X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa a jakie mala ma wymiary?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzymam mocno kciuki

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzymaj się! Dobrze, że Was poobserwują :/

Mnie od wczoraj coś pobolewa dziwnie w dole i zastanawiam się czy mi ta torbiel nie trzaśnie za chwilę :(

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa przykro mi, jednak na pewno bedziecie pod odbra opieka! w szpitalu dorbze sie Wami zajma.

Didi
    Kochana ja pracuje do 22 Grudnia, juz powoli jest ciazko, ale mam prace bardziej siedzaca, wiec daje rade :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a gdzie kupujecie fajne piżamy ciążowe/do karmienia? Mam nową koszulę od koleżanki, ale jest dość duża, więc będzie do porodu. Zastanawiam się jeszcze nad koszulą nocną do szpitala i piżamką do domu, ale w necie jakiś taki....szajs...

mjvyi09k1yghelay.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa będzie ok :* trzymam kciuki :*

Calza ja kupowałam na szykownamama.pl :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • makasa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff a jednak to taki dzień,miałam dziś w planach popakować trochę rzeczy do przeprowadzki ale niestety nie mam siły;/Wyszłam z psem i na zakupy a w sklepie myślałam że padne,totalny brak siły.Ehh co ja pomoge w przeprowadzce?chyba nie za wiele...

Szmaragdowa trzymam mocno kciuki za was.Napewno będzie wszystko dobrze a mała podreśnie za chwilkę;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa współczuję, oby okazało się że wszystko w porządku.

Black nie kracz.

Podziwiam te z Was które jeszcze pracują!

Makasa a kiedy przeprowadzka? Pozostaje Ci nadzorować i pokazywać palcem co gdzie ma być. ;)

Ja po wizycie, moja Gwiazda waży teraz 2kg i obróciła się głową do dołu. :)
    Szyjka długa i trzyma uff :)

Zuzia nie poszła do przedszkola, jeszcze smarka.

Didi_85, calza, makasa, helagazela, BlackCatNorL, Polaj, ktosiowa, Eklerka13579, inessa, Myszk@, Aenu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa 3mam kciuki, pisz co sie dzieje!

ja koszule do karmienia kupilam na allegro - kosztowały 30zł :-).
    co do koszul i piżam to mysle że o tyle nie warto inwestować bo nie wiadomo czy sie sprawdzi. Kluczem jest to żeby było wygodnie i łatwo mozna było wyjac cycka.
    U mnie w póxniejszym okresie sprawdziły sie zwykłe podkoszulki. Do karmienia podciagalam podkoszulke i było ok. Na początku zanim wszytsko sie unormuje warto i tak spac w staniku.
    Moje 2 koszule do karmienia były do szpitala i nosiłam je może pierwsze 2 miesiące. Potem przeszłam na swoje dawne koszule ładniejsze albo w ogole spałam w majtkach/ spodenkach i podkoszulce

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odbija szajba albo hormony uderzają do głowy. Raz wrzeszczę na męża, że nie widać końca remontu, później mam wyrzuty sumienia, że tak go eksploatuję, później ogarnia mnie pełnia szczęścia związana z maluszkiem w brzuchu, a później przerażenie i rozpacz, że nic nie jest gotowe, do tego niekontrolowany wylew łez, nad którym nijak nie da się zapanować. Jak żyć??

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Szmaragdowa 3mam kciuki, pisz co sie dzieje!

ja koszule do karmienia kupilam na allegro - kosztowały 30zł :-).
    co do koszul i piżam to mysle że o tyle nie warto inwestować bo nie wiadomo czy sie sprawdzi. Kluczem jest to żeby było wygodnie i łatwo mozna było wyjac cycka.
    U mnie w póxniejszym okresie sprawdziły sie zwykłe podkoszulki. Do karmienia podciagalam podkoszulke i było ok. Na początku zanim wszytsko sie unormuje warto i tak spac w staniku.
    Moje 2 koszule do karmienia były do szpitala i nosiłam je może pierwsze 2 miesiące. Potem przeszłam na swoje dawne koszule ładniejsze albo w ogole spałam w majtkach/ spodenkach i podkoszulce

Ja koszulę tak na prawdę do karmienia chcę dostać na gwiazdkę, bo:

1. dostanę w formie prezentu, ktoś nie będzie się musiał nade mną głowić, a mi przyda się chociażby na porodówkę
    2. ja w koszulach spać po prostu nie lubię... jest mi w nich niewygodne

Tak jak Ty wolę spać w majtkach i koszulce, a w ogóle to zwykle śpię nago :D Jak usypiam w piżamie, to zazwyczaj nad ranem budzę się bez niej, a K. zawsze ze śmiechem pyta gdzie zgubiłam piżamkę w nocy :D Po prostu się rozbieram przez sen do golasa, nie kontroluję tego :P

Aż strach pomyśleć, że się tak mogę obnażyć na sali poporodowej :D

BlackCatNorL, Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza....hahahaha :-0 grunt żebyś po korytarzach nie chodziła bez koszuli....

przed synkiem tez spałam nago. Od narodzin już nie, bo synek śpi z nami więc jakos tak nie bardzo :-)

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, Szmaragdowa wierzę, że z Waszymi dzieciaczkami będzie wszystko ok i z całych sił trzymam i za Was i za nie kciuki.

Mi też dzisiaj jakoś słabo. Jak siedziałam w kolejce do gina to myślałam że zemdleję ale na szczęście mi przeszło. Byłam już na zakupach, muszę jeszcze ugotować kapuśniak i wieczorem szkoła rodzenia. Tylko skąd dziś na to siły brać :/

Ogólnie po wizycie jestem jeszcze głupsza niż byłam. 12 grudnia mam ostatnią wizytę u lekarza i później tylko poród. Z racji cukrzycy muszę zrobić jeszcze jedno USG przed świętami ale skoro wizytę mam 12 grudnia to nie wiem kto to oceni :/ Ogólnie to dowiedziałam się tyle, że jest dużo porodów i mimo że np. w związku z cukrzycą będę miała wyznaczony termin to z braku miejsc mogą mnie nie przyjąć. No jak dla mnie maskara jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 15:16

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma 2,2kg - właśnie wróciłam z USG, aktualny termin to 01.01 :D Oj, oby tak doczekać do Nowego Roku :)

Didi_85, BlackCatNorL, Krokodylica, Polaj, ktosiowa, inessa, Myszk@, Aenu, Marzycielka111192, makasa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gosiak, jedziesz po bandzie z terminem. Lpiej po nowym roku bo w okresie świat i wolnego słabo z zespołem w szpitalach :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj skrzyzowane nogi w sylwestra :-)

duzy chłopak :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wizyty to teraz: 28.11 (dziś miałam tylko USG i nie było to USG III trym tylko takie dodatkowe, ale bardzo dokładne), potem 12.12, 19.12 i 29.12 - tak mi się udało zarezerwować w systemie. Może ten 19.12 nie będzie potrzebny a może będzie, zależy co powie moja ginka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    No Gosiak, jedziesz po bandzie z terminem. Lpiej po nowym roku bo w okresie świat i wolnego słabo z zespołem w szpitalach :-/
    No wiadomo, ale co zrobić, nie przeskoczę, jak będzie chciał wyjść to wyjdzie ;) Jakieś takie mam przeczucie, że już w święta się może zacząć...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja koszulę tak na prawdę do karmienia chcę dostać na gwiazdkę, bo:

1. dostanę w formie prezentu, ktoś nie będzie się musiał nade mną głowić, a mi przyda się chociażby na porodówkę
    2. ja w koszulach spać po prostu nie lubię... jest mi w nich niewygodne

Tak jak Ty wolę spać w majtkach i koszulce, a w ogóle to zwykle śpię nago :D Jak usypiam w piżamie, to zazwyczaj nad ranem budzę się bez niej, a K. zawsze ze śmiechem pyta gdzie zgubiłam piżamkę w nocy :D Po prostu się rozbieram przez sen do golasa, nie kontroluję tego :P

Aż strach pomyśleć, że się tak mogę obnażyć na sali poporodowej :D
    Hihihi :) :)
    Ja też zazwyczaj nie śpię w koszulkach bo one mi się jakoś tak podciągają pod szyję albo obkręcają się na mnie ograniczając ruchy :)
    Kupiłam w h&m jedną do porodu i jedną górę rozpinaną ze spodniami. Jeszcze jedną dokupię na zmianę i już.
    Dla pierworódek rodzacych sn koniecznie koszula ze względu na "wizytacje" zaspołu lekarskiego (kilkukrotnie w ciągu dnia brrr ;) )

• elize Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzymaj się! Wierzę, że wszystko będzie dobrze! Ja swoje urodziny też spędziłam na patologii ;)
    A powiedz, czy przy małowodziu badanie USG i pomiary nie są utrudnione i obarczone większym błędem? Bo przy moim wielowodziu tak jest, badanie jest trudne.

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ