Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:Szmaragdowa 3mam kciuki, pisz co sie dzieje!
ja koszule do karmienia kupilam na allegro - kosztowały 30zł.
co do koszul i piżam to mysle że o tyle nie warto inwestować bo nie wiadomo czy sie sprawdzi. Kluczem jest to żeby było wygodnie i łatwo mozna było wyjac cycka.
U mnie w póxniejszym okresie sprawdziły sie zwykłe podkoszulki. Do karmienia podciagalam podkoszulke i było ok. Na początku zanim wszytsko sie unormuje warto i tak spac w staniku.
Moje 2 koszule do karmienia były do szpitala i nosiłam je może pierwsze 2 miesiące. Potem przeszłam na swoje dawne koszule ładniejsze albo w ogole spałam w majtkach/ spodenkach i podkoszulceCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzięki dziewczyny za kciuki i pocieszenie
kładę się na Chałubińskiego (kliniki)
Wielce prawdopodobne, że przez małowodzie (AFI 6,44) nie potrafią dobrze zmierzyć dziecka bo z dziesiejszej wizyty mam niewiarygodne wyniki.
30tc-mój lekarz prowadzący, 31tc-lekarz na patologii
30tc | 31tc
BPD 7,50 | 7,28 (główka przez tydzień się zmniejszyła??)
HC 27,21 | 27,92
AC 21,73 | 24,97
FL 5,80 | 5,56 (kość udowa też się zmniejszyła??)
nie wiem ile waży bo mi tych wyników nie dał w ogóle, mam tylko to co wyżej wypisane na skierowaniu do szpitala. Ogólnie jestem załamana, że musze tam leżeć, wolałabym już plackiem totalnym leżeć w domu.
edit
kalkulator mi wylicza, że dziecko waży jakieś 1373g, czyli od zeszłego tygodnia przybrała jakieś 185g, to chyba nie ma tragediiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:34
Jagna24.01.2018
-
Jeśli mowa o koszulach do szpitala to o rany dziewczyny, za jakie grzechy? Ja NIGDY W ŻYCIU nie spałam w koszuli. Dla mnie to jest po prostu niewygodne. I mam w sumie takie przemyślenie - na 90% będę miała cesarkę, z przyczyn niestety nie ode mnie zależnych. No i jeżeli cc to nie mogę sobie jakimś cudem darować tej koszuliny i kupić zwyczajnie spodnie i górę? Z drugiej strony blizna i te sprawy. Na co wy byście się zdecydowały? Nawet nie wiem czy w szpitalu można sobie pozwolić na taki komplet czy to zawsze musi być koszula.
Co do huśtawek nastrojów i dziwnych zachowań to dostaliśmy już w prezencie karuzelę do łóżeczka dla małego, więc oczywiście jak to ja trzeba było od razu ją złożyć i wypróbować. Nakręciłam, włączyła się ta wszystkim znana melodyjka, a ja dałam tak w ryk, że mój facet nie mógł mnie przez godzinę uspokoićSzmaragdowa, małżowinka lubią tę wiadomość
-
Bubu93 wrote:Jeśli mowa o koszulach do szpitala to o rany dziewczyny, za jakie grzechy? Ja NIGDY W ŻYCIU nie spałam w koszuli. Dla mnie to jest po prostu niewygodne. I mam w sumie takie przemyślenie - na 90% będę miała cesarkę, z przyczyn niestety nie ode mnie zależnych. No i jeżeli cc to nie mogę sobie jakimś cudem darować tej koszuliny i kupić zwyczajnie spodnie i górę? Z drugiej strony blizna i te sprawy. Na co wy byście się zdecydowały? Nawet nie wiem czy w szpitalu można sobie pozwolić na taki komplet czy to zawsze musi być koszula.
Co do huśtawek nastrojów i dziwnych zachowań to dostaliśmy już w prezencie karuzelę do łóżeczka dla małego, więc oczywiście jak to ja trzeba było od razu ją złożyć i wypróbować. Nakręciłam, włączyła się ta wszystkim znana melodyjka, a ja dałam tak w ryk, że mój facet nie mógł mnie przez godzinę uspokoić
Ja po Cc musze mieć koszule , bo chodza 2x dziennie na obchodzie i sprawdzaja odchody... Tez myślałam że jakies chociaż leginsy , ale nie da rady ... -
Angela* wrote:Ja po Cc musze mieć koszule , bo chodza 2x dziennie na obchodzie i sprawdzaja odchody... Tez myślałam że jakies chociaż leginsy , ale nie da rady ...
O widzisz, nawet nie wiedziałam, że muszą sprawdzać odchody. Ja to totalnie zielona w tych sprawach jestem. -
Bubu93 wrote:O widzisz, nawet nie wiedziałam, że muszą sprawdzać odchody. Ja to totalnie zielona w tych sprawach jestem.
Tez nie wiedzialambylam.pewna że tylko przy naturalnym porodzie sprawdzają
A dzis pytalam kolezanki , ktora miala cc 2 tyg temu i mowi , ze sprawdzają odchody i brzuch , czy macica się obkurcza prawidlowo .. -
Angela* wrote:Tez nie wiedzialam
bylam.pewna że tylko przy naturalnym porodzie sprawdzają
A dzis pytalam kolezanki , ktora miala cc 2 tyg temu i mowi , ze sprawdzają odchody i brzuch , czy macica się obkurcza prawidlowo ..
No proszę, ile rzeczy się można dowiedziećNo to trochę się zawiodłam, bo jednak myślałam, że może uda się z tą piżamą, ale wychodzi jednak na to, że koszula rzecz obowiązkowa. No nic, w tygodniu lecę szukać
-
Jak ja się cieszę że w de nie ma wymogu koszul ( też nie nawidzę) no i wogole można spać w czym się chce i ten strój służy tylko na noc. Rano po obudzeniu prysznic i można wskoczyć w swoje ubrania, dresy itp i tak się cały dzień chodzi, jak by ktoś w ciągu dnia wyskoczył w piżamie i szlafroku to wręcz byłby dziwnie oglądany;). Na obchód można mieć normalnie dresy spodnie getry itp
-
Kochane przecież nikt was nie zmusi do tego żeby spać czy chodzić po porodzie w koszuli jesli ich nie lubicie to pi co się męczyć, przeciez zawsze wiadomo kiedy jest obchód w szpitalu wystarczy zdjąć spodnie od piżamy i poczekać na odwiedziny lekarzy pod kołdrą pokazac co trzeba a potem sru spodnie na tyłek i po kłopocie. Ja tak robiłam po pierwszej cc i tak mam zamiar robić teraz chociaż chyba polubiłam koszule ale nie zamierzam kupować specjalnych do karmienia
Bubu93 lubi tę wiadomość
-
Bubu93 wrote:No proszę, ile rzeczy się można dowiedzieć
No to trochę się zawiodłam, bo jednak myślałam, że może uda się z tą piżamą, ale wychodzi jednak na to, że koszula rzecz obowiązkowa. No nic, w tygodniu lecę szukać
Przy ostatnim porodzie się o tym przekonałam bo na dzień dobry założyłam piżame i po wyjściu na oddział położna kazała się natychmiast przebrać. Możesz próbować a może się uda.Bubu93 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Bubu, nie wiem jak inne dziewczyny Ci doradzą, ale ja pierwsze dni po laparotomii nie lubiłam mieć gumek na brzuchu i w ogole schylać się (szwy ciągną), koszmarem było zapięcie dżinsów w dniu wyjścia, jak brzuch był jeszcze opuchnięty po operacji, ale może ja taka nadwrażliwa jestem.
Też kiedyś nie znosiłam koszul, a teraz jakoś uważam że są wygodneodmieniło mi się.
Szmaragdowa, szpital nie najpiękniejszy z wyglądu, ale jesteś w naprawdę dobrych rękach :* faktycznie dziwne są te pomiary, masz swojego lekarza prowadzącego?Bubu93 lubi tę wiadomość
-
wronka wrote:Kochane przecież nikt was nie zmusi do tego żeby spać czy chodzić po porodzie w koszuli jesli ich nie lubicie to pi co się męczyć, przeciez zawsze wiadomo kiedy jest obchód w szpitalu wystarczy zdjąć spodnie od piżamy i poczekać na odwiedziny lekarzy pod kołdrą pokazac co trzeba a potem sru spodnie na tyłek i po kłopocie. Ja tak robiłam po pierwszej cc i tak mam zamiar robić teraz chociaż chyba polubiłam koszule ale nie zamierzam kupować specjalnych do karmienia
A mogę wiedzieć ile dni byłaś w szpitalu po cesarce? Przemywałaś czymś ranę? Wpadam w totalną panikę jak sobie o tym myślę, bo ja nigdy nie miałam nawet ręki w gipsie, a co dopiero - nie oszukujmy się, operacjawronka lubi tę wiadomość
-
AKTUALIZACJA - Gosiak, wronka, Paula_29
❄26.12.2017❄
AquCHŁOPIEC
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
Mama-AliCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*MICHALINKA & FRANUŚ
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
MagO31
❄31.12.2017❄
dagii
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192NIKODEM
Emotka29
LoviloviIGA
Inez87ALEXANDER
GosiakSTAŚ
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaFELIKS
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMmMALWINA
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLNINA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87KLARA
Helka891JULECZKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaANTOŚ
piri piri
AenuHANIA
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
MaruderDZIEWCZYNKA
moniiikaaa
basiek86
makasaADAŚ
❄12.01.2018❄
anula1990DZIEWCZYNKA
ViluDARIA
olaola_backDZIEWCZYNKA
❄13.01.2018❄
Ariess
KopciuszekDZIEWCZYNKA
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89SARA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@DZIEWCZYNKA
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85MIKOŁAJ
ktosiowaCHŁOPIEC
Żabcia Real oneCHŁOPIEC
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
PooziomkaZOSIA
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
SzmaragdowaJAGIENKA
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)NATALKA
(sunshine89HANIA
Bubu93
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaANTEK
K..a..s..i..a
KacperekiOliwkaVANESSA
P.CHŁOPIEC
OublierJULIANNA
❄26.01.2018❄
Paula_29JULIAN
Meridess
KatiśHANIA
kasiarzynaMATEUSZEK
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeNOEMI
MuskaCHŁOPIEC
calzaFILIP
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579GABRIELKA
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016DZIEWCZYNKA
❄05.02.2018❄
jomi81DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
41 dziewczynek
30 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 09:16
-
Dziewczyny myślicie, że w 31 tygodniu mogę bezpiecznie odstawić luteinę? Brałam ją od początku ciąży przez jednorazowe plamienie, na ostatniej wizycie lekarz kazał skończyć opakowanie i dość. Może któraś z was miała podobną sytuację? Do tej pory luteina dawała mi poczucie bezpieczeństwa, a teraz mam ją odstawić. Powiem szczerze, że się boję
-
Bubu93 wrote:A mogę wiedzieć ile dni byłaś w szpitalu po cesarce? Przemywałaś czymś ranę? Wpadam w totalną panikę jak sobie o tym myślę, bo ja nigdy nie miałam nawet ręki w gipsie, a co dopiero - nie oszukujmy się, operacja
Byłam w szpitalu 6 dni bo pomylili mi daty porodu mysleli że urodziłam w wtorek/środę a ja urodziłam w poniedziałek. Rane przemywałam octaniseptem w spreyu i zwykłym mydłem które używałam wcześniej takie żeby nie uczulało, suchy recznik lub papierowy miękki do wycierania. I tyle ja krwawilam po porodzie bardzo mało bo mój gin bardzo ładnie mnie oczyścił wiec te odchody poporodowe u mnie nie były gorsze niż poczatek miesiączki.Bubu93 lubi tę wiadomość