X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, z dotychczasowych doświadczeń w dwóch różnych szpitalach - jeśli przyjmuja z podejrzeniem przedwczesnego porodu to trzymaja tydzień na obserwacji, chyba że naprawdę brakuje miejsc. Dodatkowo, jak leżałam po sterydach to mi lekarz prowadzacy powiedział, że zalecenia sa takie, żeby obserwować w szpitalu przez 3 dni po ostatnim zastrzyku, czy wyres dziecka na ktg wrócił na stałe do normy.

Można się wypisać na własne życzenie i ja tak zrobiłam w pierwszym szpitalu... tylko że skończyło się to tak, że jeszcze tego samego dnia siedziałam znowu na izbie, bo skurcze wróciły dużo mocniejsze.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję wam tych szpitali. Trzymajcie się.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Paula ja tak juz 2 tyg leze,poza ktg nic mi nie robia,a przedmm mna jeszcze 9 do cesarki Na poczatku mnie zwodzili ze moze wyjde,a potem stwierdzili ze bezpieczniej trzymac mnie w szpitalu Chciałm sie wypisywac to mi powiedzieli,ze ryzykuje zdrowie swojego dziecka,to sie poddalam i zostalam
    Dida ja bym została gdyby nie to że mam w domu 3 latkę która nie chce spać ani rozmawiać ze mną przez telefon bo czeka i mówi że ja mam tu być że mamusia ma wrócić do domu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem co z tym wypisem bo moja gin tu pracuje i też twierdziła dziś że mam zostać.ale mówiła to przy ordynatorze i nie wiem czy rzeczywiście jest taka potrzeba czy tylko nie chciała podważać jego zdania. Napisałam do niej sms i czekam czy jeszcze podejdzie do mnie na chwilę to bym spytała czy naprawdę jest taka konieczność. Bo szczerze nie widzę by coś mieli robić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Paula, z dotychczasowych doświadczeń w dwóch różnych szpitalach - jeśli przyjmuja z podejrzeniem przedwczesnego porodu to trzymaja tydzień na obserwacji, chyba że naprawdę brakuje miejsc. Dodatkowo, jak leżałam po sterydach to mi lekarz prowadzacy powiedział, że zalecenia sa takie, żeby obserwować w szpitalu przez 3 dni po ostatnim zastrzyku, czy wyres dziecka na ktg wrócił na stałe do normy.

Można się wypisać na własne życzenie i ja tak zrobiłam w pierwszym szpitalu... tylko że skończyło się to tak, że jeszcze tego samego dnia siedziałam znowu na izbie, bo skurcze wróciły dużo mocniejsze.

Tydzień!? Ja chce do domu...

mjvyi09k1yghelay.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam znajomego lekarza i każdy dzień Waszego leżenia jest dla szpitala kasą więc tak czy inaczej będą się starali trzymać jak najdłużej...

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i co zadecydowalas?

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Dziewczyny, mam znajomego lekarza i każdy dzień Waszego leżenia jest dla szpitala kasą więc tak czy inaczej będą się starali trzymać jak najdłużej...

U nas jest walka o łóżka i codziennie odsyłaja z braku miejsc do innych szpitali, więc to chyba nie kwestia kasy. Ponoć się przede wszystkim boja, że jak dziewczynę wypuszcza przed końcem zalecanej obserwacji a ona następnego dnia zacznie rodzić, to będzie bład w sztuce. Tak mi przynajmniej położne tłumaczyły. Najgorsze w tym siedzeniu było to, że codziennie na obchodzie mówiono co innego - że zostanę 3 dni... tydzień... do porodu... jeszcze kilka dni. A już zupełnie mnie rozłożyło, jak jednego dnia na obchodzie lekarz stwierdził, że posiedzę do końca, a następnego dnia - ten sam lekarz- że jeśli usg będzie ok, to nie ma sensu, żebym siedziała. Zrobił usg i w ciagu dwóch godzin mnie wypisał....

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin jeszcze nic. Czekałam aż moja gin do mnie przyjdzie a nie przyszła więc chyba już dziś po wszystkim.jutro zdecyduje. Zobaczymy czy mi coś jeszcze odpisze czy mnie oleje. I czy uda nam się wymyśleć co z ZuZia.

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu też mi się wydaje,że nie o kasę chodzi. U mnie to może być chyba przez ostatnia ciążę, może boją się teraz wypisać

pleasure lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no właśnie u Ciebie jest jeszcze kwestia niekorzystnej przeszłości, tym bardziej że z tego co mówiłaś nie ustalono przyczyny, przynajmniej jestes pod opieką, masz codziennie KTG i w razie potrzeby mogą szybko zareagować.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś lekarz powiedział ze jak w tym tygodniu USG będzie dobre i wód przybędzie to zastanowi się nad wypuszczeniem mnie, ale gdybym byla z jego rodziny to zostawiłby mnie do końca ciąży :/ ze to duza odpowiedzialność mnie wypuszczać bo to już zaawansowana ciąża, ze lepiej być pod ciągłym monitoringiem itd. Ja pierdyle mi do porodu zostało 6 tygodni, ja tu tyle nie wytrzymam :'( modle się żeby mi tych wód przybyło i żeby Jagna sążnie urosła, ja chce święta spędzić w domu :(

Jagna <3 24.01.2018
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Mi dziś lekarz powiedział ze jak w tym tygodniu USG będzie dobre i wód przybędzie to zastanowi się nad wypuszczeniem mnie, ale gdybym byla z jego rodziny to zostawiłby mnie do końca ciąży :/ ze to duza odpowiedzialność mnie wypuszczać bo to już zaawansowana ciąża, ze lepiej być pod ciągłym monitoringiem itd. Ja pierdyle mi do porodu zostało 6 tygodni, ja tu tyle nie wytrzymam :'( modle się żeby mi tych wód przybyło i żeby Jagna sążnie urosła, ja chce święta spędzić w domu :(

U mnie w pokoju jedna jest od 2 tygodni i za jakiś tydzień cesarka, druga jest od tygodnia i do końca ciąży zostaje, a termin ma na 5 marca...

Ja też chce na święta do domu, boję się tylko, że po odłączeniu tej kroplówkę skurcze wrócą... miała któraś z Was Tractocile?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Sorki że dopiero teraz piszę ale nie mogłam znaleźć chwili spokoju.
    Puścili mnie z drugiej IP dopiero o 1 rano :/ Porobili badania z krwi i powychodziły jakieś małe niedobory ale żadne zapalne wątrobowe itp.Czylj jakiegoś zatrucia nie ma.Przyszla dermatolog na konsultacje i oglądały ta moja wysypkę na brzuchu z drugą lekarka i stwierdziły finalnie że nie wiedzą co to jest.Suma summarum nie wiedzą,ale jak się znowu pojawi to mam od razu przyjechać.No na pewno.Znowu spędzić pół nocy na plastikowych krzesełkach w poczekalni głównie ;/ marzenie ciężarnej z dużym brzuchem.
    Niemniej jednak uspokoiła mnie wizyta na IP ginekologii bo dokładnie malucha zbadali i poród przedwczesny na razie mi nie grozi.
    Zanim dotarliśmy do domu po tym wszystkim to byliśmy padnieci na maksa.Nie dość że dużo stresu to jeszcze fizyczne zmęczenie.Dobrze że teście mogli zostać i oopilnowac córki w tym czasie.Prawie się popłakałam jadąc do tego szpitala bo się bałam że mnie zostawia na obserwację.Specjalbie wybrałam kliniki bo tam zawsze pełno i jak nie ma wyraźnej potrzeby to zawsze po badaniach odsyłają do domu.Na 100% gdybym pojechała znowu do Olawy to by mnie zostawili na wszelki wypadek i dopiero potem badania robili.
    Wczoraj dopiero odsypualam całą akcję sobotnia a w sumie do dzisiaj czuje się jakby nie spala parę dni...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli macie wskazania to siedzcie w szpitalach , żeby dzieciaczki wysiedzialy w brzuszkach jak najdluzej ...
    Dzieci najwanziejsze, a pamiętajcie bez powodu nie trafilyscie na IP no i jesteście w zaawansowanej ciazy :)
    Jesli nie bedzie zadnych przeciwwskazan to lekarz Was napewno wypisze ... Ale jesli każą zostac to zostancie :)

Ja melduje sie ze szpitala :)
    Jutro nasz Wielki dzien :)

Aenu, BlackCatNorL, inessa, ana167, Myszk@, Karmelova, kate88:), Nadin, helagazela, Maruder, annaki, natki89, Polaj, Szmaragdowa, Eklerka13579, kasha86, małżowinka, emi2016 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powodzenia. :)

Angela* lubi tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.Melduje się po dzisiejszej wizycie.Adaś zdrowy,serduszko pięknie bije,szyjka długa,zamknięta.Waga dzidziola 3 kg a długość 49 cm.Lekarz mówi że zapowiada się duże.Ze względu na wagę dziecka i na poprzednie Cc będzie kolejne.Wizyte ustalił mi na 29.12 a tuż po nowym roku cesarskie cięcie.

Za wszystkie rodzące i oczekujące trzymam mocno kciuki:*

Krokodylica, Myszk@, BlackCatNorL, inessa, WhyMe, kate88:), Nadin, helagazela, Polaj, Szmaragdowa, kasha86, Paula_29, emi2016 lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* już jutro przytulisz swoje maluszki :)

Angela*, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nic nie rozumiem. Najpierw miałam zaparcie, teraz mam mega biegunkę... spytałam o węgiel czy elektrolity, a oni nie mają nic i musi mi coś K. przywieźć. Masakra!

mjvyi09k1yghelay.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już po wizycie :) na poród się odpukać nie zapowiada, dziecko waży 2600 g i jest idealnie w środku tej siatki centylowej :) jedyna rzecz ze nadal ustawienie miesnicowe :( wg lekarza dziecko ma zająć pozycje startowa do 37 tc. Także zobaczymy.

inessa, Myszk@, makasa, WhyMe, kate88:), Nadin, helagazela, Krokodylica, BlackCatNorL, Aenu, Polaj, Szmaragdowa, Muska lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ