Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Jeszcze ja mam wybitne talenta kulinarne, więc mogę dołączyć do tego zacnego grona.
Ana ale koszmar brrr
Ja suszarki nie używam to się nie wypowiem.
Angela rozwaliło mnie Twoje pytanie o dmuchanie nosa.
Hahawiem że można spokojnie i dmuchać i kichac , tylko wczoraj gdzies na necie natknęlam sie ze jakad dziewczyna pisala ze nie mozna dmuchac - wydalo mi sie to glupie i dlatego zapytałam: ) hehe
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Maruder wrote:Teraz mamy suszarkę bosha - susze w niej prawie wszystko. Działa świetnie, rzeczy sa nie pomięte i miłe w dotyku.
Kiedyś mieliśmy pralko suszarkę i był to koszmar... używaliśmy jej głównie do prania, bo po suszeniu rzeczy były pomięte i niedosuszone i niszczyły się bardzo, a na koniec zaraz po gwarancji zaczęła się psuć (funkcja suszenia powodowała zatrzymanie wody). To była firma Candy. Odtąd mam uraz do pralko suszarek i nie kupię nic Candy.
Witam się dziś już 3 trymestrze
Musze się zmobilizować do zakupów i kupić w końcu rzeczy dla dziecka.
Pytanie laika o tą suszarkę.One muszą mieć podłączenie do odpływu wody czy mają zbiorniki do których woda uchodzi i które się opróżnia?
Na początku nie chciałam suszarki,a teraz przy 2 dzieci będzie chyba przydatna.Ostatnio ciągle piorę...matka polka piorąca -
Ja już po drineczku.Tak paskudny jak pamiętałam.Dolalam trochę soku z cytryny,ale pani laborantka powiedziała że nie powinno się dawać bo to zaburza wyniki.Powiedzialam że lekarz pozwolił,a ona na to że lekarze się nie znają i w laboratorium każdym mi powiedzą że nic się nie dodaje...
Nie cóż.Dodalam dużo mniej niż sobie przyniosłam,ale bez tego soczku z cytrynki byłoby gorzej.
Z palca miałam 87,więc chyba będzie dobrze.
Na razie siedzę i się nudze. -
nick nieaktualnyAngela - kichac i dmuchac można
.
Kuop sobie krople nasivin soft dla dzieci. One naprawdę nie zaszkodza jak uzyjesz kilka razy, a tobie będzie łatwiej.
Nie wszytskie krople mozna uzywac ale nasivin akurat tak. Jak masz gęsty katar to woda morska nie pomoże. Jak masz rzadki taki, że jak wydmuchasz to oddychasz normalnie to mozesz kupic irigasin i przepłukac zatoki (producent pozwlaa uzywac w ciąży)
Angela* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja pierożki zrobię w przyszłym tygodniu. Jak wycinacie kółka z ciasta to kładziecie owoce do środka i zalepiacie brzegi jak pierogi?
Jutro wyjeżdżamy na pogrzeb.
Powiem wam, że to jest takie nierealne, że naeet wierzyc się nie chce. I faktycznie takie sytuacje wskazują miejsce w życiu. NOrmalnie człowiek się nie zastanawia, nad tym co jest ważne, a co nie - a to pomaga przewartościowac trochę życie. Przynajmniej myslec więcej o rzeczach ważnych.helagazela lubi tę wiadomość
-
Co do suszarki - mam firmy Electrolux i to jest najlepsza inwestycja w moim życiu, nie wiem jak mogłam wcześniej bez niej żyć
po praniu rzucam wszystko do suszarki, nieważne czy to cały bęben czy kilka rzeczy, po 2h wszystko suche i mięciutkie. Używam ponad rok i nie zauważyłam jakiegoś niszczenia ubrań. Moj model (myśle, ze wszystkie tak maja) mozna podłączyć do odpływu ale ma normalnie duży zbiornik na wodę, po prostu co 2 suszeni wylewam do zlewu (chociaz ponoć jest idealna do żelazka). Jak robię czasami prania jedno za drugim to nie wyobrażam sobie wieszać tego na suszarkach
Gosiak, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szmaragdowa wrote:Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?
Szmaragdowa lubi tę wiadomość
-
Szmaragdowa wrote:maruder mam pralkę Boscha i też ku tej firmie skłaniam się przy suszarce. Ona nie niszczy za bardzo ubrań? Wszystko z pralki możesz załadować do suszarki? Czy trzeba jakoś podzielić żeby dobrze wysuszyło?
Szmaragdowa lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:Co do suszarki - mam firmy Electrolux i to jest najlepsza inwestycja w moim życiu, nie wiem jak mogłam wcześniej bez niej żyć
po praniu rzucam wszystko do suszarki, nieważne czy to cały bęben czy kilka rzeczy, po 2h wszystko suche i mięciutkie. Używam ponad rok i nie zauważyłam jakiegoś niszczenia ubrań. Moj model (myśle, ze wszystkie tak maja) mozna podłączyć do odpływu ale ma normalnie duży zbiornik na wodę, po prostu co 2 suszeni wylewam do zlewu (chociaz ponoć jest idealna do żelazka). Jak robię czasami prania jedno za drugim to nie wyobrażam sobie wieszać tego na suszarkach
-
Sylwia kondolencje
U mnie w szpitalu całkowity zakaz odwiedzin.
Wczoraj zrobiłam pierożki z twarogiem President, oczywiście posklejałam je i nie wyglądały tak pięknie jak na fotce na forum, ale były pyszne! Cześć z jabłkami a cześć z dżemem pożeczkowym, który "wylazł" z pierożków podczas pieczenia
A dzisiaj wyruszyłam do Lidla po kombinezon i oczywiscie ten, ktory chciałam był w ilości 1 szt. i capnęła go inna mamuśkaWzięłam inny, średnio mi się podobał ale postanowiłam pojechać do innego Lidla i nie wierzyłam własnym oczom, bo w prawie już pustym koszu leżał sobie samotny, porządany kolor i rozmiar !
hehe
Są też świetne rozpinane koszule flanelowe dla mamusiek, w L się z łatwością dopięłam, więc zabiorę ją do szpitala zamiast szkafrokaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Szmaragdowa wrote:Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?
Ja mam od kilku miesiecy suszarke boscha
https://www.oleole.pl/suszarki/bosch-serie-6-avantixx-wtg86400pl.bhtml
jest rewelacyjna, polecam!
Ogólnie suszarka bardzo ułatwia życie, tez wrzucam do niej wszystkie rzeczy z pralki.
Szmaragdowa, Gosiak lubią tę wiadomość
Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
Szmaragdowa wrote:maruder mam pralkę Boscha i też ku tej firmie skłaniam się przy suszarce. Ona nie niszczy za bardzo ubrań? Wszystko z pralki możesz załadować do suszarki? Czy trzeba jakoś podzielić żeby dobrze wysuszyło?
Ja dokładnie tak robięto co mam z pralki przekładam do suszarki, segreguje z grubsza tylko rzeczy do prania
mam pralkę bosha i tam są kompatybilne z pralka programy do suszenia. Udało mi się nawet na delikatnym programie wysuszyć w niej zasłony, złożyłam w kostkę i się nie pominęła
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Muska, no widzisz a na Oławskiej nic nie mówiły że nie wolno cytryny i że jak będzie potrzeba to można troszkę wody popić
Ale kusicie tymi opiniami o suszarkach... mam miejsce gdzie by to postawić a jednocześnie wkurzają mnie mokre ciuchy wiszące w pokoju na suszarce, bo na balkonie już tak nie wyschnie, a zimą to w ogóle. Remont łazienki przed nami to mam czas myśleć i zbierać kasę na nową "zabawkę"
Któraś z Was ma/miała do czynienia z wózkiem Bebetto holland? Tito strasznie nam się spodobał, ale 2 tys za wózek nie chciałam dawać, a używki nie mogłam znaleźć.Gosiak lubi tę wiadomość