Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Za mną też chodzą pierożki i muszę je w końcu zrobić bo jak czytam to aż ślinka leci. Stresuje się dzisiejszą wizytą.nie wiem jak tam dojadę i jak wytrzymam jak będzie opóźnienie ale może mi się jakoś uda sprawnie.
U nas myślę nie będzie problemu. Mała wiele razy zostawała z babcią, ostatnio w maju na tydzień więc raczej będzie ok.
Mama Ali a u Was dzieci mogą przychodzić na oddział? U nas jest zakaz, zresztą całkiem go popieram bo jednak infekcje przynieść nie jest ciężko, szczególnie dzieci przedszkolneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 13:16
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj też robię pierożki
ciasto już w lodówce, wieczorem będę piekła bo teraz brak czasu.
Mamusie a powiedzcie mi czy bardziej polecacie nożyczki czy obcinaczke do paznokci dla dzidziutka? Jeśli nożyczki to muszą być jakieś "specjalne"czy wystarcza takie np. Z Rossmanna? -
nick nieaktualnyMarzycielka111192 wrote:Ja dzisiaj też robię pierożki
Mamusie a powiedzcie mi czy bardziej polecacie nożyczki czy obcinaczke do paznokci dla dzidziutka? Jeśli nożyczki to muszą być jakieś "specjalne"czy wystarcza takie np. Z Rossmanna?
teoretycznie dla malych dzieci sa zaokraglone nozyczki...... ja obcinalam roznie raz zwyklymi raz takimi dla dzieci. Obcinaczek nie lubie, sama tez nie uzywam -
Marzycielka111192 wrote:Mamusie a powiedzcie mi czy bardziej polecacie nożyczki czy obcinaczke do paznokci dla dzidziutka? Jeśli nożyczki to muszą być jakieś "specjalne"czy wystarcza takie np. Z Rossmanna?
-
Marzycielka111192 wrote:Ja dzisiaj też robię pierożki
Mamusie a powiedzcie mi czy bardziej polecacie nożyczki czy obcinaczke do paznokci dla dzidziutka? Jeśli nożyczki to muszą być jakieś "specjalne"czy wystarcza takie np. Z Rossmanna?
Ja mam coś takiego, nie pamiętam czy z canpolu ale podobne
https://www.wapteka.pl/canpol-nozyczki-dla-niemowlat-bez-oslonki-1-sztuka-2810-12985,p?producent=canpol,114&poz=1 -
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:U nas dokładnie tak samo. Na dzieci odwiedzający patrzą przez szybkę a spotkania z mamą w pokoju odwiedzin.
Ja to bym się odwrotnie bała, że córka coś złapie w szpitalu, świństwa tam nie brakuje.
na oddziale poporodowym raczej za wiele nie załapie, szybciej na pediatriiPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za opinie o termometrze, zapisałam sobie nazwę, w ogóle zapisuję sobie różne rzeczy a potem siądę i postaram się zrobić jedno zamówienie.
Paula dołączyłam do Ciebie z hemoroidemno kurczaki, nie wiem dlaczego, nie siedzę godzinami na kibelku, nie mam zatwardzeń, chodzę regularnie, chyba że maluszek gdzieś mnie uciskał, bo wczoraj czułam się paskudnie, ciężko i w ogóle jak słoń i w pewnym momencie mnie pogoniło po raz drugi na toaletę i czułam że znów wylazł, ale tym razem mniejszy, od razu zapodałam maść i mam nadzieję że szybko przejdzie. Dziś już czuję się normalnie.
dziś jedziemy oglądać wózkii chyba foteliki i muszę na żywo obczaić łóżeczko które mi do gustu przypadło. Mam nadzieję że mój mąż się przekona do lepszego fotelika, bo na razie jego podejście jest takie że po prostu ma być jakikolwiek fotelik, żeby policja się nie czepiała
a ja bym wolała np używany wózek i łóżeczko ale fotelik nowy i bezpieczniejszy. Ale u niego w rodzinie jest takie podejście, ostatnio jechałam z teściami na targ i też na mnie wskoczyli że po co pasy zapinam, że jak mam kartę ciąży ze sobą to nie muszę mieć pasów, że ktoś tam nie zapisał... itp. spokojnie odpowiedziałam, że dobrze się czuję z zapiętymi pasami i mi nie przeszkadzają i chcę się zapiąć to coś tam jeszcze fuknęli ale dali mi spokój. I dobrze że się zapięłam, bo w drodze powrotnej teściu dodał gaz a zaraz musiał deptać na hamulec bo ktoś przed nim zaczął hamować i szarpnęło samochodem, jakbym nie była zapięta to bym się nie utrzymała w miejscu... No ale wg nich pasy to bzdura...
-
Polaj wrote:A tak z innej beczki wiecie ze Zuzia leci na polsat jim jam o 7.30 i jakos popoludniu. My zawsze przed przedszkolem dwa odcinki ogladamy a potem szybko do przedsxkola.
Im później tym lepiej moim zdaniem. Zobaczymy jak to się uda przy niemowlaku
Za to czytać muszę na okrągło - po przebudzeniu u nas musi być najpierw czytanie a potem dopiero wstajemy, tak samo po przedszkolu mamy sesję czytania długą i potem już w łóżku po kąpieli. -
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:U nas na porodówkę wchodzi się przez izbę przyjęć, wejście jest dokladnie tam gdzie wszyscy czekają na przyjęcie, więc akurat tam są wszystkie możliwe zarazki.
no chyba ze tak. U mnie wchodzi sie przez ip ginekologiczna wiec raczej nie ma tam, syfów....
Myszk@ - co do fotelika to tez uwazam, że trezba wybrać bezpiecznya nie z marketu za 50zł. natomiast zastanwoiłabym sie nad baza isofix. Jest to dość spory wydatek. Foteliki z bada maja zazwyczaj 5 gwiazdek w testach adac. Natomiast foteliki bez bazy maja najwięcej 4 gwiazdki.
jak kupowałam fotelik to w samochodzie nie mielismy mozliwości wpiecia bazy. teraz nie wiem czy bym kupiła. Na pewno jest to wygodniejsze do wpinania bo nie trezba sie męczyc z pasami. A fotelik wyjmuje sie często.
etraz jak mam dla synka większy fotelik tomi nie przeszkadza że nie ma bazy bo wyjmujemy go sporadycznie (jak przekładamy do innego samochodu).
Co do pasów to ja jeżdżę bez pasów, a na długie trasy mam daptery do pasów dla kobiet w ciąży. Przy pasach jest spore ryzuko bo czasami wystarczygwałtowniej zachamowac i pas może ucisnąc brzuch dośc mocno.
Ostatnio jak jechalismy z mężem (miałam adaptery do pasówe) to jak mąż zachamował gwałtownie na drodze to i tak poczułam ucisk, co prawda nie super mocny bo jednak pod brzuchem. Więc przy zwykłych pasach byłoby jeszcze mocniej...
Jak nie masz adapterów to chyba lepiej bez pasów. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marzycielka111192 wrote:Ja dzisiaj też robię pierożki
Mamusie a powiedzcie mi czy bardziej polecacie nożyczki czy obcinaczke do paznokci dla dzidziutka? Jeśli nożyczki to muszą być jakieś "specjalne"czy wystarcza takie np. Z Rossmanna?Marzycielka111192, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Niestety do naszego auta nie pasuje isofix, a szkoda, bo brałabym bez wahania, co prawda mąż mówi o zmianie auta, ale wiem kiedy je zmieni i czy w ogóle, bo mówi o tym już chyba 3-4 lata
Adapter do pasów mam założony w naszym aucie, jakbym jeszcze go chciała przełożyć na chwilę do auta teściów to dopiero bym się nasłuchała... Już kiedyś mnie teściowa wyśmiała, że nawet kota zapinam pasami... powiedziałam że to głównie dla naszego bezpieczeństwa, ale nie zrozumiała... no cóż jak komuś wyobraźni brakuje, to chociażbym z siebie wyszła i tak nie wytłumaczę
A i jeszcze im wtedy powiedziałam że wiem że przepisy zezwalają na jazdę bez pasów, ale ja chcę je zapiąć. chyba teściu odebrał to jako brak zaufania do jego jazdyurażona męska duma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:18