X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wszystkiego najlepszego:)

kasha86 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - Ali jak dobrze, że już tak nie cierpisz! Bardzo Ci współczułam !
    Co do położenia to myślę, że jednak nacisk głowki na szyjkę ma duże znaczenie. Moja szyja ma 5 cm bo nacisk amortyzuje torbiel w zatoce D. A jaka długa jest Twoja szyjka?

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, wszystkiego najlepszego! Dzięki takim historiom jak Twoja i mamy człowiek nabiera większej pewności, że wszystko będzie dobrze. Kiedyś nie było tych wszystkich sprzętów tak udoskonalonych, medycyna nie była na takim poziomie jak teraz, a jednak nasze babki, matki i my same żyjemy i mamy się dobrze, więc dlaczego w przypadku naszych maluchów miałoby by inaczej?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Mama - Ali jak dobrze, że już tak nie cierpisz! Bardzo Ci współczułam !
    Co do położenia to myślę, że jednak nacisk głowki na szyjkę ma duże znaczenie. Moja szyja ma 5 cm bo nacisk amortyzuje torbiel w zatoce D. A jaka długa jest Twoja szyjka?

Dzięki! Ja już też odetchnełam...

No własnie moja szyjka ostatnio - czyli 1,5 tygodnia temu miała lekko ponad 2cm. Już się skracała, poza tym na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział ze mam rozwarcie na opuszek, więc zastanawiam się jak akcja będzie się toczyć :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha to wszystkiego najlepszego :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dzięki! Ja już też odetchnełam...

No własnie moja szyjka ostatnio - czyli 1,5 tygodnia temu miała lekko ponad 2cm. Już się skracała, poza tym na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział ze mam rozwarcie na opuszek, więc zastanawiam się jak akcja będzie się toczyć :)
    Chmmm to ja już nie wiem :) No przecież pupką Ci na tą szyjkę nie napiera hehe, a może? ;)
    W każdym razie mój gin mi powiedział, że moja szyja jest stanowczo za długa i za twarda jak na ten etap ciąży, bo nie ma parcia główki przez torbiel.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to ma znaczenie.Zuzia leżała główką od 30 tygodnia a ja do porodu jak odesZły mi wody jechałam z szyjka prawie 4 cm i żadnego rozwarcia. Poród trwał 14 h, po 10 podali oxy bo szyjka bardzo wolno się rozwierala i położna powiedziała,że bez tego dziś nie urodze

.aś. lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, najlepszego :)

Mama Ali, oby to był znak że cholerstwo przechodzi i będziesz miala spokój

A ja wczoraj się fatalnie czułam, brzuch mi twardniał, jakieś kłucia się pojawiły, przechodziło jak chwilę poleżałam a potem wracało, w nocy wstawałam 3 albo 4 razy, a zwykle jest 1 wstawanie, ale dziś już jest lepiej, chyba się przemęczyłam.
    My choinki w tym roku nie ubieramy, na święta i tak jedziemy do rodzinki, a później obawiam się że nie będzie miał kto jej rozebrać, postawiłam tylko na półce taką porcelanową i szopkę do kompletu i starczy tych dekoracji ;)
    Pokój małej oficjalnie pomalowany, futryna oklejona, nowe drzwi założone, musimy jeszcze kupić karnisz, listwy, kontakty i włączniki. Mała na razie i tak będzie spać z nami w sypialni więc nie planuję mebli, mogą poczekać

Miłego wieczoru!

Mama-Ali, kasha86 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Chmmm to ja już nie wiem :) No przecież pupką Ci na tą szyjkę nie napiera hehe, a może? ;)
    W każdym razie mój gin mi powiedział, że moja szyja jest stanowczo za długa i za twarda jak na ten etap ciąży, bo nie ma parcia główki przez torbiel.

No własnie, jak byłam u lekarki to na fotelu powiedziała mi że głowka jest już bardzo nisko bo ją mocno czuje itd. Powiedziałam jej ze ostatnio było położenie pośladkowe i cały czas czuje młodego tak samo, wiec się poprawiła że to może być pupa :). No i okazało się że własnie pupą prze na szyjkę i że jest ona nisko osadzona, stąd tez były bardzo częste wizyty w wc itp. Także pupa też może narobić bałaganu, choć logiczne chyba byłoby to, ze nie tak bardzo jak główka, która jest najcięższa. Już sama nie wiem ;).

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali hihi a widzisz, a jednak pupką szyjkę też można przykròcić :):):)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie może głupie, ale czy to normalne, że jak dotknę brzucha nad pępkiem tak dokładnie po środku to czuję główkę? Mały jest ułożony pośladkowo, ale czy ona powinna być aż tak wyczuwalna ręką?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu jak ulozony posladkowo to nad pepkiem masz glowe :)
    W moim brzuchu czuje pupe i piety po bokach w troszke nizej kolanka.

Bubu93 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się cieszymy nasza piękna choinką :) wyjątkowo piękna w tym roku. Zawsze mamy żywą, bo do sztucznych nie mogę się przekonać ;) u nas kolęda we wtorek, mam nadzieję że ksiądz się nie będzie krzywił, że choinka za wcześnie ubrana :)

Dziewczyny jak to jest z odbiorem badania HIV? Na początku ciąży robiłam w Invicta i badania mogłam odebrać on-line a jutro muszę zrobić w brussie a na stronie pisza, że wynik do odebrania tylko osobiście :/ a we wtorek na 8.20 mam już lekarza, więc wychodzi na to że nie będę miała wyniku. Któraś z Was robiła HIV w brussie i mogła odebrać online? :)

Kasha sto lat! Pięknego rozwiązania <3

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiv można odbierać tylko osobiście chyba we wszystkich placówkach

natki89, Gosiak, Muska, Paula_29 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mówili że tylko osobiście a wynik i 5ak był w internetowym systemie.
    Ale to nasze małe miejskie laboratorium. :)

FreshMm, natki89 lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Hiv można odbierać tylko osobiście chyba we wszystkich placówkach

No w Invicta mam wynik HIV do tej pory na stronir, więc niekoniecznie wszędzie :)

A Wam lekarz też kazał robić drugi raz badanie HIV? Bo się zastanawiam po co drugi raz :P

FreshMm lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi raz się robi do szpitala, żeby mieli pewność, że się nie zaraziłaś w trakcie ciąży ;)

natki89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kate88:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu moja tez położenie miednicowe i głowke ma bardzo wysoko i jak się wypycha to wyczuwalna bez problemu ;) zresztą tak jak całe plecki bo jedna strona tylko się wypina tak ze masakra; )

Mama-Ali mój ginek w czwartek na wizycie jak mnie badał na fotelu to tez mówi ze położenie główkowe...no to ja mu na to ze niemożliwe bo czuję jak cały czas mi głowę w przepone wbija i wypycha się cala moim prawym bokiem :D przyłożył głowice usg i tekst ,,faktycznie miednicowe! To pupcie ma taką twarda :D hehe

Bubu93 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • kate88:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki robiłam hiv dwa razy ;)

natki89 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu my jesteśmy poskadkowo i ja czuje główkę po prawej stronie nad pępkiem. Mała czasem mocno wypycha :) w ogóle nie wiem jak ona leży bo czuje jej ruchy po lewej nad pępkiem i w okolicach pępka.

Jutro niestety idę do lekarza, bo właśnie rozłożyło mnie mega przeziębienie :( Katar mam taki ze ledwo dysze także internista :( dodatkowo pojde do medicover do jakiegoś przypadkowego gina zapytać o badanie Ktg... mój gin mi nic nie mówił żeby robić, a ostatnio kolezankamiwila ze ona od 36 tyg. robiła.

Dziś zamknęliśmy temat wózka i wanienki.
    Jeszcze mam odebrać 2 mikro zamówienia z Allegro i będzie.
    Myśle jeszcze nad piżama do szpitala.

Bubu93 lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ