WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja byłam dziś z chłopem w ikei i nigdy wiecej!! Nie da dziad pochodzić nie doradzi leci jak by mieli zamknąć za 5 minut furczy. Która chce go na 1.5 miesiąca?? Bo ja qrwaaaa nie wytrzymam do świąt a co dopiero do końca stycznia :D. Szkoda że ma tyle wolnego oszaleje albo urodze szybciej
    Hihihi, mój od poniedziałku też ma m-c wolnego :) Ja nie pamiętam kiedy on miał spokojny choćby tydzień a co dopiero m-c :) Te mendy z jego pracy i tak wydzwaniają bez przerwy, nawet w weekendy grrr Obiecał, że będzie spokój ale wszystko wyjdzie w praniu ;)
    A co do IKEA to mój mnie wyszkolił i przed wyjazdem muszę mieć zrobioną listę zakupów z kodami i numerami regałów :/ Inaczej nie pojedzie grrrr
    Ale zawsze po drodze mu się "gubię" między regałami hihi i zawsze cos tam sobie jeszcze do wózeczka dokoptuję :) Przy kasie zawsze fochy i komentarze oraz groźby, że ostatni raz dał się tak wrobić hehe :) Ale kto by się tam przejmował? ! :):):)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Młody to on w sumie jest,mały już nie jest na pewno, a szkoda.. Pedro wyglądem przypomina już małego niedźwiedzia.. jest ogromny.. jest nieposłuszny i już zastanawiam się jak to będzie jak pojawi się mała. Pies już w sumie wyprowadził się na dwór,bo od kiedy mamy ogrzewanie centralne to dla niego w mieszkaniu jest za gorąco... Ale na dwór też z nią będę wychodzić a on jako zabawę obrał sobie skakanie na ludzi :/ ciężko go tego oduczyć. Mąż ciągle w pracy a ja z wielkim brzuchem nie nadaję się już do takich aukcji...
    Też już nic nie chciałam blublać jak pisałaś o szczeniaku owczarka w ciąży ale to było do przewidzenia :( Trzeba mieć dużo czasu , cierpliwości i siły żeby "ułożyć" samca owczarka :( To cudowne psy ale jak odpuścisz na początku ostre szkolenie to potem męczarnia z rozbrykanym małolatem. Jak skacze na Ciebie to nie machaj rękami i nie odpychaj go tylko stawaj plecami do niego, nic nie mów (ewentualnie głosne i krótkie "fe" !)i nie patrz mu w oczy. Powinno pomóc ;)
    Tak samo jak wracacie skadś to nie witajcie się z nim, zero głaskanie, patrzenia, mówienia. Przykre to ale to jedyny sposob na wylewnego podrostka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 14:27

• helagazela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, u nas wszystko dobrze, mały rośnie zgodnie z siatka centylowa i ma obecnie jakies 2750g. W sumie to sie bardzo ciesze, łatwiej mi bedzie Go urodzić jesli nie przekroczy 3500 ;-)
    Znakow porodu na razie żadnych, lekarz zachęca, by nakłonić dziecię na poród 27/12, bo akurat wtedy mam ostatnio wizytę, a on dyżur. Niestety obawiam sie, ze moje dzieci sa głuche na takie prośby i pewnie znowu przenoszę :-D

Nadin, czekamy tu na wiesci od Ciebie!!

WhyMe, Aenu, Polaj, kate88:), Paula_29, inessa, Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Mamusie zapraszam na pierniczki :)
    Wczoraj zrobiłam ciasto, dzisiaj pieke i już można jeść, nie trzeba czekać aż zmiękną więc nawet na ostatnia chwilę można zrobić :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfba7c40f1f8.jpg
    Marzycielka, ja tez w fazie pieczenia i to w dodatku pierwszy raz w życiu. Pierniczki zarobione, odstane, upieczone i pierwsza cześć udekorowana. Jak widziałam ile to czasu zabiera, to uznałam, ze to bedzie ostatni raz w moim życiu :-0. Za to piernik staropolski wydaje sie bardzo mało czasochłonny. Po 3 tygodniach dojrzewania został wczoraj upieczony i przełożony powidłami. Za tydzien bedzie wyjęty do zmiekniecia i polany czekolada, mniaaam!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam psa, tylko rybkę w akwarium.
    Z moim mężem robić zakupy to masakra... nawet nie mam czasu pomyśleć, bo on już dalej idzie... a po godzinie to wielce zmęczony i najlepiej to by na jedzenie poszedł.

• Aenu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-Rozpakowane-0000ccffffffxxxxxx34023-U1-1-204-silver024.gif

Aqu 23.11 o godz. 13.30 synek Krzyś waga 1970g, 46cm, 34+6tc, CC
    wronka 30.11 o godz. 2.19 synek Antek waga 2414g, 48 cm, 34tc, CC
    Angela* 12.12 o godz. 8.19 córeczka Michalinka waga 2820g & godz. 8.20 synek Franciszek waga 2840g, 37+6tc, CC
    Anna 1985 14.12 o godz. 13.00 córeczka Nina waga 2900g, 55cm, 36tc, SN

Witamy na świecie:
    dziecko-ruchomy-obrazek-0036.gif2 dziewczynki
    dziecko-ruchomy-obrazek-0037.gif3 chłopców

Mieliśmy porodów:
    CC - 3
    SN - 1

an-NaszaF20lista-0000ccffffffxxxxxx34023-U1-1-204-silver024.gif

❄27.12.2017❄
    Nadin <3 CHŁOPIEC
    Mama-Ali <3 CHŁOPIEC

❄29.12.2017❄
    zapachmalin <3 CHŁOPIEC

❄30.12.2017❄
    Morwa <3 ANASTAZJA
    MagO31 <3

❄31.12.2017❄
    dagii <3

❄01.01.2018❄
    Raven <3 DZIEWCZYNKA
    Marzycielka111192 <3 NIKODEM
    Emotka29 <3
    Lovilovi <3 IGA
    Inez87 <3 ALEXANDER
    Gosiak <3 STAŚ

❄02.01.2018❄
    Mika77 <3 CHŁOPIEC
    helagazela <3 FELIKS

❄03.01.2018❄
    Żabulka30 <3 CHŁOPIEC

❄04.01.2018❄
    pietruszkanatki <3 CHŁOPIEC
    Oktawka
    Karmelova <3 DZIEWCZYNKA
    Jova <3
    moniczko. <3 HANIA

❄05.01.2018❄

❄06.01.2018❄
    FreshMm <3 MALWINA

❄07.01.2018❄
    BlackCatNorL <3 NINA
    Ikarzyca <3
    Ruda_ann <3 CHŁOPIEC
    alexast <3
    michalina92 <3 PAWEŁEK
    Polaj <3 DZIEWCZYNKA
    inessa <3 JANKA
    elize <3 DZIEWCZYNKA

❄08.01.2018❄
    madzia8lenka <3
    Tusia_87 <3
    ana167 <3 DZIEWCZYNKA
    Dorka87 <3 KLARA
    Helka891 <3 JULECZKA

❄09.01.2018❄
    emerald_m <3 CHŁOPIEC

❄10.01.2018❄
    Krokodylica <3 ŁUCJA
    piri piri <3
    Aenu <3 HANIA

❄11.01.2018❄
    Andzia87 <3 LIDIA
    KaroP <3
    Maruder <3 DZIEWCZYNKA
    moniiikaaa <3
    basiek86
    makasa <3 ADAŚ

❄12.01.2018❄
    anula1990 <3 DZIEWCZYNKA
    Vilu <3 DARIA
    olaola_back <3 DZIEWCZYNKA

❄13.01.2018❄
    Ariess
    Kopciuszek <3 DZIEWCZYNKA
    kasha86 <3 JULIA

❄14.01.2018❄
    be_aduska <3
    MoniaP <3 DZIEWCZYNKA
    Staramsie

❄15.01.2018❄
    natki89 <3 SARA
    Girl25 <3 CHŁOPIEC
    Myszka@ <3 DZIEWCZYNKA
    Halinova
    netka90 <3 DZIEWCZYNKA

❄16.01.2018❄
    ☆gwiazdka
    Didi_85 <3 MIKOŁAJ
    ktosiowa <3 CHŁOPIEC
    Żabcia Real one <3 CHŁOPIEC

❄17.01.2018❄
    Melevis90 <3 LENA

❄18.01.2018❄
    Koniczynka <3 CHŁOPIEC
    darin
    Monikamonia

❄19.01.2018❄
    summersun <3
    *Sylwia <3

❄20.01.2018❄
    Pooziomka <3 ZOSIA
    annaki <3 DZIEWCZYNKA

❄21.01.2018❄
    sudari
    .aś. DZIEWCZYNKA

❄22.01.2018❄
    K01 <3
    nandelle <3

❄23.01.2018❄
    aria40
    Szmaragdowa <3 JAGIENKA

❄24.01.2018❄
    _analiza
    kate88:) <3 NATALKA
    (sunshine89 <3 HANIA
    Bubu93 <3

❄25.01.2018❄
    Magdalenna <3
    ŚwinkaMinka <3 ANTEK
    K..a..s..i..a
    KacperekiOliwka <3 VANESSA
    P. <3 CHŁOPIEC
    Oublier <3 JULIANNA

❄26.01.2018❄
    Paula_29 <3 JULIAN
    Meridess <3
    Katiś <3 HANIA

kasiarzyna <3 MATEUSZEK

❄27.01.2018❄
    Agness12
    Patrycja27 <3
    zimowa_mama <3
    dada1415 <3

❄28.01.2018❄
    WhyMe <3 NOEMI
    Muska <3 CHŁOPIEC
    calza <3 FILIP

❄29.01.2018❄
    Ellasi <3 CHŁOPIEC
    justysia 90
    Eklerka13579 <3 GABRIELKA

❄30.01.2018❄
    Rybaaaa <3

❄31.01.2018❄
    Iwona80 <3

❄02.02.2018❄
    emi2016 <3 DZIEWCZYNKA
    Malineeczkaa <3 DZIEWCZYNKA

❄05.02.2018❄
    jomi81 <3 <3 DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC

Termin?
    LASKA
    nieznajoma123 <3
    chabrowa
    Lagostina
    Mona_Lisa
    Marzenka123
    aiwlys
    vongondor
    minimoni
    carroty

Czekamy na:
    dziecko-ruchomy-obrazek-0036.gif41 dziewczynek
    dziecko-ruchomy-obrazek-0037.gif27 chłopców
    dziecko-ruchomy-obrazek-0040.gif

Aniołkowe mamusie
    Ania123488
    Agusia_pia
    Paula95
    jachcedociebie
    vixia
    LidziA89
    Agniechaaaa
    paola87
    jagodowa91
    Sansivieria
    malka
    chanka
    Izalika
    s1985
    Anuśka
    Mikuśka
    Suzana
    [*]

ana167, kasha86 lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis kolejny tort na imprezke robie. Tym razem pilka nozna bo jutro impreza dla przedszkolakow ale tylko 8 dzieci bedzie wiec jakos to sie ogarnie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy z facetem? A broń Panie Boże. Najgorsza rzecz na świecie. Tylko to to chodzi i marmoli, a to że długo, a to że drogie. No szlag może trafić.

O rany dziewczyny, jak mnie przed chwilą coś złapało. Nagle macica zrobiła mi się twarda jak kamień i ból jak na okres, gdzieś po minucie puściło. Od razu Nospę wzięłam, ale aż się wystraszyłam :(

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Z moim jak jade na zakupy to przed wejsciem, oznajmia "idziemy tylko po to to i to" Ale dzieki pani ze szkoly rodzenia, ktora na kazdych zajeciach powtarza jak mantre "szczesliwa mama to szczesliwe dziecko" moj maz bardzo sie stara mnie nie denerwowac:) a jak sie wsciekne czasem na mame (uwazam, ze nikt tak nie potrafi mnie wkur*** jednym zdaniem jak wlasna matka) to mnie uspokaja mowiac "bo Gabrysia bedzie nerwowa":D

Aenu, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka szybko proszę pisać skąd przepis na szybkie pierniczki :) mam w planie robić jutro z Mężem, ale nie mam jeszcze nawet foremek :(

Czy ktoras z Was wie gdzie kupię foremki? Nie licząc w IKEA tych 6 szt? Szukam raczej wiaderka z 12 kształtami :)

A ja się tak zapędziłam do tego prasowania , że spałam 2 h i dopiero włączyłam żelazko :D

Jutro też kupujemy choinkę i ja ubieramy a w niedzielę robię zakwas na barszcz. Polecam Wam zakwas z Jadłonomi. Robiłam już 2 razy i barszcz zawsze wychodzi rewelacyjny :)

A mój mąż w IKEA to sam chętnie ogląda wszytsko, ale oboje nie lubimy tych wycieczek po Ikea i raczej zatrzymujemy się tam gdzie mamy potrzebę. Podobnie z resztą zakupów. Nie licząc niektórych spięć między nami (całe szczęście, że czasem się kłócimy żeby potem się pogodzić) to na mojego Męża nie mogę narzekać :) czasami muszę prosic się o coś po kilkanaście razy i nie zawsze się doczekam, ale tak to naprawdę złoty facet :) ostatnio w niedzielę jak wróciłam ze szkoły to czekał na mnie obiad a na deser dwukolorowa galaretka z owocami, bitą śmietaną i białą czekoladą, więc i gotować potrafi :) żeby on to widział jak go chwalę :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Marzycielka szybko proszę pisać skąd przepis na szybkie pierniczki :) mam w planie robić jutro z Mężem, ale nie mam jeszcze nawet foremek :(

Czy ktoras z Was wie gdzie kupię foremki? Nie licząc w IKEA tych 6 szt? Szukam raczej wiaderka z 12 kształtami :)

A ja się tak zapędziłam do tego prasowania , że spałam 2 h i dopiero włączyłam żelazko :D

Jutro też kupujemy choinkę i ja ubieramy a w niedzielę robię zakwas na barszcz. Polecam Wam zakwas z Jadłonomi. Robiłam już 2 razy i barszcz zawsze wychodzi rewelacyjny :)

A mój mąż w IKEA to sam chętnie ogląda wszytsko, ale oboje nie lubimy tych wycieczek po Ikea i raczej zatrzymujemy się tam gdzie mamy potrzebę. Podobnie z resztą zakupów. Nie licząc niektórych spięć między nami (całe szczęście, że czasem się kłócimy żeby potem się pogodzić) to na mojego Męża nie mogę narzekać :) czasami muszę prosic się o coś po kilkanaście razy i nie zawsze się doczekam, ale tak to naprawdę złoty facet :) ostatnio w niedzielę jak wróciłam ze szkoły to czekał na mnie obiad a na deser dwukolorowa galaretka z owocami, bitą śmietaną i białą czekoladą, więc i gotować potrafi :) żeby on to widział jak go chwalę :D
    foremki widziałam w środę w tesco.

natki89 lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za Ninka się wczoraj wykluła? Aenu o co kaman? Myślałam, że Nina jest tylko 1 na tym forum :/ :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka zapodaj przepis.Uoieke jutro z córką i dam jej do dekorowania,będzie chwilą wytchnienia i kupa zabawy u sprzątania potem ;)

Matki,a ty zapodaj na ten zakwas,słyszę się i zrobię pierwszy raz w życiu.Zawsze robiłam ze świeżych buraków,a na zakwasie będzie wypas :) Tylko nic nie pomiń bo mnie w rodzinie przeklną ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa no niestety zostaje ignorować psiaka a głaskać i inne takie jak się ładnie zachowuje, chociaż wiem z własnego doświadczenia że to bardzo trudne, może musicie skorzystać z psiego nauczyciela? Możliwe że z czasem psiur sam przestanie skakać, ale np suczka moich rodziców robi to do dziś a ma już 6 lat, na szczęście to tylko średniej wielkości kundelek, wielkości ale nie wagi :/

Dziewczyny mnie też nikt nie wyciągnie na zakupy w weekend :D nie ma takiej opcji, nienawidzę tego ścisku, tłoku, kolejek jakby wojna szła i trzeba było zrobić zapasy na lata, więc ja Waszych mężów doskonale rozumiem, jak do pracy chodziłam to robiliśmy większe zakupy w czwartki, żeby uniknąć weekendowego szaleństwa, teraz w ciąży też staram się wybierać pozostałe dni tygodnia. I jakoś z mężem oblecimy sklep nawet bez listy i jakoś kupimy co trzeba, a pojechałam kiedyś do biedronki z koleżanką to myślałam że mnie krew zaleje, miałyśmy kupić tylko produkty na grilla, a ona musiała obejść każdą alejkę, z kosmetykami również, nic do wózka nie włożyła ale prawie każdą cenę musiała skomentować... Stwierdziłam że nigdy więcej :D i że rozumiem mężczyzn którzy nie znoszą zakupów

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki, potwierdzam, w tesco są fajne foremki, kiedyś kupiłam kostkę i na każdej ściance inny kształt foremki a do tego nie zajmuje dużo miejsca, wiosną na przecenie w home&you kupiłam zestaw 6 kształtów, ale w 3 rozmiarach każdy, więc już jakąś kolekcję mam, jak masz auchan blisko, to wczoraj w swoim widziałam różne kształty, ale luzem. Nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem :)
    No i foch za galaretkę ze śmietaną :P pewnie będę musiała sobie zrobić a już chłodzę ciasto na kruche ciasteczka orzechowo-pomarańczowe

natki89 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmmm pierniczki :) Zazdraszczam ja w tym roku ograniczam sie do sernika i 3bita :p A MAKOWIEC KUPIE W PIEKARNI HEH :)

Macie tak jakby obrzekniete nogi? ja jak chce przykucnac to czuje ze moje nogi sa jak balony ;/ ale ogolnie tego nie widac tylko jak chce np. przykucnac

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się w tym roku nie wysilam, piekę tylko sernik z makiem, żeby pogodzić mnie miłośnika maku i mojego jęczącego faceta, miłośnika serników. W piątek popiekę mięsa, może jakiś bigos zrobię w małym garnku. A na wigilię to u mnie obowiązkowo kotlety rybne. Mniam, aż już mi się świąt zachciało. Tylko, żeby nie wyszło tak, że przed samymi świetami skieruje mnie jednak na oddział, bo tego chyba nie przeżyję :/

Ja jak do tej pory nie mam żadnych problemów z obrzękami nóg, ale to się może zmienić. Jedyne co zauważyłam, że pierścionek zaręczynowy siedzi na palcu trochę ciaśniej niż zwykle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 15:42

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, Myszka dzięki! Na szczęście do Tesci i Auchan mam blisko, więc najpóźniej jutro do południa tam będę a wieczorem będziemy piekli :) Jeżeli Marzycielka podzieli się przepisem :D

Muska a z tej strony robię zawsze zakwas i zawsze wyjdzie :)
    http://www.jadlonomia.com/przepisy/zakwas-buraczany/

Robię identycznie jak w przepisie, tylko robię podwójną albo potrójną porcję.

Jak mam zakwas to zaczynam robić barszcz, też z tej strony :)
    http://www.jadlonomia.com/przepisy/wigilijny-barszcz-na-zakwasie/

Naprawdę polecam. Barszcz jest tak dobry, że radzę zrobić minimum podwójną porcję :)

Mi nogi na szczęście nie puchną. Raz mi spuchły jak cały dzień (przez 10 h) siedziałam na uczelni w ławce. A wiecie jak to jest na zajęciach, nigdzie się nie ruszysz. Zostają jedynie przerwy 10 max 30 minut.

Jak ja się nie mogę doczekać Świąt :D 25 mam już ciążę donoszoną i będę wtedy czekała na ten nasz Maluteńki prezencik :)

Muska lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryj. Myslalam ze syn pospi w dzien a tu dupa. Bylismy na spacerzw godzine i myslalam ze umre. Trocge ogarnelam chate ale oczywiscie sladu nie widac bo maly rozrabia. Dzisiaj slabo czuhe ruchy. Az sie rano wystraszylam ze w ogole. Po jezeniu cos tam troszke ale generalnie przyzwyczailam sie ze czyje ciagle praktycznie a dzisiaj taka cisza. Mam hadzieje ze maluchvwypoczywa bo trochecsie denerwuje.
    Ja kawy nie musze pic bo cisnienie podnosi mi syn ipies.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralam dzisiaj ciuchy meza po polowaniu i myslalam ze sie zrzygam taki smrod. Juz mu powiedzialam ze to ostatni raz kiedy cos takiego wkladam do pralki. Bedzie nosil te smiwrdziele do pralni i tyle. Fuuuuu

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ