Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
natki89 wrote:Witajcie dziewczynki
ja zaliczyłam ostatni dzień szkoly. Hurrrra! Teraz czeka mnie trochę prac do napisania ale chcę się uwijać do świąt i mieć spokój.
Mała dzisiaj daje mi odpocząć, rusza się ale bardzo bardzo delikatnie i nie tak często jak zwykle. Nie chcę już fisiować że coś jest nie tak, więc zobaczę jak jutro. Tak to nie mam żadnych innych dolegliwości. Też tak macie że zdarzy się taki bardzo ospały, delikatny dzień?
Ja przynajmniej raz w tygodniu mam taki leniwy dzień córcinatki89 lubi tę wiadomość
-
Malineeczkaa wrote:Jaki rozmiar czapeczek zimowych kupujecie? Jakoś 36-38 nie? I ile tych czapek ? Ze 2 powinny wystarczyć, tak myślę
Ja mam 2 zimowe - jedną wiązana a drugą normalną wciąganą. Rozmiary najmniejsze jakie były
Nie mam tylko tej cieniutkiej czapeczki. Muszę ją gdzieś dokupić, bo podobno w szpitalu lubią się czepiać jak się jej nie zakłada dziecku.
-
Macie jakieś szybkie sposoby na zaparcia? Mam tak niestety, że jak jestem w nowym miejscu to się blokuję i nie mogę załatwić...
Ciekawi mnie kiedy mnie wypuszczą. Jutro powinnam skończyć serię 10 strzykawek Tractocile, mam nadzieję, że we wtorek wypis. -
natki89 ja mam teraz same takie leniwe dni dziecka - ona teraz więcej śpi i ma już mało miejsca.. ostatnio nie ruszała się prawie w ogóle od wieczora do popołudnia dnia następnego, pojechałam na KTG i okazało się, że mała pięknie się rusza, a ja tego nie czuję ... po landrynce się rozbrykała
Położna powiedziała, żebym raz na jakiś czas policzyła sobie ruchy w godzinie aktywności - powinno być ich nie mniej niż 10 ... tzn jak poczuje małą mam się położyć i przez godzinkę policzyć ruchy
Dziewczyny w szpitalach - trzymam kciuki !!
Angela trzymam kciuki !! Ale zazdrooszczę !! jak będziesz miała siłę to zdawaj relację
BlackCat mamy chyba podobny termin CC - tzn. jeszcze nie ustaliłam dokładnej daty, ale wstępnie umówiłam się z ginekologiem między 2 a 5 styczniaWolałabym 2... bo i tak już zaczynam się stresować ..
natki89 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
calza wrote:Macie jakieś szybkie sposoby na zaparcia? Mam tak niestety, że jak jestem w nowym miejscu to się blokuję i nie mogę załatwić...
Ciekawi mnie kiedy mnie wypuszczą. Jutro powinnam skończyć serię 10 strzykawek Tractocile, mam nadzieję, że we wtorek wypis. -
calza wrote:Macie jakieś szybkie sposoby na zaparcia? Mam tak niestety, że jak jestem w nowym miejscu to się blokuję i nie mogę załatwić...
Ciekawi mnie kiedy mnie wypuszczą. Jutro powinnam skończyć serię 10 strzykawek Tractocile, mam nadzieję, że we wtorek wypis.
Najlepiej działa zgłoszenie na obchodziedostałam coś dożylnie i poszło. A potem dla wyrównania suszone śliwki (3-4) zalane wrzatkiem. Rano na czczo wypijasz tę wodę i zjadasz śliwki.
-
Ech dziewczyny, jestem kłębkiem nerwów ostatnio, druga noc nie przespana...
.
Zamartwiam sie logistyka. Dzis przenosiłam mała do pokoju i zaczął dziwnie bolec mnie brzuch. Wzięłam nospy ale od razy pojawiła sie panika ze moze to juz i co my w nocy z Ala zrobimy? Nie mam za bardzo kou jej podrzucić...
Dodatkowo meczy mnie fakt, ze przy ułożeniu pośladkowym musimy dosc szybko reagować i jechać do szpitala zanim dziecko będzie chciało wyjsc tradycyjna droga... muszę chyba jutro pogadać z mężem o tej naszej logistyce bo inaczej osoeieje...
I jeszcze jedno, mam szanse załatwić cc, byc moze nawet na termin w innym szpitalu niż planowałam. I jak na początku bardzo sie broniłam, tak teraz chyba skorzystam z tej opcji... -
Witam się w 36 tygodniu
jeszcze 2 tyg i ciąża donoszona
wczoraj śniła mi się Sara, że była taka ładna i ze mną nawet rozmawiała mimo że była niemowlaczkiem
Dzisiaj wstaje o 8 i w końcu dotrzymam słowa - robię wielkie pranie, jutro prasowanie i spakowanie torby. Pokoik prawie gotowy. Trzeba tylko tapetę przykleić na jedną ścianę i wszystko ładnie ułożyć.Ja już się nie mogę doczekać jak Ją zobaczę
codziennie się zastanawiam jak będę wyglądała
zapewne najpiękniejsza
Krokodylica, kasha86, helagazela, kate88:), FreshMm lubią tę wiadomość
-
Malineeczkaa wrote:Jaki rozmiar czapeczek zimowych kupujecie? Jakoś 36-38 nie? I ile tych czapek ? Ze 2 powinny wystarczyć, tak myślę
Ja kupiłam najmniejszą jaką znalazłam czyli 36, żeby mieć na wyjście ze szpitala.
Jedna Ci spokojnie wystarczy bo ze dwa tygodnie minie nim zaczniesz wychodzić na spacery a czapeczka zaraz będzie za mała. -
Ciekawi mnie kiedy mnie wypuszczą. Jutro powinnam skończyć serię 10 strzykawek Tractocile, mam nadzieję, że we wtorek wypis.
Poproś o czopek lub syrop w szpitalu.
Mi przy Zuzi dali bo jak długo nie korzystasz z toalety to od tego może też twardnieć brzuch i jest mylone ze skurczami. -
Mama-Ali wrote:Ech dziewczyny, jestem kłębkiem nerwów ostatnio, druga noc nie przespana...
.
Zamartwiam sie logistyka. Dzis przenosiłam mała do pokoju i zaczął dziwnie bolec mnie brzuch. Wzięłam nospy ale od razy pojawiła sie panika ze moze to juz i co my w nocy z Ala zrobimy? Nie mam za bardzo kou jej podrzucić...
Dodatkowo meczy mnie fakt, ze przy ułożeniu pośladkowym musimy dosc szybko reagować i jechać do szpitala zanim dziecko będzie chciało wyjsc tradycyjna droga... muszę chyba jutro pogadać z mężem o tej naszej logistyce bo inaczej osoeieje...
I jeszcze jedno, mam szanse załatwić cc, byc moze nawet na termin w innym szpitalu niż planowałam. I jak na początku bardzo sie broniłam, tak teraz chyba skorzystam z tej opcji...
Mam to samo ale uznałam że jak coś się zacznie to po prostu zadzwonię po karetkę a mąż z córką zostanie w domu, tylko że ja męża do porodu nie biorę. -
Krokodylica wrote:Mam to samo ale uznałam że jak coś się zacznie to po prostu zadzwonię po karetkę a mąż z córką zostanie w domu, tylko że ja męża do porodu nie biorę.
-
Natki, zazdroszczę Ci, że się jakoś dogadalas i masz z głowy. Ja mam jeszcze dwa zjazdy, z czego ostatni 19-21 stycznia, ale myślę, że i tak wcześniej nie urodze. A sesja w połowie lutego, więc jeśli coś mi zostanie do napisania to będę zaliczać w poprawkowej pod koniec lutego. Mam nadzieję, że mąż sobie poradzi przez te parę godzin. Z pierwszym dał radę to zakładam, że teraz też da xd
natki89 lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Krokodylica wrote:U mnie babcia będzie ściągnięta do pomocy ale do nas do domu w czasie gdy ja będę w szpitalu.
Mówi, że spoko i że da radę. Może trafi nie na weekend tylko na dni kiedy młoda będzie w przedszkolu, to będzie miał łatwiej trochę
Krokodylica lubi tę wiadomość