X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizę - trzymam kciuki za Ciebie i Twojego szkrabika
    Ja jutro znów wizytuje na patologii ciąży, 6h w kolejce znów mnie czeka, miodzio. Mam nadzieje, ze Jagna przytyla i brzuszek urósł zacnie. Może ten medargin przez tydzień coś pomógł. W zeszły wtorek 30+0 ważyła 1200g

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Operacja to pewniak. Niekoniecznie od razu po porodzie, może za jakiś czas, teraz tego jeszcze nie wiemy.
    Ale aby rozmawiać o operacji to mała musi oddychać. Jeżeli nie będzie zdolna do oddychania to...
    ... to pomoże jej w tym aparatura na poczatku. Z tego co zrozumiałam to jedno płucko ma wadę ale przecież jest jeszcze drugie. Trzymaj się i staraj myśleć pozytywnie. Zobaczysz, wszystko się dobrze skończy!

• Aenu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize będzie dobrze, trzymam za ciebie i twoje maleństwo kciuki.

Ja przeziębiona i jeszcze córka chora... obie siedzimy dzisiaj w domu...

• Polaj Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny

Ja dziś się biorę do szukania prezentów na urodziny syna, mikolajki i święta.

helagazela lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize - musi być dobrze :* i będzie!

Cześć wszystkim :)
    U nas dziś 34t1d- jak ten czas leci...
    Jakiś czas temu byliśmy zamówić wózek wymarzony i fotelik :D Teraz czekamy na te cuda.
    Wyprawka już właściwie skompletowana:)
    Ciuszki poprane i wyprasowane...

Za 3 tygodnie mam mieć ściągany szewek :)
    Miło, że nie musiałam jak do tej pory leżeć z powodu skracajacej szyjki... A tak się o nią martwilam:) Chyba potwierdza się to, że każda ciąża inna.

helagazela, Nadin, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize napewno wszystko będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki za maleństwo :*

Dobry ja na dziś ambitny plan uprania pierwszej partii ciuszków małej ;)

Ale póki co zaraz przyjdzie koleżanka na kawę :D

Miłego dnia :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize 3mam kciuki.Czy lekarze wiedzą jaka to wada?

Ja w weekend przywiozłam juz ciuszki i nosiełko. Wózek jeszcze został u rodziców.
    Ubranka częściowo uprane i poprasowane, ale jeszzce sporo mi zostało do zrobienia.
    Wczoraj maż montował szuflady do szafy na ciuszki dziciece i dzisiaj jak skończę prasowac ubranka to poukładam już.
    To włas nie lubie w ikei - mozna dowolnie przearanzowywac wszytsko ;-)

helagazela lubi tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize, kochanie musisz byc silna, teraz medycyna tak poszla do przodu,ze na pewno pomoga Twojej ksiezniczce! a z kazdym dniem ona jest coraz silniejsza!

Ja dzis tez wizytuje o 18.30 ;/
    Caly dzien czekania a na 14 mamy zajecia z polozna , 2h drogi autobusem ode mnie z pracy masakra...

Przezyje..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory było kilka opcji. Obecnie jednak jedna z nich przeważa. Stąd wiemy o konieczności operacji i braku możliwości interwencji wewnątrzmacicznej. Wielu specjalistów odwiedziliśmy i na tę chwilę mamy poczucie, że zrobiliśmy co mogliśmy.
    Pozostaje czekać.

• helagazela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis obrzydliwa mokra i szara jesien, nic sie nie chce... Ja dzis pierwszy dzien w tej ciazy na zwolnieniu, rozwija mi sie jakies paskudne przeziebienie, a musze byc w pracy i jutro i w czwartek, wiec postanowilam choc troche sie dzis zregenerowac, oby to troche pomoglo!
    Tak czy siak fajnie jest moc byc w pizamie troche dluzej i jesc sniadanie o 10.00 :-)

Tez myslimy o prezentach juz, nie chce tego zostawiac na ostatnia chwile. Macie jakies dobre pomysly dla rodzicow? My zawsze mamy z Nimi problem.
    Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 10:50

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,ze z dnia na dzien zaczynam miec coraz wiekszego stresa,zarowno o sam porod jak i oto jak potem wszystko ogarne Zaczyna do mnie dochodzic jak to juz blisko...

Karmelova, emi2016 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kciuki za dobre wizyty i samopoczucie

Elize, trzymam mocno kciuki za malutką, mój lekarz uważa że jak dziecko mocno kopie i się wierci to znaczy że ma dużo siły, więc niech się sprawdzi i Twoja córcia zacznie oddychać :*

Szmaragdowa za Was też kciuki, i za krótki czas spędzony na patologii, wiadomo że w domu lepiej.

Didi mnie też to zaczyna przerażać, a że jesteśmy w tym samym tc, to może normalny etap ciąży :D

Ja dziś niewyspana, od 4 nie śpię, w sumie sama jestem sobie winna, bo nie miałam chęci jeść kolacji i o 4 byłam głodna, przeczekałam do 6 i zjadłam jak zwykle, potem dospałam, ale już czuję że to nie jest mój dzień, na dodatek małż dziś wyjeżdża na szkolenie i wróci dopiero w piątek wieczorem :(

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • calza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też czujecie się dziś tak słąbo... śniadanie i kawa nie podnoszą mnie na nogi. W głowie mi się kręci, kołatanie serca i generalnie znowu czuję się jak w 2 miesiącu ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:41

mjvyi09k1yghelay.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza nie mam kołatania serca ani zawrotów głowy, ale ogólnie czuję się do d*** i bez sił. Chciałam wypróbować codzienne 15 minutowe sprzątanie, aby wpaść w rytm ale chyba nie dziś

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Czy Wam też czujecie się dziś tak słąbo... śniadanie i kawa nie podnoszą mnie na nogi. W głowie mi się kręci, kołatanie serca i generalnie znowu czuję się jak w 2 miesiącu ciąży...
    Ja dzis czuje sie dosc slabo. Od 6 rano nie spalam bo mala wariowala... Ale jakos jest mi tak slabo i mdli mnie , eh.. A tu trzeba w pracy siedziec....

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Ja dzis czuje sie dosc slabo. Od 6 rano nie spalam bo mala wariowala... Ale jakos jest mi tak slabo i mdli mnie , eh.. A tu trzeba w pracy siedziec....
    Podziwiam naprawde,ze na tym etapie jeszcze pracujesz,mi sie nawet garow nie chce zmywac Co do obaw w zwiazku ze zblizajacym sie rozwiazaniem,u mnie dochodzi strach przed porodem przedwczesnym bo corke urodzilam wlasnie na przelomie 32/33 tygodnia Za 6 dni mam wizyte i juz przed nia pakuje torbe do szpitala,bo obawiam sie ze moze czekac mnie powtorka z rozrywki i terminu nie doczekam

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja mała nie rośnie jak trzeba, do tego ciągle utrzymujące się małowodzie. Jutro przyjmują mnie do szpitala na obserwacje :( w moje kurde urodziny :(

Jagna <3 24.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też myslę o prezentach. Przed świetami nie będę chdzić po galeriach i szukać.
    Pomysłów nie mam za wiele.
    Moja mam chciałą super miękki szlafrok. Zastanawiam sie jeszcze czy nie kupić jej do kompletu srebrnej łużeczki z bursztynem. Kiedys zaczęłam na urodziny i tak przy okazji świąt dokupuje po 1 szt. Po jednej tylko bo są drogie :-)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, przytulam :( gdzie Cię kładą? Ale podrosła coś dzięki lekom? Tylko za wolno?

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, jestesmy z Wami, trzymam kciuki!

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ