X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dlaczego zostawienie dziecka na czas porodu u babci to kak u obcych. Ja synka czesto zostawialam i teraz nie ma z tym żadnego problemu. Kontakt z babciami i dziadkami super i my tez dzieki temu zawsze mozemy skorzystac.
    My na pewno podrzucimy do dziadkow. Mozemy nawet w nocy. Jak logistycznie to sie okaze.jakby to byl srodek jocy to najwyzej wezwe karetke a maz odwiezie synka fo dziadkow i przyjedzie do mnie

• Nadin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jeszcze ja weszłam żeby kciuki przesłać. Czekamy na wieści :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zostawiam Arturka u babci na czas pobytu w szpitalu. Nie mam wyjścia, a on uwielbia babcię.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki :) postaraj się dzisiaj wyspać a rano jak już będziecie razem to daj znać. Wszystkie będziemy czekać :*

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki i czekam na fotki Twoich bobasów :)

Ja niestety dalej z biegunką, kolejna porcja węgla. Na wieczornym ktg najwyższy skurcz miał 48%, dostałam nospe, ale brzuch się spina i bolą plecy w krzyżu... Nie wiem czy to od biegunki czy jak, martwię się jak cholera...

Mam tylko nadzieję, że to nie oczyszczanie organizmu przed porodem, ja się z Niuniem umówiłam na styczeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 23:21

mjvyi09k1yghelay.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mocno przytulam i trzymam kciuki!powodzenia!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: dostałam hydroksyzyne na wyciszenie i sen. Nic więcej dla mnie nie mogą zrobić, stwierdzili, że jak zacznę rodzić to zacznę rodzić i tyle.

Teraz to dopiero jestem przerażona....

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak dlaczego zostawienie dziecka na czas porodu u babci to kak u obcych. Ja synka czesto zostawialam i teraz nie ma z tym żadnego problemu. Kontakt z babciami i dziadkami super i my tez dzieki temu zawsze mozemy skorzystac.
    My na pewno podrzucimy do dziadkow. Mozemy nawet w nocy. Jak logistycznie to sie okaze.jakby to byl srodek jocy to najwyzej wezwe karetke a maz odwiezie synka fo dziadkow i przyjedzie do mnie
    Sylwia, bo mamy dziadków daleko i córka ich widuje raz na 1,5-2 miesiące po 3-4h, nigdy u nich na noc nie zostawała ani w ogóle sama nie zostawała nawet w ciągu dnia na godzinę. Pisalam i tym, że nigdy nie spędziła nocy bez nas i dlatego pod tym względem to byłby dla niej dodatkowy stres. Już wystarczy, że nie będzie mamy.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, kciuki!!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny nie dziękuję mocno za kciuki <3
    Jutro o 8 mam cesarke :) <3
    Trzymaajcie kciuki aby bylo wszystko dobrze :)

Jak tylko bede po , postaram sie odezwac do Was :-*
    Do mnie zaczelo docierac , że już jutro zobacze malenstwa :)
    Buziaki dziewczyny :) i trzymajcie sie dzielnie w dwupakach <3
    Angela! Kciuki, kciuki, kciuki! Czekamy na jutrzejsze wieści z niecierpliwością!:)))))

XyZ
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Angela <3

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,

Powodzenia :)))

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Angela!! Czekamy na wspaniałe wieści :)

Karmelova lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwaczek mi sie zaciął ;)))

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia, bo mamy dziadków daleko i córka ich widuje raz na 1,5-2 miesiące po 3-4h, nigdy u nich na noc nie zostawała ani w ogóle sama nie zostawała nawet w ciągu dnia na godzinę. Pisalam i tym, że nigdy nie spędziła nocy bez nas i dlatego pod tym względem to byłby dla niej dodatkowy stres. Już wystarczy, że nie będzie mamy.
    Gosiek, też kiedyś tak do tego podchodziłam :) Najgorszy jest ten 1 raz :) .... dla matki... bo dzieci przeważnie są zachwycone :)
    Ja nie mogłam synka wyciągnąć z domu od babci i dziadka po pierwszym noclegowaniu, tak mu się podobało! :) Zamiast ryczeć za mamą, świetnie się bawił :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

U nas noc w miarę ok, nie spałam tylko 1,5h ;).
    Wczoraj miałam wizytę u mojego drugiego doktorka, który przyjmuje na NFZ i okazało się, ze od czwartku zrobiło mi się rozwarcie na opuszek. Mały oczywiście nie zmienił pozycji, ale dostałam od niego skierowanie na cc. Ciekawa jestem tylko czy w szpitalu będą to respektowali.

Oprócz tego jestem umówiona w środę w szpitalu z dwoma lekarkami, żeby pogadać i omówić opcje, więc już będę coś wiedziała. Nie powiem, trochę mnie to uspokoiło.

No i jeszcze tylko dwa dni z moją małą terrorystką i wraca do przedszkola ;), a ja może w końcu odpocznę! No chyba że w środę będą chcieli mnie zostawić w szpitalu, co z moim szczęściem nie jest wykluczone ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, kciuki!

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Gosiek, też kiedyś tak do tego podchodziłam :) Najgorszy jest ten 1 raz :) .... dla matki... bo dzieci przeważnie są zachwycone :)
    Ja nie mogłam synka wyciągnąć z domu od babci i dziadka po pierwszym noclegowaniu, tak mu się podobało! :) Zamiast ryczeć za mamą, świetnie się bawił :)
    Wiem, ale na pewno to nie będzie dobry moment na pierwsze nocowanie ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela- trzymam kciuki ! :)

Ja wczoraj przyjechałam ściągnąć szewek do szpitala, a zatrzymali nas na obserwacji.. małej tętno skakalo, najprawdopodobniej mamusia musiała się troszkę przejmowac i bobo też to odczulo, bo 4 kolejne KTG wyszły prawidłowe ;)

Dziś wychodzimy do domu :D

Gosiak, Paula_29, Mama-Ali, Polaj, Aenu, kate88:), helagazela, Krokodylica, inessa, Nadin lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Black u nas to samo.Zuzia uwielbia zostawać z dziadkami lub u dziadków.od małego ją do tego przyzwyczajalismy. Pierwszy raz została jak miała nieco ponad rok i było super.nawet nie zauważyła że nas nie ma na tą jedną noc. Uważam że im szybciej się dziecko przyzwyczai tym lepiej. Potem wie, że mama wróci więc nie ma się co martwić.
    Nie wiem tylko czemu teraz jest inaczej wydaje mi się, że Zuzia coś przeczuwa( w sensie zmiany, ze już nie będzie miała mamy tylko dla siebie) i teraz jest gorzej bo nigdy z tym problemu nie było

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ