WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    No to podają mi 30ml chlorku sodu i 20ml czegoś innego, ale za nic nie mogę rozczytac co tam pisze

Pewnie dostajesz Tractocile, dziś byłam u ginka z Lux Med i powiedział, że to jest jeden z leków ostatniej szansy na zatrzymanie porodu. Ja to dostawalam. Jeśli to dostajesz to znaczy, że jest mocno nieciekawie...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ten przepis :)
    http://siostryadihd.pl/2017/12/prosty-przepis-pierniki/
    Ja piekłam krócej, takie 6 minut

natki89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka w tym roku sztuczna.

U nas nie robi się prezentów pod choinkę tylko Mikołaj przynosi 6 grudnia więc z tym mam problem z głowy.

Apropos prezentów - te z Was co już mają dzieci w domu - robicie prezent dla nich od dzidziusia przy powrocie ze szpitala? Ja chyba coś kupię Zuzi.

Malineczka ja wiem że wizja kolejnego tygodnia w szpitalu to masakra ale musisz to jakoś przetrwać, przynajmniej Ci tam pomogą.

A ja nie śpię chyba ze 2 godziny już. :/

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja planuje taki prezent :), mój syn już "laurki" i inne prezenty ("cuda") robi dla braciszka :) więc sam się ucieszy jak też coś dostanie

ja od dziś wracam do końskich dawek magnezu i luteiny, dodatkowo gynalgin na infekcje i leki na cholestazę, eutyrox i witaminy, na szczęście do przyszłego tygodnia odstawiam acard - ale i tak bardzo dużo tego :)

w planach dziś prasowanie i pakowanie torby oraz ogarnięcie pokoju do stanu używalności, mój M musi dokończyć malować łóżeczko :)

w dalszym ciągu nie mam ubranek, materaca do łóżeczka i fotelika, wszystko dojedzie dopiero po sylwestrze, kilka sztuk ubranek mam od koleżanki, więc tyle co do szpitala to mam, jeśli nie dotrwamy do stycznia to będę musiała od kogoś pożyczać fotelik bo ze szpitala nas nie wypuszczą :( albo kupować najtańszy, tylko by na przejazd taksówką był - trochę podłamana jestem moim nieogarnięciem

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja planuje taki prezent :), mój syn już "laurki" i inne prezenty ("cuda") robi dla braciszka :) więc sam się ucieszy jak też coś dostanie

ja od dziś wracam do końskich dawek magnezu i luteiny, dodatkowo gynalgin na infekcje i leki na cholestazę, eutyrox i witaminy, na szczęście do przyszłego tygodnia odstawiam acard - ale i tak bardzo dużo tego :)

w planach dziś prasowanie i pakowanie torby oraz ogarnięcie pokoju do stanu używalności, mój M musi dokończyć malować łóżeczko :)

w dalszym ciągu nie mam ubranek, materaca do łóżeczka i fotelika, wszystko dojedzie dopiero po sylwestrze, kilka sztuk ubranek mam od koleżanki, więc tyle co do szpitala to mam, jeśli nie dotrwamy do stycznia to będę musiała od kogoś pożyczać fotelik bo ze szpitala nas nie wypuszczą :( albo kupować najtańszy, tylko by na przejazd taksówką był - trochę podłamana jestem moim nieogarnięciem

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza a Tobie ile czasu to podawali i w jakiej dawce? I przestali podawać bo się poprawiło, czy stwierdzili, ze juz czas?

Zmniejszyli mi dawkę do 3uq/6mim.. Położona nie była zadowolona jak to przedwczoraj zrobili bo skurczy wróciły i się nasiliły.. Jak będzie bolec, nam je wołać.. I z tego co zrozumiałam z ich cudownego języka to to, ze będą mi to w pompie podawać jeszcze 2 dni i potem odłącza. Jak bedzie oki, to ok, a jak nie, to niestety maluch wyjdzie.. ;/

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko,ja też planuje prezent od synka dla córki :) Ona już planuje które zabawki mu da do zabawy (nawet ulubionego pluszaka chce mu na chwilę dać pobawić się więc jest naprawdę super bo raczej go nikomu nie daje) to naprawdę świetny pomysł żeby starsze dziecko coś od maluszka dostało na przywitanie.
    SwinkaMinka najwyżej pozyczycie fotelik od kogoś na wyjście.Na pewno ktoś znajomy wam użyczy na ten 1 dzień.Zdazysz resztę ogarnąć,spokojnie.
    U nas będzie choinka żywa i myślał że pojedziemy po nią dzisiaj,ale znowu zmiana planów i musimy do sklepów podjechać :/ Corke zawieziemy do dziadków na chwilę i mam nadzieję e szybko tobogarniemy bo ochoty nie ma na to żadne z nas a niestety trzeba.
    Miłego dnia wszystkim :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam taki prezent ale dalismy go na urodziny wiec musze cos znow kupic.
    Jak sie mala urodzi to syn ma jechac do sklepu i kupic cos siostrze.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba coś kupię córce od dzidziusia.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka ale na wymazy o których ja mówię czeka się od 5-7 dni bo tyle hoduja bakterie a z tego co się orientuje to Ty chyba trafiłaś do szpitala później niż ja, więc jesteś pewna że Ci wszystko pobrali?chyba że mi się już coś z czasem myli

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy Zuzi że dostanie prezent od braciszka i sama sobie wybrała co by chciała. Stwierdziliśmy że to będzie najlepsze bo będzie miała "wymarzony" prezent

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś nawet wyczytałam kiedyś że powinno się robić takie prezenty od dzidziusia dla starszego dziecko.Ponoć łatwiej jest starszakom zaakceptować nowego domownika.Mało tego dla psa nawet też zalecali dać coś z zapachem maluszka na początek;)

Naszej Marysi też coś zakupimy i damy jak będę z dzidzią ze szpitala wchodzić do domu.Mało tego ona koniecznie chce ze mną pójść i kupić smoczek dla brata.Jak mus to mus:)

Mąż z rana wywiózł córeczkę na wieś do dziadków,sam pojechał na extra zarobek,a wieczorem wyprawiamy parapetówkę dla znajomych...jedyny dzień który wchodził w grę,potem już święta a wiadomo jak dzidziuś się urodzi to opcji nie będzie;)

PS:byłam na naszej grupie fb,ale od jakiegoś czasu(nawet dłuższego)nie pokazują mi się posty.Dziś wchodzę i okazuję się że do niej nie należe...i teraz nie wiem czy coś przeoczyłam czy jak,zostałam usunięta...?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie rozumiem do końca tych prezentów od dzidziusia. Przecież to robienie wody z mózgu starszym, ze niby to małe krzyczące było takie wspaniałomyślne. No i niby jak to dzidzi kupiło ten prezent? Zaraz po urodzeniu weszło na amazon.com? :-D

ijpbj48a4iy2absw.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak samo jak mówi się że wrózka zębuszka zabierze ząb i zostawi pieniążek,albo że przyjdzie Święty Mikołaj w nocy i da prezent albo że pierwsza gwiazdka zostawi prezent pod choinkę-to też dla niektórych robienie wody z mózgu dzieciom...Ja jednak uważam to za magię dzieciństwa.Radość nie opisana.Przecież jak dorosną to będą wiedzieli że bylo inaczej ale na ten moment wydaje mi się że to dla dziecka miłe i fajne przeżycia.

Marzycielka111192, Paula_29, Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odłączyli mnie spod ktg. No i niestety znów skurcze sie pisza, a jeden to aż byl taki, ze mi dech w piersiach zaparlo. Kiepsko to widzę. Gdy ta pompa ustawiona jest na 3uq/3min skurcze są rzadsze, mniej bolesne i delikatniejsze. Ustawili dzis na 3uq/6min skurcze znów są. Boje się, ze jak mnie odłącza od tego w poniedziałek to ten poród jednak się zacznie :( pielęgniarka właśnie znów zmieniła na 3uq/3min i mówi ze jeszcze 2-3 dni pod tym poleze i odlacza.:/

Paula_29 te wykazy o których mowisz kojarzą mi się z gbs i posiewem. Gbs pobrali na pewno, ale czy jest to nie wiem. Polka mi tu mówiła, ze wszystko co pobrała do badan jest jak najbardziej ok, może jest jeden wynik na który trzeba czekać, ale nie wspomniała

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa, to jednak co innego wierzyć w magię i świetego Mikołaja, niż w to ze mały niemowlak moze prezent przynieść.
    On jest przeciez prawdziwy.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoś kopnie w tyłek. Nie mogę się jakoś do roboty zabrać, a muszę mieszkanie posprzątać. Jakaś niemoc mnie ogarnęła. No i coraz częściej martwię się wizytą u ginka w poniedziałek. Chyba wyjdę z siebie i obok stanę.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się zalogować. Pozdrawiamy że szpitalnego łóżka. Leonek śpi obok a ja dochodzę do siebie. Mały urodził się 14.12. o 13:01 przez cc. Od początku mieliśmy przygody : najpierw byłam już na stole operacyjnym kiedy nagle przywieźli kobietę z porodówki z zanikiem tętna dziecka. Dobrze że jeszcze nie dostałam znieczulenia tylko zeszlam na własnych nogach :) potem w trakcie operacji wszystko było super do czasu kiedy zaczęłam wymiotować. Mało wesołe to było. Na szczęście Synek został wyjęty cały i zdrowy 3kg i 53 cm 10 punktów, kangurowali się z tatą nim nie zacerowali. Potem dołączyłam do moich chłopakow i rozpoczęliśmy przygodę w powiększonym składzie. Wszystko jest dobrze, teraz walczymy o laktacje żeby jutro wyjść do domu. Trzymajcie kciuki.

ana167, Marzycielka111192, annaki, FreshMm, Mama-Ali, Didi_85, Myszk@, kate88:), helagazela, BlackCatNorL, Karmelova, Polaj, Paula_29, Szmaragdowa, inessa, Krokodylica, wronka, Eklerka13579, ktosiowa, Muska, Morwa, .aś., Pooziomka, kasha86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    A ja nie rozumiem do końca tych prezentów od dzidziusia. Przecież to robienie wody z mózgu starszym, ze niby to małe krzyczące było takie wspaniałomyślne. No i niby jak to dzidzi kupiło ten prezent? Zaraz po urodzeniu weszło na amazon.com? :-D

Ja myślę że starszaka nie obchodzi czy to był amazon, czy smyk, czy jeszcze co innego ;). Nie wiem jak z zupełnie starszymi dziećmi, ale moja 3 latka też została poinformowana że braciszek jak się urodzi to da jej prezent, ona zreszta też ma obiecane że będzie mogła coś dla braciszka wybrać i jakoś nie docieka skąd, po co itd. Myślę ze ważne dla niej jest przełamie lodów w postaci jakiegoś nawet drobnego upominku od małego, spojrzy na niego nieco życzliwiej ;)

Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka nie o to chodzi.chodzi o wymazy pod kątem mykoplazmy, ureoplazmy i chlamydii. Gbs nie ma wpływu na skurcze, wymaz w kierunku bakteri i grzybów jest ważny ale te 3 podobno wywołują skurcze a objawów nie dają. Mi pobierali mimo że przed ciążą miałam robione i nic nie wychodzilo a podobno to podstawa jak nie wiedza skąd skurcze

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ