Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, mam tak samo, zaparć brak, do wc chodzę regularnie a paskudy zniknąć nie chcą, tyle tylko że akurat nie bolą (obym nie napisała tego w złą godzinę, bo juz raz tak miałam że pochwaliłam i mnie znów zaczęły boleć), no i nie krwawią, a że to mój pierwszy poród to niestety nie pomogę, za to chętnie poczytam inne opinie. Mi lekarz mówił, że w razie gdyby było naprawdę źle to mogę się do proktologa wybrać, ale to niewiele da, bo nic innego mi teraz nie zapisze, dopiero po porodzie, ale konsultacja jak najbardziej może być.
A widzisz, moja mama już mi gada że ma dla mnie pas poporodowy, a też gdzieś mi sie o uszy odbiło że nie zalecany, muszę się dokształcić.
Szmaragdowa, zazdroszczę ogarniętej wyprawki, mi się wciąż wydaje że mam jeszcze trochę czasu, a tak naprawdę to go już kurczaki nie mamno ale jeszcze nie panikuję
-
Hela - wszystkiego najlepszego
Didi - trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści !
Krokodylica - ja też nie cierpiałam różu, ale mąż dostał hopla na punkcie córy (co będzie po porodzie ?) i nie wyobraża sobie żeby nie było różowego, także prześcieradło na przewijak, ochraniacz na łóżeczko mamy pudrowo różowe, do tego szaro biała pościel i jakoś będzieOczywiście ubranka też kupowaliby wszyscy różowe najchętniej, ale z racji że część dostaliśmy po siostrzeńcach (niebieskie, białe, zielone) to ta niewielka ilośc różu mi nie przeszkadza, zwłaszcza gdy jest pudrowy
helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Helagazela 100 lat ! Zdrówka dla Ciebie i malenstwa
Ja dziś umówiłam termin cc w szpitalu i za 2 tyg zobaczę nasze Maluszki
Biore sie za pranie i prasowanie , pokoik gotowy , łóżeczka dojdą do piątku więc juz bardzo bliziutko
Za tydzień ostatnia wizyta i za 2 szpitalAby tylko szczęśliwie moje dzieci siedzialy te 2 tygodnie w brzuszku
Kciuki za wizyty i czekamy na same dobre wieści
helagazela, BlackCatNorL, Paula_29, WhyMe, Polaj, Nadin, Aenu, Myszk@, inessa, Krokodylica, calza, ktosiowa, emi2016, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Helagazela 100 lat ! Zdrówka dla Ciebie i malenstwa
Biore sie za pranie i prasowanie , pokoik gotowy , łóżeczka dojdą do piątku więc juz bardzo bliziutko
Za tydzień ostatnia wizyta i za 2 szpitalAby tylko szczęśliwie moje dzieci siedzialy te 2 tygodnie w brzuszku
Kciuki za wizyty i czekamy na same dobre wieści
O ja, to będziesz pierwsza chyba
Ale super!, przynajmniej wiesz, ze nie wysypiesz się na świeta albo sylwester :p
-
Mama-Ali wrote:O ja, to będziesz pierwsza chyba
Ale super!, przynajmniej wiesz, ze nie wysypiesz się na świeta albo sylwester :p
O tak , tyle dobrze wiedzieć
Na Święta mam cichą nadzieję, że będziemy już w domkua mam takiego stresa na cc , że hej ... Ale jakos dam rade
-
Ale mnie dziś wyrzuca z neta wrrr.
Paula ja w ciąży z synkiem miałam 2 guzki wielkości śliwek i nie szło ich już wsadzić do środka. Bolało jak cholera nie mówię nawet o siedzeniu. Pamiętam że nawet jadłam na stojąco.
Miałam CC ale i tak długo z nimi walczyłam. Prawdopodobnie przy sn popekaly by na 100%. Teraz jakoś się trzymam i jak tylko czuje jakiś dyskomfort to aplikuj maść czyli tak 2 razy w tyg.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Planowo pierwsza rozpakowuje się Angela
Ja mam zamiar wytrwać do 14.12. Pas poporodowy mam ale będę używać tylko na pierwsze wstawania po cc bo na dłuższą metę to rozleniwia mięśnie, ale w pierwszych dobach po cc przynosi duża ulgę przy wstawaniu.
-
Nadin wrote:Planowo pierwsza rozpakowuje się Angela
Ja mam zamiar wytrwać do 14.12. Pas poporodowy mam ale będę używać tylko na pierwsze wstawania po cc bo na dłuższą metę to rozleniwia mięśnie, ale w pierwszych dobach po cc przynosi duża ulgę przy wstawaniu.
Kochana różnie może byćNajważniejsze,
abysmy wszystkie szczęśliwie dotrwaly do terminów cięć i porodow
To Twoje 1 cięcie? Moge wiedzieć jakie masz wzkazania ?ja to sie niczego tak nie boje jak cc ...
-
Angela* wrote:Helagazela 100 lat ! Zdrówka dla Ciebie i malenstwa
Kciuki za wizyty i czekamy na same dobre wieścipewnie będziesz pierwsza
Angela* lubi tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Laski,ja do szpitala jade Maly jest na wylocie,szyjka 3 mm,glowa bardzo nisko Oby zdarzyli mu sterydy podac na pluca
azy 2400 kg
Didi mocne kciuki dla Was ! Napewno będzie wszyztko dobrze
Buziaki i czekamy na wieściDidi_85 lubi tę wiadomość
-
Didi trzymamy kciuki
może jeszcze kilka dni uda Ci się spokojnie poleżeć w szpitalu, dopóki akcja porodowa sie nie rozpoczęła jest szansa że jeszcze trochę młody poczeka
zawsze to dodatkowe 200 gram
i sterydy na płucka zdążą zadziałać, ale nie martw się na zapas, 2400 to już kawał chłopaka
trzymam kciuki by jeszcze się nie pchał (w pozycji horyzontalnej będzie mu trudniej
)
hela wszystkiego najlepszegosto lat
Didi_85, helagazela lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Wam bardzo za wsparcie!na razie dostalam steryd,ktg nie wykazuje skurczow,wiec jest szansa ze jeszcze Maly troche u mnie posiedzi Polozne mowia,ze super jakby choc tydzien wytrzymal bo tyle czasu sterydy potrzebuja,aby w pelni zadzialac
-
Didi jak nie ma skurczów to i nawet 3 mm szyjka może wytrzymać. Zaciskam kciuki.
Angela to będzie moje 3 cc, pierwsze byli po kilkunastu godzinach porodu sn, drugie było, bo mi się blizna rozeszła, teraz wskazaniem jest stan po dwóch cięciach.Didi_85 lubi tę wiadomość