X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mały włos a spaliłabym mieszkanie. Zostawilam na kuchence jedzenie dla psa na 2.5h. Kasza szybko sie przypala. Masakra. Śmierdzi w chaciw koszmarnie. Zaczelam prac rzeczy ktore najbardziej smietdzialy jak szlafroki poszewi pluszaki. Cały czas sie wietrzy ale ja nie moge. Tak mi śmietdzi wszystko. Troche przetarlam kuchnie ale nie za duzo bo nie mam zoly. Kurtki wywietrza sie na dworze. Nie wiem co jeszcze mozna zrobic oprocz wietrzenia. Myslicie że opary mogly zaszkodzic dzidzi???
    Ta ciaza robi mi galarete z mozgu

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Byłam w szpitalu 6 dni bo pomylili mi daty porodu mysleli że urodziłam w wtorek/środę a ja urodziłam w poniedziałek. Rane przemywałam octaniseptem w spreyu i zwykłym mydłem które używałam wcześniej takie żeby nie uczulało, suchy recznik lub papierowy miękki do wycierania. I tyle ja krwawilam po porodzie bardzo mało bo mój gin bardzo ładnie mnie oczyścił wiec te odchody poporodowe u mnie nie były gorsze niż poczatek miesiączki.

O daj spokój, ja bym się zdenerwowała delikatnie mówiąc :) No to miałaś szczęście. Ja to się boję, że ze mnie będzie za przeproszeniem lecieć jak z krowy.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No byłam lekko wkurzona jak lekarka w sobote nie chcący się wygadała że powinnam wyjść w czwartek/piatek ale co zrobisz po fakcie przynajmniej ubezpieczenie zapłaciło mi za 6 dni pobytu w szpitalu.:)

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu a skąd jesteś gdzie będziesz rodzić? Jeśli mogę zapytać oczywiście :)

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneu jeśli będziesz robiła aktualizację listy proszę wpisz mi Antoś

Aenu, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Szmaragdowa, wybacz głupie pytanie, ale jakie jest postępowanie przy małowodziu? Dostrzykują coś?
    Moje największe AFI to 41...
    wcale nie głupie pytanie, bo ja kurde sama nie wiem :D Kojarze, że mogą mi władować jakieś kroplówki. Ale oczywiście złoty internet podpowiedział mi, że może być jeszcze amnioinfuzja polegająca na uzupełnieniu płynu odpowiednim roztworem solnym przez szyjkę do macicy -.- no ja pier*ole tylko tego mi brakuje.
    Moje AFI to 6,44 :/
    Myszk@ wrote:

Szmaragdowa, szpital nie najpiękniejszy z wyglądu, ale jesteś w naprawdę dobrych rękach :* faktycznie dziwne są te pomiary, masz swojego lekarza prowadzącego?
    no moim prowadzącym jest Ślusarski z Ginemediki

Jagna <3 24.01.2018
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Jak ja się cieszę że w de nie ma wymogu koszul ( też nie nawidzę) no i wogole można spać w czym się chce i ten strój służy tylko na noc. Rano po obudzeniu prysznic i można wskoczyć w swoje ubrania, dresy itp i tak się cały dzień chodzi, jak by ktoś w ciągu dnia wyskoczył w piżamie i szlafroku to wręcz byłby dziwnie oglądany;). Na obchód można mieć normalnie dresy spodnie getry itp
    A powiedz mi czy będziesz korzystała z możliwości PDA ??

annaki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu a u mnie możesz wpisać Julian.chyba już tak zostanie. Zuzia się już przyzwyczaiła a początkowo mieliśmy kupę śmiechu bo mówiła Lujek zamiast Julek:) wydawało mi się,że to proste imię a poza tym Zuzi się raczej nie zdarza przekręcac wyrazów:)

BlackCatNorL, Aenu, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój synek miał kolegę Julka w przedszkolu i zawsze "zamylał" : Lulian/Lulek :D hihi Słodko! :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko! Ty nasz forumowy orzygusku! :D :D Współczuję bardzo!

Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Bubu a skąd jesteś gdzie będziesz rodzić? Jeśli mogę zapytać oczywiście :)

Podlasie, więc u mnie z tymi szpitalami to tak nie za bardzo.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja dziś mam kwalifikacje do cięcia i zaczął mnie łapać jakoś stres. Szpital ma podobno duże wzięcie, ale mam nadzieję że wszystko zgodnie z planem będzie i dostane potwierdzenie terminu na 14.12, bo już wszystko logistycznie mam zaplanowane ;) Poproszę o kciuki. Odezwę się po wizycie.

Szmaragdowa amnioinfuzje robi się przez cewnik założony przez powłoki brzuszne. Poza tym wody produkują się na bieżąco, musisz dużo pić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 08:55

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ku**a ja zejdę z tym rzyganiem.
    No ileż można.
    Oj współczuję ale przynajmniej juz koniec ciąży blisko.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka, Paula_29 dopisałam :D

Paula_29 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    A powiedz mi czy będziesz korzystała z możliwości PDA ??
    Aj polubiłam zamiast cytować.
    Ja będę miała cc. Jutro właśnie jadę umówić termin.
    Co do pda to w poprzedniej ciąży byłam kilka tyg wcześniej na rozmowie z anestezjologiem żeby wypełnić wszystkie dokumenty i ustalić już znieczulenie więc może dowiedz się w szpitalu u siebie czy jest taka możliwość i czy nie warto zrobić tego szybciej żeby później nie wypełniać sterty papierów podczas porodu. Tak będą mieć wszystko gotowe.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, choć nie wiem czy taki dobry :/ rano pojechałam do szpitala na szkolenie cukrzycowe, gdzie przy okazji ma być robione ktg, posiewu itd. Jak panie usłyszały że jestem na insulinie to uznały że w sumie to szkolenie mi nie potrzebne, bo one i tak już nic nie zmienią itd. Mówię że jeszcze wczoraj byłam na wizycie u mojej dr prowadzącej i że jeszcze z nią ustalałam co i jak a tu wielka d... Serio jestem tak zła że masakra. Już powiedziałam mężowi że to ostatnia ciążą prowadzona na Karowej bo tylko nerwy można stracić.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Kroko! Ty nasz forumowy orzygusku! :D :D Współczuję bardzo!

Padłam. :D
    Z tego co wiem Ana dzielnie mi towarzyszy w wiszeniu nad sedesem....

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ku**a ja zejdę z tym rzyganiem.
    No ileż można.
    Mam to samo... cały czas mnie trzyma :( (tylko ja nie mam dziecka do opieki)... już nie tak często, ale tak z 2 w tygodniu jest jazda... W sobotę kładę się spać, godzina 23:30, podjechało mi jedzenie... stwierdziłam: wstanę i pójdę do wc... i całe szczęście!! W ostatniej chwili podniosłam klapkę... a potem miałam jazdę z 15 minut! Myślałam, że na koniec żołądek wyleci... nie wiem co było lepsze: może częste wymioty, bo dużo tego nie było... a w sobotę na prawdę taka jazda, że szok... w niedzielę i w poniedziałek rano pobolewało mnie gardło. I wiem, że to od tego....

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja dziś mam kwalifikacje do cięcia i zaczął mnie łapać jakoś stres. Szpital ma podobno duże wzięcie, ale mam nadzieję że wszystko zgodnie z planem będzie i dostane potwierdzenie terminu na 14.12, bo już wszystko logistycznie mam zaplanowane ;) Poproszę o kciuki. Odezwę się po wizycie.

Szmaragdowa amnioinfuzje robi się przez cewnik założony przez powłoki brzuszne. Poza tym wody produkują się na bieżąco, musisz dużo pić.

A z jakiego powodu masz mieć cięcie?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie tak wczoraj wydarło ktosiowa a dzisiaj gardło pobolewa.

Apropos dziecka pod opieką zaprowadziłam dziś Zuzię do przedszkola bo katar już dużo mniejszy i stwierdziłam że będę ją póki co odbierać o 13, bo od 8 do 15 to w sumie kupę czasu, ona wychodzi już stamtąd wymęczona, w dzień nie śpi, a jak człowiek zmęczony to i łatwiej wszystko łapie. Więc o 13 będę ją zabierać, jakiś spacerek po drodze żeby się dotlenić i chałupa.

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ