X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Angela ja mam (a raczej syn) i polecam materac lateksowy, dokładnie firmy Hevea. Dałam jakieś 250zl, bedzie teraz dla córy, bo jest w idealnym stanie, nic sie nie odksztalcilo. Do tego posiada pozytywna opinie matki i dziecka i z tego doczytałam, ten typ jest najbardziej higieniczny :)

Cześć dziewczyny

Ja mam taki sam :) i teraz też ten kupuje.

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech liczyłam że córka się ode mnie nie zarazi a tu klops, zagilana na maksa, oby skończyło się tylko na katarze.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaców to raczej nie gryka kokos, tam były jakieś jaja z tą gryką, że robaki się z niej wykluwały... ale to niby jakaś wadliwa seria była... ja bym jednak nie ryzykowała.

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Co do materaców to raczej nie gryka kokos, tam były jakieś jaja z tą gryką, że robaki się z niej wykluwały... ale to niby jakaś wadliwa seria była... ja bym jednak nie ryzykowała.

No właśnie slyszalam o tych robakach tez ... Dlatego gryka napewno odpada ... :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj stódnióweczka!! :) coś czuje że teraz to już szybko zleci :)
    Jeśli chodzi o materace to ja jeszcze jestem w tym zielona :/ muszę poczytać coś więcej o nich

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    U nas dzisiaj stódnióweczka!! :) coś czuje że teraz to już szybko zleci :)
    Jeśli chodzi o materace to ja jeszcze jestem w tym zielona :/ muszę poczytać coś więcej o nich

U nas też studniowka :D
    Pytałam ostatnio Ciebie ile Twoje bobo już waży ? Ale nie wiem czy odpisałaś? Hmmm?

Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątek

Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Pytałam ostatnio Ciebie ile Twoje bobo już waży ? Ale nie wiem czy odpisałaś? Hmmm?

Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątek
    Przepraszam musiałam nie zauważyć :/
    Byliśmy u lekarza w 24+1 tc i miał już ponad 800 gram :) :) A Ty kiedy wizytujesz?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Też tak mam, nie tylko przy chodzeniu. U mnie razem z innymi objawami wyszło zapalenie pęcherza, ale jak miałam to jeszcze na wcześniejszej wizycie to generalnie lekarz powiedział, że tak może być, także spokojnie możesz poczekać do piątku :)

Miłego dnia !

Lovilovi lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Przepraszam musiałam nie zauważyć :/
    Byliśmy u lekarza w 24+1 tc i miał już ponad 800 gram :) :) A Ty kiedy wizytujesz?

To duży bobo :D My byliśmy 23+4 I wazyla 590 gram:)
    Teraz wizytę mam w piątek

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Patrycja super, że jesteś ;)

Moja szyjka na poprzedniej wizycie miala 5.10 cm ;) a teraz na wizycie lekarz mnie zbadal i mowil ze jest dluga i ok :)

Dziewczyny jakie polecacie materace do lzozeczka ? Na necie polecaja kokos- gryczan , czy ma ktoras z Was lub mysli nad nim ? :)

Słyszałam wiele złego o tych materacach z gryka i kokosem.Generalnie lęgną się w nich robaki :/ Słyszałam to od wielu osób,można na necie poczytać.Wg mnie najlepsze są materace lateksowe,lub piankowe.My kupiliśmy dla córki marki FikiMiki z wzmacnianymi brzegami i super jest.Uzywala go 2,5 roku dopóki nie wyrosła z lozeczka.Ma 2 strony,dla maluszka i z większymi szparami dla starszaka,ma też zdejmowany pokrowiec,który można prać.Polecam.Jakis drogi też nie był,z 3 lata temu to do 200zl chyba.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Ból spojenia jest normalny i im wyższa ciąża, tym częściej będziesz go czuła.. w 9 miesiącu to już codziennie wiele razy, niemal cały czas :) nacisk ładunku na podwozie ciężarówki :D

Lovilovi lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie jakiś czas, bo u mnie niestety problemy :( Spędziłam właśnie tydzień w szpitalu. Na wizycie pani dr stwierdziła, że szyjka jest miękka i ma rozwarcie na opuszek. Od razu skierowanie na oddział do Matki Polki. Tam miałam kilka badań szyjki i pomimo, że jak na ciążę bliźniaczą jest całkiem długa, bo ma 3cm, to niestety utworzył się lejek. Pierwsza myśl to było założenie szwu, ale okazało się, że są na ten moment dwie przeszkody. Po pierwsze, łożysko, które jest brzeżnie przodujące i zatoka żylna nachodzi na szyjkę. Po drugie w posiewie z szyjki wyszedł mi gronkowiec, na szczęście wrażliwy na większość antybiotyków. Także stanęło na tym, ze wychodzę do domu, leczę się antybiotykiem, 7 dni po kuracji kolejny posiew, a póki co mam leżeć, brać duże ilości progesteronu dopochwowo i co 7 dni przyjeżdżać na kontrolę szyjki. Powiem szczerze, że jestem przerażona :( Bycie styczniówką jest coraz mniej realne. Na tę chwilę moim marzeniem jest wytrwać chociaż do początku grudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 13:56

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze słów parę na temat tego gronkowca, ku przestrodze. U mnie ta bakteria nie dawała żadnych objawów. Wyniki krwi, łącznie z crp, prawidłowe. Wyniki moczu, w tym posiew, również ok. Miesiąc temu miałam cytologię i posiew z pochwy, czysto, żadnych cech infekcji. Nie miałam tez żadnych dolegliwości typu pieczenie czy upławy. Także wynik posiewu z szyjki był naprawdę dużym zaskoczeniem.

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Mnie też boli spojenie z tym, że przy ucisku. Rozmawiałam o tym z ginekologiem i powiedział, że rozejście się spojenia (bo najprawdopodobniej ból się z tym wiąże) do pewnego etapu jest w ciąży normalne. W internetach piszą, żeby zrobić usg spojenia i zgłosić się do ortopedy. On poleca ew od razu iść do rehabilitanta który się na tym zna, bo ortopeda i tak do niego skieruje. Ja jak na razie nie poszłam, bo ból nie jest jakiś dokuczliwy. W sumie jak pójdę, to prędzej z bólami kręgosłupa niż z bólem spojenia :D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi trzymam kciuki byś szybko się uporała z gronkowcem :), myślę że założenie szwu jest najlepszym wyjściem :) a teraz leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli - trzymam kciuki
    jesteś z Łodzi??

Patrycja27 ja bym zdecydowała się na pessar, skoro szyjka już jest miękka to za chwilę zacznie się rozwierać, tu nie ma na co czekać, jeśli chcesz spróbować na NFZ to może jedź na IP (koniecznie szpital z oddziałem ginekologicznym - patologią ciąży) i zgłoś bóle i kłucia wewnątrz macicy - przyjmą Cię na oddział, zrobią usg i sami ocenią czy pessar już należy założyć

ja wczoraj upuściłam trochę krwi - właśnie przeglądam wyniki - tsh znowu rośnie, było 1,5 a teraz 1,7 :( ciekawe czy we wtorek endo zwiększy mi dawkę??, ogólne badanie moczu i morfologia w normie, toksoplazmoza dalej ujemna, niestety d dimery prawie dwukrotnie powiększone normy - w środę ginekolog - ciekawe co powie, kolejne leki??

LoviLovi, tak jak piszą dziewczyny, bóle spojenia są całkowicie naturalne w ciąży, ja też już odczuwam :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka, do Łodzi mam niestety 70km, ale tam chodzę do lekarza, bo ze względu na ciążę bliźniaczą chciałam, zeby prowadził mnie lekarz pracujący w szpitalu o 3 st. referencyjności.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból spojenia może być całkiem normalny związany z rozwojem ciazy, ale może też zwiastować poważniejsze rzeczy /rozejście/ także jeśli by się intensyfikował i powodował problemy z chodzeniem trzeba się zgłosić do lekarza, który skieruje na konsultacje do ortopedy.

Paula_29 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Nie było mnie jakiś czas, bo u mnie niestety problemy :( Spędziłam właśnie tydzień w szpitalu. Na wizycie pani dr stwierdziła, że szyjka jest miękka i ma rozwarcie na opuszek. Od razu skierowanie na oddział do Matki Polki. Tam miałam kilka badań szyjki i pomimo, że jak na ciążę bliźniaczą jest całkiem długa, bo ma 3cm, to niestety utworzył się lejek. Pierwsza myśl to było założenie szwu, ale okazało się, że są na ten moment dwie przeszkody. Po pierwsze, łożysko, które jest brzeżnie przodujące i zatoka żylna nachodzi na szyjkę. Po drugie w posiewie z szyjki wyszedł mi gronkowiec, na szczęście wrażliwy na większość antybiotyków. Także stanęło na tym, ze wychodzę do domu, leczę się antybiotykiem, 7 dni po kuracji kolejny posiew, a póki co mam leżeć, brać duże ilości progesteronu dopochwowo i co 7 dni przyjeżdżać na kontrolę szyjki. Powiem szczerze, że jestem przerażona :( Bycie styczniówką jest coraz mniej realne. Na tę chwilę moim marzeniem jest wytrwać chociaż do początku grudnia.

Zazwyczaj infekcje osłabiają szyjke. U mnie podobno mogło być tak w poprzedniej ciąży - nie wiem tego na 100% bo nikt mi nie robił wymazow. Będzie wszystko dobrze :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Jeszcze słów parę na temat tego gronkowca, ku przestrodze. U mnie ta bakteria nie dawała żadnych objawów. Wyniki krwi, łącznie z crp, prawidłowe. Wyniki moczu, w tym posiew, również ok. Miesiąc temu miałam cytologię i posiew z pochwy, czysto, żadnych cech infekcji. Nie miałam tez żadnych dolegliwości typu pieczenie czy upławy. Także wynik posiewu z szyjki był naprawdę dużym zaskoczeniem.

Tak, już tutaj kiedyś też pisałam żeby pilnować tych wymazow z szyjki :)
    Ja mam w zaleceniach robić go co miesiąc, teraz w piątek zrobię znów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 16:39

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brała któraś z Was macmiror complex? Niestety pojawiła się u mnie kanarkowa wręcz wydzielina, pierwszy raz cos takiego widzę i dlatego dostalam ten specyfik.Dziala to?po 6 dniach przerwy juz można zrobić posiew? Ja nie mogę robić z szyjki,bo mam łożysko przodujące centralnie.Ehh zawsze cos :(

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ