Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis wrote:Angela ja mam (a raczej syn) i polecam materac lateksowy, dokładnie firmy Hevea. Dałam jakieś 250zl, bedzie teraz dla córy, bo jest w idealnym stanie, nic sie nie odksztalcilo. Do tego posiada pozytywna opinie matki i dziecka i z tego doczytałam, ten typ jest najbardziej higieniczny
Cześć dziewczyny
Ja mam taki sami teraz też ten kupuje.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Co do materaców to raczej nie gryka kokos, tam były jakieś jaja z tą gryką, że robaki się z niej wykluwały... ale to niby jakaś wadliwa seria była... ja bym jednak nie ryzykowała.
No właśnie slyszalam o tych robakach tez ... Dlatego gryka napewno odpada ... -
Marzycielka111192 wrote:U nas dzisiaj stódnióweczka!!
coś czuje że teraz to już szybko zleci
Jeśli chodzi o materace to ja jeszcze jestem w tym zielonamuszę poczytać coś więcej o nich
U nas też studniowka
Pytałam ostatnio Ciebie ile Twoje bobo już waży ? Ale nie wiem czy odpisałaś? Hmmm?
Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątekMarzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:U nas też studniowka
Pytałam ostatnio Ciebie ile Twoje bobo już waży ? Ale nie wiem czy odpisałaś? Hmmm?
Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątek
Byliśmy u lekarza w 24+1 tc i miał już ponad 800 gramA Ty kiedy wizytujesz?
-
Lovilovi wrote:Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątek
Też tak mam, nie tylko przy chodzeniu. U mnie razem z innymi objawami wyszło zapalenie pęcherza, ale jak miałam to jeszcze na wcześniejszej wizycie to generalnie lekarz powiedział, że tak może być, także spokojnie możesz poczekać do piątku
Miłego dnia !Lovilovi lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Marzycielka111192 wrote:Przepraszam musiałam nie zauważyć
Byliśmy u lekarza w 24+1 tc i miał już ponad 800 gramA Ty kiedy wizytujesz?
To duży boboMy byliśmy 23+4 I wazyla 590 gram:)
Teraz wizytę mam w piątekMarzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Patrycja super, że jesteś
Moja szyjka na poprzedniej wizycie miala 5.10 cma teraz na wizycie lekarz mnie zbadal i mowil ze jest dluga i ok
Dziewczyny jakie polecacie materace do lzozeczka ? Na necie polecaja kokos- gryczan , czy ma ktoras z Was lub mysli nad nim ?
Słyszałam wiele złego o tych materacach z gryka i kokosem.Generalnie lęgną się w nich robakiSłyszałam to od wielu osób,można na necie poczytać.Wg mnie najlepsze są materace lateksowe,lub piankowe.My kupiliśmy dla córki marki FikiMiki z wzmacnianymi brzegami i super jest.Uzywala go 2,5 roku dopóki nie wyrosła z lozeczka.Ma 2 strony,dla maluszka i z większymi szparami dla starszaka,ma też zdejmowany pokrowiec,który można prać.Polecam.Jakis drogi też nie był,z 3 lata temu to do 200zl chyba.
-
Lovilovi wrote:U nas też studniowka
Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątek
Ból spojenia jest normalny i im wyższa ciąża, tym częściej będziesz go czuła.. w 9 miesiącu to już codziennie wiele razy, niemal cały czasnacisk ładunku na podwozie ciężarówki
Lovilovi lubi tę wiadomość
-
Nie było mnie jakiś czas, bo u mnie niestety problemy
Spędziłam właśnie tydzień w szpitalu. Na wizycie pani dr stwierdziła, że szyjka jest miękka i ma rozwarcie na opuszek. Od razu skierowanie na oddział do Matki Polki. Tam miałam kilka badań szyjki i pomimo, że jak na ciążę bliźniaczą jest całkiem długa, bo ma 3cm, to niestety utworzył się lejek. Pierwsza myśl to było założenie szwu, ale okazało się, że są na ten moment dwie przeszkody. Po pierwsze, łożysko, które jest brzeżnie przodujące i zatoka żylna nachodzi na szyjkę. Po drugie w posiewie z szyjki wyszedł mi gronkowiec, na szczęście wrażliwy na większość antybiotyków. Także stanęło na tym, ze wychodzę do domu, leczę się antybiotykiem, 7 dni po kuracji kolejny posiew, a póki co mam leżeć, brać duże ilości progesteronu dopochwowo i co 7 dni przyjeżdżać na kontrolę szyjki. Powiem szczerze, że jestem przerażona
Bycie styczniówką jest coraz mniej realne. Na tę chwilę moim marzeniem jest wytrwać chociaż do początku grudnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 13:56
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jeszcze słów parę na temat tego gronkowca, ku przestrodze. U mnie ta bakteria nie dawała żadnych objawów. Wyniki krwi, łącznie z crp, prawidłowe. Wyniki moczu, w tym posiew, również ok. Miesiąc temu miałam cytologię i posiew z pochwy, czysto, żadnych cech infekcji. Nie miałam tez żadnych dolegliwości typu pieczenie czy upławy. Także wynik posiewu z szyjki był naprawdę dużym zaskoczeniem.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Lovilovi wrote:Dziewczyny, wczoraj pojawił się u mnie ból spojenia przy chodzeniu... macie tak może? Albo wiecie czym to grozi ? Wizytę mam dopiero w piątek
Mnie też boli spojenie z tym, że przy ucisku. Rozmawiałam o tym z ginekologiem i powiedział, że rozejście się spojenia (bo najprawdopodobniej ból się z tym wiąże) do pewnego etapu jest w ciąży normalne. W internetach piszą, żeby zrobić usg spojenia i zgłosić się do ortopedy. On poleca ew od razu iść do rehabilitanta który się na tym zna, bo ortopeda i tak do niego skieruje. Ja jak na razie nie poszłam, bo ból nie jest jakiś dokuczliwy. W sumie jak pójdę, to prędzej z bólami kręgosłupa niż z bólem spojenia[/url]
-
jomi trzymam kciuki byś szybko się uporała z gronkowcem
, myślę że założenie szwu jest najlepszym wyjściem
a teraz leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli - trzymam kciuki
jesteś z Łodzi??
Patrycja27 ja bym zdecydowała się na pessar, skoro szyjka już jest miękka to za chwilę zacznie się rozwierać, tu nie ma na co czekać, jeśli chcesz spróbować na NFZ to może jedź na IP (koniecznie szpital z oddziałem ginekologicznym - patologią ciąży) i zgłoś bóle i kłucia wewnątrz macicy - przyjmą Cię na oddział, zrobią usg i sami ocenią czy pessar już należy założyć
ja wczoraj upuściłam trochę krwi - właśnie przeglądam wyniki - tsh znowu rośnie, było 1,5 a teraz 1,7ciekawe czy we wtorek endo zwiększy mi dawkę??, ogólne badanie moczu i morfologia w normie, toksoplazmoza dalej ujemna, niestety d dimery prawie dwukrotnie powiększone normy - w środę ginekolog - ciekawe co powie, kolejne leki??
LoviLovi, tak jak piszą dziewczyny, bóle spojenia są całkowicie naturalne w ciąży, ja też już odczuwam -
ŚwinkaMinka, do Łodzi mam niestety 70km, ale tam chodzę do lekarza, bo ze względu na ciążę bliźniaczą chciałam, zeby prowadził mnie lekarz pracujący w szpitalu o 3 st. referencyjności.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ból spojenia może być całkiem normalny związany z rozwojem ciazy, ale może też zwiastować poważniejsze rzeczy /rozejście/ także jeśli by się intensyfikował i powodował problemy z chodzeniem trzeba się zgłosić do lekarza, który skieruje na konsultacje do ortopedy.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
jomi81 wrote:Nie było mnie jakiś czas, bo u mnie niestety problemy
Spędziłam właśnie tydzień w szpitalu. Na wizycie pani dr stwierdziła, że szyjka jest miękka i ma rozwarcie na opuszek. Od razu skierowanie na oddział do Matki Polki. Tam miałam kilka badań szyjki i pomimo, że jak na ciążę bliźniaczą jest całkiem długa, bo ma 3cm, to niestety utworzył się lejek. Pierwsza myśl to było założenie szwu, ale okazało się, że są na ten moment dwie przeszkody. Po pierwsze, łożysko, które jest brzeżnie przodujące i zatoka żylna nachodzi na szyjkę. Po drugie w posiewie z szyjki wyszedł mi gronkowiec, na szczęście wrażliwy na większość antybiotyków. Także stanęło na tym, ze wychodzę do domu, leczę się antybiotykiem, 7 dni po kuracji kolejny posiew, a póki co mam leżeć, brać duże ilości progesteronu dopochwowo i co 7 dni przyjeżdżać na kontrolę szyjki. Powiem szczerze, że jestem przerażona
Bycie styczniówką jest coraz mniej realne. Na tę chwilę moim marzeniem jest wytrwać chociaż do początku grudnia.
Zazwyczaj infekcje osłabiają szyjke. U mnie podobno mogło być tak w poprzedniej ciąży - nie wiem tego na 100% bo nikt mi nie robił wymazow. Będzie wszystko dobrze -
jomi81 wrote:Jeszcze słów parę na temat tego gronkowca, ku przestrodze. U mnie ta bakteria nie dawała żadnych objawów. Wyniki krwi, łącznie z crp, prawidłowe. Wyniki moczu, w tym posiew, również ok. Miesiąc temu miałam cytologię i posiew z pochwy, czysto, żadnych cech infekcji. Nie miałam tez żadnych dolegliwości typu pieczenie czy upławy. Także wynik posiewu z szyjki był naprawdę dużym zaskoczeniem.
Tak, już tutaj kiedyś też pisałam żeby pilnować tych wymazow z szyjki
Ja mam w zaleceniach robić go co miesiąc, teraz w piątek zrobię znów:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 16:39
-
Dziewczyny brała któraś z Was macmiror complex? Niestety pojawiła się u mnie kanarkowa wręcz wydzielina, pierwszy raz cos takiego widzę i dlatego dostalam ten specyfik.Dziala to?po 6 dniach przerwy juz można zrobić posiew? Ja nie mogę robić z szyjki,bo mam łożysko przodujące centralnie.Ehh zawsze cos
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy