Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
calza wrote:Kurczę podczytuję Was i też miewam duszności kołatanie serducha... może powinnam o tym wspomnieć lekarzowi, ale wizyta dopiero 18 grudnia...
Czy któraś z Was słyszała o cholestazie? Strasznie swędzi mnie wieczorami ciało, głównie nogi, przez drapanie robią się ranki i martwię się czy to nie to...
Calza, nie panikuj i kup sobie na razie Cetaphil, ja miałam to samo. Swędziały mnie szczególnie nogi, ale lekarz powiedzial ze to kwestia rozciągania skóry. Często występuję. Z tego co wiem, razem z cholestazą występują inne objawy. Oczywiście też zachęcam do konsultacji z lekarzem jak najszybciej, ale na spokojnie. -
Calza to może być normalne w ciazy, ale lepiej skontrolować próby watrobowe.
Ja też mam szybko zadyszkę i kołatanie serca ale po odpoczynku ustaje i jest to po prostu urok końca ciazy.
Jeśli chodzi o zgagę to ostatnio pomaga mi sok pomarańczowy świeżo wyciskany - nie wiem jak to działa ale wypity przed snem powoduje że nic nie nie męczy -
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi! Mam niestety też inne objawy, oby to nie było to.... Dziś idziemy na obiad do mamy K. a ona jest lekarzem (pediatra, ale zawsze lekarz) to od razu się zapytam i jutro rano lecą na krew... wystarczy zwykła morfologia?
-
Hej ale mialam ciężka noc dzisiaj, skurcze co 20-30 minut, straszne to było ,teraz niby ok ale jak chce się przekręcić z boku na bok to boli bardzo.
A jeszcze jedno nie wiem czy wiecie ale w rosmanie jest promocja na pieluszki pampers care wprawdzie tylko 22 sztuk ale zawsze a najlepsze jest to że kosztują 1 grosz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 11:53
-
calza wrote:Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi! Mam niestety też inne objawy, oby to nie było to.... Dziś idziemy na obiad do mamy K. a ona jest lekarzem (pediatra, ale zawsze lekarz) to od razu się zapytam i jutro rano lecą na krew... wystarczy zwykła morfologia?
-
Dorka tarczycę póki co mam w porządku.
Dziewczyny jeżeli podejrzewacie u siebie jakies nieprawidłowości z biciem serducha to zgłaszacie to lekarzowi. Niektóre arytmie przy porodzie naturalnym moga być bardzo niekorzystne dla mamy i dla dzidzi. Zadyszka, meczliwosc ok, ale tętno powyżej 150 bez większego wysiłku, uczucie duszności w spoczynku należałoby zbadac..
PS. Nie jakie macie te foteliki samochodowe? -
Calza musisz zrobic alat aspat bilirubinę i fosfataze- to są próby watrobowe i nawet jeśli nie bezduszności mieć skierowania to nie są drogie badania. Zrób w poniedziałek, jeśli któreś będziesz mieć podwyższone to szybko na wizytę.
Eklerka ja mam cybexa aton q. -
Dziewczyny takie mam pytanie, bo mojego faceta to nurtuje, a ja sama powiem szczerze nie mam pojęcia. Czy noworodek powinien leżeć w łóżeczku troszkę wyżej główką? Bo mój facet twierdzi, że tak i że na początku żadnych poduszek, tylko sam materac. Jak myślicie?
-
Bubu93 wrote:Dziewczyny takie mam pytanie, bo mojego faceta to nurtuje, a ja sama powiem szczerze nie mam pojęcia. Czy noworodek powinien leżeć w łóżeczku troszkę wyżej główką? Bo mój facet twierdzi, że tak i że na początku żadnych poduszek, tylko sam materac. Jak myślicie?
Tak, z powodu ulewania się, to bezpieczniej jest, jeśli ma włożony klin do.łóżeczka lub są inne sposoby podwyższenia materaca od strony głowy. Niektórzy podkładają książki pod nogi łóżeczka, a u mnie jest kocyk pod materacem.Bubu93, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Alez tu dzisiaj cisza...
u mnie tez jest tak, ze w weekendy mamy mniej czasu niż w tygodniu, nawet jesli w pracy mam generalnie intensywnie, to jednak zawsze znajdę chwilkę w ciagu dnia, zeby sprawdzić forum. A w weekend z dziećmi w domu, miedzy gotowaniem, sprzątaniem i asystowaniem wszystkim dookoła z bieda mam sie kiedy kawy napića teraz drogie moje chwila dla mnie - weszłam do wanny, co zdarza mi sie kilka razy do roku, bo zawsze tylko pośpiech i kończy sie na szybkim prysznicu. I oto wyleguje sie w cieplej wodzie. Żadne spa nie byloby teraz lepsze
Krokodylica, BlackCatNorL, Mama-Ali, FreshMm, Eklerka13579, Szmaragdowa, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Wow, hela, jeszcze chodzisz do pracy? Dzielna kobieta
u mnie nie ma różnic między dniami powszednimi a weekendem, bo cały tydzień jestem z synkiem w domu, za to narzeczony pracuje również w weekendy, a w tygodniu miewa za to wolne.
helagazela lubi tę wiadomość
-
Eklerka13579 wrote:Dorka tarczycę póki co mam w porządku.
Dziewczyny jeżeli podejrzewacie u siebie jakies nieprawidłowości z biciem serducha to zgłaszacie to lekarzowi. Niektóre arytmie przy porodzie naturalnym moga być bardzo niekorzystne dla mamy i dla dzidzi. Zadyszka, meczliwosc ok, ale tętno powyżej 150 bez większego wysiłku, uczucie duszności w spoczynku należałoby zbadac..
PS. Nie jakie macie te foteliki samochodowe?
No u mnie właśnie holter wykrył nadmierne kołatanie i kardiolog powiedziała, że nie da gwarancji jak serce zachowa się przy porodzie sn, więc dostałam wskazanie do CC. Dostałam też lek na "uspokojenie" serducha - mam brać małą dawkę - 2 razy dziennie po pół tabletki. Bardzo się waham, czy jąś brać, bo w ulotce jest napisane, że wpływa na płód...
New Baby
Julia -
Cześć babeczki!
Witam się po remontowo
Co prawda jeszcze sporo sprzątania przed nami, ale już mam sprawną łazienkę, pokoje dzieciaków właściwie gotowe. Pozostaje mi kupić fotel dla córy, a raczej dla nas, do czytania bajek, rozpakowanie z folii ostatnich rzeczy dla małego i poukładanie ubranek w komodzie. Udało mi się nawet w ferworze remontu poprasować wszystkie rzeczy, wiec jest dobrze. Myślę że koniec tygodnia przyniesie definitywny koniec przygody remontowej, bądź będzie już na tyle dobrze, że sama uznam że remont zakończony.
Współczuję chorób dziewczyny, co do bezsennych nocy to cóż...ja praktycznie co noc budzę się w okolicach 1 i do 3 sobie leże...potem na szczęście zasypiam, ale dzień już trochę rozbity.
Powodzenia na badaniach i wizytach jeśli jakieś są. Ja zaraz się zbieram, muszę się ogarnąć, pojechac na zakupy i nabyć coś dla miesiecznego mężczyzny którego dziś odwiedzamy
Nie wiem jak u Was z dolegliwościami, mam nadzieję ze dajecie radę na końcówce, u mnie póki co wciaż to samo, czyli ciężko się oddycha i sikam non stop
, ale naprawdę doceniam to, ze nie mam żadnych bóli, ciągnieć, obrzmień itp. Z córą plecy na tym etapie już odmawiały posłuszeństwa. Teraz jest o niebo lepiej. Ale takie ogólne zdenerwowanie chyba już się udziela, bo podobno jestem zrzędliwa i furczę na wszystkich
.
Dobrego tygodnia dziewczyny!
Edit- a oto mój syncio, pierwszy raz pokazał buźkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdc945f69812.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 09:01
Krokodylica, Karmelova, Myszk@, Polaj, inessa, BlackCatNorL, kasha86, calza, Eklerka13579 lubią tę wiadomość