poniewaz mam dosc lekka prace glownie przy biurku, mam super ludzi i prawie zero stresu ,a jesli sie chce zwolnic lub wziasc wolne to nie ma zadnego problemu. Wiec fajnie bedzie jak dotrwam do grudnia
Ciesze sie ,ze mamy same dobre wiesci!
Myszk@ na pewno wszystko bedzie ok! i masz racje w styczniu wszystkie bedziemy mialy 100% pewnosci -
My będziemy miały dzisiaj po 16 powtarzane połówkowe na lepszym sprzęcie, bo się wczoraj technikowi nie spodobało NFT = 5,1mm. Zgodnie z tabelą dla tego tygodnia norma jest do 6mm z medianą gdzieś na poziomie 4,3mm(+/-0,8 ), ale on twierdzi, że jest ze "starej szkoły", dla której norma była do 5mm. Twierdził też, że badanie powinno być robione pod odpowiednim kątem, bo inaczej wynik może być fałszywie zawyżony, a ponoć na sprzęcie, na którym robił nie był w stanie dokładnie ustawić kąta - stąd dzisiaj powtórka.
Nie wiem, czy się stresować (bo skądś się wzięła norma w tej "starej szkole"), czy się nie stresować (bo zgodnie z aktualnymi normami wynik jest ok). Więc oczywiście na wszelki wypadek się stresuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:54
-
Marzycielka ja też jeszcze pracuje,chociaż wczoraj przeszło mi przez myśl czy by nie wziąć od lekarza tego zwolnienia.W pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam w 16tc i powiem szczerze że fajnie było przez pierwszy miesiąc a potem coraz gorzej się nudziłam,brakowało mi pracy i ludzi...
Boję się tego teraz,chociaż teraz nie mogę narzekac na nude bo mam 3 latke w domu przez pol dnia...sama nie wiem,stwierdziłam że jak jeszcze dobrze się czuje to jeszcze z miesiąc popracuje.Prace raczej mam aktywną,czas mi szybko leci i jestem wśród ludzi;)A lekarze raczej polecają aktywny tryb życia w ciąży,więc może na dobre mi to wyjdzie;)
Dziewczyny boje się trochę,przytyłam już 10 kg:O z MArysią przez całą ciąże miałam 16 na pluie,obawiam się że teraz będzie dużo więcej;/jak ja to zgubie:( -
Vilu wrote:My będziemy miały dzisiaj po 16 powtarzane połówkowe na lepszym sprzęcie, bo się wczoraj technikowi nie spodobało NFT = 5,1mm. Zgodnie z tabelą dla tego tygodnia norma jest do 6mm z medianą gdzieś na poziomie 4,3mm(+/-0,8 ), ale on twierdzi, że jest ze "starej szkoły", dla której norma była do 5mm. Twierdził też, że badanie powinno być robione pod odpowiednim kątem, bo inaczej wynik może być fałszywie zawyżony, a ponoć na sprzęcie, na którym robił nie był w stanie dokładnie ustawić kąta - stąd dzisiaj powtórka.
Nie wiem, czy się stresować (bo skądś się wzięła norma w tej "starej szkole"), czy się nie stresować (bo zgodnie z aktualnymi normami wynik jest ok). Więc oczywiście na wszelki wypadek się stresuję -
Vilu wrote:My będziemy miały dzisiaj po 16 powtarzane połówkowe na lepszym sprzęcie, bo się wczoraj technikowi nie spodobało NFT = 5,1mm. Zgodnie z tabelą dla tego tygodnia norma jest do 6mm z medianą gdzieś na poziomie 4,3mm(+/-0,8 ), ale on twierdzi, że jest ze "starej szkoły", dla której norma była do 5mm. Twierdził też, że badanie powinno być robione pod odpowiednim kątem, bo inaczej wynik może być fałszywie zawyżony, a ponoć na sprzęcie, na którym robił nie był w stanie dokładnie ustawić kąta - stąd dzisiaj powtórka.
Nie wiem, czy się stresować (bo skądś się wzięła norma w tej "starej szkole"), czy się nie stresować (bo zgodnie z aktualnymi normami wynik jest ok). Więc oczywiście na wszelki wypadek się stresuję -
Dziewczyny boje się trochę,przytyłam już 10 kg:O z MArysią przez całą ciąże miałam 16 na pluie,obawiam się że teraz będzie dużo więcej;/jak ja to zgubie:([/QUOTE]
Spokojnie , ja w 1 ciazy przytylam 34kg:-D, a 3 miesiace po porodzie bylam juz -37kg więc spokojnie: ) teraz przy bliziakach mam juz 13kg na plusie
Spokojnie bedzie zajecie , nieprzespane nocki , szybko sie zzuci
FreshMm lubi tę wiadomość
-
WhyMe wrote:Glupie pytanie ,ale ja nigdy nie slyszalam o NFT o NT tak. Co to dokladnie jest? ;/
NF to fałd karkowy odpowiednik przeziernosci karkowej z I trymestru i według obecnych norm nie powinien przekraczać 6mmchyba o to chodziło
WhyMe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja już po wizycie!
Szyjka długa i zamknięta, 306g żywej wagi, za to ja mam na plusie od początku ciąży 2,3kg. Lekarz średnio cokolwiek widział bo dziecko urządziło pokaz karate, ale stawia na dziewczynkęno i masz Ci babo placek, na połówkowych za tydzień ma postawić ostateczny werdykt. Wszystko niby spoko loko... ale brzuszek dzieciaczka jest o pare dni mniejszy niż główka. Mam się oczywiście nie martwić bo to się często zdarza i takie tam pierdoły, których przyszła matka już nie słucha
martwienie się to moja specjalność
kate88:), Lovilovi, Nadin, annaki, Myszk@, Didi_85, elize, WhyMe, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Cześć dziewczyny:)
Dziś byłam w szpitalu, bo mialam się zgłosić na obserwację... na szczęście nie było potrzeby zostać w szpitalu
Zaczelismy 24tc , szyjka długa (Bo aż mierzyla 3,8cm) szewek ładnie trzyma
Nie muszę leżeć tylko stosować tryb oszczedzajacy czyli tak jak do tej pory... Taki mam dobry humor z tego powodu:Dkate88:), Żabcia Real one, annaki, Marzycielka111192, wronka, elize, WhyMe, inessa, kasha86, Krokodylica, Lagostina, Żabulka30 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Gratuluje udanych wizyt ☺☺☺ Karmelowa miesiace "ciazowe" trwaja 28 dni tzw miesiac ksiezycowy ☺ wiec sa krotsze niz kalendarzowe zatem kazdy miesiac ciazy przychodzi wczesniej☺ a nawilzacz przydaje sie zwlaszcza w okresie grzewczym!
Właśnie wiem, że one nie są liczone "tradycyjnie" tylko po prostu różne kalendarze internetowe inaczej wyliczają (np. suwaczek)
Marzycielka ja jestem na zwolnieniu od ok 10 maja i powiem Ci, że jak na razie nie miałam czasu ogarnąć ani porządków ani wyprawki. Za to nadrobiłam zaległości na uczelni. W każdym razie nie mogę powiedzieć, że się nudzę
Myszk@ ja miałam problem z hemoroidem na początku ciąży. Moja ginekolog poleciła mi wtedy maść Posterisan. Nie wiem tylko czy działa bo po 2 dni później problem sam zniknął (jak na razie).[/url]