X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast mam teraz takie sny,że mogłabym orgazmu dostać :P mój mózg i hormony płatają figle,bo w ogóle nie mam ochoty na zbliżenie. :) a co do Waszych snów to Wam współczuje bo nie chciałabym mieć sama takich snów,bo wstałabym cała spocona i mokra ze strachu.

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    przedstawiam się kopiując moją wypowiedź z majowego testowania:

34 cykl starań, na koncie jedna ciąża biochemiczna. U mnie raczej wszystko ok (raczej bo hsg nie miałam robionego), u narzeczonego w czerwcu 2016 po badaniu nasienia okazało sie, ze wszystkie plemniki wadliwe. Co sie zmieniło w tym cyklu? Kupiłam nowe tabletki prenatalne, ze względu na kwas foliowy, kuzynka ma wadę krzepnięcia krwi, wiec i ja ją mogę mieć - Femibion natal 1 oraz kupiłam domek ;). Co sie zmieniło kilka miesięcy temu: u narzeczonego w pracy przenieśli w grudniu w inne miejsce szafę sterowniczą. W ogóle nie wiedziałam, ze ona tam stoi... ale uparłam sie, ze to jej wina - jakieś promieniowanie na pewno wytwarzała (i inne prady). Pisałam wtedy do koleżanek : teraz to 3 miesiące na regenerację nasienia, wiec w marcu zaciazam a w grudniu rodzę. Pomyliłam sie o miesiąc :). Aha, narzeczonemu kupowałam androvit.

beta 14 dpo - 53, jutro o 18 powtórka.

LidziA89, madzia8lenka, BlackCatNorL, Krokodylica, Morwa, FreshMm, Anuśka, Raven, helagazela lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ja natomiast mam teraz takie sny,że mogłabym orgazmu dostać :P mój mózg i hormony płatają figle,bo w ogóle nie mam ochoty na zbliżenie. :) a co do Waszych snów to Wam współczuje bo nie chciałabym mieć sama takich snów,bo wstałabym cała spocona i mokra ze strachu.

Takie sny miałam przed pozytywną betą :D a byłam taka napalona ze szok!!!

A teraz takie głupoty w głowie :/ to poprostu strach o malucha wypierany uaktywnia sie w nocy

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

A teraz takie głupoty w głowie :/ to poprostu strach o malucha wypierany uaktywnia sie w nocy

Rozumiem doskonale Was i Ciebie chyba nawet bardziej,bo każda z nas boi się o nasze Kruszynki które są pod naszymi serduszkami. <3 teraz musimy wytrzymać do kolejnych wizyt,aby zobaczyć bijące serduszka :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę, musze trzeba sobie zajęcie zorganizować! Dzis domowe spa! O tak zaszaleje

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki! Mnie też dzisiaj cycki mniej bolą i poraz pierwszy nie miałam promlemów z "2" :) Może to efekt wczorajszego 5km spacerku? Sny miałam 2 razy tak okropne, że nawet Wam nie opowiem żeby nie denerwować... Martwię się tym moim progesteronem, wczoraj dzwoniłam na IP, ale powiedziano mi, że jeśli nie mam plamień i brzuch bardzo nie boli to mam czekać do poniedziałku i iść do swojego lekarza. Recepty na proga i tak mi nikt w szpitalu nie wypisze. Jutro wraca mój wybawca i zobaczymy co mi powie. We wtorek zrobie poraz ostatni bete i progesta i w czwartek ide na 1 wizyte. No chyba, że doktorek zechce mnie jutro obaczyć, przed wypisaniem recepty na Dupka... :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hihi, a ja myślałam, że to tylko ze mną coś nie "halo" :):);)

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że w pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr miałam koszmary.

Chyba hormony szaleją. :)

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Przyrost 85 % wiec w normie

madzia8lenka, Morwa, Agniechaaaa, Ikarzyca, Krokodylica, BlackCatNorL, Angela*, FreshMm, Anuśka, ktosiowa, Raven lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 7 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Piękna beta!!! <3 gratuluję !!!

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Super <3

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, stowrzylam podobna grupe bo nie moglam znalesc na styczen, hihi, niedawno sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i mam termin na 4 stycznia, wiec sie przylaczam do grupy :D jak sie czujecie ?

Krokodylica, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Witam, stowrzylam podobna grupe bo nie moglam znalesc na styczen, hihi, niedawno sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i mam termin na 4 stycznia, wiec sie przylaczam do grupy :D jak sie czujecie ?

Witamy serdecznie :) ja dzisiaj i ogólnie czuje się bardzo dobrze :) ewentualnie czasami mam pobolewania brzuszka. :) a Ty jak się czujesz?

Paula95 lubi tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:

Witaj Paula. Gratulacje! Ja też się czuję bardzo dobrze. Oprócz tego, że już zaliczyłam drzemke :) senność mnie wykonczy :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała dzis o cycuchac. :) mnie tez juz nie bolą i nie martwię sie tym, przyzwyczajamy sie do niektórych rzeczy i potem juz tak tego nie odczuwamy :)

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze sie dobrze czujecie, ja tez tlyko zmeczona jestem tez, a caly dzien w pracy dzisiaj.

A czy wy powiedzialyscie juz komus oprocz waszych mezczyzn, ze jestescie w ciazy? bo ja juz sie wygadalam, a dopiero mam 6 tydzien, i nie wiem czy powinnam byla. Ale juz obiecalam sobie ze koniec gadania czekam na pierwsze usg i wtedy dopiero;)

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam najbliższej rodzinie... Nie potrafie dochować tajemnicy. Ale żałuje bo jeszcze jest tak wcześnie...

3jgxskjor2w2ltji.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    super ze sie dobrze czujecie, ja tez tlyko zmeczona jestem tez, a caly dzien w pracy dzisiaj.

A czy wy powiedzialyscie juz komus oprocz waszych mezczyzn, ze jestescie w ciazy? bo ja juz sie wygadalam, a dopiero mam 6 tydzien, i nie wiem czy powinnam byla. Ale juz obiecalam sobie ze koniec gadania czekam na pierwsze usg i wtedy dopiero;)
    Witaj ;)
    Ja się zaprzysięgałam, że nikomusieńku a już rodzice, szwagierka i 2 funfelki wiedzą grrr Zbyt dużo osób wiedziało, że się staramy o dzidziola. Nie wie natomiast jeszcze nasz nastoletni syn ...

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Extra! Gratulacje!:)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:

Ja niestety też nie umiem trzymać języka za zębami i wiedzą moi rodzice i teściowe oraz przyjaciółka. :) ale reszta dowie się później,bo wydaje mi się,że najważniejsze osoby są już poinformowane.

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ