X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to prawda, wszyscy naokoło chorują a w Zuzi grupie ponoć wczoraj było 4 dzieci...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, źle się wyraziłam, chodzi mi o to czy w szpitalu Ci dali jednego lekarza :) dawaj znać co u Was się dzieje, trzymam kciuki za szybkie wyjście

Kroko, totalną masakre masz, ile można, pozostaje Ci tylko myśleć że już tyle za Tobą, a to naprawdę końcówka i zaraz Łucja będzie z Wami.
    Pozostałym dziewczynom też dużo sił życzę.

Za mną pierwsza noc w ciąży bez męża, masakra jakaś, chyba szukałam go przez sen po całym łóżku (200x220 więc było gdzie szukać) i nawet poduszka ciążowa mi w tym nie przeszkadzała, aż mnie brzuch rano bolał po tym przewalaniu się :(

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Aj polubiłam zamiast cytować.
    Ja będę miała cc. Jutro właśnie jadę umówić termin.
    Co do pda to w poprzedniej ciąży byłam kilka tyg wcześniej na rozmowie z anestezjologiem żeby wypełnić wszystkie dokumenty i ustalić już znieczulenie więc może dowiedz się w szpitalu u siebie czy jest taka możliwość i czy nie warto zrobić tego szybciej żeby później nie wypełniać sterty papierów podczas porodu. Tak będą mieć wszystko gotowe.
    Właśnie wczoraj byliśmy w szpitalu się zameldować i dostaliśmy wszystkie papiery. Jeśli będę chciała znieczulenie to mam je wypełnić i podpisać w domu i tylko wziąść ze sobą jak pojedziemy już rodzić. I właśnie się nad tym wszystkim zastanawiam i szukam opini :) dzięki :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)

Melduje ,ze wczoraj na wizycie wszystko ok.
    Mala ladnie rosnie :) proporcjonalnie do tyg ciazy, wazy 1600g, i jest na 1000000% dziewczynka hihi lekarz wczoraj pokazal na wargi sromowe ;P
    Ginekologicznie tez wszystko ok.
    Lekarz kazal odstawic mi Acard. Mam nadzieje ze to nie za wczesnie?
    Anatomicznie z nia wszystko ok :)
    Lezy glowka w dol :D
    Niestety lekarz nie sprawdzil serdzuszka, tzn bynajmniej ja nie widzialam...
    Czy Wam sprawdzal? chodzi o ilosc uderzen na min.
    Ale ostatnio polozna mi badala i mowila ze jest ok :) wiec sie nie doszukuje.
    Wydzieline mam lekko zolta , powiedzialam mu o tym sprawdzil i powiedzial ,ze jest ona bardzo ok, i nie bedzie mi nic dawal zadnych lekow.
    Kazal przyjsc w 35tc ale juz do porodu jak wszystko bedzie ok, nie ide :).

A wczoraj mialysmy zajecia z polozna...
    Nasluchalam sie o znieczuleniach i chyba baardzo chcialabym go uniknac, ale zoabczymy jak bedzie w praktyce, bo 'umierac z bolu' to ja nie chce! :)
    W UK do szpitala przyjmuja jak rozwarcie jest min na 4cm, a jesli wody odejda od razu to tez zostawiaja, paranoja troche ,ale te polozne twierdza ze porod jest tak naturalna sytuacja ze damy rade! ;)
    Pytanko do tych co juz rodzily, czy wy podczas porodu myslalyscie o tym zeby sobie puscic ulubiona piosenke? nam polozna powiedziala ,ze do szpitala koniecznie w tel mamy miec ulubione utwory bo to pomaga sie zrelaksowac :O na prawde w takim bolu sie o tym mysli? hmmm...

Krokodylica, Didi_85, makasa, Myszk@, Polaj, Marzycielka111192, Aenu, kate88:), emi2016 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja po cc lezałam 8 dni,pamiętam jak w 4 dobie panie które tego samego dnia miały cc co ja już wychodziły,a i mnie poinformowano żeby się pakować.Czekałam więc gotowa do wyjścia,po czym przyszedł lekarz i oznajmił że my zostajemy bo dziecko ma żółtaczke.Naświetlanie było konieczne.A i tak męczyliśmy się z nią 3 msc...Wyobraźcie sobie mój smutek,wielkie rozczarowanie i płacz.W ogóle nie wiem czy wy też tak miałyście ale u mnie na sali leżałyśmy w pięć i każda miała doła,płakałysmy na zmiane.Każda miała inny "problem"...Położne mówiły że to normalne,wina hormonów po porodzie...

U mojej siostry w przedszkolu panuje właśnie szkarlatyna.O zgrozo-nie wiadomo czy posyłać czy nie to dziecko.

Gratulacje udanych wizyt.Pięknie dzieciaczki rosną:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tyg synek ma 5 urodziny macie może jakiś pomysł na dania które są pyszne i mało z nimi roboty? Imprezy będą dwie jedna dla kolegów z przedszkola tak 9 dzieci a druga dla rodziny na ok 20 osób.
    Myślałam o cateringu bo 4 tyg przed terminem to już niezły hard Core.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe, ja myślę że ta muzyczka jest bardziej na czas przed partymi, u nas położna mówiła, żeby ktoś z nami był przy porodzie, np mąż, partner itp. żeby się nie "nudzić" zanim się zaczną skurcze parte

WhyMe lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj też bym pomyślała o cateringu.

Why to mnie rozbawiła ta muzyczka :) no naprawdę. Nie wpadła bym na to.

Makasa u mnie na sali w sumie płaczu matek nie było. :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego rozbawila Was ta muzyka?
    Ja akurat też uważam że to fajna sprawa i warto może mieć coś ze soba, jak porod ciągnie się długo to jakoś trzeba odciagac myśli.
    U mnie na sali był jakiś odtwarzacz,my nic nie mieliśmy że sobą swojego ale wlaczyliśmy radio i ja co chwile kazalam szukać czegoś innego ;) dla mnie fajna
    sprawa. Teraz może jakaś płytkę nagram bo mi przypomnialyscie :)

WhyMe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ip bo nie wiem jak z tym dymem wczorajszym. Gadalam z lekarzem mowil ze teoretycznie nic sie nie powinno stac ale jak dzwonilam na toksykologie to lekarz mowil ze mi na pewno nic sie nie stalo ale ze dziecko lepiej sprawdzic. Żebym pomyslala wczesniej to pobechalabym na ip wczoraj jeszcze a tak mnelo jyz 17h. Ehhh. Co prawda jak wrszlismy do mieszkania to od razu pootwieralismy okna ale pewnie cos tam sie nawfdychaliamy

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Jestem na ip bo nie wiem jak z tym dymem wczorajszym. Gadalam z lekarzem mowil ze teoretycznie nic sie nie powinno stac ale jak dzwonilam na toksykologie to lekarz mowil ze mi na pewno nic sie nie stalo ale ze dziecko lepiej sprawdzic. Żebym pomyslala wczesniej to pobechalabym na ip wczoraj jeszcze a tak mnelo jyz 17h. Ehhh. Co prawda jak wrszlismy do mieszkania to od razu pootwieralismy okna ale pewnie cos tam sie nawfdychaliamy

Głowa do góry, na pewno wszystko jest w porządku z dzidzią, a sprawdzić po prostu muszą na wszelki wypadek. Trzymam kciuki :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale to chyba dobrze że sprawdzą. Co do zapachu spalenizny to niestety ale jeszcze jakiś czas możesz go odczuwać, nie wiem jak duże było u Was zadymienie, ale jak masz jakieś papiery w kuchni to też przejrzyj, bo one bardzo lubią chłonąć zapachy
    Ja niedawno podpaliłam ścierkę do naczyń... smrodek był nieziemski, ale byłam przy tym i jak tylko zauważyłam co się dzieje to wrzuciłam ją do zlewu, potem szybko otworzyłam okno, mąż wszedł po jakimś czasie, jak już sytuacja była opanowana i też zwaliłam na ciążę ;)

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • calza Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 17 45 pierwsza szkoła rodzenia :) ciekawe czy się czegoś dowiem. Zapisałam się na szkołę rodzenia do Bielańskiego w Warszawie, tam też chcę rodzić. Po szkole mam się zobaczyć face to face z jedną z polecanych położnych, przy okazji obejrzę oddział - taka wizyta kompaktowa, ale ja się bardzo cieszę :)

Miłego dnia Mamuśki!

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mieszkaniu bylo szaro od dymu. Bede powoli ogarniac. Zbadali mnie i jest ok. Ehhhh. Masakra z moim mysleniem. Prawie dom z dymem poszedl. Dzisiaj wstawiam kolejne prania. Dobrze ze w szafir ciuchy nie smierdza bo bym sie zachlastala. Ubranka niemowlece chyba tez nie bo juz byly ladnie poprane i uprasowane i bylabym zla gdybym musiala prac i prasowac jescze raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od czasu kiedy wstawilam garnek do gotowania do naszego przyjscia minely 3h wiec bez dramatu ale dym byl. Garnek moglby byc do uratowania ale chyba wywale na wszelki wypadek

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jedno pranie poprasowane ;) drugie schnie ale jeszcze ze trzy wsady czekają na upranie :/ masakra !! Jak ja nie cierpię prasować!! :D

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z kwalifikacje, termin cc na 14.12 potwierdzony, o 7:30 muszę się stawić w szpitalu, także dla nas to już ostatnie 3 tygodnie ciazy. Od razu powera dostałam :)

Szmaragdowa, Mama-Ali, Krokodylica, Polaj, Aenu, Didi_85, FreshMm, inessa, kate88:), annaki, Lagostina, Paula_29, kasha86, emi2016, Karmelova lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Wróciłam z kwalifikacje, termin cc na 14.12 potwierdzony, o 7:30 muszę się stawić w szpitalu, także dla nas to już ostatnie 3 tygodnie ciazy. Od razu powera dostałam :)

Super ;) ja za 2 tyg bede juz w szpitalu :)

Polaj, Krokodylica, Aenu, Didi_85, FreshMm, inessa, Lagostina, Paula_29, Nadin, Karmelova lubią tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Nadin, bedziecie pierwszymi (nie)styczniowymi mamusiami, super!

Angela*, Krokodylica, Nadin, emi2016 lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Nadin jejku jak wam zazdroszczę, że już na święta będziecie miały swoje maluszki przy sobie. Jak pomyślę, że sama muszę czekać jeszcze 2 miesiące to aż mnie skręca.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ