X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, przykro mi.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję :(

mam tatę chorego na raka odbytnicy i nawet nie chcę dopuścić do siebie myśli, że mógłby odejść, chociaż rozmiar guza i fakt że jest nieoperacyjny nie sprzyjają pozytywnemu myśleniu, na razie chemia zastopowała rozwój, niedługo kolejna tomografia i decyzja co do dalszej chemii, niestety choroba jest zdradliwa, tata ma 55 lat, to młody człowiek, z diagnozą żyje i walczy już półtora roku więc na razie się nie poddajemy

oj kusicie tymi pierożkami :) normalnie zgłodniałam

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Znalazłam wspaniały blog z analizami kosmetyków dla bobasków, może i Wam się przyda, łapcie! http://www.srokao.pl/p/blog-page.html#

:)

FreshMm lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Muska gdzie będziesz siedzieć? :)

Ja się trochę obawiam, bo moja kota nie lubi pisków, jak mnie mąż łaskocze i ja piszczę to kota mnie podgryza, nie mocno, tylko skubie ząbkami nie zostawiając śladów, ostatnio się na małża przerzuciła :D chyba się zorientowała że ja wydaję te dźwięki jak on mnie gila więc skubie go żeby przestał.
    Jak dzieciaki piszczą, np chrześniaczka to zaraz przybiega i tylko ją śledzi groźnym wzrokiem. Może się przyzwyczai do innych dźwięków :D

W LM na Legnickiej.Stamtad potem podskocze do Magnolii bo muszę spodnie zwrócić,a potem do biura mojego rzeczy zabrać z szafki.Jak bylam w ciąży z córką i potem na macierzyńskim to moja szafka zaginęła ;) pewnie kaZdy zabrał co uważał i tyle :/ Teraz idę sama rzeczy zabrać bo mam tam m.in.buty i okulary a to parę stówek ;)

Niezła kota,charakterna ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a ja nadal zachęcam do robienia pierożków :D jeszcze ciepłe :)
    Dzisiaj spróbowałam parę sztuk z brzoskwinią ale mąż mówi że z jabłkiem lepsze :)
    d22ddbff1ccd03d0med.jpg
    Mmmm.pychota.
    Ja za to swoje posklejalam jak pierogi na brzegach :P Jakoś nie skumalam że mogą zostać półotwarte ;) Co prawda niektóre same popękały w tym miejscu,ale następnym razem tylko je złoże :)
    Dodam też że mąż zjadał i za chwilę zapytał "a które to z tym serem są? Bo szukam a tu same z owocami"... Nie mógł uwierzyć że twarogu pełno wszędzie.Z 300g dałam bo akurat tak mi się wrzuciło do miski.

FreshMm, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też posklejałam jak pierogi a do tego teraz się pokminilam ze w ogóle cukru nie dalam bo myślałam, ze ten cukier puder to do posypania jest :D zreszta posypać tez ich nie zdążyłam bo były zjedzone zanim wystygły :D tacy dzicy ludzie do mnie w gości przychodza:D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja wolałam usiąść na Oławskiej :D jakoś tamta kanapa i bliskość toalety bardziej mi odpowiadały.
    A współpracownicy to aż szkoda gadać, ja wszystkie moje rzeczy zabrałam, bo czasem wystarczyło wziąć dzień urlopu a np. płyty ryżowe magicznie wyparowywały...

EDIT: Szmaragdowa tak samo zrobiłam, w ogóle nie dałam cukru bo myślałam że on do posypania jest, i też nie posypałam bo stwierdziliśmy z mężem że są dosyć słodkie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 22:24

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    W LM na Legnickiej.Stamtad potem podskocze do Magnolii bo muszę spodnie zwrócić,a potem do biura mojego rzeczy zabrać z szafki.Jak bylam w ciąży z córką i potem na macierzyńskim to moja szafka zaginęła ;) pewnie kaZdy zabrał co uważał i tyle :/ Teraz idę sama rzeczy zabrać bo mam tam m.in.buty i okulary a to parę stówek ;)

Niezła kota,charakterna ;)

Ja też tam miałam robioną glukozę. Rzeczywiście poszłam usiąść bliżej toalety przez pierwszą godzinę, potem wróciłam na kanapę :)Ale glukoza do wypicia była naprawdę ok mimo dużego kubka i Pani pielęgniarka przemiła. Powodzenia.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, bardzo mi przykro:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jakoś spać nie mogę.
    Muszę się dzisiaj nafutrować czosnkiem itp. bo czuję że znowu mnie bierze przeziębienie.

Kusicie tymi pierożkami, kurde tylko robić mi się nie chce. :P

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a ja nadal zachęcam do robienia pierożków :D jeszcze ciepłe :)
    Dzisiaj spróbowałam parę sztuk z brzoskwinią ale mąż mówi że z jabłkiem lepsze :)
    d22ddbff1ccd03d0med.jpg

Zaśliniłam się :)
    Muuuszę zrobić, mam nadzieję że nie będę jedyną której nie wyjdą :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?

Jagna <3 24.01.2018
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa ja mam pralko-suszarke LG i jest super, chociaż korzystam głównie w sezonie zimowym.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło że mała tak wcisnęła mi rączkę w brzuch, że przez chwilę można było zobaczyć jej wszystkie paluszki :)
    Rogaliki zrobiłam wczoraj, szybko się robi i ledwo się z mężem powstrzymaliśmy żeby coś zostawić na dzisiaj do kawy :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Sylwia , wyrazy współczucia, trzymaj sie <3

Marzycielka kusisz tymi pierozkami , musze chyba na weekend wypróbować ;)

Dziewczyny ja wczoraj po wizycie , wszystko Okey: )
    Maluszki dobrze , moja cora kopnęła ginekologa podczas badania jak dotykal brzuch , a synek mial czkawke jak sprawdzal serdudzko :) najważniejsze ze szyjka Jest oki :) i najlepsze że ,dzieci ulozone glowkowo , ale my nie ryzykujemy porodem SN :) wstępny termin CC to 1.12 lub 4.12 :) ale gin polozy mnir szybciej na oddzial :)
    Od wtorku walcze z katarem , juz wysiadam :( psikam do nosa woda morska i pije syrop z cebuli , gorące herbaty z miodem, cytryna i sokiem z malin ... Dziewczyny a czy w ciazy wogole mozna dmuchac nos , czy leoiej delikatnie wycierac ? Mozna jakies inhalacje robic ?

Szmaragdowa, kate88:), Didi_85, Myszk@, kasha86 lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?

Teraz mamy suszarkę bosha - susze w niej prawie wszystko. Działa świetnie, rzeczy sa nie pomięte i miłe w dotyku.

Kiedyś mieliśmy pralko suszarkę i był to koszmar... używaliśmy jej głównie do prania, bo po suszeniu rzeczy były pomięte i niedosuszone i niszczyły się bardzo, a na koniec zaraz po gwarancji zaczęła się psuć (funkcja suszenia powodowała zatrzymanie wody). To była firma Candy. Odtąd mam uraz do pralko suszarek i nie kupię nic Candy.

Witam się dziś już 3 trymestrze :)
    Musze się zmobilizować do zakupów i kupić w końcu rzeczy dla dziecka.

Gosiak, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruder mam pralkę Boscha i też ku tej firmie skłaniam się przy suszarce. Ona nie niszczy za bardzo ubrań? Wszystko z pralki możesz załadować do suszarki? Czy trzeba jakoś podzielić żeby dobrze wysuszyło?

Jagna <3 24.01.2018
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Polaj taka żona jak Ty to skarb Ja niczego bardżiej nie cierpie niz gotowania Wolalabym w kopalni robic niz obiad gotowac
    Dla mnie chyba lepsze jest gotowanie :)

Myszka zdecydowanie lubię mężczyzn.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Zaśliniłam się :)
    Muuuszę zrobić, mam nadzieję że nie będę jedyną której nie wyjdą :)

Jeszcze ja mam wybitne talenta kulinarne, więc mogę dołączyć do tego zacnego grona. :P

Ana ale koszmar brrr

Ja suszarki nie używam to się nie wypowiem.

Angela rozwaliło mnie Twoje pytanie o dmuchanie nosa. :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chwilę jadę na konsultację odnośnie diety przy cukrzycy ciążowej.

Najlepsze jest to, że wyniki 5 lat temu miałam identyczne przynajmniej na czczo i po dwóch godzinach i nie musiałam trzymać diety z tym, że wtedy nie robiło się pobrania po godzinie. ale chyba przeważył fakt, że synek urodził się z wagą ponad 4 kg.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ