Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Elizę - trzymam kciuki za Ciebie i Twojego szkrabika
Ja jutro znów wizytuje na patologii ciąży, 6h w kolejce znów mnie czeka, miodzio. Mam nadzieje, ze Jagna przytyla i brzuszek urósł zacnie. Może ten medargin przez tydzień coś pomógł. W zeszły wtorek 30+0 ważyła 1200gJagna24.01.2018
-
elize wrote:Operacja to pewniak. Niekoniecznie od razu po porodzie, może za jakiś czas, teraz tego jeszcze nie wiemy.
Ale aby rozmawiać o operacji to mała musi oddychać. Jeżeli nie będzie zdolna do oddychania to... -
Elize - musi być dobrze :* i będzie!
Cześć wszystkim
U nas dziś 34t1d- jak ten czas leci...
Jakiś czas temu byliśmy zamówić wózek wymarzony i fotelikTeraz czekamy na te cuda.
Wyprawka już właściwie skompletowana:)
Ciuszki poprane i wyprasowane...
Za 3 tygodnie mam mieć ściągany szewek
Miło, że nie musiałam jak do tej pory leżeć z powodu skracajacej szyjki... A tak się o nią martwilam:) Chyba potwierdza się to, że każda ciąża inna.helagazela, Nadin, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Elize napewno wszystko będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki za maleństwo :*
Dobry ja na dziś ambitny plan uprania pierwszej partii ciuszków małej
Ale póki co zaraz przyjdzie koleżanka na kawę
Miłego dnia -
nick nieaktualnyElize 3mam kciuki.Czy lekarze wiedzą jaka to wada?
Ja w weekend przywiozłam juz ciuszki i nosiełko. Wózek jeszcze został u rodziców.
Ubranka częściowo uprane i poprasowane, ale jeszzce sporo mi zostało do zrobienia.
Wczoraj maż montował szuflady do szafy na ciuszki dziciece i dzisiaj jak skończę prasowac ubranka to poukładam już.
To włas nie lubie w ikei - mozna dowolnie przearanzowywac wszytskohelagazela lubi tę wiadomość
-
Elize, kochanie musisz byc silna, teraz medycyna tak poszla do przodu,ze na pewno pomoga Twojej ksiezniczce! a z kazdym dniem ona jest coraz silniejsza!
Ja dzis tez wizytuje o 18.30 ;/
Caly dzien czekania a na 14 mamy zajecia z polozna , 2h drogi autobusem ode mnie z pracy masakra...
Przezyje.. -
Do tej pory było kilka opcji. Obecnie jednak jedna z nich przeważa. Stąd wiemy o konieczności operacji i braku możliwości interwencji wewnątrzmacicznej. Wielu specjalistów odwiedziliśmy i na tę chwilę mamy poczucie, że zrobiliśmy co mogliśmy.
Pozostaje czekać. -
A u nas dzis obrzydliwa mokra i szara jesien, nic sie nie chce... Ja dzis pierwszy dzien w tej ciazy na zwolnieniu, rozwija mi sie jakies paskudne przeziebienie, a musze byc w pracy i jutro i w czwartek, wiec postanowilam choc troche sie dzis zregenerowac, oby to troche pomoglo!
Tak czy siak fajnie jest moc byc w pizamie troche dluzej i jesc sniadanie o 10.00
Tez myslimy o prezentach juz, nie chce tego zostawiac na ostatnia chwile. Macie jakies dobre pomysly dla rodzicow? My zawsze mamy z Nimi problem.
Miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:50
-
Dzień dobry
kciuki za dobre wizyty i samopoczucie
Elize, trzymam mocno kciuki za malutką, mój lekarz uważa że jak dziecko mocno kopie i się wierci to znaczy że ma dużo siły, więc niech się sprawdzi i Twoja córcia zacznie oddychać :*
Szmaragdowa za Was też kciuki, i za krótki czas spędzony na patologii, wiadomo że w domu lepiej.
Didi mnie też to zaczyna przerażać, a że jesteśmy w tym samym tc, to może normalny etap ciąży
Ja dziś niewyspana, od 4 nie śpię, w sumie sama jestem sobie winna, bo nie miałam chęci jeść kolacji i o 4 byłam głodna, przeczekałam do 6 i zjadłam jak zwykle, potem dospałam, ale już czuję że to nie jest mój dzień, na dodatek małż dziś wyjeżdża na szkolenie i wróci dopiero w piątek wieczorem -
calza wrote:Czy Wam też czujecie się dziś tak słąbo... śniadanie i kawa nie podnoszą mnie na nogi. W głowie mi się kręci, kołatanie serca i generalnie znowu czuję się jak w 2 miesiącu ciąży...
-
WhyMe wrote:Ja dzis czuje sie dosc slabo. Od 6 rano nie spalam bo mala wariowala... Ale jakos jest mi tak slabo i mdli mnie , eh.. A tu trzeba w pracy siedziec....
-
nick nieaktualnyja już też myslę o prezentach. Przed świetami nie będę chdzić po galeriach i szukać.
Pomysłów nie mam za wiele.
Moja mam chciałą super miękki szlafrok. Zastanawiam sie jeszcze czy nie kupić jej do kompletu srebrnej łużeczki z bursztynem. Kiedys zaczęłam na urodziny i tak przy okazji świąt dokupuje po 1 szt. Po jednej tylko bo są drogie