WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    No w Invicta mam wynik HIV do tej pory na stronir, więc niekoniecznie wszędzie :)

A Wam lekarz też kazał robić drugi raz badanie HIV? Bo się zastanawiam po co drugi raz :P
    Mi lekarz nie zlecil drugi raz badania. Mowi ze to co robilam w sierpniu powinno wystarczyc.

natki89 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki Wam za informacje :) To nie będę się spinała, że nie będę miałą na wizytę, ważne żeby do szpitala było. Morfilogię i mocz odbiorę :)

A powiedzcie mi jeszcze, czy i kiedy lekarz zlecił Wam WR (kiła), bo też miałam na początku, ale nie mówił nic o powtórce a podobno WR trzeba mieć na świeżo (nie starsze niż 3-4 tygodnie bodajże). Chyba, że zleci podczas wtorkowej wizyty :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Ok dzięki Wam za informacje :) To nie będę się spinała, że nie będę miałą na wizytę, ważne żeby do szpitala było. Morfilogię i mocz odbiorę :)

A powiedzcie mi jeszcze, czy i kiedy lekarz zlecił Wam WR (kiła), bo też miałam na początku, ale nie mówił nic o powtórce a podobno WR trzeba mieć na świeżo (nie starsze niż 3-4 tygodnie bodajże). Chyba, że zleci podczas wtorkowej wizyty :)

Ja miałam WR na ostatnią wizytę robione.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie może głupie, ale czy to normalne, że jak dotknę brzucha nad pępkiem tak dokładnie po środku to czuję główkę? Mały jest ułożony pośladkowo, ale czy ona powinna być aż tak wyczuwalna ręką?

Ja często mam bardzo wyczuwalną główkę także chyba normalne :)
    Ostatnio mężu ja sobie macał pod ręką :)

Bubu93 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WR robiłam jakoś na początku i drugi raz nie zlecil

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą wirusologię powinno się robić dwa razy na początku ciąży i na końcu. Po pierwsze dlatego że w ciąży też można się zarazić a poza tym jest coś takiego jak okienko serologiczne, że jeśli ktoś zarazil się niedawno przed zrobieniem badania to może jeszcze nie wyjść, więc dopiero drugie badanie powtórzone za około pół roku daje 100% pewności

Gosiak, natki89 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po parapetówce,trochę osób się zebrało więc były śpiewy,ogólnie pozytywnie...ale szwagierka z mężem i 4 msc dzieckiem byli i zostali na noc,bo jej mąż się spił.Dałam jej pokój z dzidziusiem mojej córeczki.Sypialnia też była zajęta a mi został salon w którym mam kanape i narożnik i niestety na kanapie spał jej mąż który chrapał jak nie wiem co!!!myślałam że oszaleje wrrr.Oczywiście nic się nie wyspałam.Rano czułam się jakbym z nimi wszystkimi spożywała trunki z tego nie wyspania...na szczęście wspólnie
    z mężem wiemy że to była jedyna i ostatnia impreza na następnych kilka lat:):)

Marysia nasza weekend spędziła na wsi u dziadków.Uwielbia tam spędzać czas.Ponoć lepiła wspólnie z babcią pierogi.Jakaś kuchareczka mi rośnie bo ostatnio sama nie mogę ugotować obiadu,ona musi pomagać;)

Morwa byłam na fb w grupie-Nowy 2018(może sama siebie przez przypadek usunęłam?)to ta grupa?wysłałam zaproszenie-paula paula to ja;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam WR razem z hiv teraz właśnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wr i hiv miałam w sierpniu, teraz nie robiła, to gbs jest ważny 30 dni, toksoplazmoze teraz robiłam 3 raz bo nie przechodziłam

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym kupic prezent na 3 urodziny mojej chrzesnicy macie moze jakies pomysly? Wiem ze sa tu mamy 3 letnich dziewczynek :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam ostatnio na kontroli, to tez nie zleciła mi żadnych badan i nie mówiła, ze WR albo HIV trzeba zrobić jeszcze raz.

A co dk aktualnej sytuacji, to skończyła mi sie strzykawka fenotetolu, podlaczyli mi juz ostatnia. Dziś lekarz powiedział, ze to bedzie ostatnia dawka i odłączają mnie juz jutro. Zostaje 2 dni na obserwacji i będą patrzeć czy akcja porodowa się rozpoczyna, czy tez nie. Czytam o tym fenoterolu i w wiekoszsci przypadkach dziewczyny rodzą zaraz, lub niedługo po odstawieniu. Zdarzaja sie przypadki, ze czynność skurczowa przechodzi i udaje sie donosić ciążę, ale to mniejszość %. Tak cholernie sie boje. Chodzi mi to po głowie 24h/7, nie mogę się skupić na niczym innym normalnie. Skurcze dalej mam, a wiecie co jest najlepsze? Ze ta pielęgniarka musi coś źle podlaczac,bo te skurcze prawie sie nie pisza, rzadko jaki się zapisze, a są niemałe. Chyba ze podłącza mnie ta polska położna, to wszystko jest ok, skurcze pisza się tak jak je czuje. Dziwi mnie to, ale cóż ja mogę poradzić. Jutro zamawiam wszystkie rzeczy dla malej, wiec mam nadzieje, ze nawet jeśli urodze, odpukac, to chociaż juz wszystko beda miała pod ręką. Dzięki za wszystkie pocieszenia i kciuki, ale proszę. Teraz zaczynajcie je trzymać, najbardziej się przydadza, gdy odłączą tą pompę :( :o

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj u nas zdecydowanie hitem jest ten oryginalny piasek kinetyczny z różnymi foremkami.Zabawa na całego.Mojej siostry trzy latka ma teraz manie na lalke whisperr-jakas spiewajaca z koniem.Mojej szwagierki trzy latka uwielbia lego classic.Każda inna ale może coś Ci pomoże w wyborze.
    Marysia od gwiazdki dostanie domek dla lalek z mebelkami i pościel z nemo-takie ma marzenie a od dzidzi pająka gubinoge chyba;)

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka oczywiście kciuki

Polaj, co prawda nie mam coreczki :D ale moja chrześniaczka w wieku 3 lat cieszyla się z lego duplo, kuchenki i akcesoriów do niej (3-letnia córcia koleżanki też ma fazę na kuchenkę), oczywiście kucyki pony i modelina, nic więcej mi do glowy nie przychodzi, pewnie dziewczyny pdpowiedzą.

Ja też hiv i wr miałam na początku ciąży, teraz mi mówili że lekarz zleca drugi raz w razie jakiś podejrzeń... cokolwiek to znaczy.

Makasa współczuję takiego "współlokatora" :D mój mąż jak więcej wypije to też strasznie chrapie

Polaj lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończymy 38 tydzień.... aż sama nie wierzę że to pisze. Mam już dość :( czuje się ciężko, grubo. Nie mam nawet ochoty myśleć o świętach. Tak strasznie chce mieć już synka przy sobie. Niewiem nawet co będziemy robić ma święta. Cała rodzinka którą tu mamy jedzie do Polski. W sumie na wigilię mamy tylko opłatek bo tak sobie myślę że obojętnie gdzie będziemy to się nim podzielimy. Ale nie mam wcale ochoty na zakupy świąteczne. Nie mam pojęcia co ugotować na pierwszy i drugi dzień świąt bo w sumie mały może bedzie chciał wyjść nawet we wigilię w nocy. Jesli synek nie urodzi sie do wigilii to święta najchetniej spedzilabym w łóżku i udala ze wcale nie ma żadnych świąt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 23:50

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wszystko z Tobą oki hihi :):)
    Nic nie szykuj na siłę! Ja mojego synka urodziłam w okolicach Świąt BN i pamiętam jak obchodziliśmy naszą pierwszą Wigilię w trójkę...
    Mąż poleciał po barszczcz w proszku i mrożone uszka :D oraz już pokrojonego w dzwonki karpia, którego tylko w mące z solą obtoczył i ciach na patelnię :):):)
    Do tego chlebek z masłem hehehe
    Ja łaziłam w piżamie z małym przy cycu, w domu bajzel nie z tej ziemi, za oknem - 15... ale wiesz co? To była najcudowniejsza Wigilia w moim życiu! :)

Mama-Ali, helagazela, Krokodylica, ktosiowa, Bubu93, kate88:), Muska, Polaj, ana167, Paula_29, Myszk@, kasha86, Morwa, Szmaragdowa, .aś. lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się w 37 tyg!!! :)
    Jestem już w laboratorium i czekam na pobranie krwi :) to chyba już jedne z ostatnich badań :)

Miłego dnia :)

U nas -7 stopni :o tylko gdzie ten śnieg :)

Mama-Ali, ktosiowa, kate88:), Polaj, kasha86, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Chcialabym kupic prezent na 3 urodziny mojej chrzesnicy macie moze jakies pomysly? Wiem ze sa tu mamy 3 letnich dziewczynek :)

- wszystko co związane z Kraina Lodu
    - piasek kinetyczny
    - lego duplo
    - bizuteria ( bransoletki+klipsy)
    - interaktywny piesek reagujacy na komendy
    - kuchnia zabawkowa
    - kasa fiskalna zabawkowa
    - torebka

To takie nasze hity ;)

Polaj lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dzisiaj kończymy 38 tydzień.... aż sama nie wierzę że to pisze. Mam już dość :( czuje się ciężko, grubo. Nie mam nawet ochoty myśleć o świętach. Tak strasznie chce mieć już synka przy sobie. Niewiem nawet co będziemy robić ma święta. Cała rodzinka którą tu mamy jedzie do Polski. W sumie na wigilię mamy tylko opłatek bo tak sobie myślę że obojętnie gdzie będziemy to się nim podzielimy. Ale nie mam wcale ochoty na zakupy świąteczne. Nie mam pojęcia co ugotować na pierwszy i drugi dzień świąt bo w sumie mały może bedzie chciał wyjść nawet we wigilię w nocy. Jesli synek nie urodzi sie do wigilii to święta najchetniej spedzilabym w łóżku i udala ze wcale nie ma żadnych świąt...

Mam tak samo. Te świeta to w ogóle nie święta, co do pewnego momentu było dla mnie bardzo ciężkie do zniesienia, bo lubię je celebrować. Wszystko ma odpowiednią oprawę i jest robione dużo wcześniej. Teraz zmusiłam się zeby ubrać z córką choinkę, mama mi nagotowała światecznych potraw i powekowała i pomroziła. Mężu machnie barszcz a ja mam w planach, jak dotrwam, zrobić piernik z marmoladą, choć czuję, ze skończy się na wizycie w cukierni. Rybe tez mężu zrobi, ja nie biorę się za nic. Kompletnie. Jak będę w domu- jeszcze- to jakoś sobie to sami zorganizujemy, jak mnie nie będzie, to mężu pojedzie z Alą do rodziców, jak będę w domu - już; czyli zaraz po- to będziemy mieli inne emocje niż kolacja wigilijna ;). Ja po prostu już załozyłam że w tym roku to wszystko wyglada jak wyglada, a w nastepnym sobie to odbijemy, synek będzie miał już rok i wszystko będzie pięknie :)

helagazela, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja poniedziałkowo!
    Dziś niestety noc znów do dupy, nie spałam od 2.30 do 5, ból straszny, a już myślałam ze przechodzi. No ale nic, myślę że już bliżej końca tego wszystkiego.

Ja mam wizyte w czwartek, wiec w środę ostatnie badania i najpóźniej w srode chciałabym trafić na porodówkę, żeby zdążyć wyjść na wigilię ;). A jak nie, to pauza na świeta i od 27.12 znów mogę rodzić :)

helagazela lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:

Moja dostała teraz taki zestaw dla fryzjerki, suszarka na baterie, szczotka itd. Jest szał, czesze mnie i wszystkie misie. ;)

Polaj lubi tę wiadomość

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ