WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przykro mi :( moje kondolencje

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo mi przykro i nie zastanawiaj się czy uczucie ulgi jest tym właściwym. Każde uczucie jakie się teraz będzie u ciebie pojawiać jest tym odpowiednim na daną chwilę. Dużo siły!

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, współczuje bardzo, choć tak jak piszesz dziadkowi pewnie teraz jest lepiej. Nie widzę sensu w celebrowania życia, gdy ktoś jest w terminalnym stanie choroby. Nie miej sobie za zle, ze poczułaś ulgę.
    Mnie dzisiaj tak wkurzono w pracy, mam takiego jednego przemądrzałego, gotuje sie we mnie jak o Nim pomyśle. Dziękuje za ten dystans, który mi dała Twoja wiadomość - w życiu sa ważniejsze rzeczy i problemy, nie warto sie skupiać na jakichś idiotach.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy miewacie kłucie w pochwie? Cały dzień było spoko, teraz wieczorem zaczęło mnie kłuć, troche mnie to martwi

Jagna <3 24.01.2018
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymaj sie:((!!!eh moja babcia zawsze mówiła, że często tak jest,że jak sie ma pojawić nowe życie w rodzinie to któyś z najstarszych jej członków umiera;/ "robi miejsce", chyba coś w tym jest, bo faktycznie często tak się zdarza;((

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Polaj zostan moją żoną.. ;-)

I moją! <3

Polaj lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo mi przykro. Wiem że to ból nie do opisania, ale dziadek już się nie męczy...trzymaj się kochana.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Dziewczyny czy Wy miewacie kłucie w pochwie? Cały dzień było spoko, teraz wieczorem zaczęło mnie kłuć, troche mnie to martwi
    Ja klucia mam w zasadzie od 20 tyg ciazy Szyjka poczatkowo troszke skrocila sie,ale stanela,jest twarda i nic sie nie dzieje

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana i Mama Ali co za propozycje ;)
    Przykro mi ale mam juz meza.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj taka żona jak Ty to skarb Ja niczego bardżiej nie cierpie niz gotowania Wolalabym w kopalni robic niz obiad gotowac

ana167 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję :(
    Mój jedyny dziadek ma 84 lata i nie wyobrażam sobie że kiedyś może odejść, choć to kiedyś nastąpi...

Apropos kuchni, ja teraz spełniam się kulinarnie :) Gotować lubię od czasu do czasu, ale przede wszystkim lubię dobrze zjeść.

relgi09kotjuarzp.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, ale dziadek już nie cierpi :*

Hehe Polaj, napisz od razu że wolisz mężczyzn :D

Byliśmy oglądać wózki, jestem głupsza niż byłam, ogólnie ten co miałam upatrzony jakoś nie bardzo przypadł mi do gustu, bo widzieliśmy inny który bardziej nam się spodobał, ale cenowo mi nie odpowiada, chciałam coś tańszego, może uda mi się znaleźć kompromis, z dobrych wieści sprzedawca pokazał mężowi fotelik z kompletu i z atestem, i... mąż mi się pyta jakiej firmy fotelik akceptuję ;) więc widzę poprawę w tej kwestii i nie musiałam się wykłócać!

Chętnie się przyłączę do pytania Szmaragdowej o kota :) da się jakoś zawczasu przyzwyczaić? Ja swojej kotce mogę wszystko zrobić, ale na mojego małża czasem fuknie jak ją pogłaszcze nie tak jak ona lubi... Moich teściów toleruje, moich rodzicow niekoniecznie ale dlatego że są natarczywi i koniecznie chcą ją pogłaskać i się przywitać (tak jak z psem a to KOT), na mojego brata reaguje histerią już na sam dźwięk jego głosu...

ana167, Polaj lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Niestety też je mam.Czasem tak ni z tego nie z owego zaczyna kłuć :/

Dzisiaj byłam u ortopedy z tymi bolacymi plecami. Zapisal mi masaze i gimnastykę indywidualna.Terminy dopiero na koniec miesiąca,ale może to coś pomoże.Poza tym powiedział że w ciąży to tyle z dostępnych opcji.Mozna doraźnie stosować jakieś maści rozgrzewające,ale to tylko trochę i chwilowo pomaga... Więc lekka dupa.Trzeba wytrwać.

Jutro za to idę na kubeczek glukozy.Juz mi słodko jak tylko o tym pomyśle :P
    Ktoś jeszcze się wybiera?

Pierożki rewelacja! Będą w stałym repertuarze.Cukru dałam ledwie 2 łyżki,a wyszły przepyszne.No idealne dla dziecka :) Będę córce często robić.Dziekuje raz jeszcze za przepis!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka ma kotke i teraz już 8 miesięcznego synka i też miała obawy na początku.Ostatnio o tym właśnie wspominała.Ze bali się jej reakcji na dziecko,a kot ledwie zauważył zmianę ;) raczej nie podchodził za blisko dziecka,a teraz to już mija jej synka szerokim łukiem bo ten próbuje ją złapać ;)
    Będzie dobrze.Wydaje mi się że kotom będzie jedno że ktoś nowy przyjdzie.
    A dawanie rzeczy do wąchania to trochę bez sensu wg tresera psów,bo zwierzak i tak nie wie z czym ten nowy zapach powiązać... Ale psy to też trochę inaczej.Trzeba dzieciątko im pokazać po powrocie,dać powąchać,no i koniecznie przywitać się z psem od razu po wejściu.Troche jak z rodzeństwem ;) żeby nie były zazdrosne.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, przyjmij szczere kondolencje. I pamiętaj proszę, że w takiej sytuacji nie ma tematu, że się powinno lub nie powinno czuć w określony sposób. Nikt nie ma prawa w jakikolwiek sposób oceniać Twoich uczuć i reakcji. Ale to, co czujesz wcale nie jest nietypowe ani niezrozumiałe.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska gdzie będziesz siedzieć? :)

Ja się trochę obawiam, bo moja kota nie lubi pisków, jak mnie mąż łaskocze i ja piszczę to kota mnie podgryza, nie mocno, tylko skubie ząbkami nie zostawiając śladów, ostatnio się na małża przerzuciła :D chyba się zorientowała że ja wydaję te dźwięki jak on mnie gila więc skubie go żeby przestał.
    Jak dzieciaki piszczą, np chrześniaczka to zaraz przybiega i tylko ją śledzi groźnym wzrokiem. Może się przyzwyczai do innych dźwięków :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kotów to ja też się martwię, bo mam w domu jedna nerwuskę i jedna histeryczkę. Rozmawiałam z kocia behawiorystka i podsunęła mi trzy sposoby na ułatwienie kocio - dzieciatych relacji:
    1. wstawienie dziecięcych rzeczy ok miesiac wcześniej, żeby się koty przyzwyczaiły do nowych mebli / rzeczy ( można wyłożyć dno łóżeczka i wózka taśma dwustronna, żeby je zniechęcić do spania w środku).
    2. puszczać najpierw cicho i stopniowo po kilku dniach coraz głośnoej nagranie płaczu dziecka np z youtube;
    3. właśnie te ubranka ze szpitala, żeby się oswajały z zapachem.

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png

Wysłany: 11 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nadal zachęcam do robienia pierożków :D jeszcze ciepłe :)
    Dzisiaj spróbowałam parę sztuk z brzoskwinią ale mąż mówi że z jabłkiem lepsze :)
    d22ddbff1ccd03d0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:47

Krokodylica, annaki, Szmaragdowa, Nadin, ktosiowa, natki89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu moje pierożki nie są takie puszyste? :(

Jagna <3 24.01.2018

Wysłany: 11 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Czemu moje pierożki nie są takie puszyste? :(
    Nie mam pojęcia :( ja nie wałkuje ciasta tak bardzo cienko tylko zostawiam takie grubsze

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ