X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • elize Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odliczam dni do wizyty, bo chcę skierowanie do szpitala... wiem jak to brzmi, ale już po prostu się męczę. Na szczęście nie mam skurczów, bo bym nie czekała do wizyty tylko od razu na IP.
    Wizytuje w poniedziałek, więc już z górki.
    Dzisiaj zamknęłam temat wyprawki, to jedna sprawa mniej do martwienia się. Przyznam że zazdroszczę tym dziewczynom, które mają na to jeszcze czas ;)
    Nie zamartwiaj się, jesteś teraz pod opieką i to jest najważniejsze. W domu mąż ogarnie, a kupisz przez internet jeśli coś jeszcze brakuje. W tej sytuacji to jest najmniejszy problem, ważne jest Wasze bezpieczeństwo.
    Choć doskonale rozumiem Twoje emocje, bo mi też mówili o wcześniejszym rozwiązaniu, a w domu NIC. Na szczęście udało się tego uniknąć i Tobie również tego życzę. Bądź dobrej myśli :*

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa współczuję, to leżenie w szpitalu to masakra, jeszcze tyle czasu, ale grunt że jesteście pod dobrą opieką.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa współczuję i trzymam kciuki by jak najdłużej się udało wytrzymać. Tak jak Elize mówi zrób wyprawkę ze szpitala na komórce bądź tablecie, przynajmniej mniej Ci się będzie nudzić, a jednak lepiej być w szpitalu bo w każdej chwili zareagują. Mąż sobie poradzi z parkowaniem.gorZej jakby już jedno dzieciątko było w domu. A tak może ktoś z rodziny pomoże?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie caly czas pocieszam się tym, ze żadne dziecko mi w domu nie płacze wiec mogę skupić się na tym co najlepsze dla tego dzieciątka w brzuchu. Ale leżenie w szpitalu to prawdziwa męka dla mnie, bo bylam bardzo aktywna przed przyjściem tu.
    Trzymajcie kciuki żeby Jagna jednak nadgoniła wagowo i żeby nas wypuścili :)

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzymam kciuki.
    Ja przy Zuzi 3 razy leżałam w szpitalu i fakt żadne dziecko na mnie w domu nie czekało ale za każdym razem jak dr mnie tam kierował to ryczałam.
    Dziękuję Bogu że teraz jest inaczej.

My się właśnie z córką obie inhalujemy (od wczoraj też mam katar :/ ) a potem ruszamy w miasto, bo dziś ładna pogoda, to mogę z nią pochodzić, a muszę jej kupić buty zimowe i kilka par getrów do przedszkola bo ostatnio które nie założę to krótkie nogawki. :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    No właśnie caly czas pocieszam się tym, ze żadne dziecko mi w domu nie płacze wiec mogę skupić się na tym co najlepsze dla tego dzieciątka w brzuchu. Ale leżenie w szpitalu to prawdziwa męka dla mnie, bo bylam bardzo aktywna przed przyjściem tu.
    Kciuki, współczuję Ci tego leżenia w szpitalu.
    Ja np. nie mogłam tydzień wytrzymać...

• Nadin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzymam mocno kciuki żeby Was szybko wypuścili. Pomyśl z kupowaniem przez internet wyprawki jest fajny i czas Ci szybko zleci :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa trzymam kciuki żeby córcia rosła i jak najdłużej przebywała w Twoim brzuszku.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Pamietam o Was bardzo i podczytuje mimo ze malo pisze. U nas synek byl chory niestety antybiotyk musial dostac ale na szczescie juz jest lepiej.
    A ja srednio sie czuje staram sie ile moge lezec przy synku bo mam skurcze ale szyjka nadal trzyma uff niestety lozysko juz jest stare i w kazdym momencie moze przestac dzialac. Ginekolog dziwi sie ze i tak jeszcze i tak dziala. Coreczka przybrala ale i tak jest ok 3 tyg.do tylu ratuje nas Medargin 3x na dobe a i tak biore heparyne od poczatku ciazy. Chcialabym dotrwac do poczatku stycznia ale najwazniejsze aby coreczka byla zdrowa ☺ wizytuje teraz 6.12 ☺
    Wyprawke mam gotowa torby spakowane.
    Życze wszystkim zdrowka ☺
    Sle moja pamiec ❤❤❤ zwlaszcza dla mam lezacych w szpitalu ❤ a czytam ze zaraz zaczna dzieci sie rodzic wiec tez sle moje wsparcie ☺ ale ten czas leci szok!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 11:22

FreshMm, Szmaragdowa, Paula_29, ana167 lubią tę wiadomość

• synuś2018 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie u nas termin na 27.01 :) zapraszam do nas

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, to ogromne kciuki za Was i za inne dziewczyny z komplikacjami.

inessa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa rozumiem obawy i niepokoj;( Badzcie dzielne, trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo!
    Ja jestem po badaniu prenatalnym III trymestru, malutka wazy 1650gram i ma ulozenie glowkowe. Myslalam ze bede miala foteczke 3D na pamiatke, ale Gabryska skutecznie zakrywala raczka twarz i nie dalo sie uchwycic najlepszego momentu by upamietnic te chwile...
    Jezeli chodzi o dzidzie to lekarz powiedzial, ze nie ma sie do czego przyczepic. Ale zaniepokoily mnie moje odczucia dusznosci, jakich ostatnio doswiadczalam no i ostatnio jade z odkurzaczem po przedpokoju i nagle serce zaczyna mi bic jak oszalale, czekam az minie, mija minuta nie mija, klade sie i probuje zliczyc tetno, bylo bardzo szybkie i niemiarowe ok.200 uderzen/minute i tak lezalam przed pare minut w strachu czekajac az przestane oddychac, albo nie wiem co... ze sie zatrzymam i nikt mnie nie zreanimuje bo bylam sama! Ale po kilku minutach nagle urwalo sie i zaczelo wolno miarowo bic. Dopchalam sie wiec czym predzej do kardiologa i dostalam na weekend Holtera. Musze to zbadac, bo nie chcialabym w czasie porodu takich akcji...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi wymiarami dzidziolków w brzuchu to cholera wie. Mi na podstawie USG wróżyli ponad 5kg kolosa a urodziłam chudzinkę długaśną 3140g :/
    Inessa będzie dobrze! Trzymam kciuki!

• elize Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Ale leżenie w szpitalu to prawdziwa męka dla mnie, bo bylam bardzo aktywna przed przyjściem tu.
    Dla mnie szpital jest szansą na chwilowe odzyskanie sprawności i lepsze samopoczucie. Taka różnica między małą a dużą ilością wód ;)
    Szmaragdowa wrote:
    No właśnie caly czas pocieszam się tym, ze żadne dziecko mi w domu nie płacze wiec mogę skupić się na tym co najlepsze dla tego dzieciątka w brzuchu.
    Ja widziałam dla siebie jeszcze jeden plus z pobytu na patologii ciąży. Oswoiłam troszkę temat porodu, przygotowania do porodu. Wywoływanie porodu czy cc przestało to być taką wielką niewiadomą. Jak dla pierworódki widziałam w tym cenne doświadczenie.
    Szmaragdowa wrote:
    Trzymam mocno!

Szmaragdowa, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize zgodzę się, ze przebywanie w szpitalu to też jego oswajanie sobie. Ja na myśl o szpitalu wpadałam w panikę a teraz będąc tu nie boje się tak jak wcześniej. Naoglądałam się tych kobiet w ciąży z dużo gorszymi problemami niż mój, które urodziły naturalnie bądź przez cesarkę, piękne zdrowe dzieciaczki. Zaczęłam ufać ze Ci lekarze serio wiedzą co robią i chca tylko naszego dobra. Zaczęłam też pisać... listy do mojej córki. O tym jak się o nią boje, co mi teraz robią, jak sobie ją wyobrażam... dam jej te listy kiedyś, jak będzie większa albo może w ciąży... hehe takie dalekosiężne plany :)

BlackCatNorL, Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamragdowa mocne kciuki za Was !
    Niech Malutka zdrowo rośnie <3

Elize , Inesska za Was tez kciuki <3 i za wasze dzieciaczki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 19:53

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Szmaragdowa rozumiem obawy i niepokoj;( Badzcie dzielne, trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo!
    Ja jestem po badaniu prenatalnym III trymestru, malutka wazy 1650gram i ma ulozenie glowkowe. Myslalam ze bede miala foteczke 3D na pamiatke, ale Gabryska skutecznie zakrywala raczka twarz i nie dalo sie uchwycic najlepszego momentu by upamietnic te chwile...
    Jezeli chodzi o dzidzie to lekarz powiedzial, ze nie ma sie do czego przyczepic. Ale zaniepokoily mnie moje odczucia dusznosci, jakich ostatnio doswiadczalam no i ostatnio jade z odkurzaczem po przedpokoju i nagle serce zaczyna mi bic jak oszalale, czekam az minie, mija minuta nie mija, klade sie i probuje zliczyc tetno, bylo bardzo szybkie i niemiarowe ok.200 uderzen/minute i tak lezalam przed pare minut w strachu czekajac az przestane oddychac, albo nie wiem co... ze sie zatrzymam i nikt mnie nie zreanimuje bo bylam sama! Ale po kilku minutach nagle urwalo sie i zaczelo wolno miarowo bic. Dopchalam sie wiec czym predzej do kardiologa i dostalam na weekend Holtera. Musze to zbadac, bo nie chcialabym w czasie porodu takich akcji...
    A masz może niedoczynnośc tarczycy?
    Ja mialam takie akcje w poprzedniej ciazy przy niedoczynności

• calza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę podczytuję Was i też miewam duszności kołatanie serducha... może powinnam o tym wspomnieć lekarzowi, ale wizyta dopiero 18 grudnia...

Czy któraś z Was słyszała o cholestazie? Strasznie swędzi mnie wieczorami ciało, głównie nogi, przez drapanie robią się ranki i martwię się czy to nie to...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza - idź zrobić czym predzej próby wątrobowe

Jagna <3 24.01.2018
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu...

Calza nie chcę Cię martwić ale to typowy objaw :( Zrób szybciutko badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 12:10

‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ