WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mam tak samo, zaparć brak, do wc chodzę regularnie a paskudy zniknąć nie chcą, tyle tylko że akurat nie bolą (obym nie napisała tego w złą godzinę, bo juz raz tak miałam że pochwaliłam i mnie znów zaczęły boleć), no i nie krwawią, a że to mój pierwszy poród to niestety nie pomogę, za to chętnie poczytam inne opinie. Mi lekarz mówił, że w razie gdyby było naprawdę źle to mogę się do proktologa wybrać, ale to niewiele da, bo nic innego mi teraz nie zapisze, dopiero po porodzie, ale konsultacja jak najbardziej może być.
    A widzisz, moja mama już mi gada że ma dla mnie pas poporodowy, a też gdzieś mi sie o uszy odbiło że nie zalecany, muszę się dokształcić.

Szmaragdowa, zazdroszczę ogarniętej wyprawki, mi się wciąż wydaje że mam jeszcze trochę czasu, a tak naprawdę to go już kurczaki nie mam :D no ale jeszcze nie panikuję

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - wszystkiego najlepszego :)
    Didi - trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści !
    Krokodylica - ja też nie cierpiałam różu, ale mąż dostał hopla na punkcie córy (co będzie po porodzie ?) i nie wyobraża sobie żeby nie było różowego, także prześcieradło na przewijak, ochraniacz na łóżeczko mamy pudrowo różowe, do tego szaro biała pościel i jakoś będzie :) Oczywiście ubranka też kupowaliby wszyscy różowe najchętniej, ale z racji że część dostaliśmy po siostrzeńcach (niebieskie, białe, zielone) to ta niewielka ilośc różu mi nie przeszkadza, zwłaszcza gdy jest pudrowy :)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wszystkiego najlepszego :) Piękny wiek.

Niestety śnieg się roztopil.

helagazela lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela 100 lat ! Zdrówka dla Ciebie i malenstwa :) <3
    Ja dziś umówiłam termin cc w szpitalu i za 2 tyg zobaczę nasze Maluszki :) <3
    Biore sie za pranie i prasowanie , pokoik gotowy , łóżeczka dojdą do piątku więc juz bardzo bliziutko ;)
    Za tydzień ostatnia wizyta i za 2 szpital :) Aby tylko szczęśliwie moje dzieci siedzialy te 2 tygodnie w brzuszku :)

Kciuki za wizyty i czekamy na same dobre wieści ;)

helagazela, BlackCatNorL, Paula_29, WhyMe, Polaj, Nadin, Aenu, Myszk@, inessa, Krokodylica, calza, ktosiowa, emi2016, kasha86 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela fajnie, ze juz za 2 tyg bedziesz. Miala maluszki po drugiej stronie brzuszka..

Ana , też się cieszę, aby tylko wszystko było dobrze :)

• helagazela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale to szybciutko, super! Trzymajcie sie tam dzielnie w trzypaku do tego czasu!
    Dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia!

Angela* lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Biore sie za pranie i prasowanie , pokoik gotowy , łóżeczka dojdą do piątku więc juz bardzo bliziutko ;)
    Za tydzień ostatnia wizyta i za 2 szpital :) Aby tylko szczęśliwie moje dzieci siedzialy te 2 tygodnie w brzuszku :)

O ja, to będziesz pierwsza chyba :)
    Ale super! :), przynajmniej wiesz, ze nie wysypiesz się na świeta albo sylwester :p

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    O ja, to będziesz pierwsza chyba :)
    Ale super! :), przynajmniej wiesz, ze nie wysypiesz się na świeta albo sylwester :p

O tak , tyle dobrze wiedzieć ;)
    Na Święta mam cichą nadzieję, że będziemy już w domku :) a mam takiego stresa na cc , że hej ... Ale jakos dam rade :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś wyrzuca z neta wrrr.

Paula ja w ciąży z synkiem miałam 2 guzki wielkości śliwek i nie szło ich już wsadzić do środka. Bolało jak cholera nie mówię nawet o siedzeniu. Pamiętam że nawet jadłam na stojąco.
    Miałam CC ale i tak długo z nimi walczyłam. Prawdopodobnie przy sn popekaly by na 100%. Teraz jakoś się trzymam i jak tylko czuje jakiś dyskomfort to aplikuj maść czyli tak 2 razy w tyg.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowo pierwsza rozpakowuje się Angela ;) Ja mam zamiar wytrwać do 14.12. Pas poporodowy mam ale będę używać tylko na pierwsze wstawania po cc bo na dłuższą metę to rozleniwia mięśnie, ale w pierwszych dobach po cc przynosi duża ulgę przy wstawaniu.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Planowo pierwsza rozpakowuje się Angela ;) Ja mam zamiar wytrwać do 14.12. Pas poporodowy mam ale będę używać tylko na pierwsze wstawania po cc bo na dłuższą metę to rozleniwia mięśnie, ale w pierwszych dobach po cc przynosi duża ulgę przy wstawaniu.

Kochana różnie może być ;) Najważniejsze,
    abysmy wszystkie szczęśliwie dotrwaly do terminów cięć i porodow :)
    To Twoje 1 cięcie? Moge wiedzieć jakie masz wzkazania ? ;) ja to sie niczego tak nie boje jak cc ...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Oo super ;) pewnie będziesz pierwsza :)

Angela* lubi tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,ja do szpitala jade Maly jest na wylocie,szyjka 3 mm,glowa bardzo nisko Oby zdarzyli mu sterydy podac na pluca
    azy 2400 kg

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Laski,ja do szpitala jade Maly jest na wylocie,szyjka 3 mm,glowa bardzo nisko Oby zdarzyli mu sterydy podac na pluca
    azy 2400 kg
    O matko! trzymamy kciuki!!!!!!!!

Didi_85 lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    azy 2400 kg

Didi mocne kciuki dla Was ! Napewno będzie wszyztko dobrze <3
    Buziaki i czekamy na wieści <3

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi spokój! 2400 to dobra waga i skrajne wcześniactwo też już nie grozi. Będzie dobrze! Trzymaj się kochana!

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi kciukasy zaciśnięte.
    Angela jejku jak Ci zazdroszczę, też chciałabym mieć na święta swoje szczęście w ramionach :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi trzymamy kciuki :) może jeszcze kilka dni uda Ci się spokojnie poleżeć w szpitalu, dopóki akcja porodowa sie nie rozpoczęła jest szansa że jeszcze trochę młody poczeka :) zawsze to dodatkowe 200 gram :) i sterydy na płucka zdążą zadziałać, ale nie martw się na zapas, 2400 to już kawał chłopaka :) trzymam kciuki by jeszcze się nie pchał (w pozycji horyzontalnej będzie mu trudniej :) )

hela wszystkiego najlepszego :) sto lat

Didi_85, helagazela lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo za wsparcie!na razie dostalam steryd,ktg nie wykazuje skurczow,wiec jest szansa ze jeszcze Maly troche u mnie posiedzi Polozne mowia,ze super jakby choc tydzien wytrzymal bo tyle czasu sterydy potrzebuja,aby w pelni zadzialac

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi jak nie ma skurczów to i nawet 3 mm szyjka może wytrzymać. Zaciskam kciuki.
    Angela to będzie moje 3 cc, pierwsze byli po kilkunastu godzinach porodu sn, drugie było, bo mi się blizna rozeszła, teraz wskazaniem jest stan po dwóch cięciach.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ