WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa myślałam, że odpocznę dzisiaj, bo mąż w domu. A tu teściu przyjechał i robią coś na dworze. Więc muszę iść robić obiad (dzisiaj lasagne) i trochę posprzątać...

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Mama Ali bardzo Ci wspoczuje :( to bardzo przykre ,ze nic sie nie da zrobic.
    Trzymam kciuki zeby to cholerstwo szybko przeszlo!

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie! szybko Wam zleci..

Ja sie nie odzywalam bo wczoraj mialam przykre niespodzianki, wizyta u lekarza bez usg, sprawdzal ginekologicznie itd wszystko ok, uczucie mokrosci to nie wody plodowe... Pielegniarka spraedzala cisnienie 3 razy potem lekarz a tam 160/na iles, powiedzial ze mam isc na oddzial dzis beda je kontrolowac i jak bedzie takie wyzokie to tabletki i zostawia w szpitalu lub puszcza do domu jesli samo spadnie.. Siedzialam tak 6h zadzwonilam do meza zeby mi przywiozl rzeczy ale modlilam sie zeby samo spadlo, zrobili mi ktg , wszystko ok pisaly sie malenkie skurcze ktorych ja nie czuje.. wiec mowia ze ok macica cwiczy, sprawdzali cisnienie co godzine i samo spadlo do 130/78 wiec stwierdzili ze byl to jednorazowy skok pewnie przez stres,nie mialam stresu troche dziwne , ale puscili do domu... Niby nie musze kontrolowac.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie z pokoju wypisali tryglodytke:))Moze w koncu sie wyspie bez jej chrapania, a jakie swieze mi sie powietrze w pokoju zrobilo, w koncu nie smierdzi potem:)))

emi2016, ana167, Muska, Karmelova, annaki, kate88:), Szmaragdowa lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Cieszę się, że wszystko w porządku :) w ogóle widziałam Ciebie chyba ostatnio na Chałubińskiego na IP, ja byłam podłączona do KTG :) wywnioskowałam tak z tego co pisałaś na forum. Ja rodze w Oleśnicy i mam wykupiona położna. Super opcja, a położne są do rany przyłóż. Szpital też jest przyjazny, zwiedzałam porodówkę.
    Trzeba się tam jakos na zwiedzanie umawiać?Są jakieś lepsze godziny czy dni? Jak znalazłaś położna? Ktoś ci polecił czy na miejscu wypytalas?Poproszę jakieś namiary,bo opinie o Oleśnicy są pozytywne,a jak przypomnę sobie poród na Klinikach to tam jednak jest masówka...Wolę ciszę i spokoj jak najdłużej.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Trzeba się tam jakos na zwiedzanie umawiać?Są jakieś lepsze godziny czy dni? Jak znalazłaś położna? Ktoś ci polecił czy na miejscu wypytalas?Poproszę jakieś namiary,bo opinie o Oleśnicy są pozytywne,a jak przypomnę sobie poród na Klinikach to tam jednak jest masówka...Wolę ciszę i spokoj jak najdłużej.

Położna się nazywa Iwona Pasternak i ja pisałam do niej na FB :) trzeba napisać, że jest się zainteresowanym porodem w sali narodzin z dedykowaną opieką położnej. Koszt opieki to 1000zł (2 wizyty przed, opieka w trakcie poroodu i dwie wizyty patronażowe po). Jak do niej napiszesz to pewnie prześle Ci swój nr tel i się umówicie na spotkanie w szpitalu w Oleśnicy

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zapraszam na pierniczki :)
    Wczoraj zrobiłam ciasto, dzisiaj pieke i już można jeść, nie trzeba czekać aż zmiękną więc nawet na ostatnia chwilę można zrobić :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfba7c40f1f8.jpg

inessa, helagazela, Krokodylica, moniczko., Myszk@, natki89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mierzyla mi cisnienie pielegniarka w pracy mialam 140/88 martwic sie?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Ja mam syndrom bialego fartuch i zawsze u lekarza zawsze 148/90 lub nawet raz bylo 168/97. Mierze tylko rwz dziennie w domu i po jednej kawie mam 119/81 lub cos w tej okolicy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ma na pewno, zresztą pisałam do niej na messenger i też się nie odezwała także to niepokojące;(
    Moze jej telefon padl a nie ma w szpitalu ladowarki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj a ja myslalam ze kawa podwyza hihi ;P
    Dzis nie pilam i to cholerne 140 ale polozna powiedziala ze jest ok.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:

Nie martwiłabym się, jeżeli się dobrze czujesz. To mogło być chwilowe :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Nie martwiłabym się, jeżeli się dobrze czujesz. To mogło być chwilowe :)
    Czuje sie dobrze :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    why me ja też tak miałam jakieś trzy dni mnie trzymało, dostałam skierowanie do szpitala i leki na nadciśnienie i miałam się zgłosić następnego dnia, leków nie wzięłam wieczorem, za to kupiłam ciśnieniomierz, rano w domu zmierzyłam i wyszło 90/60, po kawie było 105/70 i tak już mam co dzień, a też myślałam że nic mnie nie zdenerwowało :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś z chłopem w ikei i nigdy wiecej!! Nie da dziad pochodzić nie doradzi leci jak by mieli zamknąć za 5 minut furczy. Która chce go na 1.5 miesiąca?? Bo ja qrwaaaa nie wytrzymam do świąt a co dopiero do końca stycznia :D. Szkoda że ma tyle wolnego oszaleje albo urodze szybciej

Krokodylica, BlackCatNorL, Karmelova lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weekend się zbliża, jak masz ciśnieniomierz to sobie zmierz przez dwa dni, ja mierzyłam 3 razy dziennie i wysokie ciśnienie już nie wróciło, wręcz utrzymuje się tendencja do niskiego, bez kawy nie ma życia :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja byłam dziś z chłopem w ikei i nigdy wiecej!! Nie da dziad pochodzić nie doradzi leci jak by mieli zamknąć za 5 minut furczy. Która chce go na 1.5 miesiąca?? Bo ja qrwaaaa nie wytrzymam do świąt a co dopiero do końca stycznia :D. Szkoda że ma tyle wolnego oszaleje albo urodze szybciej

Skąd ja to znam, mój tak samo przeszedł przez ikeę i się zawiodłam :D już wiem, że jak coś, to lepiej wybrać się z teściową albo szwagierką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 13:45

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Polaj a ja myslalam ze kawa podwyza hihi ;P
    Dzis nie pilam i to cholerne 140 ale polozna powiedziala ze jest ok.
    W ciazy z synem nie moglam pic kawy bo mlody robil sie strasznie ruchliwy wiec nie pilam jej nawet podczas kp czyli jakies 1,5 roku po porodzie. Teraz po kawie nie widze zbytniego poruszenia zobacze jak bedzie jak sie urodzi :) czy tez kawa nie bedzie dzialala.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zabrałam się za małe porządki, dzieć będzie w przyszłości dzielić pokój ze starszakiem, ale na początek przenosimy biuro do salonu, by w biurze zmieścić kącik dla małego i wersalkę

zrobiłam dziś test na przeciwciała ospy wietrznej i czekam na wynik, mam nadzieję, że miałam tylko pamięć wszystkich zawodzi, nie uśmiecha mi się siedzenie samej na święta :( wolę pojechać do rodziny

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj
    Wdoocznie dzidzius bedzie bardzo spokojny ,a Ty w raz z nim bedziesz miala same przespame noce ;P

SwinkaMinka

Wczoraj pytalam poloznej powiedziala zebym nie kupowala bo bede panikowac jak troche podskoczy ale jak cisnienie samo spadlo bez lekow to ze jest ok wczoraj w szpiatlu bylo 160 ale spadlo , kazali pic duzo wody... Sprawdzili , krew , mocz i wszystko bylo ok :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Hej dziewczynki :)

Aliska, kciuki za maluszka, niech siedzi w brzuszku i rośnie jak najdłużej, to jeszcze nie jego czas na wyjście

Mama Ali, współczuję choróbska :( że też dopadło Cię akurat teraz jak dozwolony jest tylko paracetamol

Black, ale szczery lekarz :D

Kasha, dobrze że wyrzuciłaś to z siebie, a masz z kim pogadać tak na żywo o swoich obawach i odczuciach?

Morwa, tak myślałam że pewnie remonty Cię pochłonęły, zazdroszczę dopieszczonej kuchni :) moja pewnie na samym końcu remontowej listy się znajdzie, jeszcze kilka lat może zlecieć. A dobrze pamiętam że młodego psiura miałaś na wychowaniu?

Ktosiowa, skończy się ;) jak urodzisz

Dziewczyny, spokojnie, Nadin da znać, nie wszyscy (np. ja) mają internet w telefonie

Ja też po wczorajszej wizycie, malutka ma ok 2700, wyniki, przepływy, wody, łożysko - wszystko idealnie, szyjka długa, twarda i zamknięta, dostałam zwolnienie do dnia porodu i dopiero do mnie dotarło że to już naprawdę blisko... Idę prać ciuszki małej, bo jak pojedziemy na święta to chcę być już spakowana, i też dopiero do mnie dotarło że za tydzień już wyjeżdżamy... czas się ogarnąć :)
    Aaaa, no i zainstalowałam tą szpiegowską aplikację rossmana i następnego dnia dostałam maila że mogę odebrać paczkę pieluszek, już je mam, zaraz odinstalowuję to ustrojstwo :P więc jakby jeszcze było coś fajnego to dawajcie znać
    Młody to on w sumie jest,mały już nie jest na pewno, a szkoda.. Pedro wyglądem przypomina już małego niedźwiedzia.. jest ogromny.. jest nieposłuszny i już zastanawiam się jak to będzie jak pojawi się mała. Pies już w sumie wyprowadził się na dwór,bo od kiedy mamy ogrzewanie centralne to dla niego w mieszkaniu jest za gorąco... Ale na dwór też z nią będę wychodzić a on jako zabawę obrał sobie skakanie na ludzi :/ ciężko go tego oduczyć. Mąż ciągle w pracy a ja z wielkim brzuchem nie nadaję się już do takich aukcji...

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ