WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jeszcze ja mam wybitne talenta kulinarne, więc mogę dołączyć do tego zacnego grona. :P

Ana ale koszmar brrr

Ja suszarki nie używam to się nie wypowiem.

Angela rozwaliło mnie Twoje pytanie o dmuchanie nosa. :D

Haha :D wiem że można spokojnie i dmuchać i kichac , tylko wczoraj gdzies na necie natknęlam sie ze jakad dziewczyna pisala ze nie mozna dmuchac - wydalo mi sie to glupie i dlatego zapytałam: ) hehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Teraz mamy suszarkę bosha - susze w niej prawie wszystko. Działa świetnie, rzeczy sa nie pomięte i miłe w dotyku.

Kiedyś mieliśmy pralko suszarkę i był to koszmar... używaliśmy jej głównie do prania, bo po suszeniu rzeczy były pomięte i niedosuszone i niszczyły się bardzo, a na koniec zaraz po gwarancji zaczęła się psuć (funkcja suszenia powodowała zatrzymanie wody). To była firma Candy. Odtąd mam uraz do pralko suszarek i nie kupię nic Candy.

Witam się dziś już 3 trymestrze :)
    Musze się zmobilizować do zakupów i kupić w końcu rzeczy dla dziecka.

Pytanie laika o tą suszarkę.One muszą mieć podłączenie do odpływu wody czy mają zbiorniki do których woda uchodzi i które się opróżnia?
    Na początku nie chciałam suszarki,a teraz przy 2 dzieci będzie chyba przydatna.Ostatnio ciągle piorę...matka polka piorąca :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drineczku.Tak paskudny jak pamiętałam.Dolalam trochę soku z cytryny,ale pani laborantka powiedziała że nie powinno się dawać bo to zaburza wyniki.Powiedzialam że lekarz pozwolił,a ona na to że lekarze się nie znają i w laboratorium każdym mi powiedzą że nic się nie dodaje...
    Nie cóż.Dodalam dużo mniej niż sobie przyniosłam,ale bez tego soczku z cytrynki byłoby gorzej.
    Z palca miałam 87,więc chyba będzie dobrze.
    Na razie siedzę i się nudze.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - kichac i dmuchac można :-).
    Kuop sobie krople nasivin soft dla dzieci. One naprawdę nie zaszkodza jak uzyjesz kilka razy, a tobie będzie łatwiej.
    Nie wszytskie krople mozna uzywac ale nasivin akurat tak. Jak masz gęsty katar to woda morska nie pomoże. Jak masz rzadki taki, że jak wydmuchasz to oddychasz normalnie to mozesz kupic irigasin i przepłukac zatoki (producent pozwlaa uzywac w ciąży :-))

Angela* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierożki zrobię w przyszłym tygodniu. Jak wycinacie kółka z ciasta to kładziecie owoce do środka i zalepiacie brzegi jak pierogi?

Jutro wyjeżdżamy na pogrzeb.
    Powiem wam, że to jest takie nierealne, że naeet wierzyc się nie chce. I faktycznie takie sytuacje wskazują miejsce w życiu. NOrmalnie człowiek się nie zastanawia, nad tym co jest ważne, a co nie - a to pomaga przewartościowac trochę życie. Przynajmniej myslec więcej o rzeczach ważnych.

helagazela lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suszarki - mam firmy Electrolux i to jest najlepsza inwestycja w moim życiu, nie wiem jak mogłam wcześniej bez niej żyć :D po praniu rzucam wszystko do suszarki, nieważne czy to cały bęben czy kilka rzeczy, po 2h wszystko suche i mięciutkie. Używam ponad rok i nie zauważyłam jakiegoś niszczenia ubrań. Moj model (myśle, ze wszystkie tak maja) mozna podłączyć do odpływu ale ma normalnie duży zbiornik na wodę, po prostu co 2 suszeni wylewam do zlewu (chociaz ponoć jest idealna do żelazka). Jak robię czasami prania jedno za drugim to nie wyobrażam sobie wieszać tego na suszarkach :)

Gosiak, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę się na glukoze w końcu wybrac. Może w następną sobotę :-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw mały zaczął fikac,teraz jest spokojny,może śpi.Mnie za to tak zaczęła boleć głowa,że nie pamiętam kiedy ostatnio tak bardzo mnie bolała.Pic mi się chce,a tu nic nie można :(

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?
    My mamy Miele, mąż się uparł, że to porządny sprzęt, bo pralkę też mamy tej firmy, jest boska, kocham ją wielką miłością, praktycznie nic nie muszę prasować i nie wiem dlaczego tyle lat się broniłam przed suszarką. Mąż chciał a ja miałam jakąś wizję, że jak wyjmę rzeczy z suszarki to będą pomięte i będę miała więcej prasowania. Przekonał mnie dopiero jak córka miała 9 miesięcy, mamy już ją prawie 2 lata i jestem meeeega zadowolona.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    maruder mam pralkę Boscha i też ku tej firmie skłaniam się przy suszarce. Ona nie niszczy za bardzo ubrań? Wszystko z pralki możesz załadować do suszarki? Czy trzeba jakoś podzielić żeby dobrze wysuszyło?
    Ja wrzucam cały wkład pralki do suszarki i wyjmuję suche, pachnące i układam do szafy.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Co do suszarki - mam firmy Electrolux i to jest najlepsza inwestycja w moim życiu, nie wiem jak mogłam wcześniej bez niej żyć :D po praniu rzucam wszystko do suszarki, nieważne czy to cały bęben czy kilka rzeczy, po 2h wszystko suche i mięciutkie. Używam ponad rok i nie zauważyłam jakiegoś niszczenia ubrań. Moj model (myśle, ze wszystkie tak maja) mozna podłączyć do odpływu ale ma normalnie duży zbiornik na wodę, po prostu co 2 suszeni wylewam do zlewu (chociaz ponoć jest idealna do żelazka). Jak robię czasami prania jedno za drugim to nie wyobrażam sobie wieszać tego na suszarkach :)
    Podpisuję się rękami i nogami :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kondolencje :(
    U mnie w szpitalu całkowity zakaz odwiedzin.
    Wczoraj zrobiłam pierożki z twarogiem President, oczywiście posklejałam je i nie wyglądały tak pięknie jak na fotce na forum, ale były pyszne! Cześć z jabłkami a cześć z dżemem pożeczkowym, który "wylazł" z pierożków podczas pieczenia :)
    A dzisiaj wyruszyłam do Lidla po kombinezon i oczywiscie ten, ktory chciałam był w ilości 1 szt. i capnęła go inna mamuśka :) Wzięłam inny, średnio mi się podobał ale postanowiłam pojechać do innego Lidla i nie wierzyłam własnym oczom, bo w prawie już pustym koszu leżał sobie samotny, porządany kolor i rozmiar ! :) hehe
    Są też świetne rozpinane koszule flanelowe dla mamusiek, w L się z łatwością dopięłam, więc zabiorę ją do szpitala zamiast szkafroka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:31

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymaj się, na pewno nie jest to łatwy czas dla Ciebie... :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - bardzo mi przykro :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale suszarke macie jako osobne urządzenie czy pralko-suszarke?

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Czy któraś z was ma suszarkę bębnowa i może mi coś polecić?

Ja mam od kilku miesiecy suszarke boscha
    https://www.oleole.pl/suszarki/bosch-serie-6-avantixx-wtg86400pl.bhtml
    jest rewelacyjna, polecam!

Ogólnie suszarka bardzo ułatwia życie, tez wrzucam do niej wszystkie rzeczy z pralki.

Szmaragdowa, Gosiak lubią tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ale suszarke macie jako osobne urządzenie czy pralko-suszarke?

Jako osobne urządzenie, stoi obok pralki.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    maruder mam pralkę Boscha i też ku tej firmie skłaniam się przy suszarce. Ona nie niszczy za bardzo ubrań? Wszystko z pralki możesz załadować do suszarki? Czy trzeba jakoś podzielić żeby dobrze wysuszyło?

Ja dokładnie tak robię :) to co mam z pralki przekładam do suszarki, segreguje z grubsza tylko rzeczy do prania :) mam pralkę bosha i tam są kompatybilne z pralka programy do suszenia. Udało mi się nawet na delikatnym programie wysuszyć w niej zasłony, złożyłam w kostkę i się nie pominęła :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, no widzisz a na Oławskiej nic nie mówiły że nie wolno cytryny i że jak będzie potrzeba to można troszkę wody popić

Ale kusicie tymi opiniami o suszarkach... mam miejsce gdzie by to postawić a jednocześnie wkurzają mnie mokre ciuchy wiszące w pokoju na suszarce, bo na balkonie już tak nie wyschnie, a zimą to w ogóle. Remont łazienki przed nami to mam czas myśleć i zbierać kasę na nową "zabawkę" :D

Któraś z Was ma/miała do czynienia z wózkiem Bebetto holland? Tito strasznie nam się spodobał, ale 2 tys za wózek nie chciałam dawać, a używki nie mogłam znaleźć.

Gosiak lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak dokładnie, robisz jak pierogi :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ