X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizę - trzymam kciuki za Ciebie i Twojego szkrabika
    Ja jutro znów wizytuje na patologii ciąży, 6h w kolejce znów mnie czeka, miodzio. Mam nadzieje, ze Jagna przytyla i brzuszek urósł zacnie. Może ten medargin przez tydzień coś pomógł. W zeszły wtorek 30+0 ważyła 1200g

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Operacja to pewniak. Niekoniecznie od razu po porodzie, może za jakiś czas, teraz tego jeszcze nie wiemy.
    Ale aby rozmawiać o operacji to mała musi oddychać. Jeżeli nie będzie zdolna do oddychania to...
    ... to pomoże jej w tym aparatura na poczatku. Z tego co zrozumiałam to jedno płucko ma wadę ale przecież jest jeszcze drugie. Trzymaj się i staraj myśleć pozytywnie. Zobaczysz, wszystko się dobrze skończy!

• Aenu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize będzie dobrze, trzymam za ciebie i twoje maleństwo kciuki.

Ja przeziębiona i jeszcze córka chora... obie siedzimy dzisiaj w domu...

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny

Ja dziś się biorę do szukania prezentów na urodziny syna, mikolajki i święta.

helagazela lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize - musi być dobrze :* i będzie!

Cześć wszystkim :)
    U nas dziś 34t1d- jak ten czas leci...
    Jakiś czas temu byliśmy zamówić wózek wymarzony i fotelik :D Teraz czekamy na te cuda.
    Wyprawka już właściwie skompletowana:)
    Ciuszki poprane i wyprasowane...

Za 3 tygodnie mam mieć ściągany szewek :)
    Miło, że nie musiałam jak do tej pory leżeć z powodu skracajacej szyjki... A tak się o nią martwilam:) Chyba potwierdza się to, że każda ciąża inna.

helagazela, Nadin, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize napewno wszystko będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki za maleństwo :*

Dobry ja na dziś ambitny plan uprania pierwszej partii ciuszków małej ;)

Ale póki co zaraz przyjdzie koleżanka na kawę :D

Miłego dnia :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize 3mam kciuki.Czy lekarze wiedzą jaka to wada?

Ja w weekend przywiozłam juz ciuszki i nosiełko. Wózek jeszcze został u rodziców.
    Ubranka częściowo uprane i poprasowane, ale jeszzce sporo mi zostało do zrobienia.
    Wczoraj maż montował szuflady do szafy na ciuszki dziciece i dzisiaj jak skończę prasowac ubranka to poukładam już.
    To włas nie lubie w ikei - mozna dowolnie przearanzowywac wszytsko ;-)

helagazela lubi tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, kochanie musisz byc silna, teraz medycyna tak poszla do przodu,ze na pewno pomoga Twojej ksiezniczce! a z kazdym dniem ona jest coraz silniejsza!

Ja dzis tez wizytuje o 18.30 ;/
    Caly dzien czekania a na 14 mamy zajecia z polozna , 2h drogi autobusem ode mnie z pracy masakra...

Przezyje..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory było kilka opcji. Obecnie jednak jedna z nich przeważa. Stąd wiemy o konieczności operacji i braku możliwości interwencji wewnątrzmacicznej. Wielu specjalistów odwiedziliśmy i na tę chwilę mamy poczucie, że zrobiliśmy co mogliśmy.
    Pozostaje czekać.

• helagazela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis obrzydliwa mokra i szara jesien, nic sie nie chce... Ja dzis pierwszy dzien w tej ciazy na zwolnieniu, rozwija mi sie jakies paskudne przeziebienie, a musze byc w pracy i jutro i w czwartek, wiec postanowilam choc troche sie dzis zregenerowac, oby to troche pomoglo!
    Tak czy siak fajnie jest moc byc w pizamie troche dluzej i jesc sniadanie o 10.00 :-)

Tez myslimy o prezentach juz, nie chce tego zostawiac na ostatnia chwile. Macie jakies dobre pomysly dla rodzicow? My zawsze mamy z Nimi problem.
    Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:50

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,ze z dnia na dzien zaczynam miec coraz wiekszego stresa,zarowno o sam porod jak i oto jak potem wszystko ogarne Zaczyna do mnie dochodzic jak to juz blisko...

Karmelova, emi2016 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kciuki za dobre wizyty i samopoczucie

Elize, trzymam mocno kciuki za malutką, mój lekarz uważa że jak dziecko mocno kopie i się wierci to znaczy że ma dużo siły, więc niech się sprawdzi i Twoja córcia zacznie oddychać :*

Szmaragdowa za Was też kciuki, i za krótki czas spędzony na patologii, wiadomo że w domu lepiej.

Didi mnie też to zaczyna przerażać, a że jesteśmy w tym samym tc, to może normalny etap ciąży :D

Ja dziś niewyspana, od 4 nie śpię, w sumie sama jestem sobie winna, bo nie miałam chęci jeść kolacji i o 4 byłam głodna, przeczekałam do 6 i zjadłam jak zwykle, potem dospałam, ale już czuję że to nie jest mój dzień, na dodatek małż dziś wyjeżdża na szkolenie i wróci dopiero w piątek wieczorem :(

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • calza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też czujecie się dziś tak słąbo... śniadanie i kawa nie podnoszą mnie na nogi. W głowie mi się kręci, kołatanie serca i generalnie znowu czuję się jak w 2 miesiącu ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:41

mjvyi09k1yghelay.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza nie mam kołatania serca ani zawrotów głowy, ale ogólnie czuję się do d*** i bez sił. Chciałam wypróbować codzienne 15 minutowe sprzątanie, aby wpaść w rytm ale chyba nie dziś

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Czy Wam też czujecie się dziś tak słąbo... śniadanie i kawa nie podnoszą mnie na nogi. W głowie mi się kręci, kołatanie serca i generalnie znowu czuję się jak w 2 miesiącu ciąży...
    Ja dzis czuje sie dosc slabo. Od 6 rano nie spalam bo mala wariowala... Ale jakos jest mi tak slabo i mdli mnie , eh.. A tu trzeba w pracy siedziec....

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Ja dzis czuje sie dosc slabo. Od 6 rano nie spalam bo mala wariowala... Ale jakos jest mi tak slabo i mdli mnie , eh.. A tu trzeba w pracy siedziec....
    Podziwiam naprawde,ze na tym etapie jeszcze pracujesz,mi sie nawet garow nie chce zmywac Co do obaw w zwiazku ze zblizajacym sie rozwiazaniem,u mnie dochodzi strach przed porodem przedwczesnym bo corke urodzilam wlasnie na przelomie 32/33 tygodnia Za 6 dni mam wizyte i juz przed nia pakuje torbe do szpitala,bo obawiam sie ze moze czekac mnie powtorka z rozrywki i terminu nie doczekam

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja mała nie rośnie jak trzeba, do tego ciągle utrzymujące się małowodzie. Jutro przyjmują mnie do szpitala na obserwacje :( w moje kurde urodziny :(

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też myslę o prezentach. Przed świetami nie będę chdzić po galeriach i szukać.
    Pomysłów nie mam za wiele.
    Moja mam chciałą super miękki szlafrok. Zastanawiam sie jeszcze czy nie kupić jej do kompletu srebrnej łużeczki z bursztynem. Kiedys zaczęłam na urodziny i tak przy okazji świąt dokupuje po 1 szt. Po jednej tylko bo są drogie :-)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, przytulam :( gdzie Cię kładą? Ale podrosła coś dzięki lekom? Tylko za wolno?

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, jestesmy z Wami, trzymam kciuki!

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ