X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Cudowne wiesci!
    U kazdej z nas i niech tak zostanie :)
    Na marginesie mi tez powiedzieli ,ze mala miesci sie w normie ale jest mala, jednak nie kazali sie tym przejmowac, ale oczywiscie ze matka mysli. Choc staram sie to ograniczyc bo musi byc dobrze! juz powoli mysle nad wyprawka :D a co tam, fajne troche poplanowac :)
    Dziekuje za info o NFT.

Matka niech nie myśli za dużo o wadze, bo waga to tylko estymata :) Wczoraj na usg młodą wyestymowali na 374g. Dzisiaj na tych nieszczęsnych powtarzanych badaniach estymata była na 422g. Jakim cudem? Bo to jest jakiś wzór na wagę na podstawie różnych pomiarów i tu wystarczy, że się nóżka ułoży pod innym kątem i już jest inna "waga" :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Kasha nie martw si na zapas, bedzie dobrze!

Emi, a czy Ty ze względu na cukrzyce robisz echo serca?Mi niby moja diabetolog doradzała, ale z kolei ginekolog, po dokładnym obejrzeniu serca stwierdził, że nia ma żadnych przesłanek aby robic echo

Tak, z tego względu diabetolog mi doradzał - ale zobaczę jeszcze co powie ginekolog na połówkowych. Mam nadzieję, że tak jak u Ciebie nei będzie powodu. Chyba, że zechce profilaktycznie ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha będzie dobrze zobaczysz ;)

a dzisiaj mój maluszek to się prawie cały dzień rusza :P

Marzycielka111192, Maruder, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Kasha będzie dobrze zobaczysz ;)

a dzisiaj mój maluszek to się prawie cały dzień rusza :P
    Mój też się rusza jak szalony :) już nawet nie pamiętam kiedy go podsłuchiwałam detektorem. Piękne uczucie :)

Aenu, emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś spać nie mogę :/

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, na tym etapie zdarząją się "widoki" serca, które dla zwykłego lekarza ginekologa mogą być niepokojące. Dobrze że wysłał Cie do specjalisty a nie zaczął litanii co może być nie tak. Bo faktycznie to może być nic. Choć rozumiem że i tak jesteś zdenerwowana. Tylko z serduszkiem jest tak, że jesli nie daj Bóg cos jest nie tak, to wczesna diagnoza jest bardzo ważna daje duzo szans na to, że wszystko potem będzie super, bo będzie wiadomo co robić.

Co do szyjki- na 100%, gdyby cos było nie tak, czyli np skracałaby sie nadmiermie zostałabyś wysłana na założenie szwu. Także spokojnie.

A czy to jest Twój lekarz? Czy przypadkowy który robił połowkowe?

Waga dziecka się nie przejmuj, to szacunkowe dane, waga jest wyliczana na podstawie długosci kości i wielkości brzuszka czy głowy. Wiec skoro mówisz ze i to się zmieniło, to i waga jest mniejsza.

Ciśnienie- jesli to jednorazowa sprawa to ja bym sie nie przejmowała. Może nawet nie zdawałas sobie sprawy że jesteś zdenerowana. Tutaj też spokojnie. Na kolejnej wizycie jeśli sprawdza i będzie wysokie, to pewnie będą kazali sprawdzać Ci w domu i w razie czego włączą leki.

Ja wiem ze niewiedza dobija i pewnie niezależnie od tego kto co napisze będziesz się martwić ale postaraj sie myslec pozytywnie, umów się szybko do kardiologa i może dodatkowo do swojego ginekologa żeby jeszcze raz spokojnie spojrzał na szyjkę.

Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Krokodylica, Szmaragdowa, elize, kasha86 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na teście obciążenia glukozą blee

• Aenu Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 23 tc :) zaczynam 6 miesiąc;)

emi2016, kate88:), Marzycielka111192, Krokodylica, elize, ktosiowa, Mama-Ali, Didi_85, FreshMm lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 21 tygodniu :)
    Nie spalam prawie całą noc:/ stres chyba robi swoje.. dzisiaj o 13 połówkowe :) trzymajcie kciuki :)

emi2016, Marzycielka111192, Krokodylica, elize, ktosiowa, Mama-Ali, Didi_85, FreshMm, Morwa lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A ja dzisiaj na teście obciążenia glukozą blee

Powodzenia, ja jutro na tym koszmarnym badaniu..

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za glukozy :D. U mnie nie będzie tak źle bo napój który dają jest w formie sprayta więc bardzo smaczny jedynie co mnie zastanawia to ze nie trzeba być na czczo. Chyba dopiero jak wyjdzie źle to może kolejne powtarzają jakos inaczej no nie wiem do.konca.
    Moje dziecko od poniedziałku szaleje z rana i tradycyjnie wieczorem czasem aż skóra podskoczy. Ech zapomniałam już jak to było.
    Kasha na pewno będzie wszystko ok. Dobrze że masz to sprawdzić u specjalisty który się na tym lepiej zna chociaż wierzę że Cię uspokoi że wszystko w porządku.
    Co do ciśnienia ka mam w domu ciśnieniomierz bo u lekarza prawoe zawsze mam powyżej 150/90 więc bardzo wysoko a w domu zawsze 120/60 lub w tych okolicach. W pierwszej ciąży mimo że mówiłam lekarce że w domu mam codziennie ok bo nawet miałam zapisywane każdego dnia to miałam założony na 24h taki doppler który mierzył mi dzień i noc co 15 min i z tego wyszło wręcz idealnie a u lekarza znowu bach wysokie więc wiem że na mnie tak działają lekarze. Teraz też kontroluję ale jak coś to moja lekarka mówi że znowu mi to założy bo ona chce mieć pewność że w codziennych warunkach jest wszystko ok.

kasha86 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Krokodylica, ja na razie tez niecałe 4 kg na plusie, ale od 3 dni jestem ciagle glodna, nie mowiąc o tym ze o słodczach nie moge przestać myslec, a ze względu na cukrzyce nie mozna mi ich jesc. Dzis musialam ubic sobie troche śmietany 30 i dodałam do niej owoców,bo myslałam, że zwriuje jak nie zjem jakiegos deseru;/

O matko mam to samo, czekoladę jem non stop a tyłek rośnie. :/
    Niech mnie ktoś powstrzyma! :-)

Didi_85, kasha86 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu u mnie na glukozie trzeba być na czczo. A ja już głodna;(

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Witam się i ja
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za glukozy :D. U mnie nie będzie tak źle bo napój który dają jest w formie sprayta więc bardzo smaczny jedynie co mnie zastanawia to ze nie trzeba być na czczo. Chyba dopiero jak wyjdzie źle to może kolejne powtarzają jakos inaczej no nie wiem do.konca.
    Moje dziecko od poniedziałku szaleje z rana i tradycyjnie wieczorem czasem aż skóra podskoczy. Ech zapomniałam już jak to było.
    Kasha na pewno będzie wszystko ok. Dobrze że masz to sprawdzić u specjalisty który się na tym lepiej zna chociaż wierzę że Cię uspokoi że wszystko w porządku.
    Co do ciśnienia ka mam w domu ciśnieniomierz bo u lekarza prawoe zawsze mam powyżej 150/90 więc bardzo wysoko a w domu zawsze 120/60 lub w tych okolicach. W pierwszej ciąży mimo że mówiłam lekarce że w domu mam codziennie ok bo nawet miałam zapisywane każdego dnia to miałam założony na 24h taki doppler który mierzył mi dzień i noc co 15 min i z tego wyszło wręcz idealnie a u lekarza znowu bach wysokie więc wiem że na mnie tak działają lekarze. Teraz też kontroluję ale jak coś to moja lekarka mówi że znowu mi to założy bo ona chce mieć pewność że w codziennych warunkach jest wszystko ok.

Mam to samo, ale wlasnie z powodu wysokiego cisnienia u lekarza, wczoraj dostalam skierowanie do szpitala, zeby obserwowac. Poza tym po polowkowych z dzidzia wszystko ok :)

Szmaragdowa, kate88:) lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że na glukozie trzeba być na czczo. :)
    Dziwne zasady w tym labku. :)
    Ja już glukozę mam zakupioną, ale badanie wykonam tuż przed wizytą u lekarza.

Dzisiaj mam podjechać na wymaz.

Powodzenia na wizytach i badaniach.

Ja dziś planuję córkę później trochę odebrać z przedszkola, zobaczymy jak będzie.
    A na korytarzu na gazetce już wiszą ich pierwsze prace - wyklejanki. Normalnie pękam z dumy!

kate88:), Myszk@, FreshMm, Karmelova lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzenia na wizytach i na glukozach :) mnie to dopiero teraz :)
    Ja dziś w domku, dopiero zjadłam sniadanko, a później biorę się za mieszkanie. W niedzielę przyjeżdżają rodzice z siostra i szwagrem na cały tydzień więc będzie wesoło :)

kate88:) lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    a ja dzisiaj na obiad robię lasagne :) tak mnie naszła ochota :)
    Masz jakiś dobry przepis ? Podaj

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialy byc tez emotikony i dużo tekstu mi ucielo.... więc teraz pisze bez....

Co do seksu w ciąży to moj gin mówił że jak najbardziej można jeśli nie ma przeciw wskazań. To pomaga później przy porodzie ze niby jest łatwiejszy mniej bolesny i krótszy. Nie można tylko pod koniec bo dziecko za szybko może się urodzić chyba ze jest się po terminie . Plemniki mają coś takiego ze zmiękczają szyjke

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/468d096f5df7.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/139f42f1c527.jpg

hej dziewczyny! a myślałyście o ciążowej sesji zdjęciowej? Czy miałyście może w swoich pierwszych ciążach? Ja się dowiedziałam, że najlepiej robić taką sesje na przełomie 7-8 miesiąca, u mnie to akurat będzie całkiem przypadkiem w okolicach moich urodzin więc na prezent zażyczyłam sobie taką sesje :D niech się ziomki złożą (cena 400zł)

kate88:), Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ