X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z podobnym humorem ;)

Aqu gratulacje.Bedziecie już wspólnie Święta spędzać.Wrzuc potem jakieś foteczki dzidziusia.

Ja to wczoraj jak wróciłam z przedszkola rano włączyłam serial i zasnelam na kanapie.Obudzilam się finalnie o 14... Zebra z prawej strony mam jak stłuczone.Chyba jednak młody jakoś tam mnie poboksoeal bo ból był straszny,aż powietrza głębiej nabrać nie mogłam.Dzisiaj też je czuje,ale już nie tak mocno.
    Poszłam spać po 22,a nic dzisiaj była słaba.Budzilam się na każdego kopniaka w brzuchu a ten smyk jak na złość całą noc wierzgał.Do kompletu mąż pochrapywal i też mnie wybudzal.Dobrze chociaż ze córka spala do rana.Ogolnie to mam ochotę ich wszystkich podusic.Drazni mnie wszystko,chodzę wkurzona,nawet pogoda mnie drażni :P Brzuch przeszkadza na maksa,a jak ma być jeszcze większy to ja dziękuję, wysiadam z tego tramwaju :P Serio,nie wiem jak przetrwać te Święta.Zwlaszcza że całą rodziną się do nas zwala.I moja i męża.Jak mnie wkurza to sobie na porodówkę pojadę odpocząć ;)
    Dodatkowo wczoraj mieli Mikołajka w przedszkolu i co? 40 zł na prezenty dla dzieci i nie wiem kto te paczki wymyślał ale dno totalne...Jakieś mini puzzle i konik pony,poza tym same czekoladki.Wyszlo na to że mojemu dziecku czekoladki zabieram bo nie je i jest pokrzywdzone.A prosiłam żeby słodyczy nie dawać 3 latkom... Nawet żadnego suchego ciastka nie było dla małych dzieci żeby sobie mogła zjeść.Opierdole te babki jak dzisiaj ja będę odbierać.Poza t wyszło na to że mój maz w ogóle nie czyta ogłoszeń w przedszkolu.Ja ją wczoraj zaprowadzałam a tam gigant ogłoszenie w 2 miejscach że na Mikołajki dzieci ubrać na czerwoną i dać im jakiejś czapeczki,reniferki itp... no i moja poszła na różowo i bez gadżetów bo mąż gapa nic nie widział... Wydarlam się na niego... Bosko...

..i tak wszystko mnie wkurza i już... Ja chcę już połowę stycznia i rodzić.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza - doskonale wiesci, idziecie do przodu!

Polaj - najlepsze urodzinowe zyczenia, stowka!

Mama Ali - chcialam napisac a propos wczorajszego postu o zgrzytaniu zebow, ze nasz starszak tak mial (wciaz ma, ale o wiele mniej). Jak bylismy u dentysty to prosilismy, zeby spojrzal krytycznie na szkliwo, czy nie ma strat. Powiedzial nam wtedy, ze takie zgrzytanie zebami u malych dzieci jest normalne, niekoniecznie zwiazane z robakami lub innymi chorobskami, po prostu jest to dla dzieci w tym wieku sposob na odreagowywanie codziennych stresow. U nas rzeczywiscie czesciej sie to pojawia w okresach bardziej intensywnych emocjonalnie - jak np. teraz, gdy od tygodnia przerabiali w przedszkolu temat Sw. Mikolaja i juz nie mogli sie doczekac kiedy przyjdzie ;-)

A ja tez juz zaczelam 37tc i powoli robie sie gigantyczna!!

Mama-Ali, Polaj, calza lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-Rozpakowane-0000ccffffffxxxxxx34023-U1-1-204-silver024.gif

Aqu 23.11 o godz. 13.30 synek Krzyś waga 1970g, 46cm, 34+6tc
    wronka 30.11 o godz. 2.19 synek Antek waga 2414g, 48 cm, 34tc

an-NaszaF20lista-0000ccffffffxxxxxx34023-U1-1-204-silver024.gif

❄27.12.2017❄
    Nadin <3 CHŁOPIEC
    Mama-Ali <3 CHŁOPIEC

❄28.12.2017❄
    Angela* <3 <3 MICHALINKA & FRANUŚ

❄29.12.2017❄
    zapachmalin <3 CHŁOPIEC

❄30.12.2017❄
    Morwa <3 ANASTAZJA
    MagO31 <3

❄31.12.2017❄
    dagii <3

❄01.01.2018❄
    Raven <3 DZIEWCZYNKA
    Marzycielka111192 <3 NIKODEM
    Emotka29 <3
    Lovilovi <3 IGA
    Inez87 <3 ALEXANDER
    Gosiak <3 STAŚ

❄02.01.2018❄
    Mika77 <3 CHŁOPIEC
    helagazela <3 FELIKS

❄03.01.2018❄
    Żabulka30 <3 CHŁOPIEC

❄04.01.2018❄
    pietruszkanatki <3 CHŁOPIEC
    Oktawka
    Karmelova <3 DZIEWCZYNKA
    Jova <3
    moniczko. <3 HANIA

❄05.01.2018❄

❄06.01.2018❄
    FreshMm <3 MALWINA

❄07.01.2018❄
    BlackCatNorL <3 NINA
    Ikarzyca <3
    Ruda_ann <3 CHŁOPIEC
    alexast <3
    michalina92 <3 PAWEŁEK
    Polaj <3 DZIEWCZYNKA
    inessa <3 JANKA
    elize <3 DZIEWCZYNKA

❄08.01.2018❄
    madzia8lenka <3
    Tusia_87 <3
    Anna 1985 <3
    ana167 <3 DZIEWCZYNKA
    Dorka87 <3 KLARA
    Helka891 <3 JULECZKA

❄09.01.2018❄
    emerald_m <3 CHŁOPIEC

❄10.01.2018❄
    Krokodylica <3 ŁUCJA
    piri piri <3
    Aenu <3 HANIA

❄11.01.2018❄
    Andzia87 <3 LIDIA
    KaroP <3
    Maruder <3 DZIEWCZYNKA
    moniiikaaa <3
    basiek86
    makasa <3 ADAŚ

❄12.01.2018❄
    anula1990 <3 DZIEWCZYNKA
    Vilu <3 DARIA
    olaola_back <3 DZIEWCZYNKA

❄13.01.2018❄
    Ariess
    Kopciuszek <3 DZIEWCZYNKA
    kasha86 <3 JULIA

❄14.01.2018❄
    be_aduska <3
    MoniaP <3 DZIEWCZYNKA
    Staramsie

❄15.01.2018❄
    natki89 <3 SARA
    Girl25 <3 CHŁOPIEC
    Myszka@ <3 DZIEWCZYNKA
    Halinova
    netka90 <3 DZIEWCZYNKA

❄16.01.2018❄
    ☆gwiazdka
    Didi_85 <3 MIKOŁAJ
    ktosiowa <3 CHŁOPIEC
    Żabcia Real one <3 CHŁOPIEC

❄17.01.2018❄
    Melevis90 <3 LENA

❄18.01.2018❄
    Koniczynka <3 CHŁOPIEC
    darin
    Monikamonia

❄19.01.2018❄
    summersun <3
    *Sylwia <3

❄20.01.2018❄
    Pooziomka <3 ZOSIA
    annaki <3 DZIEWCZYNKA

❄21.01.2018❄
    sudari
    .aś. DZIEWCZYNKA

❄22.01.2018❄
    K01 <3
    nandelle <3

❄23.01.2018❄
    aria40
    Szmaragdowa <3 JAGIENKA

❄24.01.2018❄
    _analiza
    kate88:) <3 NATALKA
    (sunshine89 <3 HANIA
    Bubu93 <3

❄25.01.2018❄
    Magdalenna <3
    ŚwinkaMinka <3 ANTEK
    K..a..s..i..a
    KacperekiOliwka <3 VANESSA
    P. <3 CHŁOPIEC
    Oublier <3 JULIANNA

❄26.01.2018❄
    Paula_29 <3 JULIAN
    Meridess <3
    Katiś <3 HANIA

kasiarzyna <3 MATEUSZEK

❄27.01.2018❄
    Agness12
    Patrycja27 <3
    zimowa_mama <3
    dada1415 <3

❄28.01.2018❄
    WhyMe <3 NOEMI
    Muska <3 CHŁOPIEC
    calza <3 FILIP

❄29.01.2018❄
    Ellasi <3 CHŁOPIEC
    justysia 90
    Eklerka13579 <3 GABRIELKA

❄30.01.2018❄
    Rybaaaa <3

❄31.01.2018❄
    Iwona80 <3

❄02.02.2018❄
    emi2016 <3 DZIEWCZYNKA
    Malineeczkaa <3 DZIEWCZYNKA

❄05.02.2018❄
    jomi81 <3 <3 DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC

Termin?
    LASKA
    nieznajoma123 <3
    chabrowa
    Lagostina
    Mona_Lisa
    Marzenka123
    aiwlys
    vongondor
    minimoni
    carroty

Do tej pory ujawniły się:
    dziecko-ruchomy-obrazek-0036.gif42 dziewczynki
    dziecko-ruchomy-obrazek-0037.gif30 chłopców
    dziecko-ruchomy-obrazek-0040.gif

Aniołkowe mamusie
    Ania123488
    Agusia_pia
    Paula95
    jachcedociebie
    vixia
    LidziA89
    Agniechaaaa
    paola87
    jagodowa91
    Sansivieria
    malka
    chanka
    Izalika
    s1985
    Anuśka
    Mikuśka
    Suzana
    [*]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 09:20

Krokodylica, ana167, kate88:), wronka, Aqu lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska moja w przedszkolu też dostała puzzle plus oczywiście jakieś czekoladki, soczek. Wydzieliłam jej jedną czekoladkę i cukierka a resztę schowałam na inne dni. ;) tylko że moja chodzi do prywatnego przedszkola, nie dopłacałam za to.
    Z tym ubiorem to też się wkurzyłam bo panie nic nie powiedziały ani nie dały ogłoszenia na tablicy i w sumie część rodziców wiedziało część nie. ;/

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Paula, ja od dłuższego czasu tak się czuję...za każdym razem wydaje mi się że już więcej nie wytrzymam, że padnę, że załamię się i mija kolejny tydzien ;). Pamiętam że jak zaczynalismy remont, 6.11, czyli dokładnie 34tc czułam się tak samo fatalnie. I nawet wczoraj mówiłam mężowi że najchętniej bym do porodu już przeleżała ten czas w łóżku. Jakoś teraz jest dużo ciężej niż z Alą. Wtedy wydawało mi się że jestem lżejsza, sprawniejsza, mniej jęcząca ;).

Mi też jest dużo gorzej niż w pierwszej ciąży, ale wiesz jak jest...
    w pierwszej ciąży można sobie było poleżeć, poczytać książkę, obejrzeć film czy wyjść gdzieś z mężem, a teraz jest gonitwa od rana do 22, nie ma czasu odpocząć. Ja przez całą ciąże nie przeczytałam żadnej książki, gdzie z Zuzią w pierwszej co najmniej kilkanaście. Nie ma czasu na mówienie do brzucha, puszczanie muzyki klasycznej, w pierwszej ciąży jak się nie wyspałam w nocy to spałam w dzień, a teraz można pomarzyć...
    I te ciągłe nerwy bo tu coś trzeba załatwić, bo dziecko chore. Ja nawet muszę kombinować jak iść na wizytę bo nie mam z kim Zuzi zostawić
    No cóż, trzeba przeżyć, przynajmniej się trochę wygadałam. Oczy mnie bolą tak, że chyba sobie zapałki włożę;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Aqu gratulacje i szybkiego powrotu do domu ż maluszkiem.
    Calza przybij piątkę;). Mi też nic wyjątkowo nie przeszkadza, czuje się dobrze, ale fakt codziennie gdzieś biegam coś robię przestawiam sprzątam i w zasadzie nie spieszno mi do porodu. Wręcz przeciwnie wygłaszam modły o wytrzymania do 9.01. Dzisiaj chyba nawet zrobię pierogi a co tam...chyba mnie nosi za bardzo i jakieś ciasteczka muszę wymyślić na święta może jakieś pierniki.
    U mojej w przedszkolu też wczoraj Mikołaj ale prezenty takie symboliczne jabłko mandarynka lizak czekoladowy kolorowanka i kredki więc spoko ale my też nie płacimy za takie rzeczy dodatkowo.
    A ja po wczorajszej wizycie to tak dzieć 2223g, wszystko pozamykane a na ktg zero skurczykow nic, linia aż prosta więc dla mnie super jest szansa z tym moim szaleństwem i przestawianiem nawet mebli że wytrzymam do cc bez niespodzianek ;)
    Zdrowia dla wszystkich dzieci i siły dla mam. Lecę coś robić bo mnie nosi hehe

Mama-Ali, Krokodylica, kate88:), Myszk@, Nadin, calza lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, u mnie to samo, nerwy na wszystko i wszystkich + mąż nie ogarnia ogłoszeń przedszkolnych:D. Ostatnio w piatek wieczorem powiedział ze na poniedziałek musi mieć czapke mikołaja i od razu dodał że nie było wcześniej ogłoszenia, bo też się zawsze denerwuje na niego że w ostatniej chwili mówi ;). Ostatnio juz sie wkurzyłam i jeździł wieczorem szukać fartuszka, bo mi powiedział jednego dnia wieczorem ze nastepnego jest potrzebny ;). Niestety na stronie nic nie publikują, a szkoda, bo myśle ze sporo rodziców by skorzystało ;), w grupie Ali są razem ze mną 4 mamuśki w zaawansowanej ciąży, myśle ze zadna juz nie wozi ani nie odbiera dzieci i ma takie same problemy :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa niech malutka rośnie trzymam za to kciuki.

Aqu gratuluję synka silny chłopak z niego to da radę.

Powiem Wam, że moja koleżanka urodziła się 7 miesiącu i dała radę - dodam tylko, że to były lata 70 więc wtedy szanse były minimalne.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia tak to dziś kończę 37 lat :) dołączyłam do niektórych z Was z rocznika 80.

A na prezent sprawiłam sobie wyjście do laboratorium na pobranie krwi.

Mama-Ali, Krokodylica, BlackCatNorL, Muska, Myszk@, kasha86, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Mi też jest dużo gorzej niż w pierwszej ciąży, ale wiesz jak jest...
    w pierwszej ciąży można sobie było poleżeć, poczytać książkę, obejrzeć film czy wyjść gdzieś z mężem, a teraz jest gonitwa od rana do 22, nie ma czasu odpocząć. Ja przez całą ciąże nie przeczytałam żadnej książki, gdzie z Zuzią w pierwszej co najmniej kilkanaście. Nie ma czasu na mówienie do brzucha, puszczanie muzyki klasycznej, w pierwszej ciąży jak się nie wyspałam w nocy to spałam w dzień, a teraz można pomarzyć...
    I te ciągłe nerwy bo tu coś trzeba załatwić, bo dziecko chore. Ja nawet muszę kombinować jak iść na wizytę bo nie mam z kim Zuzi zostawić
    No cóż, trzeba przeżyć, przynajmniej się trochę wygadałam. Oczy mnie bolą tak, że chyba sobie zapałki włożę;)

Oj tak...w porównaniu z pierwszą ciąża...właściwie to nie ma porównania.
    Ciągle coś, nie ma czasu tak naprawdę odpocząć. Z wizytami mam to samo, dziś wizyta a Ala w domu...i do tego chora. Na szczęście mąż może przyjechać wcześniej, ale tez mam zawsze stresa i modlę się zeby nie chorowała przynajmniej w dniu wizyty ;). A spanie w dzień...czasem sobie pozwole ale baaaardzo rzadko, bo zawsze trzeba coś zrobić, pewnych rzeczy nie mogę odpuścić bo jest Ala. Mężu sie nie skarży i nie wymaga niczego, ale ja sama mam tak, że muszę mieć wszystko pod kontrolą, nawet to, co Ala je na kolacje ;). Takie zupełne odpuszczenia jest tylko wtedy jak już naprawde fatalnie się czuję.

No i choroby dziecka...cały czas sie boje zeby nie było chora jak mały sie pojawi albo zeby mnie nie zaraziła tuż przed porodem, bo synek będzie miał średni start.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do jeczacych mamusiek... moja zdrowa chodzi do zlobka,ale tylko do godz 12,potem ja ją odbieram i kładę na drzemke. Ale potem wstaje z różnym humorem... chyba zaczyna się bunt dwulatka. Czasami jak maz wraca z pracy to ona placze a ja razem z nia... siły na nic nie mam,ciężko mi,plakac się chce,chce Juz koniec- powiem szczerze.
    Mąż mi codziennie mówi że mam leżeć i odpoczywać,a nie coś robić,że on zrobi jak wroci z pracy... mhm.... cholera mnie bierze jak on do wszystkiego się zabiera. Nawet jak z córką ma się pobawić to kładzie się na podłodze i leży,a potem się dziwi że ona do mnie biegnie!
    Ech... wyzalilam się :P
    Mimo wszystko życzę miłego dnia ;)
    P.s. jakiś czas temu któraś dala przepis na ciasteczka ala kruszynki- wczoraj zrobilam z czekolada i rodzynkami. Są pycha! A wiec dzięki za przepis! :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny. W piątek idę do lekarza z enel medu. Tam mam pakiet.mam nadzieję że mi wystawi zwolnienie dwa dni wstecz. I sprawdzi szyjke bo te bóle miesiączkowe coraz mocniejsze. A ja jeszcze jestem w proszku. Kroko, Mama-Ali czuję się dokładnie tak samo ale u mnie to dopiero jutro zaczyna się 34 tydzień więc nie wiem co dalej.nie trzymam już nerwów na wodzy, płaczę o byle co, po prostu sobie już nie radzę. Najchętniej zamknęła bym się gdzieś na tydzień leżała i spała.jestem tak wymeczona że wstaje rano i po godzinie jestem tak śpiąca jakby miała być noc
    Paula idź do rodzinnego powinien ci wystawić L4 chociaż na te 2-3 dni.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza i super! Poradziliście sobie z mieszkaniem "no i fajnie"! :)
    Ale dzisiaj dzień wyżaleń hihi, jak dobrze, że mamy to forum i siebie. No bo kto lepiej ciężarną zrozumie jak nie inna ciężarna?
    Mama-Ali ja kiedyś synka z przedszkola odebralam w piżamce bo mój mąż tak go wystroił :) I to był jedyny raz kiedy nie naszykowałam dziecku ciuszków rano :)
    Niestety moj syn też typowy facet się robi i potrafi oznajmić dzień wcześniej o 23.00, że potrzebuje jakiegoś dziwnego przedmiotu na technikę lub plastykę grrr Oj talerze wtedy latajoooo! :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 10:15

Mama-Ali, Krokodylica, Paula_29, Polaj, calza lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dołączam do jeczacych mamusiek... moja zdrowa chodzi do zlobka,ale tylko do godz 12,potem ja ją odbieram i kładę na drzemke. Ale potem wstaje z różnym humorem... chyba zaczyna się bunt dwulatka. Czasami jak maz wraca z pracy to ona placze a ja razem z nia... siły na nic nie mam,ciężko mi,plakac się chce,chce Juz koniec- powiem szczerze.
    Mąż mi codziennie mówi że mam leżeć i odpoczywać,a nie coś robić,że on zrobi jak wroci z pracy... mhm.... cholera mnie bierze jak on do wszystkiego się zabiera. Nawet jak z córką ma się pobawić to kładzie się na podłodze i leży,a potem się dziwi że ona do mnie biegnie!
    Ech... wyzalilam się :P
    Mimo wszystko życzę miłego dnia ;)
    P.s. jakiś czas temu któraś dala przepis na ciasteczka ala kruszynki- wczoraj zrobilam z czekolada i rodzynkami. Są pycha! A wiec dzięki za przepis! :)

Ooo, identycznie jak u mnie :D. Poleż sobie, nie wstawaj, odpocznij, ja zajmę się Alą. A potem siedzi z telefonem w rece a Alicja i tak biegnie do mnie...
    Wczoraj już wieczór bez robienia czegoś w łązience, wiec czekałam na wielki zapowiedziany powrót zabaw taty z córką...a mężu żeby się odtresowac właczył sobie gierki na telefonie...mówię ze miał sie nią zajmować jak sie skonczy remont a on na to ze przecież może sie z nią bawić, nie ma problemu. No. Mam wrażenie ze przez ostatnie tygodnie muszę wszystko palcem pokazywać. To jest dziwne bo on jest normalnie bardzo zaangazowanym ojcem, spedza/spedzał z Ala mnóstwo czasu, często nie byłam potrzebna, a teraz szuka tylko sposobu żeby mieć spokój. Chyba moje siedzenia w domu tak na niego podziałało ;).
    A jak zaczyna coś robić co zwykle robie ja to znikam w czelusciach sypialni bo mnie irytuje zabieranie się do czegoś jak do jeża...ja raczej jestem z tych osób które jak coś robią to szybko, energicznie. Drażni mnie obserwowanie poczynań flegmatyka, czuję wtedy że albo sama się tym zajmę albo mi głowa eksploduje :D

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!!

JA po wizycie kontrolnej. Generalnie wszytsko ok. Gin sprawdzał szyjke i tęno. Pozamykane wszytsko, tetno 140 więc dobrez.
    Kolejna wizyta pred świetami, żebym mogła spokojnie jechac do rodziców.

Druga ciąża faktycznie gorsza. Nie ma czasu odpocząćale i czas szybciej leci bo człowiek nie mysli o tym i nie wkręca sobie tylu rzeczy.

Ja synka będac w ciąży nie pusciłam do przedszola. Bałam sie że przyniesie mi jakieś choróbska i będe miała problem. Z reszta do państwowego się nie dostał, a prywatne w cenie niani więc wolałam nianie.

Ja generalnie czuje sie dobrze tylko brzuch faktycznie mocno przeszkadza. Zakupy tak średnio widzę. Większośc prezentów przez internet zamawiam. Chodzi mi sie ciężo i powoli zaczyna mi się żle prowadzic samochów więc pewnie niedługo odpuszczę.

Mama-Ali, Aenu, kate88:), calza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mama-ali mam to samo. Robie wszytsko bardzo szybko i wkurza mnie to jak mąz robi wolniej albo inaczej niz ja :-)

Ja od jakiegoś czasu mam syndrom sprzatania i sprzatam non stop. Dlatego wkurzam sie często na te moje 2 diabełki (tzn sunek i pies) to to co oni robią z domem to mnie osłabia :-)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to to!!!!
    Siedzi przed włączonym tv z telefonem w ręce i "zajmuje" się Zuzią....
    Jak ja Was doskonale rozumiem!

Mama-Ali, Muska lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! I telefon w reku! To widzę że ne jestem sama ;)
    Też mnie dziwi bo ogólnie umie się nią świetnie zająć, a ostatnio mam ochotę mu coś zrobić :P
    Mój mąż ogolnie pracowity i nie jest flegamtykiem,ale robi inaczej niż ja i bardzo dokładnie- bo jak już cos robi to perfekcyjnie. A wiec ja mam chęć bardzo często przejąć inicjatywę ;)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zawożę córkę do przedszkola. Ale jest mi już ciężko. Mąż by mógł ją zawozić, ale szkoda mi córki, bo wtedy chodziłaby do przedszkola przed 7 i wracała przed 16. A tak ją zawożę po 8 i przyjeżdżam po nią o 14.

Dodatkowo wpadłam dzisiaj rano w panikę, że nie czuję ruchów, bo zawsze jak się budziłam to mała kopała. Poszłam szybko się najeść i już było dobrze :)

Dzisiaj miałam pierwszą od dawna całą noc przespaną :)

Wczoraj rodzinie (kuzynowi męża) co mieszka daleko od nas urodziła się córka. Dali dziecku na imię tak samo jak my chcemy. I wczoraj mój teściu do męża to może zmienicie dziecku imię, żeby takie samo nie było... Ja nie chcę zmieniać, bo i tak ich widzę raz na rok. I co z tego, że takie samo imię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 10:52

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj już mnie tak wkurzyl że muszę Wam to napisać :)
    Ogolnie wieczorem mąż kapie córkę,czyta jej i kładzie spac. Ja wtedy coś robię,ale ostatnio strasznie ja to rozprasza a wiec idę do sypialni klade się (korzystam z chwili ;)) i czytam książkę. Często do mnie jeszcze przybiegnie się przytulić. Trochę polezymy a potem maz ja zabiera do lozka. A wczoraj przybiegla i tak lezymy i lezymy. Ona się wtulila i zasnela. Jego nie ma i nie ma. Poczekalam aż mocniej zasnie,wstaje biorę ja na rece żeby zanieść do lozka,wchodzę do pokoju a on leży na podłodze i spi!
    Ale mnie wkurzyl :P

Muska, Mama-Ali lubią tę wiadomość

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ