X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Witajcie dziewczynki :) ja zaliczyłam ostatni dzień szkoly. Hurrrra! Teraz czeka mnie trochę prac do napisania ale chcę się uwijać do świąt i mieć spokój.

Mała dzisiaj daje mi odpocząć, rusza się ale bardzo bardzo delikatnie i nie tak często jak zwykle. Nie chcę już fisiować że coś jest nie tak, więc zobaczę jak jutro. Tak to nie mam żadnych innych dolegliwości. Też tak macie że zdarzy się taki bardzo ospały, delikatny dzień?

Ja przynajmniej raz w tygodniu mam taki leniwy dzień córci :)

natki89 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Jaki rozmiar czapeczek zimowych kupujecie? Jakoś 36-38 nie? I ile tych czapek ? Ze 2 powinny wystarczyć, tak myślę

Ja mam 2 zimowe - jedną wiązana a drugą normalną wciąganą. Rozmiary najmniejsze jakie były :)

Nie mam tylko tej cieniutkiej czapeczki. Muszę ją gdzieś dokupić, bo podobno w szpitalu lubią się czepiać jak się jej nie zakłada dziecku.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś szybkie sposoby na zaparcia? Mam tak niestety, że jak jestem w nowym miejscu to się blokuję i nie mogę załatwić...

Ciekawi mnie kiedy mnie wypuszczą. Jutro powinnam skończyć serię 10 strzykawek Tractocile, mam nadzieję, że we wtorek wypis.

mjvyi09k1yghelay.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 ja mam teraz same takie leniwe dni dziecka - ona teraz więcej śpi i ma już mało miejsca.. ostatnio nie ruszała się prawie w ogóle od wieczora do popołudnia dnia następnego, pojechałam na KTG i okazało się, że mała pięknie się rusza, a ja tego nie czuję ... po landrynce się rozbrykała :) Położna powiedziała, żebym raz na jakiś czas policzyła sobie ruchy w godzinie aktywności - powinno być ich nie mniej niż 10 ... tzn jak poczuje małą mam się położyć i przez godzinkę policzyć ruchy :)

Dziewczyny w szpitalach - trzymam kciuki !!

Angela trzymam kciuki !! Ale zazdrooszczę !! jak będziesz miała siłę to zdawaj relację :)

BlackCat mamy chyba podobny termin CC - tzn. jeszcze nie ustaliłam dokładnej daty, ale wstępnie umówiłam się z ginekologiem między 2 a 5 stycznia :) Wolałabym 2... bo i tak już zaczynam się stresować ..

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Macie jakieś szybkie sposoby na zaparcia? Mam tak niestety, że jak jestem w nowym miejscu to się blokuję i nie mogę załatwić...

Ciekawi mnie kiedy mnie wypuszczą. Jutro powinnam skończyć serię 10 strzykawek Tractocile, mam nadzieję, że we wtorek wypis.
    Mialam ten sam problem w szpitalu,uratowaly mnie czopki glicerynowe Polecam,ulga gwarantowana

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Najlepiej działa zgłoszenie na obchodzie ;) dostałam coś dożylnie i poszło. A potem dla wyrównania suszone śliwki (3-4) zalane wrzatkiem. Rano na czczo wypijasz tę wodę i zjadasz śliwki.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza ja mam to samo, ale czopek nie zadziałał. Pielęgniarka kazała zgłosić na.obchodzie to podadzą lactulose

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, jestem kłębkiem nerwów ostatnio, druga noc nie przespana...:/.
    Zamartwiam sie logistyka. Dzis przenosiłam mała do pokoju i zaczął dziwnie bolec mnie brzuch. Wzięłam nospy ale od razy pojawiła sie panika ze moze to juz i co my w nocy z Ala zrobimy? Nie mam za bardzo kou jej podrzucić...
    Dodatkowo meczy mnie fakt, ze przy ułożeniu pośladkowym musimy dosc szybko reagować i jechać do szpitala zanim dziecko będzie chciało wyjsc tradycyjna droga... muszę chyba jutro pogadać z mężem o tej naszej logistyce bo inaczej osoeieje...

I jeszcze jedno, mam szanse załatwić cc, byc moze nawet na termin w innym szpitalu niż planowałam. I jak na początku bardzo sie broniłam, tak teraz chyba skorzystam z tej opcji...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zaparcia polecam czopki Eva-Qu one działaja natychmiast ale nie gwałtownie.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36 tygodniu :D <3 jeszcze 2 tyg i ciąża donoszona :) wczoraj śniła mi się Sara, że była taka ładna i ze mną nawet rozmawiała mimo że była niemowlaczkiem :)

Dzisiaj wstaje o 8 i w końcu dotrzymam słowa - robię wielkie pranie, jutro prasowanie i spakowanie torby. Pokoik prawie gotowy. Trzeba tylko tapetę przykleić na jedną ścianę i wszystko ładnie ułożyć. :) Ja już się nie mogę doczekać jak Ją zobaczę :) codziennie się zastanawiam jak będę wyglądała :) zapewne najpiękniejsza :) <3

Krokodylica, kasha86, helagazela, kate88:), FreshMm lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj odpuszczam przedszkole córce, bo brzuch mnie coś pobolewa i nie mam siły jej zawieź.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Jaki rozmiar czapeczek zimowych kupujecie? Jakoś 36-38 nie? I ile tych czapek ? Ze 2 powinny wystarczyć, tak myślę

Ja kupiłam najmniejszą jaką znalazłam czyli 36, żeby mieć na wyjście ze szpitala.
    Jedna Ci spokojnie wystarczy bo ze dwa tygodnie minie nim zaczniesz wychodzić na spacery a czapeczka zaraz będzie za mała.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Poproś o czopek lub syrop w szpitalu.
    Mi przy Zuzi dali bo jak długo nie korzystasz z toalety to od tego może też twardnieć brzuch i jest mylone ze skurczami.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ech dziewczyny, jestem kłębkiem nerwów ostatnio, druga noc nie przespana...:/.
    Zamartwiam sie logistyka. Dzis przenosiłam mała do pokoju i zaczął dziwnie bolec mnie brzuch. Wzięłam nospy ale od razy pojawiła sie panika ze moze to juz i co my w nocy z Ala zrobimy? Nie mam za bardzo kou jej podrzucić...
    Dodatkowo meczy mnie fakt, ze przy ułożeniu pośladkowym musimy dosc szybko reagować i jechać do szpitala zanim dziecko będzie chciało wyjsc tradycyjna droga... muszę chyba jutro pogadać z mężem o tej naszej logistyce bo inaczej osoeieje...

I jeszcze jedno, mam szanse załatwić cc, byc moze nawet na termin w innym szpitalu niż planowałam. I jak na początku bardzo sie broniłam, tak teraz chyba skorzystam z tej opcji...

Mam to samo ale uznałam że jak coś się zacznie to po prostu zadzwonię po karetkę a mąż z córką zostanie w domu, tylko że ja męża do porodu nie biorę.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mam to samo ale uznałam że jak coś się zacznie to po prostu zadzwonię po karetkę a mąż z córką zostanie w domu, tylko że ja męża do porodu nie biorę.
    U nas to samo. Nasza córa nie zostawała z babciami czy nianią na noc nigdy, nie byłabym w stanie jej oddać do "obcych" w takim momencie, zostanie z tatą a ja jadę z doulą rodzić. Pierwszy poród też miałam z doulą - polecam szczerze. Wie gdzie pomasować, gdzie nacisnąć, jakie ćwiczenia wykonać w konkretnym czasie, bardzo wspiera.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, zazdroszczę Ci, że się jakoś dogadalas i masz z głowy. Ja mam jeszcze dwa zjazdy, z czego ostatni 19-21 stycznia, ale myślę, że i tak wcześniej nie urodze. A sesja w połowie lutego, więc jeśli coś mi zostanie do napisania to będę zaliczać w poprawkowej pod koniec lutego. Mam nadzieję, że mąż sobie poradzi przez te parę godzin. Z pierwszym dał radę to zakładam, że teraz też da xd

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn pierwszy raz zostal sam na noc z dziadkami jak mial 3 lata. Niestety rano zrobil taki lament ze dopiero rok pozniej powtorzylismy mu nocleg. W wakavje byl juz na 6 dni :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie babcia będzie ściągnięta do pomocy ale do nas do domu w czasie gdy ja będę w szpitalu.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    U mnie babcia będzie ściągnięta do pomocy ale do nas do domu w czasie gdy ja będę w szpitalu.
    No to u nas mąż sobie będzie sam radził :) Mówi, że spoko i że da radę. Może trafi nie na weekend tylko na dni kiedy młoda będzie w przedszkolu, to będzie miał łatwiej trochę ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 37tc, jeszcze tydzień i ciąża donoszona. :)
    A jeśli chodzi o pokój dla Łucji to jestem w ciemnej d*pie.
    Ech, zabieram się za sortowanie ubranek rozmiarami.

Gosiak, Polaj, natki89 lubią tę wiadomość

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ