WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 36 tygodniu! :)
    Noc była ciężka, jak się położyłam to mały się tak rozbrykał że chyba z dwie godziny nie mogłam zasnąć. Najlepiej śpi mi się na lewej stronie ale biodro już mnie tak boli że potrafię się w nocy z bólu obudzić. Chyba najlepiej działa na mnie chodzenie. Jak leżę albo co gorszego siedzę to co chwilę narzekam że coś boli. Ogólnie to już zaczęliśmy z mężem więcej spacerować, Mam nadzieję że to coś pomoże :)

helagazela lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry na górnym Śląsku sypie śnieg;) powoli zaczyna się robić bialo.

Ja dziś zaczynam 35 tydzień :)

inessa, helagazela, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Ja też miałam jakiś zabiegany weekend.
    Ubranka wszytskie uprane i na dzisiaj mam ostatnia ture prasowania.
    W zasadzie na pierwsze 3-4 miesiące mam sporo ubranek uniseksów. Jak sie okaże dziewczynka to najwyzej dokupię coś typowo dziewczęcego.
    Musze dokupić 2x body lub 2 kaftaniki na rozm 56 bo mam tylko 3 szt.

Ehhh juz zaczynam sie stresować. Teraz na tyle dobrze się czuję że taki stan mógłby trwac jeszcze 3-4 miesiące :-)

Jutro wizyta u gina i sie okaże co z moją szyjką. Oby było ok bo mam jeszcze sporo spraw do pozałatwiania i nie chciałabym leżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz jestem w 33tc. 37tc wypada mi na świeta więc do rodziny pojadę jużz torbami do szpitala tak na wszelki wypadek - mam nadzieję, że nie złapie nas poród poza trójmiastem :-)

• elize Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Dzień dobry na górnym Śląsku sypie śnieg;) powoli zaczyna się robić bialo.

Ja dziś zaczynam 35 tydzień :)

Twój wpis wyrwał mnie z łóżka, musiałam zobaczyć jak to wygląda u mnie. Niestety śniegu jest tylko tyci tyci. Nawet bym go chyba nie dostrzegła bez Twojej sugestii. Ja już wyczekuję zimy. Co prawda na nartach nie pojeżdżę, ale marzą mi się zimowe spacery.

Byłam wczoraj w kinie na Listach do M3. Byłyście? Jestem ciekawa waszej opinii.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja dzis prawie nie spalam,o 12 45 mam wizyte i stresuje sie strasznie Prosze o kciuki!

BlackCatNorL, helagazela, Krokodylica, emi2016, kate88:) lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi trzymam kciuki! Daj znać po

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Zośka znowu nie poszła do przedszkola...wciąż utrzymuje się kaszel ;/ już mam tego dość, nic nie pomaga...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) kciuki za wizyty, za przeziębione i leżące w szpitalu

a ja po pobraniu krwi bo w tygodniu planuję wizytę u lekarza, umówiłam się też na środę na gbs-y, powiedzcie mi bo ja zielona, trzeba się jakoś przygotować? Zapomniałam w rejestracji zapytać.

Szmaragdowa, niech mała rośnie i obrasta w tłuszczyk :) dobrze że jesteś pozytywnie nastawiona, chociaż wiadomo że własne łóżko w swoim własnym domu to jednak najbardziej komfortowe rozwiązanie, co tam jeszcze z wyprawki ogarniasz?

Mąż mnie zaskoczył, wcześniej mówił że łóżeczko złoży później, np jak pójdę do szpitala, machnęłam na to ręką bo mi się tłumaczyć nie chciało, a i tak nie mam jeszcze materaca, stwierdziłam że pogadam z nim jak już materac będzie, a on wczoraj sam z siebie oznajmij że niedługo je trzeba złożyć, bo jak wstawi komode w kąt to żeby wiadomo było jak ułożyć meble, a potem jak zawalę ciuszkami to nie będzie przestawiał, szczęka mi opadła :D mój mąż chyba czuje presję czasu

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze łóżeczko jeszcze na strychu :-),.
    Na pierwszy miesiąc planuję kosz mojżesza. A w między czasie skręci się łózeczko. Na razie nie chcę zawalać pokoju synka :-)

• helagazela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie urodzinowo!! Dzis koncze 37 i chyba mi z tym dobrze ;-)
    Zapraszam na torcik urodzinowy i kawke :-)

Myszk@, Krokodylica, inessa, Marzycielka111192, annaki, emi2016, ktosiowa, Aenu, ana167, BlackCatNorL, Żabulka30, Mama-Ali, kate88:), kasha86, calza lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helegazela w takim razie wszytskiego najlepszego, lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela, wszystkiego najlepszego! :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja chyba łóżeczko i przewijak to będę w styczniu składać, wcześniej chyba nie ma sensu, jak my termin dopiero na 26.
    Dziewczyny, które miały hemoroidy duże, krwawiące, rodziłyście naturalnie?
    Jak wygląda to bo ja się obawiam, jak mnie boli przy siedzeniu czy chodzeniu nie wyobrażam sobie przeć przez 1,5 h jak ostatnio. Przecież to chyba wszystko popęka

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. U nas jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona - hura:) Będę też mieć ostatnia wizyte u lekarza.
    W tym tygodniu będę prac i prasować ciuchy na 62, bo mniejsze mam ogarnięte. Młody raczej wielki się nie zapowiada ale kto go tam wie:) muszę też zrobić wszystkie wirusy i gbs do porodu w tym tygodniu.
    Helagazela spełnienia marzeń!

helagazela, kasha86, calza, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - a co na to twój gin? Leczysz czymś hemoroidy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed proodem nie miała a po porodzie niestety tak i walczyłam stosunkowo długo z nimi. Nie były może super bolesne ale krwawiące.
    Warto juz teraz działać.

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ z wyprawki to w sumie brakuje mi tylko rzeczy z apteki, podkłady, majtki poporodowe i inne pierdoly. Juz zapełniłam koszyk w Gemini, jak tylko sobie coś przypomnę to dopisuje.
    Miałam dziś echo serca znów, wyszlo tam coś co trzeba będzie sprawdzić od razu po porodzie, ale nie pamiętam co oczywiście. Nie ma nic co wymagałoby natychmiastowej interwencji.
    Wczoraj lasce z mojej sali odeszły zielone wody, mimo ze to jej 3 poród to byla przerażona. 3h później tuliła synka. Przyszła nawet do nas i serio w ogóle nie wyglądała jakby rodziła. Zazdro na maxa, kobieta stworzona do rodzenia :D
    Zaraz po niej przyszła na to łóżko inna, w 40 tc. i przed chwilą wzięli ja na oksytocynę wiec też długo miejsca nie zagrzala :D

Jagna <3 24.01.2018
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na ostatniej wizycie jak byłam to wtedy się uspokoiły, więc już nawet o to nie pytałam. Kiedyś mówiła, że nie są przeciwskazaniem. Ja to wiem, że nie są bo generalnie nie spowodują, że nie urodzę, tylko obawiam się, że będzie to bardziej bolesne, bo przecież nawet usiąść i chodzić ciężko a nie wyobrażam sobie rodzić leżąc. No i po porodzie zamiast mieć spokój to znowu będę się męczyć kilka tygodni, więc jak się mam męczyć z bólem i poród i po to nie wiem czy nie lepiej cesarkę. Gin cesarkę i tak rozważa, ze względu na spojenie ale ja jeszcze nie jestem na 100% przekonana, dlatego pytam

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana też tak miałam przed urodzeniem Zuzi, ale odkąd się urodziła zaakceptowałam róż. :)

Hela wszystkiego najlepszego!

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ