WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, przykro mi.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję :(

mam tatę chorego na raka odbytnicy i nawet nie chcę dopuścić do siebie myśli, że mógłby odejść, chociaż rozmiar guza i fakt że jest nieoperacyjny nie sprzyjają pozytywnemu myśleniu, na razie chemia zastopowała rozwój, niedługo kolejna tomografia i decyzja co do dalszej chemii, niestety choroba jest zdradliwa, tata ma 55 lat, to młody człowiek, z diagnozą żyje i walczy już półtora roku więc na razie się nie poddajemy

oj kusicie tymi pierożkami :) normalnie zgłodniałam

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Znalazłam wspaniały blog z analizami kosmetyków dla bobasków, może i Wam się przyda, łapcie! http://www.srokao.pl/p/blog-page.html#

:)

FreshMm lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Muska gdzie będziesz siedzieć? :)

Ja się trochę obawiam, bo moja kota nie lubi pisków, jak mnie mąż łaskocze i ja piszczę to kota mnie podgryza, nie mocno, tylko skubie ząbkami nie zostawiając śladów, ostatnio się na małża przerzuciła :D chyba się zorientowała że ja wydaję te dźwięki jak on mnie gila więc skubie go żeby przestał.
    Jak dzieciaki piszczą, np chrześniaczka to zaraz przybiega i tylko ją śledzi groźnym wzrokiem. Może się przyzwyczai do innych dźwięków :D

W LM na Legnickiej.Stamtad potem podskocze do Magnolii bo muszę spodnie zwrócić,a potem do biura mojego rzeczy zabrać z szafki.Jak bylam w ciąży z córką i potem na macierzyńskim to moja szafka zaginęła ;) pewnie kaZdy zabrał co uważał i tyle :/ Teraz idę sama rzeczy zabrać bo mam tam m.in.buty i okulary a to parę stówek ;)

Niezła kota,charakterna ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a ja nadal zachęcam do robienia pierożków :D jeszcze ciepłe :)
    Dzisiaj spróbowałam parę sztuk z brzoskwinią ale mąż mówi że z jabłkiem lepsze :)
    d22ddbff1ccd03d0med.jpg
    Mmmm.pychota.
    Ja za to swoje posklejalam jak pierogi na brzegach :P Jakoś nie skumalam że mogą zostać półotwarte ;) Co prawda niektóre same popękały w tym miejscu,ale następnym razem tylko je złoże :)
    Dodam też że mąż zjadał i za chwilę zapytał "a które to z tym serem są? Bo szukam a tu same z owocami"... Nie mógł uwierzyć że twarogu pełno wszędzie.Z 300g dałam bo akurat tak mi się wrzuciło do miski.

FreshMm, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też posklejałam jak pierogi a do tego teraz się pokminilam ze w ogóle cukru nie dalam bo myślałam, ze ten cukier puder to do posypania jest :D zreszta posypać tez ich nie zdążyłam bo były zjedzone zanim wystygły :D tacy dzicy ludzie do mnie w gości przychodza:D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja wolałam usiąść na Oławskiej :D jakoś tamta kanapa i bliskość toalety bardziej mi odpowiadały.
    A współpracownicy to aż szkoda gadać, ja wszystkie moje rzeczy zabrałam, bo czasem wystarczyło wziąć dzień urlopu a np. płyty ryżowe magicznie wyparowywały...

EDIT: Szmaragdowa tak samo zrobiłam, w ogóle nie dałam cukru bo myślałam że on do posypania jest, i też nie posypałam bo stwierdziliśmy z mężem że są dosyć słodkie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 22:24

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    W LM na Legnickiej.Stamtad potem podskocze do Magnolii bo muszę spodnie zwrócić,a potem do biura mojego rzeczy zabrać z szafki.Jak bylam w ciąży z córką i potem na macierzyńskim to moja szafka zaginęła ;) pewnie kaZdy zabrał co uważał i tyle :/ Teraz idę sama rzeczy zabrać bo mam tam m.in.buty i okulary a to parę stówek ;)

Niezła kota,charakterna ;)

Ja też tam miałam robioną glukozę. Rzeczywiście poszłam usiąść bliżej toalety przez pierwszą godzinę, potem wróciłam na kanapę :)Ale glukoza do wypicia była naprawdę ok mimo dużego kubka i Pani pielęgniarka przemiła. Powodzenia.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, bardzo mi przykro:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jakoś spać nie mogę.
    Muszę się dzisiaj nafutrować czosnkiem itp. bo czuję że znowu mnie bierze przeziębienie.

Kusicie tymi pierożkami, kurde tylko robić mi się nie chce. :P

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a ja nadal zachęcam do robienia pierożków :D jeszcze ciepłe :)
    Dzisiaj spróbowałam parę sztuk z brzoskwinią ale mąż mówi że z jabłkiem lepsze :)
    d22ddbff1ccd03d0med.jpg

Zaśliniłam się :)
    Muuuszę zrobić, mam nadzieję że nie będę jedyną której nie wyjdą :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?

Jagna <3 24.01.2018
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa ja mam pralko-suszarke LG i jest super, chociaż korzystam głównie w sezonie zimowym.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło że mała tak wcisnęła mi rączkę w brzuch, że przez chwilę można było zobaczyć jej wszystkie paluszki :)
    Rogaliki zrobiłam wczoraj, szybko się robi i ledwo się z mężem powstrzymaliśmy żeby coś zostawić na dzisiaj do kawy :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Sylwia , wyrazy współczucia, trzymaj sie <3

Marzycielka kusisz tymi pierozkami , musze chyba na weekend wypróbować ;)

Dziewczyny ja wczoraj po wizycie , wszystko Okey: )
    Maluszki dobrze , moja cora kopnęła ginekologa podczas badania jak dotykal brzuch , a synek mial czkawke jak sprawdzal serdudzko :) najważniejsze ze szyjka Jest oki :) i najlepsze że ,dzieci ulozone glowkowo , ale my nie ryzykujemy porodem SN :) wstępny termin CC to 1.12 lub 4.12 :) ale gin polozy mnir szybciej na oddzial :)
    Od wtorku walcze z katarem , juz wysiadam :( psikam do nosa woda morska i pije syrop z cebuli , gorące herbaty z miodem, cytryna i sokiem z malin ... Dziewczyny a czy w ciazy wogole mozna dmuchac nos , czy leoiej delikatnie wycierac ? Mozna jakies inhalacje robic ?

Szmaragdowa, kate88:), Didi_85, Myszk@, kasha86 lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?

Teraz mamy suszarkę bosha - susze w niej prawie wszystko. Działa świetnie, rzeczy sa nie pomięte i miłe w dotyku.

Kiedyś mieliśmy pralko suszarkę i był to koszmar... używaliśmy jej głównie do prania, bo po suszeniu rzeczy były pomięte i niedosuszone i niszczyły się bardzo, a na koniec zaraz po gwarancji zaczęła się psuć (funkcja suszenia powodowała zatrzymanie wody). To była firma Candy. Odtąd mam uraz do pralko suszarek i nie kupię nic Candy.

Witam się dziś już 3 trymestrze :)
    Musze się zmobilizować do zakupów i kupić w końcu rzeczy dla dziecka.

Gosiak, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruder mam pralkę Boscha i też ku tej firmie skłaniam się przy suszarce. Ona nie niszczy za bardzo ubrań? Wszystko z pralki możesz załadować do suszarki? Czy trzeba jakoś podzielić żeby dobrze wysuszyło?

Jagna <3 24.01.2018
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Polaj taka żona jak Ty to skarb Ja niczego bardżiej nie cierpie niz gotowania Wolalabym w kopalni robic niz obiad gotowac
    Dla mnie chyba lepsze jest gotowanie :)

Myszka zdecydowanie lubię mężczyzn.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Zaśliniłam się :)
    Muuuszę zrobić, mam nadzieję że nie będę jedyną której nie wyjdą :)

Jeszcze ja mam wybitne talenta kulinarne, więc mogę dołączyć do tego zacnego grona. :P

Ana ale koszmar brrr

Ja suszarki nie używam to się nie wypowiem.

Angela rozwaliło mnie Twoje pytanie o dmuchanie nosa. :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chwilę jadę na konsultację odnośnie diety przy cukrzycy ciążowej.

Najlepsze jest to, że wyniki 5 lat temu miałam identyczne przynajmniej na czczo i po dwóch godzinach i nie musiałam trzymać diety z tym, że wtedy nie robiło się pobrania po godzinie. ale chyba przeważył fakt, że synek urodził się z wagą ponad 4 kg.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ