Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, z dotychczasowych doświadczeń w dwóch różnych szpitalach - jeśli przyjmuja z podejrzeniem przedwczesnego porodu to trzymaja tydzień na obserwacji, chyba że naprawdę brakuje miejsc. Dodatkowo, jak leżałam po sterydach to mi lekarz prowadzacy powiedział, że zalecenia sa takie, żeby obserwować w szpitalu przez 3 dni po ostatnim zastrzyku, czy wyres dziecka na ktg wrócił na stałe do normy.
Można się wypisać na własne życzenie i ja tak zrobiłam w pierwszym szpitalu... tylko że skończyło się to tak, że jeszcze tego samego dnia siedziałam znowu na izbie, bo skurcze wróciły dużo mocniejsze. -
Didi_85 wrote:Paula ja tak juz 2 tyg leze,poza ktg nic mi nie robia,a przedmm mna jeszcze 9 do cesarki Na poczatku mnie zwodzili ze moze wyjde,a potem stwierdzili ze bezpieczniej trzymac mnie w szpitalu Chciałm sie wypisywac to mi powiedzieli,ze ryzykuje zdrowie swojego dziecka,to sie poddalam i zostalam
-
Właśnie nie wiem co z tym wypisem bo moja gin tu pracuje i też twierdziła dziś że mam zostać.ale mówiła to przy ordynatorze i nie wiem czy rzeczywiście jest taka potrzeba czy tylko nie chciała podważać jego zdania. Napisałam do niej sms i czekam czy jeszcze podejdzie do mnie na chwilę to bym spytała czy naprawdę jest taka konieczność. Bo szczerze nie widzę by coś mieli robić
-
Vilu wrote:Paula, z dotychczasowych doświadczeń w dwóch różnych szpitalach - jeśli przyjmuja z podejrzeniem przedwczesnego porodu to trzymaja tydzień na obserwacji, chyba że naprawdę brakuje miejsc. Dodatkowo, jak leżałam po sterydach to mi lekarz prowadzacy powiedział, że zalecenia sa takie, żeby obserwować w szpitalu przez 3 dni po ostatnim zastrzyku, czy wyres dziecka na ktg wrócił na stałe do normy.
Można się wypisać na własne życzenie i ja tak zrobiłam w pierwszym szpitalu... tylko że skończyło się to tak, że jeszcze tego samego dnia siedziałam znowu na izbie, bo skurcze wróciły dużo mocniejsze.
Tydzień!? Ja chce do domu... -
moniczko. wrote:Dziewczyny, mam znajomego lekarza i każdy dzień Waszego leżenia jest dla szpitala kasą więc tak czy inaczej będą się starali trzymać jak najdłużej...
U nas jest walka o łóżka i codziennie odsyłaja z braku miejsc do innych szpitali, więc to chyba nie kwestia kasy. Ponoć się przede wszystkim boja, że jak dziewczynę wypuszcza przed końcem zalecanej obserwacji a ona następnego dnia zacznie rodzić, to będzie bład w sztuce. Tak mi przynajmniej położne tłumaczyły. Najgorsze w tym siedzeniu było to, że codziennie na obchodzie mówiono co innego - że zostanę 3 dni... tydzień... do porodu... jeszcze kilka dni. A już zupełnie mnie rozłożyło, jak jednego dnia na obchodzie lekarz stwierdził, że posiedzę do końca, a następnego dnia - ten sam lekarz- że jeśli usg będzie ok, to nie ma sensu, żebym siedziała. Zrobił usg i w ciagu dwóch godzin mnie wypisał.... -
Mi dziś lekarz powiedział ze jak w tym tygodniu USG będzie dobre i wód przybędzie to zastanowi się nad wypuszczeniem mnie, ale gdybym byla z jego rodziny to zostawiłby mnie do końca ciąży
ze to duza odpowiedzialność mnie wypuszczać bo to już zaawansowana ciąża, ze lepiej być pod ciągłym monitoringiem itd. Ja pierdyle mi do porodu zostało 6 tygodni, ja tu tyle nie wytrzymam :'( modle się żeby mi tych wód przybyło i żeby Jagna sążnie urosła, ja chce święta spędzić w domu
Jagna24.01.2018
-
Szmaragdowa wrote:Mi dziś lekarz powiedział ze jak w tym tygodniu USG będzie dobre i wód przybędzie to zastanowi się nad wypuszczeniem mnie, ale gdybym byla z jego rodziny to zostawiłby mnie do końca ciąży
ze to duza odpowiedzialność mnie wypuszczać bo to już zaawansowana ciąża, ze lepiej być pod ciągłym monitoringiem itd. Ja pierdyle mi do porodu zostało 6 tygodni, ja tu tyle nie wytrzymam :'( modle się żeby mi tych wód przybyło i żeby Jagna sążnie urosła, ja chce święta spędzić w domu
U mnie w pokoju jedna jest od 2 tygodni i za jakiś tydzień cesarka, druga jest od tygodnia i do końca ciąży zostaje, a termin ma na 5 marca...
Ja też chce na święta do domu, boję się tylko, że po odłączeniu tej kroplówkę skurcze wrócą... miała któraś z Was Tractocile? -
Cześć.
Sorki że dopiero teraz piszę ale nie mogłam znaleźć chwili spokoju.
Puścili mnie z drugiej IP dopiero o 1 ranoPorobili badania z krwi i powychodziły jakieś małe niedobory ale żadne zapalne wątrobowe itp.Czylj jakiegoś zatrucia nie ma.Przyszla dermatolog na konsultacje i oglądały ta moja wysypkę na brzuchu z drugą lekarka i stwierdziły finalnie że nie wiedzą co to jest.Suma summarum nie wiedzą,ale jak się znowu pojawi to mam od razu przyjechać.No na pewno.Znowu spędzić pół nocy na plastikowych krzesełkach w poczekalni głównie ;/ marzenie ciężarnej z dużym brzuchem.
Niemniej jednak uspokoiła mnie wizyta na IP ginekologii bo dokładnie malucha zbadali i poród przedwczesny na razie mi nie grozi.
Zanim dotarliśmy do domu po tym wszystkim to byliśmy padnieci na maksa.Nie dość że dużo stresu to jeszcze fizyczne zmęczenie.Dobrze że teście mogli zostać i oopilnowac córki w tym czasie.Prawie się popłakałam jadąc do tego szpitala bo się bałam że mnie zostawia na obserwację.Specjalbie wybrałam kliniki bo tam zawsze pełno i jak nie ma wyraźnej potrzeby to zawsze po badaniach odsyłają do domu.Na 100% gdybym pojechała znowu do Olawy to by mnie zostawili na wszelki wypadek i dopiero potem badania robili.
Wczoraj dopiero odsypualam całą akcję sobotnia a w sumie do dzisiaj czuje się jakby nie spala parę dni...
-
Dziewczyny jesli macie wskazania to siedzcie w szpitalach , żeby dzieciaczki wysiedzialy w brzuszkach jak najdluzej ...
Dzieci najwanziejsze, a pamiętajcie bez powodu nie trafilyscie na IP no i jesteście w zaawansowanej ciazy
Jesli nie bedzie zadnych przeciwwskazan to lekarz Was napewno wypisze ... Ale jesli każą zostac to zostancie
Ja melduje sie ze szpitala
Jutro nasz Wielki dzien
Aenu, BlackCatNorL, inessa, ana167, Myszk@, Karmelova, kate88:), Nadin, helagazela, Maruder, annaki, natki89, Polaj, Szmaragdowa, Eklerka13579, kasha86, małżowinka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Hej hej.Melduje się po dzisiejszej wizycie.Adaś zdrowy,serduszko pięknie bije,szyjka długa,zamknięta.Waga dzidziola 3 kg a długość 49 cm.Lekarz mówi że zapowiada się duże.Ze względu na wagę dziecka i na poprzednie Cc będzie kolejne.Wizyte ustalił mi na 29.12 a tuż po nowym roku cesarskie cięcie.
Za wszystkie rodzące i oczekujące trzymam mocno kciuki:*Krokodylica, Myszk@, BlackCatNorL, inessa, WhyMe, kate88:), Nadin, helagazela, Polaj, Szmaragdowa, kasha86, Paula_29, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Ja tez już po wizycie
na poród się odpukać nie zapowiada, dziecko waży 2600 g i jest idealnie w środku tej siatki centylowej
jedyna rzecz ze nadal ustawienie miesnicowe
wg lekarza dziecko ma zająć pozycje startowa do 37 tc. Także zobaczymy.
inessa, Myszk@, makasa, WhyMe, kate88:), Nadin, helagazela, Krokodylica, BlackCatNorL, Aenu, Polaj, Szmaragdowa, Muska lubią tę wiadomość