X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja wlasnie czekam przed gabinetem gina i już godz opoznienia☹

Trzymam kciuki !!! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nie mogę tego czytać. Ale się nakrecacie... i po co.
    Nie słuchac i nie czytać o porodach, bo i po co.

Myszka nie wiem w sumie jak dzisiaj, bo spoznilysmy się i dzieci już szły na śniadanie więc weszła z nimi do jadalni a czy płakała jak zobaczyła że mnie nie ma to nie wiem.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze kupa czasu do porodu :)
    Nie nakrecajcie sie i nie stresujcie i nie planujcie, bo różnie może byc :)
    Wiem, że każda z Was ma obawy , ale pamiętajcie że każdy organizm kobiety jest inny i każda poród przeżyje inaczej , także dziewczyny nie stresujcie sie, bo nie ma czym ;)

Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość

• olaola_back Nowa

Wysłany: 22 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) to ja napiszę coś więcej o sobie.

To moja pierwsza ciąża (33 l.) i przyznam, że jestem kompletnie zielona co, kiedy i dlaczego. Od samego początku przechodziłam bezobjawowo, dopiero gdy się dowiedziałam o niej w 9 tc to niektóre moje zachowania i odczucia złożyły się w całość (brak okresu przez dwa miesiace-myslalam, że to stres albo co innego). Mam wyrzuty sumienia, że od początku nie dostarczałam mojemu dziecku tego co potrzebowało a pierwsze 3 miesiące najwazniejsze... no ale na szczęscie rozwija się prawidłowo i rośnie i przesyła uśmieszki na usg :)
    Piszecie o tej glukozie a ja miałam robione badanie z krwi i wyszła w normie, ale wysoka a teraz znów mam zrobić tylko z krwi bo gin stwierdziła, że skoro w rodzinie nie było cukrzycy to nie ma potrzeby robić tego testu. Mam nadzieję, że wie co robi. Generalnie słodycze jem okazjonalnie. Do tego biorę euthyrox i jodid. Mam anemię od samego początku :/ Biorę podwójną dawkę witamin prenatalnych. Mam wrodzoną wadę serca i na 99% cesarkę. Jestem urodzoną pesymistką a ta ciąża zmieniła moje myślenie o 180' i jestem nastawiona pozytywnie, że wszystko będzie dobrze, mam w sobie taki wewnętrzny spokój jak nigdy :) A malutka daje o sobie znać, aż miło :)

emi2016, Eklerka13579, inessa, Myszk@, Krokodylica, FreshMm, ana167, Maruder, kate88:) lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja nie wiem,czy jaks dziwna jestem,ale dzis prawie zeszlam po tej glukozie..brrr.. Po wupiciu wymiotowac mi sie chcialo,po godzinie slabo mi sie robilo,po.dwoch moje zyly powiedzialy dosyc i nie chcialy wspolpracowac i bylo szukanie dobrej zyly,bo krew nie chciala leciec.. Jak wrocilam poszlam spac..:-)
    Poród, ja licze ze kiedys się skonczy i urodze..;-)

Mi tez po godzinie zrobilo sie slabo , i ostatnia godzinę lezalam na kozetce czekając na ostatnie pobranie ;)
    A jak.wrocilam to caly dzien spalam , leżałam... Masakra ... Ale najwazniejsze , że jesteśmy po i kciukam za dobre wyniki :)

ana167 lubi tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po,maly pieknie rosnie tylko ja mam jakies zapalenie i musze brac antybiotyk No i szyjka sie skrocila o 0.5 cm

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja też wolałabym rodzić naturalnie -tym bardziej, że mam szeroką miednicę, a więc predyspozycje do lekkiego porodu... Dziecko ułożone główkowo i ogólnie byłoby lepiej... Szybciej mogłabym isę starać o drugie - wtedy miałaby szanse na dwójkę dzieci ;/

Ale jeśli grozi mi urodzenie martwego dziecka, to ja podziekuję. Niech mnie kroją, niech mnie boli...

Czemu Ci to grozi?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się nazywa ta maść na hemoroidy którą polecałyście? Nie mogę tego znaleźć, a niestety też muszę sobie wykupić.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenyyyy dzisiaj synek u teściów, i teściowie taka panikę siali że szkoda gadać odnosnie tej opuchlizny. Sami sie nakręcali z ciotka i wydzwaniali do mnie. Masakra. teksty typu a jak zjdzie opuchlizna na krtań... chyba zdajesz sobie spprawę z tego czym to grozi.... nosz kurde. poczułam sie jk nieodpowiedzialna matka. Jestem alergikiem i generalnie wiem jak u mnie schodzi opuchlizna po ugryzieniach. Ale się złamałam i pojehałam do pediatry. pediatra powiedział że kontunuowac leki które podaje i samo zejdzie bo to opuchlizna..... masakra.

A nie mozna procto hemolan? mi po porodzie bardzo pomagał

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogala masc z Aboca Neo Fitoroid.
    Kroko a jak Tobie lepij po niej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:37

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie stosuję tą neofitoroid i widzę poprawę, tylko że u mnie masakra, taki był skubaniec wielki że bolał nawet w czasie chodzenia i stania...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam posterisan, ale jak już ją kupiłam to gin mi powiedział że może być wszytsko co ma w nazwie "procto". Jak mi pękł to dostałam maść ze sterydem na 10 dni a potem miałam wrócić do tej bez.

Kroko, myślę że jak nie płakała przy wejściu to potem już był luzik :) w poniedziałek Zuzia może mieć mały kryzys, bo po weekendzie zwykle tak bywa, w końcu dorośli też nie lubią poniedziałków :D
    EDIT: też miałam takiego co bolał, na szczęście już przeszło, ale tydzień jeszcze boało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:07

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki :)
    Czy takie spiworki sa ok? http://allegro.pl/cieplutki-spiworek-z-minky-zapinany-duzy-wybor-i6965015120.html#thumb/10

Czy lepiej taki z ramionkami?

(DO LOZECZKA)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Czy takie spiworki sa ok? http://allegro.pl/cieplutki-spiworek-z-minky-zapinany-duzy-wybor-i6965015120.html#thumb/10

(DO LOZECZKA)

podobno te są super - w sensie z tej firmy - słyszałam 4 niezależne opinie
    http://www.pinkorblue.pl/alvi-spiworek-maexchen-thermo-rozm-70-110-cm-kolor-bezowy-w-krazki-a19057100000002.html?recommendationId=11894780-8fed-11e7-a9ae-448a5b2c393f#product-description

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No ja właśnie stosuję tą neofitoroid i widzę poprawę, tylko że u mnie masakra, taki był skubaniec wielki że bolał nawet w czasie chodzenia i stania...
    Oj to masz taka wisienke. Ja mialam taka pestke ;)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:

(DO LOZECZKA)
    Ja mialam taki na ramiaczkach z napami na gorze i zamkiem zaczynajacym sie pod paszka- latwo bylo w nocy pieluszke przebrac.

kasha86, WhyMe lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Zapytaj w swoim lab - w moim ( robilam prywatnie) babwczka dodala mi kwasu cytrynowego ;)
    Nie musialam miec zadnej cytryny ani glukozy cytrynowej :)
    Właśnie pytałam czy maja glukoze cytrynowa to mówiła ze nie ale że mogą cytrynę przynieść i wcisnąć i ze to nawet zalecaja

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśli o porodzie zostawiam na potem :) Jak będzie to bezpieczne dla dziecka będę rodzić SN, jak nie to cesarka.
    Na razie stresuje mnie totalny brak wyprawki a do porodu jeszcze daleko. Tematy ciuszkowo-dzieciowe są mi obce, więc to dla mnie mordęga. Samo myślenie o tym sprawia że mi słabo.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder zacznij od przygotowania listy potrzebnych rzeczy. Ktoras dziewczyna pusala na forum ze moze cos takiego udostepnic. A jak nie to w necie znsjdziesz na 100%
    Nie przerazaj sie glowa do gory bedzie dobrze :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    podobno te są super - w sensie z tej firmy - słyszałam 4 niezależne opinie
    http://www.pinkorblue.pl/alvi-spiworek-maexchen-thermo-rozm-70-110-cm-kolor-bezowy-w-krazki-a19057100000002.html?recommendationId=11894780-8fed-11e7-a9ae-448a5b2c393f#product-description
    Kasha jeśli to ma być śpiworek do spania na noc to go nie kupuj. Ja miałam podobny i raz go użyłam, włożenie śpiącemu dziecko rączki do dziurek tak by go nie obudzić po karmieniu to masakra. Chyba że ma napy na ramionach ale nie widzę tego na zdjęciu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ