X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko u nas też kryzys. Gdy już myślałam, że będzie coraz lepiej bo już niewiele Zuzia płakała i szybko się uspokajała, a nawet mówiła po wyjściu że było fajnie to wczoraj był płacz i wrzask więc nie poszła w ogóle bo nawet nie dała się ubrać, dziś ją wzięłam prawie na siłę, ale całe 4 h płakała a małymi momentami na uspokojenie, nic nie zjadła , nic nie wypiła, wyszła zapłakana. No i co robić?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie wiem co Ci powiedzieć, ja sobie ustaliłam deadline na koniec września, jeśli by do tego czasu był ciągły ryk to bym wypisała z przedszkola.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder, ja oparłam się na tych listach z pierwszych stron:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowe-mamusie-2017,11890,1.html
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/listopadowe-szczesciary-2017,12513,1.html
    wiadomo, że trzeba myśleć bardziej pod siebie ale jakieś mgliste pojęcie zaczynam mieć :D np. już się rozglądałam za kombinezonem dla dziecka, ale zrezygnuję z tego na rzecz śpiworka do fotelika

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było czytam was na bieżąco ale miałam sporo na głowie i dużo przebojow z tą ciąża mam nadzieję że już żadnych nie będzie 6 razy leżałam w szpitalu ostatni raz z obkurczajaca się macica, skurczami i ze skracajaca się szyjka biorę cały czas lekarstwa które gin zalecił jak były skurcze to okazało się jeszcze zastój na nerce już 2 raz w tej ciąży... mam więcej odpoczywac i lezec bo lekarz mnie postraszyl że jak będę chodzić to znowu u nich w szpitalu wyląduje...a ciężko jest ino lezec mniej chodzę ale wiecie dziecko 8 letnie do szkoły trzeba zawieść tu obiad itd.... prenatalne super z dzidzia wszystko wporzadku i na 100% dziewczynka no i termin mi się już dawno zmienił na 22 stycznia . Mała kopie jak dzika ...zapisałam się do szkoły rodzenia i wybrałam Polozna aaa i zastanawiam się nad rodzeniem w wodzie bo w mieście obok mojego jest taka możliwość słyszałam same pozytywne opinie . A imię córka wybrała będzie Zosia ja chciałam Alicję ale myślę że jak mężowi się podoba Zosia i corce to niech tak zostanie.

eiktskjos217pbgb.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było czytam was na bieżąco ale miałam sporo na głowie i dużo przebojow z tą ciąża mam nadzieję że już żadnych nie będzie 6 razy leżałam w szpitalu ostatni raz z obkurczajaca się macica, skurczami i ze skracajaca się szyjka biorę cały czas lekarstwa które gin zalecił jak były skurcze to okazało się jeszcze zastój na nerce już 2 raz w tej ciąży... mam więcej odpoczywac i lezec bo lekarz mnie postraszyl że jak będę chodzić to znowu u nich w szpitalu wyląduje...a ciężko jest ino lezec mniej chodzę ale wiecie dziecko 8 letnie do szkoły trzeba zawieść tu obiad itd.... prenatalne super z dzidzia wszystko wporzadku i na 100% dziewczynka no i termin mi się już dawno zmienił na 22 stycznia . Mała kopie jak dzika ...zapisałam się do szkoły rodzenia i wybrałam Polozna aaa i zastanawiam się nad rodzeniem w wodzie bo w mieście obok mojego jest taka możliwość słyszałam same pozytywne opinie . A imię córka wybrała będzie Zosia ja chciałam Alicję ale myślę że jak mężowi się podoba Zosia i corce to niech tak zostanie.

Ile mierzy Twoja szyjka ?

Właśnie dziewczyny.. jak tam wasze szyjki ? Ile mierzą? Moja 3,8 cm. To chyba tak ładnie:) sama nie wiem...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja fajnie że się odezwałaś. :)

Ja nie wiem ile ma moja szyjka bo gin mi nie mówi konkretnie tylko że długa.

Patrycja27 lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder nie mogę edytować Twojego postu bo mój telefon zaś cyrki odwala. ... nawet emotikon nie daję bo zaś mi połowę postu utnie. Ja też wolę z jednej strony sn ale jak mały się nie obruci to nie będę miała wyjścia. Nie wiem jak tam jest z moimi biodrami bo nawet jak one są ok to spojenie czy coś tam może nie być wystarczające tak koleżanka ma .

P.S właśnie obserwowalam jak młody rusza moich brzuchem :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim miało być tylko oczywiście nawet swojego postu nie mogę edytować. .... pierwszy raz coś takiego zauważyłam

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Właśnie dziewczyny.. jak tam wasze szyjki ? Ile mierzą? Moja 3,8 cm. To chyba tak ładnie:) sama nie wiem...

To bardzo ładnie, idealnie :)
    Moja jakaś mega długa, bo 5 cm.

Lovilovi, kasha86 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka pomiar z dzis: pierwszy 3 cm, drugi, 3,3 cm, niestety jest krótsza o 0,5 cm niż ostatnio, troche mnie to martwi choć, wg gina jest ok

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka była 4,5 a teraz jest 3cm ale jest luźna i ginekolog zaproponował mi passer czy peeser muwil że kosztuje 250zl ale słyszałam że może powodować infekcje więc niewiem czy się zdecyduje na niego. Narazie biorę luteine 100 dopochwowo,nospe i magnez. A w szpitalu dostawałam kroplowki rozkurczowe.

eiktskjos217pbgb.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też melduje się po wizycie, więc pomiary aktualne.
    A propos rozmowy o szyjkach, moja z tych długaśnych (wg gina) tj.4,8cm. Dzieć ponad 700gram, fikający, zdrowy i siedzący na pupie. Trzymajcie się i rośnijcie dziewczyny!

kasha86, Szmaragdowa, FreshMm, Marzycielka111192, Patrycja27, Polaj, Krokodylica, kate88:), Aenu, Myszk@ lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super, że jesteś ;)

Moja szyjka na poprzedniej wizycie miala 5.10 cm ;) a teraz na wizycie lekarz mnie zbadal i mowil ze jest dluga i ok :)

Dziewczyny jakie polecacie materace do lzozeczka ? Na necie polecaja kokos- gryczan , czy ma ktoras z Was lub mysli nad nim ? :)

FreshMm, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mam (a raczej syn) i polecam materac lateksowy, dokładnie firmy Hevea. Dałam jakieś 250zl, bedzie teraz dla córy, bo jest w idealnym stanie, nic sie nie odksztalcilo. Do tego posiada pozytywna opinie matki i dziecka i z tego doczytałam, ten typ jest najbardziej higieniczny :)

Angela*, Gosiak, Andzia87, Krokodylica, Mama-Ali, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malevis - dzięki za opinię, napewno poczytam o nim :)

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kasha jeśli to ma być śpiworek do spania na noc to go nie kupuj. Ja miałam podobny i raz go użyłam, włożenie śpiącemu dziecko rączki do dziurek tak by go nie obudzić po karmieniu to masakra. Chyba że ma napy na ramionach ale nie widzę tego na zdjęciu

No widzisz, nie pomyślałam, ale tak zachwalały koleżanki te śpiworki, że super utrzymują temp. ciała itd. Może jeszcze poszukam na ich stronie. Bo wykluczylam wkładane rękawki , bo to wiem, że hardcore. Tutaj myślałam, że jak rozepnę na całą długośc i rozłożę to już będzie ok. No ale teraz przeszukam raz jeszcze - dzięki !

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Moja - wczoraj mierzona - ma 4,08 cm i jak zapytałam ginekologa, czy to dobrze to powiedział cyt. "bardzo dobrze, jak u łabędzia" :))

Polaj lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Angela ja mam (a raczej syn) i polecam materac lateksowy, dokładnie firmy Hevea. Dałam jakieś 250zl, bedzie teraz dla córy, bo jest w idealnym stanie, nic sie nie odksztalcilo. Do tego posiada pozytywna opinie matki i dziecka i z tego doczytałam, ten typ jest najbardziej higieniczny :)
    Mam dla córki dokładnie ten sam. Jest super

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Patrycja super, że jesteś ;)

Moja szyjka na poprzedniej wizycie miala 5.10 cm ;) a teraz na wizycie lekarz mnie zbadal i mowil ze jest dluga i ok :)

Dziewczyny jakie polecacie materace do lzozeczka ? Na necie polecaja kokos- gryczan , czy ma ktoras z Was lub mysli nad nim ? :)

ja wybrałam ten z wkładem z elastycznej pianki Flexifoam oraz twardszej warstwy kokosu:
    https://www.panmaterac.pl/materac-kolysanka-344.html?gclid=CjwKEAjwh_bLBRDehaSMyJSCj1gSJAB-GWBDLXTwnYC5G0aFEW6lueAKAsLVDBaQFWd79u7GxvHXjhoC4b3w_wcB

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka mierzona w srode przy badaniu polowkowym ma 47mm:)

FreshMm lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ