X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pierwszy miesiąc mam kosz mojżesza dla maleństwa a potem łóżeczko

• wronka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po dłuższej przerwie, mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie. Jakoś ostatnio nie miałam czasu na forum ale mam nadzieję że to się trochę zmieni. Nie nadrobie wszystkich postów ale mam nadzieję że u was wszystko ok, bo u mnie nie do końca. Od piątku mam krwawienie i muszę leżeć w domu żeby nie leżeć w szpitalu, młody na antybiotyku wiec do przedszkola nie chodzi a pomocy z żadnej strony. Mam już dość. Mąż na szczęście pracuje w domu wiec czasami się młodym zajmie ale wiadomo musi robotę zrobić. W środę mam wizyte u gina zeby sprawdzić skąd krwawienie i czy są szanse na trochę ruchu. Trzymajcie kciuki żeby Antoś jeszcze nie postanowił opuścić brzuszka bo to dopiero 33 tydz.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Witam się z wami po dłuższej przerwie, mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie. Jakoś ostatnio nie miałam czasu na forum ale mam nadzieję że to się trochę zmieni. Nie nadrobie wszystkich postów ale mam nadzieję że u was wszystko ok, bo u mnie nie do końca. Od piątku mam krwawienie i muszę leżeć w domu żeby nie leżeć w szpitalu, młody na antybiotyku wiec do przedszkola nie chodzi a pomocy z żadnej strony. Mam już dość. Mąż na szczęście pracuje w domu wiec czasami się młodym zajmie ale wiadomo musi robotę zrobić. W środę mam wizyte u gina zeby sprawdzić skąd krwawienie i czy są szanse na trochę ruchu. Trzymajcie kciuki żeby Antoś jeszcze nie postanowił opuścić brzuszka bo to dopiero 33 tydz.
    Antos na pewno jeszcze zaczeka w maminym brzuszku.
    Lez i odpoczywaj, daj znac jak bedziesz wiedziala skad to krwawienie.
    Te ostatnie miesiace ciazy sa chyba najtrudniejsze :(

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka doleżysz jeszcze chwilę :) Jak dasz radę jeszcze 3-4 tygodnie, to będziecie mieć najwspanialszy prezent na gwiazdkę!

A nie masz przypadkiem nisko łożyska? Ja dziś się dowiem czy mi się łożysko podniosło, bo ostatnio usłyszałam tylko, że mam nisko łożysko i seks, za dużo ruchu lub schylanie/kucanie może powodować krwawienie.

Trzymam za Was kciuki!

mjvyi09k1yghelay.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Wronka doleżysz jeszcze chwilę :) Jak dasz radę jeszcze 3-4 tygodnie, to będziecie mieć najwspanialszy prezent na gwiazdkę!

A nie masz przypadkiem nisko łożyska? Ja dziś się dowiem czy mi się łożysko podniosło, bo ostatnio usłyszałam tylko, że mam nisko łożysko i seks, za dużo ruchu lub schylanie/kucanie może powodować krwawienie.

Trzymam za Was kciuki!

Nie łożysko mam na przedniej ścianie ale wysoko, seks a co to ? :) W sobotę byłam na ip usg, bad. gin i nic nie widać skąd krwawienia

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dzień dobry w 35 tygodniu :D
    W tym tygodniu chyba juz muszę spakować torbę do szpitala!
    Oj tak Marzycielka, ja wg suwaczka jestem dwa dni za Toba i tez mysle, ze juz czas bedzie pomyslec o torbie.Chcialam najpierw uporac sie z ubrankami i mebelkami, ale jakos tak wolno nam idzie, ze zaczne od torby raczej. A ubranka juz na szczescie poprane, zaraz zaczne prasowac te do torby wlasnie.
    Alez ten czas ucieka!!

Ja mam wizyte i USG w piatek, tez sie juz nie nie moge doczekac. To ostatnia wizyta, na ktora czekam miesiac, teraz bedzie juz chyba co dwa tygodnie.

Powodzenia dla wszystkich wizytujacych dzisiaj!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka, trzymamy za Ciebie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:19

wronka lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znacie akcje Szlachetna Paczka? Zaproszono mnie pierwszy raz w tym roku do wziecia udzialu, wiem, ze pewnie nie macie teraz glowy, ale kurcze, niektore rodziny maja tak po gorke!
    Dostalam opis dwoch rodzin, ktore mi zaproponowano, by wesprzec, przy pierwszym opisie wysypalam sie na pierwszym zdaniu. Posluchajcie:

Pani Jolanta (47 l.) samotnie wychowuje dzieci Patrycję (16 l.) , Wiktorię (13) i Patryka (8 l.). Pani Jolanta zmaga się z bardzo trudną sytuacją życiową. Pani Jola dużą część środków
    pieniężnych przeznacza na leki i nie starcza na wiele rzeczy. Wiktoria choruje na jaskrę koszt miesięczny jej leczenia wynosi 500 zł , Patryk choruje na ADHD , rogówkę i alergię koszt leczenia tych chorób to około 200 zł. Patrycja choruje na przerost lewej komory serca koszt jej leczenia to 200 zł . Jest ciężko , ale pani Jola nie poddaje się dzieci są dla niej całym światem. Rodzina
    utrzymuje się z pensji pani Joli, oraz zasiłków (3120). Po odliczeniu wydatków na leczenie, mieszkanie dochód na osobę wynosi 385.75 zł. miesięcznie. Pani Jola ma zdolności plastyczne, uwielbia rękodzieło. Chce to rozwijać iść na kurs rękodzieła. Syn jest uzdolniony w lekkoatletyce. Uwielbia biegać. W przyszłości chciałby rozwijać się w tej dziedzinie. Patrycja uwielbia śpiewać. Wśród najważniejszych potrzeb rodzina wymienia obuwie dla dzieci, Bardzo potrzebną rzeczą dla rodziny jest szafka wisząca 90 x 90 cm , ponieważ stara zerwała się i nie nadaje się do użytku codziennego. Rodzina prosi również o żywność - pochłania najwięcej środków rodziny.

Druga rodzina w podobnym stylu, po odliczeniu kosztow leczenia i utrzymania zostaje im 45 pln na osobę...

Mozna pomagac finansowo jesli ktos nie ma czasu na zakupy lub kupic to, czego rodzina najbardziej potrzebuje, np. buty zimowe dla syna, kurtke dla mamy, srodki czystosci, nowy plecak do szkoly, itd.

Zajrzyjcie tutaj prosze:
    https://www.szlachetnapaczka.pl/

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, mlody waży ok 2400, przeplywy ok, szyjka zamknięta, także super wieści ;) Za dwa tygodnie mam ostatnia wizyte. Rzeczy mam mniej więcej przygotowane, cieszę się że wyprawke kompletowałam na raty bo teraz już jednak ciężko jest.

Paula_29, Didi_85, Muska, Polaj, BlackCatNorL, Krokodylica, kate88:), ktosiowa, Aenu, Maruder lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka współczuję i trzymam kciuki za Was.

Hela ja co roku dorzucam się do jakiejś Szlachetnej paczki, popieram.

Ja ciągle się zastanawiam czy córkę jutro do przedszkola wysyłać, niby dr pozwoliła ale ja nie mam sumienia wysyłać jej z "gilem do pasa".

wronka lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka, trzymam kciuki!

Ja sama stresuje się żeby młody nie chciał za szybko wyskoczyć ;), ale w sumie nie ma większych powodów do zmartwień, to taki irracjonalny strach, bo pokój jeszcze nie gotowy itd, itp.

wronka lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Wronka współczuję i trzymam kciuki za Was.

Hela ja co roku dorzucam się do jakiejś Szlachetnej paczki, popieram.

Ja ciągle się zastanawiam czy córkę jutro do przedszkola wysyłać, niby dr pozwoliła ale ja nie mam sumienia wysyłać jej z "gilem do pasa".
    Kochana moze lepiej wsytrzymaj sie jeszcze jutro?
    Moim zdaniem lepiej odczekac.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    U nas by jej nie wpuścili, gil upoważnia do zatrzymania dziecka w domu, chyba, że jest przezroczysty i zaświadczenie, że alergiczny.
    Może dlatego mniej mi córa choruje, że tak tego przestrzegają.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Kochana moze lepiej wsytrzymaj sie jeszcze jutro?
    Moim zdaniem lepiej odczekac.
    Też bym odczekała kilka dni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jutro rano jak będzie z jej nosem, bo katar jej maleje a nic poza tym jej nie dolega. Jak będzie trzeba to zostanie jeszcze w domu. :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmawiałyśmy na temat zgagi. Któraś z Was już nie pamiętam która pisała że stosuje ranigast max. Dziś pytałam lekarza i powiedział że nie można ranigastu w ciąży. Zresztą potwierdzają to widzę artykuły w necie.Więc może lepiej zasięgnąć opinii innego lekarza. Polprazol był kiedyś zabroniony teraz podobno pojawiają się doniesienia, że jednak można więc sama nie wiem. Ale co do tego ranigastu to się jeszcze dopytajcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 17:25

Nadin lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też tylko Rennie i Gaviscon poleca oprócz domowych sposobów

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej wielowodzie u mnie ma związek z wadą płuca u młodej. Może jest coś jeszcze czego lekarze nie wypatrzyli, nie wiem.
    Generalnie z każdym dniem czuję się gorzej. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza i pewnie we wtorek się zamelduję na patologii ciąży. Ech...

• makasa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.Wszystko w jak najlepszym porządku.Dzidiza fika,serduszko bije pięknie;)Mały już nie taki mały,rośnie sobie pięknie-2450 g:)

Krokodylica, ana167, kate88:), ktosiowa, Paula_29, Didi_85, Aenu, Polaj, Nadin lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin i Makasa gratuluję wizyt. :)
    Ja jutro och :)

Też mi się coś obiło o uszy z tym ranigastem.

Elize a co z tą wadą płucka? Dzidzia może z tym normalnie żyć?

‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ