X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast mam teraz takie sny,że mogłabym orgazmu dostać :P mój mózg i hormony płatają figle,bo w ogóle nie mam ochoty na zbliżenie. :) a co do Waszych snów to Wam współczuje bo nie chciałabym mieć sama takich snów,bo wstałabym cała spocona i mokra ze strachu.

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    przedstawiam się kopiując moją wypowiedź z majowego testowania:

34 cykl starań, na koncie jedna ciąża biochemiczna. U mnie raczej wszystko ok (raczej bo hsg nie miałam robionego), u narzeczonego w czerwcu 2016 po badaniu nasienia okazało sie, ze wszystkie plemniki wadliwe. Co sie zmieniło w tym cyklu? Kupiłam nowe tabletki prenatalne, ze względu na kwas foliowy, kuzynka ma wadę krzepnięcia krwi, wiec i ja ją mogę mieć - Femibion natal 1 oraz kupiłam domek ;). Co sie zmieniło kilka miesięcy temu: u narzeczonego w pracy przenieśli w grudniu w inne miejsce szafę sterowniczą. W ogóle nie wiedziałam, ze ona tam stoi... ale uparłam sie, ze to jej wina - jakieś promieniowanie na pewno wytwarzała (i inne prady). Pisałam wtedy do koleżanek : teraz to 3 miesiące na regenerację nasienia, wiec w marcu zaciazam a w grudniu rodzę. Pomyliłam sie o miesiąc :). Aha, narzeczonemu kupowałam androvit.

beta 14 dpo - 53, jutro o 18 powtórka.

LidziA89, madzia8lenka, BlackCatNorL, Krokodylica, Morwa, FreshMm, Anuśka, Raven, helagazela lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ja natomiast mam teraz takie sny,że mogłabym orgazmu dostać :P mój mózg i hormony płatają figle,bo w ogóle nie mam ochoty na zbliżenie. :) a co do Waszych snów to Wam współczuje bo nie chciałabym mieć sama takich snów,bo wstałabym cała spocona i mokra ze strachu.

Takie sny miałam przed pozytywną betą :D a byłam taka napalona ze szok!!!

A teraz takie głupoty w głowie :/ to poprostu strach o malucha wypierany uaktywnia sie w nocy

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

A teraz takie głupoty w głowie :/ to poprostu strach o malucha wypierany uaktywnia sie w nocy

Rozumiem doskonale Was i Ciebie chyba nawet bardziej,bo każda z nas boi się o nasze Kruszynki które są pod naszymi serduszkami. <3 teraz musimy wytrzymać do kolejnych wizyt,aby zobaczyć bijące serduszka :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę, musze trzeba sobie zajęcie zorganizować! Dzis domowe spa! O tak zaszaleje

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki! Mnie też dzisiaj cycki mniej bolą i poraz pierwszy nie miałam promlemów z "2" :) Może to efekt wczorajszego 5km spacerku? Sny miałam 2 razy tak okropne, że nawet Wam nie opowiem żeby nie denerwować... Martwię się tym moim progesteronem, wczoraj dzwoniłam na IP, ale powiedziano mi, że jeśli nie mam plamień i brzuch bardzo nie boli to mam czekać do poniedziałku i iść do swojego lekarza. Recepty na proga i tak mi nikt w szpitalu nie wypisze. Jutro wraca mój wybawca i zobaczymy co mi powie. We wtorek zrobie poraz ostatni bete i progesta i w czwartek ide na 1 wizyte. No chyba, że doktorek zechce mnie jutro obaczyć, przed wypisaniem recepty na Dupka... :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hihi, a ja myślałam, że to tylko ze mną coś nie "halo" :):);)

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że w pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr miałam koszmary.

Chyba hormony szaleją. :)

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Przyrost 85 % wiec w normie

madzia8lenka, Morwa, Agniechaaaa, Ikarzyca, Krokodylica, BlackCatNorL, Angela*, FreshMm, Anuśka, ktosiowa, Raven lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 7 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Piękna beta!!! <3 gratuluję !!!

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Super <3

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, stowrzylam podobna grupe bo nie moglam znalesc na styczen, hihi, niedawno sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i mam termin na 4 stycznia, wiec sie przylaczam do grupy :D jak sie czujecie ?

Krokodylica, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Witam, stowrzylam podobna grupe bo nie moglam znalesc na styczen, hihi, niedawno sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i mam termin na 4 stycznia, wiec sie przylaczam do grupy :D jak sie czujecie ?

Witamy serdecznie :) ja dzisiaj i ogólnie czuje się bardzo dobrze :) ewentualnie czasami mam pobolewania brzuszka. :) a Ty jak się czujesz?

Paula95 lubi tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:

Witaj Paula. Gratulacje! Ja też się czuję bardzo dobrze. Oprócz tego, że już zaliczyłam drzemke :) senność mnie wykonczy :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała dzis o cycuchac. :) mnie tez juz nie bolą i nie martwię sie tym, przyzwyczajamy sie do niektórych rzeczy i potem juz tak tego nie odczuwamy :)

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze sie dobrze czujecie, ja tez tlyko zmeczona jestem tez, a caly dzien w pracy dzisiaj.

A czy wy powiedzialyscie juz komus oprocz waszych mezczyzn, ze jestescie w ciazy? bo ja juz sie wygadalam, a dopiero mam 6 tydzien, i nie wiem czy powinnam byla. Ale juz obiecalam sobie ze koniec gadania czekam na pierwsze usg i wtedy dopiero;)

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam najbliższej rodzinie... Nie potrafie dochować tajemnicy. Ale żałuje bo jeszcze jest tak wcześnie...

3jgxskjor2w2ltji.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    super ze sie dobrze czujecie, ja tez tlyko zmeczona jestem tez, a caly dzien w pracy dzisiaj.

A czy wy powiedzialyscie juz komus oprocz waszych mezczyzn, ze jestescie w ciazy? bo ja juz sie wygadalam, a dopiero mam 6 tydzien, i nie wiem czy powinnam byla. Ale juz obiecalam sobie ze koniec gadania czekam na pierwsze usg i wtedy dopiero;)
    Witaj ;)
    Ja się zaprzysięgałam, że nikomusieńku a już rodzice, szwagierka i 2 funfelki wiedzą grrr Zbyt dużo osób wiedziało, że się staramy o dzidziola. Nie wie natomiast jeszcze nasz nastoletni syn ...

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki !

05.05- 421.3

07.05- 790.4

Extra! Gratulacje!:)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:

Ja niestety też nie umiem trzymać języka za zębami i wiedzą moi rodzice i teściowe oraz przyjaciółka. :) ale reszta dowie się później,bo wydaje mi się,że najważniejsze osoby są już poinformowane.

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ