X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Gosiak, jaki to nawilżacz?
    Ja miałam dla córy ale nie byłam zadowolona ze względu na to ze wszystko dookoła było mokre :/. Może ten tak nie moczy podłogi?
    Trochę niestety moczy, ale kładę ręcznik jeśli ma chodzić całą noc - jeśli akurat córka ma symptomy ktraniowe.
    Edit: nawilżacz to triada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:14

Mama-Ali lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Gosiak widzę, ze pospalas :D post o 3:55 :D hehe
    Haha, wstałam na siku i mi się spać odechciało :P Ale potem dospałam ;)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim :),
    Troche nadrobilam.
    Jesli macie taka mozliwosc to pewnie ,ze korzystajcie ze zwolnien.
    Ja zamierzam pracowac do 23.12 :) ,ale zobaczymy jak to bedzie.
    Zdecydowalam sie tak dlugo poniewaz mam dosc lekka prace glownie przy biurku, mam super ludzi i prawie zero stresu ,a jesli sie chce zwolnic lub wziasc wolne to nie ma zadnego problemu. Wiec fajnie bedzie jak dotrwam do grudnia :)
    Ciesze sie ,ze mamy same dobre wiesci!

Myszk@ na pewno wszystko bedzie ok! i masz racje w styczniu wszystkie bedziemy mialy 100% pewnosci :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na test obciążenia glukozą...
    a w poniedziałek wreszcie wizytuje ;) mam nadzieję, że dowiem się, kto siedzi w brzuchu ;)

• Vilu Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy miały dzisiaj po 16 powtarzane połówkowe na lepszym sprzęcie, bo się wczoraj technikowi nie spodobało NFT = 5,1mm. Zgodnie z tabelą dla tego tygodnia norma jest do 6mm z medianą gdzieś na poziomie 4,3mm(+/-0,8 ), ale on twierdzi, że jest ze "starej szkoły", dla której norma była do 5mm. Twierdził też, że badanie powinno być robione pod odpowiednim kątem, bo inaczej wynik może być fałszywie zawyżony, a ponoć na sprzęcie, na którym robił nie był w stanie dokładnie ustawić kąta - stąd dzisiaj powtórka.

Nie wiem, czy się stresować (bo skądś się wzięła norma w tej "starej szkole"), czy się nie stresować (bo zgodnie z aktualnymi normami wynik jest ok). Więc oczywiście na wszelki wypadek się stresuję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:54

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , zglaszam sie z moim chlopakiem na 16 styczen ! pozdrawiam mamy i trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 13:27

FreshMm, Aenu, Marzycielka111192, inessa, emi2016, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ja też jeszcze pracuje,chociaż wczoraj przeszło mi przez myśl czy by nie wziąć od lekarza tego zwolnienia.W pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam w 16tc i powiem szczerze że fajnie było przez pierwszy miesiąc a potem coraz gorzej się nudziłam,brakowało mi pracy i ludzi...
    Boję się tego teraz,chociaż teraz nie mogę narzekac na nude bo mam 3 latke w domu przez pol dnia...sama nie wiem,stwierdziłam że jak jeszcze dobrze się czuje to jeszcze z miesiąc popracuje.Prace raczej mam aktywną,czas mi szybko leci i jestem wśród ludzi;)A lekarze raczej polecają aktywny tryb życia w ciąży,więc może na dobre mi to wyjdzie;)

Dziewczyny boje się trochę,przytyłam już 10 kg:O z MArysią przez całą ciąże miałam 16 na pluie,obawiam się że teraz będzie dużo więcej;/jak ja to zgubie:(

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    My będziemy miały dzisiaj po 16 powtarzane połówkowe na lepszym sprzęcie, bo się wczoraj technikowi nie spodobało NFT = 5,1mm. Zgodnie z tabelą dla tego tygodnia norma jest do 6mm z medianą gdzieś na poziomie 4,3mm(+/-0,8 ), ale on twierdzi, że jest ze "starej szkoły", dla której norma była do 5mm. Twierdził też, że badanie powinno być robione pod odpowiednim kątem, bo inaczej wynik może być fałszywie zawyżony, a ponoć na sprzęcie, na którym robił nie był w stanie dokładnie ustawić kąta - stąd dzisiaj powtórka.

Nie wiem, czy się stresować (bo skądś się wzięła norma w tej "starej szkole"), czy się nie stresować (bo zgodnie z aktualnymi normami wynik jest ok). Więc oczywiście na wszelki wypadek się stresuję :(
    MOIM zdaniem to powienien cie poprosic abys przyszla dzis bo sprzet dzis szwankuje ,a nie nie potrzebnie Cie stresowac, jestem pewna ze wszystko bedzie ok! 3mam kciuki, wypij meliske i postaraj sie jak najmniej stesowac.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:

Glupie pytanie ,ale ja nigdy nie slyszalam o NFT o NT tak. Co to dokladnie jest? ;/

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu napewno wszystko jest ok :) :*

Ja jestem na zwolnieniu od 6tc i wcale nie narzekam na nudę ;) no ale praca w zlobku w ciąży jest raczej nierealna wiec nie miałam wyjścia :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny boje się trochę,przytyłam już 10 kg:O z MArysią przez całą ciąże miałam 16 na pluie,obawiam się że teraz będzie dużo więcej;/jak ja to zgubie:([/QUOTE]

Spokojnie , ja w 1 ciazy przytylam 34kg:-D, a 3 miesiace po porodzie bylam juz -37kg więc spokojnie: ) teraz przy bliziakach mam juz 13kg na plusie :)
    Spokojnie bedzie zajecie , nieprzespane nocki , szybko sie zzuci ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Glupie pytanie ,ale ja nigdy nie slyszalam o NFT o NT tak. Co to dokladnie jest? ;/

NF to fałd karkowy odpowiednik przeziernosci karkowej z I trymestru i według obecnych norm nie powinien przekraczać 6mm :) chyba o to chodziło :)

WhyMe lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ja tez nie wiedziałam o tym NFT. I w poprzediej ciaży nikt mi o tym nie mówił na połówkowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem ile przytyłam teraz. Brzuch juz jest mocno widoczny ,ewentualnie rano przed sniadaniem moge go ukryc. Musze się zwazyc wieczorem.
    Ruchy czuję juz mocniej i sa powoli widoczne już na brzuchu. Maz tez czuje :-)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 od dwoch tygodni i na nude nie narzekam. Z synem bylam na zwolnieniu od 16 tygodnia i tez mi przelecialo z tym ze wtedy bylam w trakcie budowy domu.

Ja na plusie 9 kg :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie!
    Szyjka długa i zamknięta, 306g żywej wagi, za to ja mam na plusie od początku ciąży 2,3kg. Lekarz średnio cokolwiek widział bo dziecko urządziło pokaz karate, ale stawia na dziewczynkę :D no i masz Ci babo placek, na połówkowych za tydzień ma postawić ostateczny werdykt. Wszystko niby spoko loko... ale brzuszek dzieciaczka jest o pare dni mniejszy niż główka. Mam się oczywiście nie martwić bo to się często zdarza i takie tam pierdoły, których przyszła matka już nie słucha :D martwienie się to moja specjalność :D

kate88:), Lovilovi, Nadin, annaki, Myszk@, Didi_85, elize, WhyMe, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Dziś byłam w szpitalu, bo mialam się zgłosić na obserwację... na szczęście nie było potrzeby zostać w szpitalu 
    Zaczelismy 24tc , szyjka długa (Bo aż mierzyla 3,8cm) szewek ładnie trzyma 
    Nie muszę leżeć tylko stosować tryb oszczedzajacy  czyli tak jak do tej pory... Taki mam dobry humor z tego powodu:D

kate88:), Żabcia Real one, annaki, Marzycielka111192, wronka, elize, WhyMe, inessa, kasha86, Krokodylica, Lagostina, Żabulka30 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też na plusie z 7 kg... ;/

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Gratuluje udanych wizyt ☺☺☺ Karmelowa miesiace "ciazowe" trwaja 28 dni tzw miesiac ksiezycowy ☺ wiec sa krotsze niz kalendarzowe zatem kazdy miesiac ciazy przychodzi wczesniej☺ a nawilzacz przydaje sie zwlaszcza w okresie grzewczym!

Właśnie wiem, że one nie są liczone "tradycyjnie" tylko po prostu różne kalendarze internetowe inaczej wyliczają (np. suwaczek) :)

Marzycielka ja jestem na zwolnieniu od ok 10 maja i powiem Ci, że jak na razie nie miałam czasu ogarnąć ani porządków ani wyprawki. Za to nadrobiłam zaległości na uczelni. W każdym razie nie mogę powiedzieć, że się nudzę :)

Myszk@ ja miałam problem z hemoroidem na początku ciąży. Moja ginekolog poleciła mi wtedy maść Posterisan. Nie wiem tylko czy działa bo po 2 dni później problem sam zniknął (jak na razie).

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynyki mamy jakies nowe uaktualniuone statystyki naszych styczniowych minionkow ? :)ktos na forum to liczy ? :)

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ