Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko u nas też kryzys. Gdy już myślałam, że będzie coraz lepiej bo już niewiele Zuzia płakała i szybko się uspokajała, a nawet mówiła po wyjściu że było fajnie to wczoraj był płacz i wrzask więc nie poszła w ogóle bo nawet nie dała się ubrać, dziś ją wzięłam prawie na siłę, ale całe 4 h płakała a małymi momentami na uspokojenie, nic nie zjadła , nic nie wypiła, wyszła zapłakana. No i co robić?
-
Maruder, ja oparłam się na tych listach z pierwszych stron:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowe-mamusie-2017,11890,1.html
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/listopadowe-szczesciary-2017,12513,1.html
wiadomo, że trzeba myśleć bardziej pod siebie ale jakieś mgliste pojęcie zaczynam miećnp. już się rozglądałam za kombinezonem dla dziecka, ale zrezygnuję z tego na rzecz śpiworka do fotelika
-
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było czytam was na bieżąco ale miałam sporo na głowie i dużo przebojow z tą ciąża mam nadzieję że już żadnych nie będzie 6 razy leżałam w szpitalu ostatni raz z obkurczajaca się macica, skurczami i ze skracajaca się szyjka biorę cały czas lekarstwa które gin zalecił jak były skurcze to okazało się jeszcze zastój na nerce już 2 raz w tej ciąży... mam więcej odpoczywac i lezec bo lekarz mnie postraszyl że jak będę chodzić to znowu u nich w szpitalu wyląduje...a ciężko jest ino lezec mniej chodzę ale wiecie dziecko 8 letnie do szkoły trzeba zawieść tu obiad itd.... prenatalne super z dzidzia wszystko wporzadku i na 100% dziewczynka no i termin mi się już dawno zmienił na 22 stycznia . Mała kopie jak dzika ...zapisałam się do szkoły rodzenia i wybrałam Polozna aaa i zastanawiam się nad rodzeniem w wodzie bo w mieście obok mojego jest taka możliwość słyszałam same pozytywne opinie . A imię córka wybrała będzie Zosia ja chciałam Alicję ale myślę że jak mężowi się podoba Zosia i corce to niech tak zostanie.
-
Patrycja27 wrote:Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było czytam was na bieżąco ale miałam sporo na głowie i dużo przebojow z tą ciąża mam nadzieję że już żadnych nie będzie 6 razy leżałam w szpitalu ostatni raz z obkurczajaca się macica, skurczami i ze skracajaca się szyjka biorę cały czas lekarstwa które gin zalecił jak były skurcze to okazało się jeszcze zastój na nerce już 2 raz w tej ciąży... mam więcej odpoczywac i lezec bo lekarz mnie postraszyl że jak będę chodzić to znowu u nich w szpitalu wyląduje...a ciężko jest ino lezec mniej chodzę ale wiecie dziecko 8 letnie do szkoły trzeba zawieść tu obiad itd.... prenatalne super z dzidzia wszystko wporzadku i na 100% dziewczynka no i termin mi się już dawno zmienił na 22 stycznia . Mała kopie jak dzika ...zapisałam się do szkoły rodzenia i wybrałam Polozna aaa i zastanawiam się nad rodzeniem w wodzie bo w mieście obok mojego jest taka możliwość słyszałam same pozytywne opinie . A imię córka wybrała będzie Zosia ja chciałam Alicję ale myślę że jak mężowi się podoba Zosia i corce to niech tak zostanie.
Ile mierzy Twoja szyjka ?
Właśnie dziewczyny.. jak tam wasze szyjki ? Ile mierzą? Moja 3,8 cm. To chyba tak ładnie:) sama nie wiem... -
Maruder nie mogę edytować Twojego postu bo mój telefon zaś cyrki odwala. ... nawet emotikon nie daję bo zaś mi połowę postu utnie. Ja też wolę z jednej strony sn ale jak mały się nie obruci to nie będę miała wyjścia. Nie wiem jak tam jest z moimi biodrami bo nawet jak one są ok to spojenie czy coś tam może nie być wystarczające tak koleżanka ma .
P.S właśnie obserwowalam jak młody rusza moich brzuchem[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lovilovi wrote:Ile mierzy Twoja szyjka ?
Właśnie dziewczyny.. jak tam wasze szyjki ? Ile mierzą? Moja 3,8 cm. To chyba tak ładnie:) sama nie wiem...
To bardzo ładnie, idealnie
Moja jakaś mega długa, bo 5 cm.Lovilovi, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Moja szyjka była 4,5 a teraz jest 3cm ale jest luźna i ginekolog zaproponował mi passer czy peeser muwil że kosztuje 250zl ale słyszałam że może powodować infekcje więc niewiem czy się zdecyduje na niego. Narazie biorę luteine 100 dopochwowo,nospe i magnez. A w szpitalu dostawałam kroplowki rozkurczowe.
-
Hej, też melduje się po wizycie, więc pomiary aktualne.
A propos rozmowy o szyjkach, moja z tych długaśnych (wg gina) tj.4,8cm. Dzieć ponad 700gram, fikający, zdrowy i siedzący na pupie. Trzymajcie się i rośnijcie dziewczyny!kasha86, Szmaragdowa, FreshMm, Marzycielka111192, Patrycja27, Polaj, Krokodylica, kate88:), Aenu, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Patrycja super, że jesteś
Moja szyjka na poprzedniej wizycie miala 5.10 cma teraz na wizycie lekarz mnie zbadal i mowil ze jest dluga i ok
Dziewczyny jakie polecacie materace do lzozeczka ? Na necie polecaja kokos- gryczan , czy ma ktoras z Was lub mysli nad nim ?FreshMm, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Angela ja mam (a raczej syn) i polecam materac lateksowy, dokładnie firmy Hevea. Dałam jakieś 250zl, bedzie teraz dla córy, bo jest w idealnym stanie, nic sie nie odksztalcilo. Do tego posiada pozytywna opinie matki i dziecka i z tego doczytałam, ten typ jest najbardziej higieniczny
Angela*, Gosiak, Andzia87, Krokodylica, Mama-Ali, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Kasha jeśli to ma być śpiworek do spania na noc to go nie kupuj. Ja miałam podobny i raz go użyłam, włożenie śpiącemu dziecko rączki do dziurek tak by go nie obudzić po karmieniu to masakra. Chyba że ma napy na ramionach ale nie widzę tego na zdjęciu
No widzisz, nie pomyślałam, ale tak zachwalały koleżanki te śpiworki, że super utrzymują temp. ciała itd. Może jeszcze poszukam na ich stronie. Bo wykluczylam wkładane rękawki , bo to wiem, że hardcore. Tutaj myślałam, że jak rozepnę na całą długośc i rozłożę to już będzie ok. No ale teraz przeszukam raz jeszcze - dzięki !
New Baby
Julia -
Lovilovi wrote:Ile mierzy Twoja szyjka ?
Właśnie dziewczyny.. jak tam wasze szyjki ? Ile mierzą? Moja 3,8 cm. To chyba tak ładnie:) sama nie wiem...
Moja - wczoraj mierzona - ma 4,08 cm i jak zapytałam ginekologa, czy to dobrze to powiedział cyt. "bardzo dobrze, jak u łabędzia")
Polaj lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Melevis wrote:Angela ja mam (a raczej syn) i polecam materac lateksowy, dokładnie firmy Hevea. Dałam jakieś 250zl, bedzie teraz dla córy, bo jest w idealnym stanie, nic sie nie odksztalcilo. Do tego posiada pozytywna opinie matki i dziecka i z tego doczytałam, ten typ jest najbardziej higieniczny
-
Angela* wrote:Patrycja super, że jesteś
Moja szyjka na poprzedniej wizycie miala 5.10 cma teraz na wizycie lekarz mnie zbadal i mowil ze jest dluga i ok
Dziewczyny jakie polecacie materace do lzozeczka ? Na necie polecaja kokos- gryczan , czy ma ktoras z Was lub mysli nad nim ?
ja wybrałam ten z wkładem z elastycznej pianki Flexifoam oraz twardszej warstwy kokosu:
https://www.panmaterac.pl/materac-kolysanka-344.html?gclid=CjwKEAjwh_bLBRDehaSMyJSCj1gSJAB-GWBDLXTwnYC5G0aFEW6lueAKAsLVDBaQFWd79u7GxvHXjhoC4b3w_wcB
New Baby
Julia