Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama - Ali jak dobrze, że już tak nie cierpisz! Bardzo Ci współczułam !
Co do położenia to myślę, że jednak nacisk głowki na szyjkę ma duże znaczenie. Moja szyja ma 5 cm bo nacisk amortyzuje torbiel w zatoce D. A jaka długa jest Twoja szyjka?Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Kasha, wszystkiego najlepszego! Dzięki takim historiom jak Twoja i mamy człowiek nabiera większej pewności, że wszystko będzie dobrze. Kiedyś nie było tych wszystkich sprzętów tak udoskonalonych, medycyna nie była na takim poziomie jak teraz, a jednak nasze babki, matki i my same żyjemy i mamy się dobrze, więc dlaczego w przypadku naszych maluchów miałoby by inaczej?
kasha86 lubi tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Mama - Ali jak dobrze, że już tak nie cierpisz! Bardzo Ci współczułam !
Co do położenia to myślę, że jednak nacisk głowki na szyjkę ma duże znaczenie. Moja szyja ma 5 cm bo nacisk amortyzuje torbiel w zatoce D. A jaka długa jest Twoja szyjka?
Dzięki! Ja już też odetchnełam...
No własnie moja szyjka ostatnio - czyli 1,5 tygodnia temu miała lekko ponad 2cm. Już się skracała, poza tym na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział ze mam rozwarcie na opuszek, więc zastanawiam się jak akcja będzie się toczyć -
Mama-Ali wrote:Dzięki! Ja już też odetchnełam...
No własnie moja szyjka ostatnio - czyli 1,5 tygodnia temu miała lekko ponad 2cm. Już się skracała, poza tym na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział ze mam rozwarcie na opuszek, więc zastanawiam się jak akcja będzie się toczyćNo przecież pupką Ci na tą szyjkę nie napiera hehe, a może?
W każdym razie mój gin mi powiedział, że moja szyja jest stanowczo za długa i za twarda jak na ten etap ciąży, bo nie ma parcia główki przez torbiel. -
Ja nie wiem czy to ma znaczenie.Zuzia leżała główką od 30 tygodnia a ja do porodu jak odesZły mi wody jechałam z szyjka prawie 4 cm i żadnego rozwarcia. Poród trwał 14 h, po 10 podali oxy bo szyjka bardzo wolno się rozwierala i położna powiedziała,że bez tego dziś nie urodze
.aś. lubi tę wiadomość
-
Kasha, najlepszego
Mama Ali, oby to był znak że cholerstwo przechodzi i będziesz miala spokój
A ja wczoraj się fatalnie czułam, brzuch mi twardniał, jakieś kłucia się pojawiły, przechodziło jak chwilę poleżałam a potem wracało, w nocy wstawałam 3 albo 4 razy, a zwykle jest 1 wstawanie, ale dziś już jest lepiej, chyba się przemęczyłam.
My choinki w tym roku nie ubieramy, na święta i tak jedziemy do rodzinki, a później obawiam się że nie będzie miał kto jej rozebrać, postawiłam tylko na półce taką porcelanową i szopkę do kompletu i starczy tych dekoracji
Pokój małej oficjalnie pomalowany, futryna oklejona, nowe drzwi założone, musimy jeszcze kupić karnisz, listwy, kontakty i włączniki. Mała na razie i tak będzie spać z nami w sypialni więc nie planuję mebli, mogą poczekać
Miłego wieczoru!Mama-Ali, kasha86 lubią tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Chmmm to ja już nie wiem
No przecież pupką Ci na tą szyjkę nie napiera hehe, a może?
W każdym razie mój gin mi powiedział, że moja szyja jest stanowczo za długa i za twarda jak na ten etap ciąży, bo nie ma parcia główki przez torbiel.
No własnie, jak byłam u lekarki to na fotelu powiedziała mi że głowka jest już bardzo nisko bo ją mocno czuje itd. Powiedziałam jej ze ostatnio było położenie pośladkowe i cały czas czuje młodego tak samo, wiec się poprawiła że to może być pupa. No i okazało się że własnie pupą prze na szyjkę i że jest ona nisko osadzona, stąd tez były bardzo częste wizyty w wc itp. Także pupa też może narobić bałaganu, choć logiczne chyba byłoby to, ze nie tak bardzo jak główka, która jest najcięższa. Już sama nie wiem
.
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
My się cieszymy nasza piękna choinką
wyjątkowo piękna w tym roku. Zawsze mamy żywą, bo do sztucznych nie mogę się przekonać
u nas kolęda we wtorek, mam nadzieję że ksiądz się nie będzie krzywił, że choinka za wcześnie ubrana
Dziewczyny jak to jest z odbiorem badania HIV? Na początku ciąży robiłam w Invicta i badania mogłam odebrać on-line a jutro muszę zrobić w brussie a na stronie pisza, że wynik do odebrania tylko osobiściea we wtorek na 8.20 mam już lekarza, więc wychodzi na to że nie będę miała wyniku. Któraś z Was robiła HIV w brussie i mogła odebrać online?
Kasha sto lat! Pięknego rozwiązania
-
FreshMm wrote:Hiv można odbierać tylko osobiście chyba we wszystkich placówkach
No w Invicta mam wynik HIV do tej pory na stronir, więc niekoniecznie wszędzie
A Wam lekarz też kazał robić drugi raz badanie HIV? Bo się zastanawiam po co drugi razFreshMm lubi tę wiadomość
-
Bubu moja tez położenie miednicowe i głowke ma bardzo wysoko i jak się wypycha to wyczuwalna bez problemu
zresztą tak jak całe plecki bo jedna strona tylko się wypina tak ze masakra; )
Mama-Ali mój ginek w czwartek na wizycie jak mnie badał na fotelu to tez mówi ze położenie główkowe...no to ja mu na to ze niemożliwe bo czuję jak cały czas mi głowę w przepone wbija i wypycha się cala moim prawym bokiemprzyłożył głowice usg i tekst ,,faktycznie miednicowe! To pupcie ma taką twarda
hehe
Bubu93 lubi tę wiadomość
-
Bubu my jesteśmy poskadkowo i ja czuje główkę po prawej stronie nad pępkiem. Mała czasem mocno wypycha
w ogóle nie wiem jak ona leży bo czuje jej ruchy po lewej nad pępkiem i w okolicach pępka.
Jutro niestety idę do lekarza, bo właśnie rozłożyło mnie mega przeziębienieKatar mam taki ze ledwo dysze także internista
dodatkowo pojde do medicover do jakiegoś przypadkowego gina zapytać o badanie Ktg... mój gin mi nic nie mówił żeby robić, a ostatnio kolezankamiwila ze ona od 36 tyg. robiła.
Dziś zamknęliśmy temat wózka i wanienki.
Jeszcze mam odebrać 2 mikro zamówienia z Allegro i będzie.
Myśle jeszcze nad piżama do szpitala.Bubu93 lubi tę wiadomość