WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 w takim razie nie wiem. Pobierali mi coś, ale to miało zbyt dziwne nazwy, a ja byłam w za wielkim szoku żeby cos takiego spamietac. Myślę, ze niezlekcewazyliby takich badan. Do dzis jest twierdzone, ze nie wiadomo skąd skurcze, bo wszystko jest ok.

Przynielsi kolejne dwie butelki do kroplowki. Pisze na niej : NaCl 0.9% + 1 g amoxicillin i dodane jest do niej ampicillin-ratiopharm . czy może którąś z was orientuje się co jest po co, dlaczego itp?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Podczytuje Was od kilku tygodni, nie pisalam, bo mam termin na koncowke grudnia. Ale w koncu sie przemoglam..
    Mam cc 21.12 z powodu wczesniej cc, lekarz pozwolil mi wybrac.

Akurat orientuje sie w ureaplazmie, bo mialam we wczesniejszej ciazy..
    Malineczka daja Ci antybiotyki, moze nie ma jeszcze wynikow posiewu i daja na wszelki wypadek. Mi wlasnie ureaplazme wyleczyli antybiotykiem.
    Trzymam za Ciebie kciuki

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki blogi spokoj wlasnie skonczyl sie kinder bal dla 5 latkow. Wszyscy cali i zdrowi uff.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka NaCl to zwykła sól fizjologiczna, a dwa pozostałe to antybiotyki

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie olsnilo. Tak myślę i myślę. I może to na nerkę? Mam zastój 1 stopnia w nerce. I jak byłam w szpitalu na noc w Polsce to miałam CRP podwyższone do 7, coś. A norma jest podajrze do 3. Dlatego chyba mam antybiotyk.
    Dziewczyny zaczynam coraz bardziej oswajac się z myślą, ze za kilka dni mogę zobaczyc kruszynke. Rozmawialam z położną. Powiedziała ze robią co mogą, ale w poniedziałek mnie odłącza i będzie co będzie. Teraz wszedł mi do głowy temat porodu.. Jak poradzić sobie z tym bólem? Żeby nie dac się zwariowac? Bardzo się boje porodu,masakra

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Chyba mnie olsnilo. Tak myślę i myślę. I może to na nerkę? Mam zastój 1 stopnia w nerce. I jak byłam w szpitalu na noc w Polsce to miałam CRP podwyższone do 7, coś. A norma jest podajrze do 3. Dlatego chyba mam antybiotyk.
    Dziewczyny zaczynam coraz bardziej oswajac się z myślą, ze za kilka dni mogę zobaczyc kruszynke. Rozmawialam z położną. Powiedziała ze robią co mogą, ale w poniedziałek mnie odłącza i będzie co będzie. Teraz wszedł mi do głowy temat porodu.. Jak poradzić sobie z tym bólem? Żeby nie dac się zwariowac? Bardzo się boje porodu,masakra

Na razie nie stresuj się porodem. Jakby co, rodzisz wcześnie, malutka jest jeszcze faktycznie malutka, więc jest duże prawdopodobieństwo że jak już się pcha + jest niewielka to poród będzie migusiem. Ja rodziłam córke która miała 2800 i 50 cm i poród bajka. Szczerze mówiąc to teraz przy półpaścu ból jest większy, a najgorszy ból miałam przy kamieniu na nerce. Rodziłam w ciagu 3h od odejścia wód. No i chyba w Niemczech ( bo chyba tak jesteś) nie ma problemy z ZZO jakby co.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ze znieczuleniem tu akurat nie ma problemu. Ale teraz mam dylemat. Jeśli będzie no te 3-4cm rozwarcia, będzie bol ale do zniesienia to nie wiem czy brać to znieczulenie.. Potem może być ogromny bol i będę żałować, a może nie. A jak wezme,to obawiam się, ze akcja porodowa zwolni itp

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    No ze znieczuleniem tu akurat nie ma problemu. Ale teraz mam dylemat. Jeśli będzie no te 3-4cm rozwarcia, będzie bol ale do zniesienia to nie wiem czy brać to znieczulenie.. Potem może być ogromny bol i będę żałować, a może nie. A jak wezme,to obawiam się, ze akcja porodowa zwolni itp

Ja miałam podany lek i zaraz potem położna sprawdziła rozwarcie. Okazało się że jest na 9cm. Nic się nie zwolniło, nie zatrzymało, po prostu nie dostałam drugiej dawki.
    Pewności 100% nigdy nie masz, ale jeśli da Ci to komfort psychiczny to nastaw się na branie zzo a potem sama ocenisz ;). Może akcja będzie tak szybka ze nie będzie potrzeby.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka z mojego doświadczenia akcja przyspiesza po podaniu znieczulenia. Przynajmniej u mnie tak było.poza tym możesz poprosić o znieczulenie ale żeby dali je np przy 5 cm

(sunshine89 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wielkość dziecka nie ma znaczenie przy bólu porodowym w I fazie. Ja rodzilam w 39 i 22 tygodniu. Ból przy skurczach był taki sam.różnica przy drugim etapie czyli parciu bo wtedy jest kwestia "wypchniecia" dziecka

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka kupiona i wieczorem ubieramy :) teraz jadę po foremki (Auchan, Rossmann, Tesco, Biedronka i Empik -podovno tam znajdę :) ) i będziemy wycinać pierniki :)

Ja zdecydowanie jestem za prezentem od Dzidzi i absolutnie nie zgadzam się z opinią, że to robienie wody z mózgu. Nawet psychologowie doradzają kupowanie upominku dla starszego rodzeństwa (mowa głównie o dzieciach do 5-6 r.ż). Znam mnóstwo rodzin, gdzie takie prezenty się robi a nie znam ani jednej gdzie taka sytuacja nie miała miejsca :)

dla dziecka nie jest istotne kto to kupił, ale od kogo dostał, a dostanie od młodszej siostry/młodszego brata, dziecko tylko w ten sposób to zapamiętuje. Nie analizuje tego jak dorośli, że przecież niemowlak nie jest w stanie iść do sklepu.

My dorośli za duzo analizujemy i we wszystkim szukamy drugiego dna, niestety.

Mama-Ali, annaki, helagazela, Krokodylica, Szmaragdowa, Didi_85, makasa lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za. I my zrobimy prezent od dzidzi. Na poczatku ciąży mielismy problwm bo syn nie akceptowal tego ze jestem w ciazy. Zrobilismy akce marketingowa tzn dostał 2 resoraki od dzidzi i do tej pory pamieta ktore to sa od dzidzi.

Mama-Ali, annaki, Krokodylica, makasa lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już prezent dla córki i od niej. Mała dostanie przutulankę z pozytywką a duża od małej dostanie taki album do przedszkola gdzie dzieci będą się wpisywać, bo o takim od kilku tygodniu ciągle mówi bo inne koleżanki miały;).

Mama-Ali, makasa lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Ja gdzieś nawet wyczytałam kiedyś że powinno się robić takie prezenty od dzidziusia dla starszego dziecko.Ponoć łatwiej jest starszakom zaakceptować nowego domownika.Mało tego dla psa nawet też zalecali dać coś z zapachem maluszka na początek;)

Naszej Marysi też coś zakupimy i damy jak będę z dzidzią ze szpitala wchodzić do domu.Mało tego ona koniecznie chce ze mną pójść i kupić smoczek dla brata.Jak mus to mus:)

Mąż z rana wywiózł córeczkę na wieś do dziadków,sam pojechał na extra zarobek,a wieczorem wyprawiamy parapetówkę dla znajomych...jedyny dzień który wchodził w grę,potem już święta a wiadomo jak dzidziuś się urodzi to opcji nie będzie;)

PS:byłam na naszej grupie fb,ale od jakiegoś czasu(nawet dłuższego)nie pokazują mi się posty.Dziś wchodzę i okazuję się że do niej nie należe...i teraz nie wiem czy coś przeoczyłam czy jak,zostałam usunięta...?

Makasa bo na początku powstała jakaś grupa na fb ale ona nie była tajna i ogólnie to podobno dołączały do niej jakieś dziewczyny nie od nas z forum i z tego co wiem to tamta grupa została zamknięta (nie wiem czy dobrze napisałam bo mnie w tej grupie nie było). Na przełomie czerwca i lipca powstała nowa grupa i tam są już dziewczyny tylko z naszego forum.

makasa lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Ja gdzieś nawet wyczytałam kiedyś że powinno się robić takie prezenty od dzidziusia dla starszego dziecko.Ponoć łatwiej jest starszakom zaakceptować nowego domownika.Mało tego dla psa nawet też zalecali dać coś z zapachem maluszka na początek;)

Naszej Marysi też coś zakupimy i damy jak będę z dzidzią ze szpitala wchodzić do domu.Mało tego ona koniecznie chce ze mną pójść i kupić smoczek dla brata.Jak mus to mus:)

Mąż z rana wywiózł córeczkę na wieś do dziadków,sam pojechał na extra zarobek,a wieczorem wyprawiamy parapetówkę dla znajomych...jedyny dzień który wchodził w grę,potem już święta a wiadomo jak dzidziuś się urodzi to opcji nie będzie;)

PS:byłam na naszej grupie fb,ale od jakiegoś czasu(nawet dłuższego)nie pokazują mi się posty.Dziś wchodzę i okazuję się że do niej nie należe...i teraz nie wiem czy coś przeoczyłam czy jak,zostałam usunięta...?
    W naszej (tej co jest nas tylko 38) Cię chyba nie było ?

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dajemy dzieciom prezenty od maluszka, oni dobrze wiedza, ze to my kupujemy, poprostu dzieci milej zapamietaja ten pierwszy dzien malego w domu. A oni tez zrobia cos od siebie, chyba obrazki kontrastowe.

Tez dzisiaj ubieralismy choinke :)

Krokodylica, helagazela, makasa lubią tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Alex dostał prezent od Antosia o to był dobry pomysł , nie analizował skąd Antoś wziął pieniądze czy w ktorym sklepie to kupił ważne że po przywitaniu się braci na spokojnie mogłam zajmować się Antkiem a Alex wszystkim dzwonił i mówił jaki fajny brat bo dał mu wymarzony prezent. Trzeci dzień w domu a ja na szczęście nie widzę.zazdrości o Antka.

Krokodylica, Aenu, Paula_29, Szmaragdowa, natki89 lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka a co dostał? :)
    Nie mam zbytnio pomysłu. :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choinkę dopiero chcemy ubrać 2 dni przed wigilią. Kupujemy w tym roku żywą i dlatego.

• wronka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ma fazę na drewniane zabawki , od Antosia dostał drewniany samochód dźwig z belkami drewna, a od Mikołaja drewniany widłak obie zabawki robią furorę, bawi się nimi sam i to kilka godz.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ