Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się z wami po dłuższej przerwie, mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie. Jakoś ostatnio nie miałam czasu na forum ale mam nadzieję że to się trochę zmieni. Nie nadrobie wszystkich postów ale mam nadzieję że u was wszystko ok, bo u mnie nie do końca. Od piątku mam krwawienie i muszę leżeć w domu żeby nie leżeć w szpitalu, młody na antybiotyku wiec do przedszkola nie chodzi a pomocy z żadnej strony. Mam już dość. Mąż na szczęście pracuje w domu wiec czasami się młodym zajmie ale wiadomo musi robotę zrobić. W środę mam wizyte u gina zeby sprawdzić skąd krwawienie i czy są szanse na trochę ruchu. Trzymajcie kciuki żeby Antoś jeszcze nie postanowił opuścić brzuszka bo to dopiero 33 tydz.
-
wronka wrote:Witam się z wami po dłuższej przerwie, mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie. Jakoś ostatnio nie miałam czasu na forum ale mam nadzieję że to się trochę zmieni. Nie nadrobie wszystkich postów ale mam nadzieję że u was wszystko ok, bo u mnie nie do końca. Od piątku mam krwawienie i muszę leżeć w domu żeby nie leżeć w szpitalu, młody na antybiotyku wiec do przedszkola nie chodzi a pomocy z żadnej strony. Mam już dość. Mąż na szczęście pracuje w domu wiec czasami się młodym zajmie ale wiadomo musi robotę zrobić. W środę mam wizyte u gina zeby sprawdzić skąd krwawienie i czy są szanse na trochę ruchu. Trzymajcie kciuki żeby Antoś jeszcze nie postanowił opuścić brzuszka bo to dopiero 33 tydz.
Lez i odpoczywaj, daj znac jak bedziesz wiedziala skad to krwawienie.
Te ostatnie miesiace ciazy sa chyba najtrudniejsze -
Wronka doleżysz jeszcze chwilę
Jak dasz radę jeszcze 3-4 tygodnie, to będziecie mieć najwspanialszy prezent na gwiazdkę!
A nie masz przypadkiem nisko łożyska? Ja dziś się dowiem czy mi się łożysko podniosło, bo ostatnio usłyszałam tylko, że mam nisko łożysko i seks, za dużo ruchu lub schylanie/kucanie może powodować krwawienie.
Trzymam za Was kciuki! -
calza wrote:Wronka doleżysz jeszcze chwilę
Jak dasz radę jeszcze 3-4 tygodnie, to będziecie mieć najwspanialszy prezent na gwiazdkę!
A nie masz przypadkiem nisko łożyska? Ja dziś się dowiem czy mi się łożysko podniosło, bo ostatnio usłyszałam tylko, że mam nisko łożysko i seks, za dużo ruchu lub schylanie/kucanie może powodować krwawienie.
Trzymam za Was kciuki!
Nie łożysko mam na przedniej ścianie ale wysoko, seks a co to ?W sobotę byłam na ip usg, bad. gin i nic nie widać skąd krwawienia
-
Marzycielka111192 wrote:Dzień dobry w 35 tygodniu
W tym tygodniu chyba juz muszę spakować torbę do szpitala!
Alez ten czas ucieka!!
Ja mam wizyte i USG w piatek, tez sie juz nie nie moge doczekac. To ostatnia wizyta, na ktora czekam miesiac, teraz bedzie juz chyba co dwa tygodnie.
Powodzenia dla wszystkich wizytujacych dzisiaj!
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, znacie akcje Szlachetna Paczka? Zaproszono mnie pierwszy raz w tym roku do wziecia udzialu, wiem, ze pewnie nie macie teraz glowy, ale kurcze, niektore rodziny maja tak po gorke!
Dostalam opis dwoch rodzin, ktore mi zaproponowano, by wesprzec, przy pierwszym opisie wysypalam sie na pierwszym zdaniu. Posluchajcie:
Pani Jolanta (47 l.) samotnie wychowuje dzieci Patrycję (16 l.) , Wiktorię (13) i Patryka (8 l.). Pani Jolanta zmaga się z bardzo trudną sytuacją życiową. Pani Jola dużą część środków
pieniężnych przeznacza na leki i nie starcza na wiele rzeczy. Wiktoria choruje na jaskrę koszt miesięczny jej leczenia wynosi 500 zł , Patryk choruje na ADHD , rogówkę i alergię koszt leczenia tych chorób to około 200 zł. Patrycja choruje na przerost lewej komory serca koszt jej leczenia to 200 zł . Jest ciężko , ale pani Jola nie poddaje się dzieci są dla niej całym światem. Rodzina
utrzymuje się z pensji pani Joli, oraz zasiłków (3120). Po odliczeniu wydatków na leczenie, mieszkanie dochód na osobę wynosi 385.75 zł. miesięcznie. Pani Jola ma zdolności plastyczne, uwielbia rękodzieło. Chce to rozwijać iść na kurs rękodzieła. Syn jest uzdolniony w lekkoatletyce. Uwielbia biegać. W przyszłości chciałby rozwijać się w tej dziedzinie. Patrycja uwielbia śpiewać. Wśród najważniejszych potrzeb rodzina wymienia obuwie dla dzieci, Bardzo potrzebną rzeczą dla rodziny jest szafka wisząca 90 x 90 cm , ponieważ stara zerwała się i nie nadaje się do użytku codziennego. Rodzina prosi również o żywność - pochłania najwięcej środków rodziny.
Druga rodzina w podobnym stylu, po odliczeniu kosztow leczenia i utrzymania zostaje im 45 pln na osobę...
Mozna pomagac finansowo jesli ktos nie ma czasu na zakupy lub kupic to, czego rodzina najbardziej potrzebuje, np. buty zimowe dla syna, kurtke dla mamy, srodki czystosci, nowy plecak do szkoly, itd.
Zajrzyjcie tutaj prosze:
https://www.szlachetnapaczka.pl/
-
Jestem już po wizycie, mlody waży ok 2400, przeplywy ok, szyjka zamknięta, także super wieści
Za dwa tygodnie mam ostatnia wizyte. Rzeczy mam mniej więcej przygotowane, cieszę się że wyprawke kompletowałam na raty bo teraz już jednak ciężko jest.
Paula_29, Didi_85, Muska, Polaj, BlackCatNorL, Krokodylica, kate88:), ktosiowa, Aenu, Maruder lubią tę wiadomość
-
Wronka współczuję i trzymam kciuki za Was.
Hela ja co roku dorzucam się do jakiejś Szlachetnej paczki, popieram.
Ja ciągle się zastanawiam czy córkę jutro do przedszkola wysyłać, niby dr pozwoliła ale ja nie mam sumienia wysyłać jej z "gilem do pasa".wronka lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Wronka współczuję i trzymam kciuki za Was.
Hela ja co roku dorzucam się do jakiejś Szlachetnej paczki, popieram.
Ja ciągle się zastanawiam czy córkę jutro do przedszkola wysyłać, niby dr pozwoliła ale ja nie mam sumienia wysyłać jej z "gilem do pasa".
Moim zdaniem lepiej odczekac. -
Krokodylica wrote:Ja ciągle się zastanawiam czy córkę jutro do przedszkola wysyłać, niby dr pozwoliła ale ja nie mam sumienia wysyłać jej z "gilem do pasa".
Może dlatego mniej mi córa choruje, że tak tego przestrzegają. -
Dziewczyny rozmawiałyśmy na temat zgagi. Któraś z Was już nie pamiętam która pisała że stosuje ranigast max. Dziś pytałam lekarza i powiedział że nie można ranigastu w ciąży. Zresztą potwierdzają to widzę artykuły w necie.Więc może lepiej zasięgnąć opinii innego lekarza. Polprazol był kiedyś zabroniony teraz podobno pojawiają się doniesienia, że jednak można więc sama nie wiem. Ale co do tego ranigastu to się jeszcze dopytajcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 17:25
Nadin lubi tę wiadomość
-
Najprawdopodobniej wielowodzie u mnie ma związek z wadą płuca u młodej. Może jest coś jeszcze czego lekarze nie wypatrzyli, nie wiem.
Generalnie z każdym dniem czuję się gorzej. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza i pewnie we wtorek się zamelduję na patologii ciąży. Ech...